Οι Μουσουλμάνοι έκαναν επιστημονικές ανακαλύψεις. Δεν είναι κρυφό. Οι Αραβες, οι Αιγύπτιοι. Και όχι επειδή ο Τούρκος είναι εχθρός μου. Δεν αλλάζει κάτι. Και πάλι θα ήμουν δίκαιος. Ομως απ' οτι έχω καταλάβει η θρησκεία τους δεν είναι και τόσο καλή. Δεν είναι θρησκεία αγάπης. Και δεν μπορείς να καλύψεις αυτό το κενό με ηδονισμό και επιστημονικές ανακαλύψεις. Κάπου θα καταρρεύσει το οικοδόμημα.
Η βία στον μουσουλμανικό κόσμο είναι διάχυτη. Που να πρωτοπιάσεις και που να αφήσεις. Στο Κατάρ που ο πλούσιος πρίγκιπας καλοπερνάει με τις χανούμισες ενώ οι εργάτες περνάνε φτωχικά. Τον Ερντογάν με το παλάτι του. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να διαφωνήσουν πως οι κύριοι είναι πίσω από εμάς πολιτισμικά και πολιτιστικά. Ας εστιάσουμε να τους κερδίζουμε σε αυτά τα πεδία.
Μουσουλμάνοι
-
Εσθήρ
- Basic poster

Re: Μουσουλμάνοι
Τι σχέση έχουν οι επιστημονικές ανακαλυψεις με την θρησκεια; Καμια.
Κατα τα αλλα λες πραγματα που δειχνουν οτι εισαι ασχετος με την ιστορια και μαλλον διακρινω ρατσιμο.
Τα υπολοιπα στο λινκ
http://sapardanis.org/el/2016/05/04/the ... -collapse/

Κατα τα αλλα λες πραγματα που δειχνουν οτι εισαι ασχετος με την ιστορια και μαλλον διακρινω ρατσιμο.
Η χρυσή εποχή των Αράβων και η πνευματική της παρακμή
Είναι πολύ πιθανό ότι χωρίς τους Άραβες, ο σύγχρονος Ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν θα είχε ανεγερθεί καν»
Robert Briffault
Παρατηρώντας κανείς τη σημερινή κατάσταση του Αραβικού κόσμου είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσει τον όγκο του πνευματικού έργου που παρήγαγε μια χιλιετία πριν. Αυτοί ήταν, όμως, που, ενώ η Ευρώπη υπέφερε από την ασφυκτικά ολοκληρωτική θεοκρατία του Χριστιανισμού, κατάφεραν, όχι μόνο να διατηρήσουν και να μεταδώσουν τα δημιουργήματα της αρχαίας δυτικής διάνοιας, αλλά και να δημιουργήσουν νέους δρόμους έρευνας και ανακαλύψεων. Πολλά έργα των αρχαίων Ελλήνων διασώθηκαν χάρη σ’ αυτούς, ενώ σε αυτούς οφείλουμε και την κατανόηση του πώς εξαπλώνονται οι ασθένειες και εφευρέσεις όπως η πυξίδα και εργαλεία πλοήγησης. Αυτή η εικόνα είναι, κυριολεκτικά, αιώνες μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα όπου το τοπίο της ακαδημαϊκής επιστημονικής μελέτης στον Αραβικό κόσμο θυμίζει έρημο.[...]
Τα υπολοιπα στο λινκ

0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος
-
Pendegren
Εσθήρ έγραψε:Τι σχέση έχουν οι επιστημονικές ανακαλυψεις με την θρησκεια; Καμια.
Κατα τα αλλα λες πραγματα που δειχνουν οτι εισαι ασχετος με την ιστορια και μαλλον διακρινω ρατσιμο.Η χρυσή εποχή των Αράβων και η πνευματική της παρακμή
Είναι πολύ πιθανό ότι χωρίς τους Άραβες, ο σύγχρονος Ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν θα είχε ανεγερθεί καν»
Robert Briffault
Παρατηρώντας κανείς τη σημερινή κατάσταση του Αραβικού κόσμου είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσει τον όγκο του πνευματικού έργου που παρήγαγε μια χιλιετία πριν. Αυτοί ήταν, όμως, που, ενώ η Ευρώπη υπέφερε από την ασφυκτικά ολοκληρωτική θεοκρατία του Χριστιανισμού, κατάφεραν, όχι μόνο να διατηρήσουν και να μεταδώσουν τα δημιουργήματα της αρχαίας δυτικής διάνοιας, αλλά και να δημιουργήσουν νέους δρόμους έρευνας και ανακαλύψεων. Πολλά έργα των αρχαίων Ελλήνων διασώθηκαν χάρη σ’ αυτούς, ενώ σε αυτούς οφείλουμε και την κατανόηση του πώς εξαπλώνονται οι ασθένειες και εφευρέσεις όπως η πυξίδα και εργαλεία πλοήγησης. Αυτή η εικόνα είναι, κυριολεκτικά, αιώνες μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα όπου το τοπίο της ακαδημαϊκής επιστημονικής μελέτης στον Αραβικό κόσμο θυμίζει έρημο.[...]
Τα υπολοιπα στο λινκ
Μήπως θα σου άρεσε να φοράς μπούρκα;
Και οι αρχαίοι Ελληνες δημιούργησαν τον σύγχρονο πολιτισμό. Δεν ζήτησαν κάτι όμως. Και πρίν από περίπου 12 χρόνια δεν τα πηγαίναμε καλά. Είχαμε τον Ακη και αυτούς. Η ηγεσία μας ήταν μικρή. Πλέον είναι πεφωτισμένη και αποτελούμε χώρα παράδειγμα πρός μίμησην. Και είς ανώτερα!
0 .
-
Εσθήρ
- Basic poster

Pendegren έγραψε:Εσθήρ έγραψε:Τι σχέση έχουν οι επιστημονικές ανακαλυψεις με την θρησκεια; Καμια.
Τα υπολοιπα στο λινκ
Και οι αρχαίοι Ελληνες δημιούργησαν τον σύγχρονο πολιτισμό. Δεν ζήτησαν κάτι όμως. Και πρίν από περίπου 12 χρόνια δεν τα πηγαίναμε καλά. Είχαμε τον Ακη και αυτούς. Η ηγεσία μας ήταν μικρή. Πλέον είναι πεφωτισμένη και αποτελούμε χώρα παράδειγμα πρός μίμησην. Και είς ανώτερα!
Μπουρκα δεν μου αρεσει να φοραω,αλλα ουτε και παρωπιδες ή εθνικιστικη λασπη στα ματια.
Το αρθρο δε, στο λινκ δε,δεν το εγραψα εγω.Αυτα ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ ειτε σου αρεσει ειτε οχι.
Τα χαιρετισματα μου στους διπλα!

1 .
-
Pendegren
Δεν είμαι εθνικιστής. Αλλά πιστεύω μάλιστα οτι σε όλους πρέπει να δίνεται μια ευκαιρία να αποδείξουν το ποιών τους. Ακόμα και στους εξωγήινους. Οσον αφορά τι σχέση έχει η θρησκεία με τις επιστημονικές ανακαλύψεις θα σου πω το εξής. Η κόλαση είναι ένα πολύ δυσάρεστο μέρος.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Εσθήρ έγραψε:Pendegren έγραψε:
Μπουρκα δεν μου αρεσει να φοραω,αλλα ουτε και παρωπιδες ή εθνικιστικη λασπη στα ματια.
Το αρθρο δε, στο λινκ δε,δεν το εγραψα εγω.Αυτα ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ ειτε σου αρεσει ειτε οχι.
Τα χαιρετισματα μου στους διπλα!
η χρυση εποχη οφειλεται σε ελληνες και στις σχολες που ειχαν δημιουργησει εκει απο την μεγαλη φυγη
λογω χριστιανισμου ..αυτο ειναι ομως και μια επιτευξη του μυαλου του αραβα
στο να επεξεργαζεται και να συνθετει στοιχεια πολιτισμου
ακριβως το αντιθετο των μαυρων που δεν μας εχουν δειξει οτι τα εχουν καλα με τον πολιτισμο
αλλα πιο πολυ με το ενστικτο και το συναισθημα . δεν πιστευω στην λεξη ρατσισμο
οπως την λεμε και την εννοουμε σημερα επειδη ολοι μας ειμαστε ρατσιστες δηλαδη εχουμε
ολα αυτα τα εφοδια που μας κανουν να θελουμε να ξεχωριζουμε απο αλλους
φυσικα και ειμαστε ολοι εν δυναμει ρατσιστες στο φυσιολογικοτερο
υπαρχουν και ρατσιστες και ειναι οι εμμονικοι αυτους θα τους ενταξουμε με ψυχοπαθολογικα αιτια
οπως και οι αντιρατσιστες το ιδιο σε ψυχοπαθολογικα αιτια ...ειναι ψυχικα αρρωστο να προσκυνας
ανθρωπους για οποιουδήποτε λογους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

-
nemo
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι θρησκείες είναι η πρέζα των λαών.
το μεγαλυτερο ψεμα ειναι αυτο που λεγεται με την μιση αληθεια και σημερα οφειλουμε να το γνωριζουμε
και πρεπει να ειναι πολυ καθυστερημενος στο μυαλο καποιος αν συνεχιζει και το λεει ακομη
γιατι εχουμε δει στην πραξη πλεον οτι δεν ισχυει δεν το λεω για σενα ραν αλλα αν συνεχιζεις να το λες
εχεις προβλημα με την εννοια οτι δεν αναγνωριζεις την εσωτερικη αναγκη του ανθρωπου να πιστευει
εκτος και αν εχεις αντικαταστησει την θρησκευτικη πιστη με το κομμα κκ
μονο ετσι εξηγειται .....ουφ...καθομαι εδω και λιγο καιρο και σκεφτομαι την τεχνη με την σχεση την πολιτικη
και ανατριχιαζω ποσοι διανοουμενοι εχουν πεσει εξω απο το 45 και μετα ακομη και ο καμυ
στην γενικότερη μορφη της φιλοσοφιας του τον ανθρωποκεντρισμο
ακομη και σημερα και εγω δυσκολευομαι να εξηγησω τον κοσμο με τις νεες τασεις μοδες κλπ
και ποσο δικιο τελικα ειχαν ο ηρακλειτος και ο αριστοτελης
τεσπα δεν μπορω αλλο νοητικα να δεχτω τετοιους ειδους αιτιολογησεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
Εσθήρ
- Basic poster

το μεγαλυτερο ψεμα ειναι αυτο που λεγεται με την μιση αληθεια και σημερα οφειλουμε να το γνωριζουμε
Θεσφατα λες.Οφειλουμε; Ποιος οφειλει; Και γω λεω οτι τη σημερον ημερα οφειλουμε πλεον να ειμαστε ανθρωποι που χρησιμοποιουν το μυαλο τους και οχι μπεμπεκακια του δημοτικου που μας ποτιζουν μαλακιες απο τα γενοφασκια μας.
Επισης οφειλουμε να μην ειμαστε μεσαιωνας.
Επισης οφειλουμε να μην ειμαστε προβατα .
Ξερεις ποσα οφειλουμε μπορω να σου βαλω αντικατροπτιζοντας απλα τις αποψεις μου;.
Απειρα.
Οποτε ασε τα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ,πιστευε αυτο που θες οπως και γω αλλα κατηχηση στο κατηχητικο.Ανεξηθρησκια εχουμε απο το συνταγμα αν δεν το εχεις αντιληφθει.

Παω να φαω.

0 .
-
mister spooky
- Basic poster