Νύχτα τρόμου Μαλακάσα:

Κοινωνικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Νύχτα τρόμου Μαλακάσα:

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Αύγ 2021, 01:34

Μαλακάσα: Οι φλόγες πέρασαν την εθνική προς Ωρωπό - Αίτημα να εκκενωθεί το Μαρκόπουλο

Εικόνα

Οι φλόγες στο ύψος της Μαλακάσας η οποία έχει εκκενωθεί - Εκκενώνονται το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίθι - Παράλληλα με την ΕΟ κινείται η φωτιά - Εκκενώθηκε και το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα
Προς τον Ωρωπό κινείται αυτή την ώρα η πύρινη λαίλαπα καθώς πριν από λίγα λεπτά οι φλόγες πέρασαν απέναντι στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το πύρινο μέτωπο προς Λαμία και συγκεκριμένα προς το Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίθι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Η φωτιά εφτασε στην Αμυγδαλεζα. Εκκενωνεται.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής δημιουργήθηκαν νέα μέτωπα σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκε και στο Κρυονέρι.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 20:00 μ.μ., το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο στο Τατόι έχει κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό. Εκεί δημιουργήθηκε ζώνη από τους πυροσβέστες για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στις Αφίδνες, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και αμέσως μετά σε Βαρυμπόμπη, όπου η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά. Οι πολίτες των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης προς Αχαρνές.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... ton-oropo/
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Re: Νύχτα τρόμου Μαλακάσα:

Δημοσίευσηαπό Spark » 07 Αύγ 2021, 03:41

0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Αύγ 2021, 07:51

Μάλλον θα την γλυτώσουμε εδώ στον Ωρωπό, δεν βλέπω τόσες φλόγες σήμερα
καπνό καύτρες δεν το συζητώ, ακόμα ο αέρας είναι εξασθενισμένος, αν πέσουν τώρα και την σβήσουν μπορεί να την γλυτώσουμε.
Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τα ελικόπτερα,
ρε σεις τι είδους οργάνωση είναι αυτή;
ήρθε ένα έριξε μια φορά νερο, προφανώς είδε ότι έχει πέσει η φωτιά και αντί να την αποτελειώσει... την κοπάνησε..

ρίξε ρε πουλάκι μου μια σταλιά νερό ακόμα μπας και ησυχάσουμε..
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Αύγ 2021, 07:55

Επιπλέον μυρίζει υγρασία και βροχή ο αέρας , μακάρι να μην μας προλάβει το μελτέμι...
αν μας προλάβει , θα φτάσει παραλία χωρίς να το καταλάβουμε
εντω μεταξύ..
στο χώρο του πάρκινγκ της λαϊκής έχουν φέρει τον κόσμο με τα αυτοκίνητα τους απο τα γύρω χωριά, το Μαρκόπουλο , το λεβίσι το μήλεσι κλπ μακάρι να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους ήσυχα,
α
να ακούω και άλλα αεροπλάνα,,,
άντε παλικάρι μου άντε να δούμε
και ένα ακόμα
ο γιασημάκης παλικάρι
ο δήμαρχος όλο το βράδυ έκανε την δουλειά του, κουβάλησε το στρατό , κουβάλησε μπουλντόζες , έδωσε μάχη
εάν την γλυτώσουμε σήμερα νομίζω ότι του οφείλουμε ένα ευχαριστώ
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Αύγ 2021, 08:00

Μολις διαβασα για Ωρωπο σε μια σελιδα πηγε το μυαλο μου σε εσενα κατευθειαν. Καλη δυναμη και ελπιζω να εισαι καλα.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Αύγ 2021, 11:05

κοιταξτε στην πρωτη φωτο που τα πευκα εχουν μια πολυ μικρη αποσταση μεταξυ τους
αυτο ειναι ανεπιτρεπτο και να το πω και πιο σωστα εγκλημα κατα της φυσης και των ανθρωπων
και κατα της οικονομιας οταν δε εχουμε πολλες πυρκαγιες στην περιοχη και αυτο δεν λεγετε αντιπυρικη ζωνη
γιατι αν πιασει φωτια η μια πλευρα το οχημα αδυνατει να σταθει λογω θερμοκρασιας
επρεπε και αυτο το φωναζω χρονια να μην υπαρχουν τα δεντρα στην μια πλευρα
ωστε τα οχηματα να εχουν μια αποσταση ασφαλειας αν γινοταν αυτο που λεω καμια φωτια δεν θα ξεφευγε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Αύγ 2021, 13:35

nemo έγραψε:κοιταξτε στην πρωτη φωτο που τα πευκα εχουν μια πολυ μικρη αποσταση μεταξυ τους
αυτο ειναι ανεπιτρεπτο και να το πω και πιο σωστα εγκλημα κατα της φυσης και των ανθρωπων
και κατα της οικονομιας οταν δε εχουμε πολλες πυρκαγιες στην περιοχη και αυτο δεν λεγετε αντιπυρικη ζωνη
γιατι αν πιασει φωτια η μια πλευρα το οχημα αδυνατει να σταθει λογω θερμοκρασιας
επρεπε και αυτο το φωναζω χρονια να μην υπαρχουν τα δεντρα στην μια πλευρα
ωστε τα οχηματα να εχουν μια αποσταση ασφαλειας αν γινοταν αυτο που λεω καμια φωτια δεν θα ξεφευγε

Αυτή η συζήτηση έχει πολύ ουσία
θα πρέπει να αλλάξουμε πολύ τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του οικοσυστήματος που λέγεται δάσος
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Αύγ 2021, 13:36

Λαχουρένιος έγραψε:Μολις διαβασα για Ωρωπο σε μια σελιδα πηγε το μυαλο μου σε εσενα κατευθειαν. Καλη δυναμη και ελπιζω να εισαι καλα.

νάσαι καλά μαν
ήμασταν τυχεροί που γύρισε ο αέρας
αλλά και υπήρχε δραστηριοποίηση απο την τοπική αρχή
βέβαια , είναι μεγάλο σοκ
ειδικά όταν βλέπεις όλο αυτό που έγινε αλλού κυρίως, σπίτια καμμένα ...
ανθρώπους που χάσανε τα πάντα
ε είναι δύσκολο
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Αύγ 2021, 16:22

Βάλλον όλα καλά εύχομαι κι εγώ.
Σόρι έχω χάσει την μπάλα με τόσα μέτωπα.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Αύγ 2021, 17:44

bizeli έγραψε:Βάλλον όλα καλά εύχομαι κι εγώ.
Σόρι έχω χάσει την μπάλα με τόσα μέτωπα.

νάσαι καλά μπιζέλι
ελπίζουμε να τελειώσει πριν νυχτώσει
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”