Κάποια πράγματα πρέπει να απαγορευτούν;

Κοινωνικά θέματα.
Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Κάποια πράγματα πρέπει να απαγορευτούν;

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 03 Σεπ 2021, 08:03

Είμαι κατά του καπνίσματος. Γιατί ο καπνιστής βλάπτει την υγεία του και την υγεία όσων είναι γύρω του. Των παθητικών καπνιστών. Αυτό που σου προσφέρει δυνητικά το τσιγάρο είναι πολύ λίγο. Και πρέπει να το αρνηθείς.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν και νόμοι κατά πραγμάτων που βλάπτουν την υγεία μας και δεν προσφέρουν τίποτα σε αυτήν. Ετσι οι μελλοντικοί κοινωνιολόγοι θα έχουν καλύτερη άποψη για εμάς. Αν το σκεφτείς η υγεία είναι το πρωτεύον στη ζωή. Αν δεν έχεις αυτή πως να κινηθείς; Υπάρχει βέβαια και η αγάπη, αλλά αυτά είναι αλληλένδετα.

Μια άλλη συνήθεια που θα μπορούσε να απαγορευτεί διά ροπάλου είναι το βρίσιμο. Οταν βρίζουμε. Είναι σα να γεμίζουμε το στόμα μας με σκατά. Και το μυαλό. Μπορώ να ανεχθώ ο άλλος να είναι ένα χονδροειδές γουρούνι αλλά έτσι και αρχίσει να βρίζει μητέρες και θεία έτσι μου 'ρχεται να βιοπραγήσω.

Τι λέτε; Εχουν νόημα οι απαγορεύσεις που καταπατούν τις ατομικές ελευθερίες; Αν είναι για το καλό της υγείας;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Κάποια πράγματα πρέπει να απαγορευτούν;

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Σεπ 2021, 08:44

Το βρίσιμο ήδη απαγορεύεται. Θες να γίνει ίσως πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν διαφωνώ με αυτό.

Το κάπνισμα καλό είναι που απαγορεύτηκε σε κλειστούς χώρους και έπρεπε να έχει γίνει από παλιά. Να το απαγορεύσεις γενικά είναι λίγο δύσκολο. Μπορεί άνετα κάποιος να πάει κάπου απόμερα ή πχ μέσα στο σπίτι του και να καπνίζει χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς. Θα μπορούσαν ίσως να δοθούν κίνητρα για το κόψιμο του καπνίσματος.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 03 Σεπ 2021, 08:55

Adminović έγραψε:Το βρίσιμο ήδη απαγορεύεται. Θες να γίνει ίσως πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν διαφωνώ με αυτό.

Το κάπνισμα καλό είναι που απαγορεύτηκε σε κλειστούς χώρους και έπρεπε να έχει γίνει από παλιά. Να το απαγορεύσεις γενικά είναι λίγο δύσκολο. Μπορεί άνετα κάποιος να πάει κάπου απόμερα ή πχ μέσα στο σπίτι του και να καπνίζει χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς. Θα μπορούσαν ίσως να δοθούν κίνητρα για το κόψιμο του καπνίσματος.

Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Μόνο εάν είναι στην σωστή κατεύθυνση ή την λανθασμένη. Τι άλλο θα απαγόρευες Vic? Αν ήσουν...πρωθυπουργός?
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Σεπ 2021, 09:02

Την αλλαγή χρήσης γης σε δάση και δασικές εκτάσεις.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Σεπ 2021, 09:34

θα προσπαθουσνα να αυξησω την κατανοηση με τις βασικες αρχες της επιβιωσης
η επιβιωση του ανθρωπου του εθνους κλπ και δεν το σκεφτομαι φυλετικα
γιατι
ο κοσμος θα εμοιαζε πολυ αδειος αν ηταν μονο η κουλτουρα ενος εθνους

ο θανατος οπως και η ζωη θα ηταν κατι φυσιολογικο στην συνειδηση
εκεινο που θα μετρουσε θα ηταν πως ζει και πως βιωνει ο καθεις την ζωη του
χωρις καμια απαγορευση

δεν θα με ενοιαζε το καπνισμα ουτε ο θυμος ουτε τα δαση ουτε η τεμπελια ουτε και η καλοπεραση
θα επετρεπα το συναισθημα αλλα η λογικη θα ηταν το αλφα και το ωμεγα

γιατι το πως θα ζησει κανεις την ζωη του ειναι δικο του θεμα
θα μου πειτε πως συνδυαζονται ολα αυτα που λεω με τις βασικες αρχες της επιβιωσης ;

μεσα στον πληθυσμο υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι οι οποιοι πραγματικα θα θελουν να προσφερουν
και εκεινο που θα εκανα ηταν να βαλω τον καταλληλο ανθρωπο στην καταλληλη θεση
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 03 Σεπ 2021, 10:13

Πολλές φορές συναντώ ανθρώπους και ρωτώ την γνώμη τους για το πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελλαδας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μου απαντούν πως είναι:
1> Οι λαθρομετανάστες, οι αλλοδαποί έποικοι
2> Οι πολιτικοί

Μάλιστα αυτά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελλάδας και απο αυτά τα προβλήματα πηγάζουν όλα τα κακά,
από αυτά τα προβλήματα η ελλάδα είναι έτσι και στο μέλλον θα είναι χειρότερα.

Κανένα από τα 2 μεγάλα προβλήματα δεν μπορεί να απαγορευτεί διότι:

- Οι λαθρομετανάστες επιδοτούνται απο την ευρώπη να βρίσκονται στην ελλάδα, εδώ πληρώνονται απο τα ΑΤΜ και παίρνουν περισσότερα απ' ότι οι άνεργοι ελληνες.
- Οι πολιτικοί όλοι είναι καπιταλιστές και μαριονέτες των εξουσιαστών, λένε πάντα ψέματα και νοιάζονται για το όφελος της τσέπης τους.

έτσι κάθε απαγόρευση μπορεί να είναι μόνο έννοια ανεφάρμοστη.
αφού οι πολίτες βλέπουν τους πολιτικούς να τους εξαπατούν κάνουν και αυτοί το ίδιο, κάνουν μόνο ότι είναι καλό για την τσέπη τους.
αφού οι πολίτες βλέπουν τους λαθρομετανάστες να γεμίζουν τις πόλεις, να κλέβουν όποιον και ότι βρουν, να βρομίζουν και να καταπατούν κάθε νόμο ατιμώρητοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Σεπ 2021, 10:49

το μεγαλυτερο προβλημα της χωρας ειναι οι πολιτες αν θελουμε να το επικτεινουμε
πολλοι δεν διαβαζουν και αλλοι τοσοι και να διαβαζουν δεν καταλαβαινουν τι διαβαζουν

λογω της ιδιομορφιας μας απο τον καιρο της σκλαβιας και της υποδουλωσης στον τουρκο κατακτητη
εχουν παραμεινει καχεκτυπα προτυπα που κανενας ηγετης δεν μπορεσε ή δεν θελησε να τα αλλαξει
και απο παντα κυριαρχη ταση ηταν η φραξια που βρισκοταν στην εξουσια που σαν πρωτο μελημα της
ηταν να ξαναβγει στην εξουσια διαιρωντας τον λαο
0 .

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 03 Σεπ 2021, 11:13

Adminović έγραψε:Την αλλαγή χρήσης γης σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Εγώ θα απαγόρευα την παιδική πορνογραφία. Η τα πορνό με πολύ βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Σεπ 2021, 11:16

Darkdays έγραψε:
Adminović έγραψε:Την αλλαγή χρήσης γης σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Εγώ θα απαγόρευα την παιδική πορνογραφία. Η τα πορνό με πολύ βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο.

μη ακουω παπαριτσες δεν μπορεις να απαγορεψεις τον βοθρο που λειτουργει σαν βαλβίδα αποσυμπιεσης
και αυτο και μαζι με αλλα βεβαια
0 .

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 03 Σεπ 2021, 11:43

Spark έγραψε:Πολλές φορές συναντώ ανθρώπους και ρωτώ την γνώμη τους για το πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελλαδας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μου απαντούν πως είναι:
1> Οι λαθρομετανάστες, οι αλλοδαποί έποικοι
2> Οι πολιτικοί

Υπο ποιά έννοια είναι οι πολιτικοί (όλοι;) πρόβλημα; Και ποιά είναι η προτεινόμενη λύση αυτού του προβλήματος; Να εγκαταλείψουμε τη κοινοβουλευτική δημοκρατία; Μιλάω γενικά πάντως. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί μας ανάξιοι, υπάρχουν πχ κάποιοι που έχουν κάτι να πουν πχ Δένδιας, Σύριγος, η κυρία Σακοράφα και πιο μέτρια κατάσταση Τσίπρας, Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης, Αβραμόπουλος. Δηλαδή θέλω να πω 30/300 μπορεί να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί κριτές. Είμαστε μια χώρα, με ιστορία που γενικά πλέον επικρατεί τάξη και ασφάλεια.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”