Με τοσους νομικους και παντρεμενους που εχουμε εδω το ερωτημα ειναι, τι συμφερει περισσοτερο απο νομικη, φορολογικη, οικονομικη και αλλες αποψεις: να παντρευτεις? Να εισαι με συμφωνο συμβιωσης (δεν εχω καταλαβει σε τι διαφερει τυπικα απο τον γαμο περα απο το οτι σπαει ευκολα)? Ή να συζεις ατυπα με τον/την συντροφο και γονιο των παιδιων σου?
Δεν συζηταμε εδω για την κοινωνικη ή συναισθηματικη πλευρα, με ενδιαφερουν οι ψυχρες και τυπικες πλευρες.
Γαμος vs Συμφωνο συμβιωσης vs απλης συμβιωσης: Νομικα, φορολογικα και αλλα πλεονεκτηματα
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
Αγις
- Rookie poster

Re: Γαμος vs Συμφωνο συμβιωσης vs απλης συμβιωσης: Νομικα, φορολογικα και αλλα πλεονεκτηματα
Απο την στιγμη που θα μεινει εγκυος εχεις τελειωσει - οπως και να ειναι η σχεση σας.
1 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Γαμος vs Συμφωνο συμβιωσης vs απλης συμβιωσης: Νομικα, φορολογικα και αλλα πλεονεκτηματα
Αγις έγραψε:Απο την στιγμη που θα μεινει εγκυος εχεις τελειωσει - οπως και να ειναι η σχεση σας.
Ισχυει αλλα αν δεν εχεις κουλουρα μπλεκεις λιγοτερο θαρρω.
0 .
-
Αγις
- Rookie poster

Λαχουρένιος έγραψε:Αγις έγραψε:Απο την στιγμη που θα μεινει εγκυος εχεις τελειωσει - οπως και να ειναι η σχεση σας.
Ισχυει αλλα αν δεν εχεις κουλουρα μπλεκεις λιγοτερο θαρρω.
,μπαααα παλι στα δικαστηρια σε πηγαινει και αποφασιζεται η διατροφη του ''παιδιου'' το οποιο εχει βεβαια πληρη δικαιωματα - δεν λεει τπτ το εντος η εκτος γαμου
το νομικο συστημα ειναι 100 % υπερ τους στα θεματα αναπαραγωγης - ανατροφης .
οτι θελουν κανουν .
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
ΩRIΩNAS7
Λαχουρένιος έγραψε:Με τοσους νομικους και παντρεμενους που εχουμε εδω το ερωτημα ειναι, τι συμφερει περισσοτερο απο νομικη, φορολογικη, οικονομικη και αλλες αποψεις: να παντρευτεις? Να εισαι με συμφωνο συμβιωσης (δεν εχω καταλαβει σε τι διαφερει τυπικα απο τον γαμο περα απο το οτι σπαει ευκολα)? Ή να συζεις ατυπα με τον/την συντροφο και γονιο των παιδιων σου?
Δεν συζηταμε εδω για την κοινωνικη ή συναισθηματικη πλευρα, με ενδιαφερουν οι ψυχρες και τυπικες πλευρες.
Όταν λες νομικά τι εννοείς;
Οικονομικά σίγουρα συμφέρει να κάνεις είτε γαμο, είτε σύμφωνο, είτε και να συζήσεις. Ευνόητοι οι λόγοι, νομίζω.
Από φορολογική σκοπιά, μάλλον. Δεν γνωρίζω. Απλά εικάζω.
Οποτε γενικά πιστεύω ότι είναι σίγουρα θετική μια συμβίωση, σε οποιαδήποτε μορφή της.
Το πως θα εξελιχθεί, πόσο θα κρατήσει και που θα φτάσει είναι απρόβλεπτο. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ρισκάρεις.
0 .
-
Αγις
- Rookie poster

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Με τοσους νομικους και παντρεμενους που εχουμε εδω το ερωτημα ειναι, τι συμφερει περισσοτερο απο νομικη, φορολογικη, οικονομικη και αλλες αποψεις: να παντρευτεις? Να εισαι με συμφωνο συμβιωσης (δεν εχω καταλαβει σε τι διαφερει τυπικα απο τον γαμο περα απο το οτι σπαει ευκολα)? Ή να συζεις ατυπα με τον/την συντροφο και γονιο των παιδιων σου?
Οικονομικά σίγουρα συμφέρει να κάνεις είτε γαμο, είτε σύμφωνο, είτε και να συζήσεις. Ευνόητοι οι λόγοι, νομίζω.
Οποτε γενικά πιστεύω ότι είναι σίγουρα θετική μια συμβίωση, σε οποιαδήποτε μορφή της.
Το πως θα εξελιχθεί, πόσο θα κρατήσει και που θα φτάσει είναι απρόβλεπτο. Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ρισκάρεις.
Το αν συμφερει ειναι πολυ σχετικο - μπορει να βρεθεις εξω απο το σπιτι σου στο ενοικιο κ να καταβαλεις και οσα χρηματα καθορισει το δικαστηριο - αντιο ζωη
στην απολυτη διαθεση της γυναικας εισαι - σαν να εχεις περιστροφο στον κροταφο κ το δαχτυλο της στη σκανδαλη .
μην ξεχναμε παντα υπαρχει σαν τριτος στη σχεση το κρατος .
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
ΩRIΩNAS7
Αγις έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Το αν συμφερει ειναι πολυ σχετικο - μπορει να βρεθεις εξω απο το σπιτι σου στο ενοικιο κ να καταβαλεις και οσα χρηματα καθορισει το δικαστηριο - αντιο ζωη
στην απολυτη διαθεση της γυναικας εισαι - σαν να εχεις περιστροφο στον κροταφο κ το δαχτυλο της στη σκανδαλη .
μην ξεχναμε παντα υπαρχει σαν τριτος στη σχεση το κρατος .
Εντάξει είσαι λίγο στην υπερβολή, αλλά υπάρχει σίγουρα κι αυτή η περίπτωση.
Για αυτό έγραψα "γενικά συμφέρει", όπως και ότι είμαι απρόβλεπτη η εξέλιξη του.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως τα ζευγάρια σήμερα, στην πλειοψηφία τους, χωρίζουν πιο ήρεμα απ ότι παλιότερα.
0 .
-
Αγις
- Rookie poster

η περιπτωση υπαρχει σε μεγαλο ποσοστο γαμων
για το ηρεμα θα στα πουν οι δικηγοροι δωμεσα κ φυσικα καλο ειναι να κανεις το παπι αν θες να βλεπεις τα παιδια σου
για το ηρεμα θα στα πουν οι δικηγοροι δωμεσα κ φυσικα καλο ειναι να κανεις το παπι αν θες να βλεπεις τα παιδια σου
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
denplirono
- Extreme poster

οικονομικα συμφερει να μαμας καθε βδομαδα αλλη γκομενα και να μην δευμευτεις ποτε και για κανεναν λογο. επειδη ομως δεν ειμαστε κουνελια ή σκυλια, η λυση ειναι μια και μονο μια διαρχονικα. Ειναι αυτο που ειπε ο Ανδρεας Παπανδρεου για το γιο του....΄μα δεν τραβιουμουνα ο μαλακας'
.gif)
.gif)
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη
-
Αγις
- Rookie poster

denplirono έγραψε:οικονομικα συμφερει να μαμας καθε βδομαδα αλλη γκομενα και να μην δευμευτεις ποτε και για κανεναν λογο. επειδη ομως δεν ειμαστε κουνελια ή σκυλια, η λυση ειναι μια και μονο μια διαρχονικα. Ειναι αυτο που ειπε ο Ανδρεας Παπανδρεου για το γιο του....΄μα δεν τραβιουμουνα ο μαλακας'![]()
δεν υπαρχει λυση - οταν ξεπερασουν ενα ποσοστο οσοι την δουν ετσι - κ δεν '' αποκαθιστουν'' τα κοριτσια - δεν κανουν οικογενεια η θα νομοθετηθει υποχρεωτικος γαμος (οπως γινεται με την θητεια ) η βαρια φορολογια και χρημα δια βιου στις γυναικες + τραπεζες σπερματος
να μας αφησουν ετσι να αποφασιζουμε ελευθερα- να κανουμε ζωαρα κ το σπουδαιοτερο να τρωμε τα λεφτα μας οπου θελουμε δεν υπαρχει περιπτωση ,
θα καταρρευσουν τα παντα .
τωρα ουσιαστικα το ιδιο γινεται αλλα αφηνουν περιθωριο ελευθεριας- δεν ειναι πολλοι οσοι την εχουν δει ετσι τη ζωη ακομα
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ