Επίδομα οροθετικών.

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Επίδομα οροθετικών.

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Ιούλ 2024, 12:00

Το ξέρατε;
Εγώ όχι πριν το ''διαφημίσει'' ο Τάσος Ξιαρχό (που δεν είχα ξανακούσει γι' αυτόν) κατά δήλωση του
χορευτής, επαγγελματίας παίχτης ριάλιτι, ξεφωνημένη αδερφή και σελέμπριτι στο χώρο των
πρωινάδικων.
700 ευρώ αγόρια μηνιαίως επειδή ο κάθε πούστης γουστάρει να γαμιέται σαν σκύλα στους καμπινέδες
των μπαρ της Μυκόνου χωρίς καπότα.
Το ποσό καταβάλλεται άμεσα με τη διάγνωση και εφ' όρου ζωής χωρίς κανένα άλλο δικαιολογητικό
με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και εγγύηση καταβολής της 700άρας από το κράτος.
Και άλλοι τρέχουν δωδεκάωρα την ημέρα για να βγάλουν το μεροκάματο, πιθανόν χωρίς ένσημα,
ανασφάλιστοι και αν απολυθούν τη βγάζουν με ένα ψωροεπίδομα ανεργίας για κάτι μήνες
και μετά ας κόψουν το λαιμό τους.
Ενώ ο πούστης μια φορά τον παίρνει ακάποτα και συνταξιοδοτείται άμεσα για πάντα με μια 700άρα
το μήνα (αυξανόμενο κατ' έτος) ποσό που για να πάρει ο άλλος σύνταξη ξεκωλιάζεται μέχρι τα 68
που δε θα μπορεί ούτε τις κάλτσες του να βάλει από τα αρθριτικά.
Και αναπόφευκτα προκύπτει το ερώτημα.
Μήπως συμφέρει να γίνουμε όλοι πούστηδες με AIDS; :hmmm

Υ.Γ. Και για όσους δεν ξέρουν σήμερα το AIDS είναι κάτι λιγότερο από κρύωμα αφού με ένα χάπι
την ημέρα (δωρεάν παρεχόμενο από το κράτος συν όλες τις εξετάσεις κάθε λίγο και λιγάκι) ο πούστης
έχει προσδοκώμενο ζωής περισσότερο από το μεροκαματιάρη που τρώει τα νιάτα του στις οικοδομές.

Εδώ ο Τάσος Ξιαρχό με το επίδομα στην τσέπη σε βραδινή του έξοδο για γλέντι στην υγειά των κορόιδων.

Εικόνα
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Επίδομα οροθετικών.

Δημοσίευσηαπό vallon » 10 Ιούλ 2024, 13:00

δεν πάμε καλά
λέτε άμεσα να δούμε το βελόπουλο την λατινοποίλου και τον νίκη να πίνουν καφέ παρέα με τον γενικό γραμματέα στο ντα κάπο;
κκε και ακροδεξιά συμμαχούν;
τι άλλο θα δούμε...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιούλ 2024, 19:31

https://www.hivaids.gr/i/koinonia/epidoma

Νομολογία:
ΦΕΚ/640/Β/1982, ΦΕΚ/50/Β/1983, ΦΕΚ/872/Β/1994

Το επίδομα είναι όντως παράλογο για κάποιον οροθετικό που του πληρώνεται ήδη η αγωγή η οποία τον καθιστά πλήρως λειτουργικό άτομο. Αν είναι σε αγωγή, δεν υπάρχει κάποια αναπηρία.

Αν προσέξουμε τις ημερομηνίες των ΦΕΚ, πρόκειται για κάποιο γραφειοκρατικό ρέλικ απο το 1982, 1983 και 1994, τότε που δεν υπήρχε η θεραπεία για το AΙDS και αποτελούσε πραγματική αναπηρία, βασικά οι οροθετικοί ήταν ετοιμοθάνατοι με λίγα χρόνια ζωής.

Ας μην πάνε λοιπόν οι διάφοροι λαϊκιστές να το παρουσιάσουν ως νέα τάξη πουστοπραγμάτων, Κούλης fault κτλ, εδώ έχουμε να κάνουμε με τεξμπουκ γραφειοκρατία και πολύ μεγάλο κράτος με χρόνους αντιδράσης τύπου βραδύπους.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Ιούλ 2024, 20:29

Με λίγο ψάξιμο στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης βρήκα ότι το επίδομα πασχόντων από
AIDS για το 2024 βρίσκεται στο ύψος των 812 ευρώ πράγμα που μάλλον αγνοεί ο συμπαθέστατος
κύριος Ξιαρχό ο οποίος έχει μείνει στα 697 ευρώ του 2017.
Εν τω μεταξύ τα επιδόματα παραπληγικών, τετραπληγικών, νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων και λοιπών
σοβαρά νοσούντων συμπολιτών μας βρίσκονται γύρω στα 420 ευρώ.
Η διαφορά μεταξύ των επιδομάτων μάλλον έχει να κάνει με το βαθμό υπευθυνότητας του νοσούντα.
Άλλη βαρύτητα έχει το να κάνεις συνειδητά παρτούζες με νιγηριανούς και να αρπάζεις AIDS και άλλη
να πάσχεις χωρίς να φταις από αυτοάνοσο που σου τρώει νεφρά και καρδιά και σε στέλνει αδιάβαστο.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιούλ 2024, 18:27

Καταρχάς ο Ξιαρχό είναι θετικός σε HIV; Έλα ρε συ δεν το ήξερα. Και μου είναι συμπαθής. Κρίμα.
Τέσπα.
Τώρα όσον αφορά το θέμα των γκέι,τρανς κτλ όπως ξέρετε εγώ είμαι πολύ open minded άτομο. Το μότο μου είναι να είναι κάποιος καλός άνθρωπος (ναι οκ ακούγεται γραφικό) είτε είναι γκέι, στρέιτ κτλ. Πραγματικά δεν με απασχολεί.
Αλλά αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός τους. Πραγματικά είναι πάρα πολλοί και συνεχώς κάνουν coming out και άλλοι. Και μετά με κάνει και αναρωτιέμαι αν δεν υπήρχε όλο αυτό το woke και η αποδοχή των γκέι (που καλώς υπάρχει), όλοι αυτοί θα ζούσαν κρυφή ζωή; Γιατί είναι πάρα πολλοί πραγματικά.

Θυμάμαι παλιά, όταν ήμουν εγώ παιδί, οι γκέι, οι τρανς κτλ ήταν πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις. Βασικά απ' ότι φαίνεται δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις. Απλά λίγοι είχαν το θάρρος να εκδηλωθούν. Και δυστυχώς τους θεωρούσαμε και φρικιά κιόλας τότε στα μάτια μας. Θυμάμαι στη γειτονιά μας ζούσε ένας άντρας που ντυνόταν γυναικεία και το τι μύθοι είχαν πλαστεί γύρω από το πρόσωπό του δεν φαντάζεστε. Εγώ ως παιδί φοβόμουν να περάσω από το στενό που έμενε γιατί στα μάτια μου ήταν σαν το παραμύθι με τον χάνσελ και την γκρέτελ με τη μάγισσα που έτρωγε παιδιά or sth.
Φαντάζεστε τώρα εποχές.

Οπότε από το να υπάρχει αυτή η οπισθοδρομική νοοτροπία ευτυχώς σήμερα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί.

Αυτό που με ξενίζει, όμως,σήμερα είναι ότι το να είσαι γκέι έχει αρχίσει να γίνεται κάπως σαν μόδα. Προσοχή όχι να είσαι γκέι είναι μόδα. Αυτό δεν είναι επιλογή. Δεν λέω κάτι τέτοιο.
Εννοώ ότι όλοι είναι γκέι με τον ίδιο τρόπο. Ειδικά από τότε που εμφανίστηκε ο jeffree star (αλλά ίσως και από άλλους πιο νωρίς) πήραν και οι άλλοι θάρρος και άρχισαν να εκδηλώνονται αλλά κατά τον ίδιο τρόπο όλοι και τώρα αισθάνομαι σαν να έχει ξεφύγει λίγο το πράγμα.
Ξαναλέω όχι το να είσαι γκέι αλλά ο πανομοιότυπος τρόπος που είσαι γκέι.
Σε αυτό πιστεύω συνέβαλε και η χρήση των social media που προβάλλουν το πρότυπο μιας γυναίκας υπερβολικά φτιαγμένης και περιποιημένης που όλη μέρα ασχολείται με νύχια, μακιγιάζ, botox και μαλλιά.
Που αν μη τι άλλο και πολλές νεαρές κοπέλες υιοθετούν που είναι και straight. Δλδ προβάλλεται ένα πρότυπο που όλες οι γυναίκες έχουν τα ίδια φρύδια, τα ίδια μαλλιά, το ίδιο μακιγιάζ, τα ίδια ρούχα, τα ίδια βυζιά, το ίδιο στυλ κτλ. Το ίδιο πρότυπο υιοθετούν και οι τρανς γυναίκες.
Ας πούμε, δεν έχω δει κάποια τρανς γυναίκα απλά ντυμένη όπως μια απλή καθημερινή γυναίκα. Αφού αισθάνεσαι γυναίκα και καλά κάνεις και αισθάνεσαι γυναίκα και έχεις αυτό το gender dysphoria και θέλεις να βρεις τον εαυτό σου και να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη (οκ τα δέχομαι όλα αυτά) αλλά γιατί το κάνεις τόσο extravagant και τόσο πανομοιότυπα βασικά;
Και θα μου πεις και γιατί ρε μπιζέλι; Λογαριασμό θα σου δώσει πώς θα ντυθεί, πώς θα βαφτεί κάποιος και πώς θα φερθεί;
Όχι βέβαια. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι τον εκφράζει και τον κάνει ευτυχισμένο. Αλήθεια το λέω.

Απλά εγώ το λέω στο πλαίσιο μιας προβατοποίησης, όπως θα το έλεγα και για άλλα θέματα, που ακολουθούν όλοι το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο. Δλδ πραγματικά προβάλλεται και προωθείται ένα μόνο μοντέλο γυναίκας με πολύ αμερικανιά μέσα που το έχουν υιοθετήσει όλοι και όλες. Άρα για αυτό μίλησα για "μόδα". Γυναίκα δεν είναι μόνο αυτό το πράγμα. Και ίσα ίσα εσύ που αισθάνεσαι πραγματική γυναίκα (και ας μην έχεις γεννηθεί γυναίκα) θα έπρεπε δυο φορές να υποστηρίζεις την καθημερινή γυναίκα. Γιατί στην ουσία αυτό είμαστε όλες αν θες να λέγεσαι γυναίκα. Ή τέλος πάντων να έχεις το δικό σου προσωπικό στυλ.

Κάτι άλλο που με ενοχλεί (αν έχω αυτό το δικαίωμα να με "ενοχλεί" κάτι) είναι που κρατάνε μονίμως (καλά όχι όλοι) μια επιθετική στάση και ένα στυλ "θυματοποίησης" ενώ δεν δικαιολογείται τις περισσότερες φορές. Καταλαβαίνω ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης ότι ίσως έχεις αντιμετωπίσει ρατσιστική ή προσβλητική συμπεριφορά και ίσως έχεις περάσει άσχημα και έχεις πληγωθεί αλλά παράλληλα θεωρώ ότι όλα αυτά πηγάζουν περισσότερο από δικές σου ανασφάλειες ή εσύ πρώτα αισθάνεσαι μειονεκτικά χωρίς ο άλλος να στο έχει προκαλέσει αυτό απλά το καταλογίζεις στους άλλους.
Άρα θεωρώ ότι εδώ χρειάζεσαι βοήθεια από ειδικό. Όχι τύπου είναι αρρώστια το να είσαι γκέι και να σε κάνει καλά. Αλλά να σε βοηθήσει να αποδεχθείς πρώτα εσύ τον εαυτό σου και να μη σε νοιάζουν οι άλλοι. Όπως θα συμβούλευα τον καθένα που έχει τέτοιας φύσης ψυχολογικά θέματα.
Γιατί οι περισσότεροι αυτό βγάζουν προς τα έξω. Ότι δεν έχουν λύσει πρώτα τα δικά τους εσωτερικά θέματα. Υπάρχουν, βέβαια, και πολλοί άλλοι που έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο και βλέπεις ότι βγάζουν έναν διαφορετικό αέρα προς τα έξω, τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και πραγματικά είναι ευτυχισμένοι.
Αλλά οι πρώτοι πιστεύω ότι βασανίζονται πολύ και βγάζουν αυτή την επιθετικότητα προς τους γύρω τους. Το παίζουν, βέβαια, όλα καλά, κάνω ό,τι γουστάρω αλλά στην ουσία δεν δείχνουν όλα καλά πραγματικά. Ίσα ίσα δείχνουν ότι υποβοσκεί ένα ψυχολογικής φύσης θέμα όταν τόσο επιδεικτικά προσπαθείς να πείσεις ότι όλα καλά.
Και εννοείται ότι αν κάποιος δεν έκανε την αρχή όλοι αυτοί θα ζούσαν πολύ καταπιεσμένες και κρυφές ζωές. Γιατί από μόνοι τους δε νομίζω να είχαν το θάρρος.
Το λέω και ως καλό και ως κακό αυτό. Δεν είναι κακό να κάνει κάποιος την αρχή κι εσύ να ενθαρρυνθείς αλλά δείχνεις περισσότερη πίστη στον εαυτό σου όταν έχεις από μόνος σου τα κότσια να το κάνεις.

Τέλος, σχετικά με τα gay pride μου είναι παντελώς αδιάφορα. Με ενδιαφέρει μόνο ως καλλιτεχνικό γεγονός ίσως.
Αλλά είδα και την απάντηση από κάτι orthodox brothers με τα family pride ... :laugh1:

Ένα έχω να πω. Gay και πάλι gay.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιούλ 2024, 23:44

Ραν ταν πλαν έγραψε:Και αναπόφευκτα προκύπτει το ερώτημα.

Σιγά να μη θέλω να κολλήσω AIDS για 700€.

Εν τω μεταξύ για κάνε μια δοκιμή. Πήγαινε να λες ότι έχεις aids να δούμε πόσοι θα σε παίρνουν για δουλειά.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Ιούλ 2024, 11:06

η αδιαφορια τσακιζει κοκκαλα .....κατα τα αλλα γιατι εχει γινει μοδα;!!

Αλλά είδα και την απάντηση από κάτι orthodox brothers με τα family pride ... :laugh1:

0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 13 Ιούλ 2024, 11:16

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Και αναπόφευκτα προκύπτει το ερώτημα.

Σιγά να μη θέλω να κολλήσω AIDS για 700€.

Εν τω μεταξύ για κάνε μια δοκιμή. Πήγαινε να λες ότι έχεις aids να δούμε πόσοι θα σε παίρνουν για δουλειά.

812 ευρώ το μήνα ο οροθετικός αραχτός όλη μέρα και κάνοντας πίπες τις νύχτες στις
τουαλέτες των γκέι μπαρ.
Και 820 ευρώ ο βασικός του ταλαίπωρου με δεκάωρο τουλάχιστον ξεκώλιασμα κάθε μέρα.
και που βγαίνει μια φορά τη βδομάδα για να διασκεδάσει με καφέ στο χέρι στην πλατεία.
Και κανείς δε λέει ότι έχει AIDS, ούτε φαίνεται και ούτε του το γράφουν στο κούτελο και ούτε
έχει κάποιο αναγνωρίσιμο σύμπτωμα ή σπυριά σαν την ψώρα ή τη λέπρα.

Και όπως δήλωσε ευθαρσώς και με πάσα ειλικρίνεια ο κύριος Ξιαρχό:

Έχει τύχει να θέλουν να κάνουμε σεξ για να κολλήσουν και να πάρουν επίδομα.

Κατά τα άλλα η HAART να είναι καλά και η δωρεάν παροχή της που κοστίζει στο δημόσιο
γύρω στα 800 ευρώ μηνιαίως.
Οπότε 812+800=1612 στον κάθε οροθετικό κάθε μήνα συν όλες τις δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις
χωρίς να έχει δώσει ούτε ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα και μια ψωροσύνταξη των 700-800 ευρώ
στους υπολοίπους στα 68 με σαράντα χρόνια δουλειάς και κρατήσεις πάνω στη σύνταξη
για υγειονομική περίθαλψη.
Και βέβαια αφορολόγητα για τους οροθετικούς και φορολογήσιμα από το πρώτο ευρώ για τα υπόλοιπα
κορόιδα.
Οπότε συμφέρει να κολλήσεις AIDS ή όχι; :fico:

Υ.Γ. Και από προσδόκιμο ζωής ο οροθετικός;
Σπάει το κοντέρ σε σχέση με όλους εμάς που αγχωνόμαστε όταν ανεβαίνει δύο μονάδες η LDL μας.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιούλ 2024, 14:23

Ε πάνε κόλλα κι εσύ ρε μεγάλε AIDS να έχεις και δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις τον μήνα και να παίρνεις και 700 ευρώ.
Ζωάρα θα κάνεις.Ποιος σε εμποδίζει;

Μλκ μου ούτε συνάχι δεν θα ήθελα να κολλήσω για όλα τα λεφτά του κόσμου.
Καλύτερα υγιής και φτωχός παρά άρρωστος και πλούσιος.

Εν τω μεταξύ πας να το παρουσιάσεις ότι είναι κάτι απλό να έχεις aids αλλά λες και για νοσηλείες και για εξετάσεις και προσδόκιμο ζωής και τέτοια. Άσε μας ρε φίλε.
Σίγουρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα από το παρελθόν αλλά το aids εξακολουθεί και είναι μια αρρώστια και κάθε αρρώστια έχει τα ζόρια της και μαλακίες μη λέτε.

Επίσης το να είσαι οροθετικός στην Ελλάδα ή θα πρέπει να το κρύβεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή και να το κάνεις γνωστό πάλι θα έχεις προβλήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται επίσης.
Όσο ενημερωμένος και να είναι ο κόσμος πάλι θα σε αντιμετωπίζει κάπως ...
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιούλ 2024, 14:24

nemo έγραψε:η αδιαφορια τσακιζει κοκκαλα .....κατα τα αλλα γιατι εχει γινει μοδα;!!

Ναι τι ποστ είναι αυτό που απλά αντέγραψες κάποιες σειρές δικές μου;
Θέλετε να γράφετε πιο κατανοητά μήπως;
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”