Πώς οι Ευρωπαίοι καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: Πώς οι Ευρωπαίοι καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Νοέμ 2015, 12:41

Καλο θα ηταν να φερεις ενα στοιχειο λιγο πιο σοβαρο απο μια ταινια των 80ς.

Για παραδειγμα, η επιδοτηση ηταν υποχρεωτικη για ολους τους αγροτες, ή αν ηθελαν καποιοι μπορουσαν να μην παρουν επιδοτηση και να συνεχισουν να καλλιεργουν ο,τι γουσταρουν και να το πουλανε και οπου γουσταρουν ?

Ερώτημα.
Εσένα αν έρθω εγώ και σου πώ οτι σου δίνω την επιλογή, είτε να δουλεύεις σκληρά και να πληρώνεσαι, είτε να μη δουλεύεις και να πληρώνεσαι πάλι (και ίσως να παίρνεις και πιο πολλά), ειλικρινά, τί θα επέλεγες?

Η ταινία σου λέει περίπου τί γινόταν την εποχή εκείνη. Και σε παραπέμπω και σ' αυτά που γράφει ο Αρχέλαος εδώ:

http://free.bbfοrum.co/topic3509-10.html#p55011
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 17 Νοέμ 2015, 12:45

Kauldron έγραψε:Φταίνε οι αγρότες επειδή τους εξαπάτησαν οι γεωπόνοι?

Και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα μπορούσε ένας αγράμματος (δεν το λέω ως βρισιά, οι άνθρωποι γνωριζαν ελάχιστα γράμματα) αγρότης να "πληροφορηθεί" και να "δράσει"? Μιλάμε για δεκαετίες 80-90, ούτε ίντερνετ υπήρχε ούτε τίποτα.
Δεν νομίζω οτι έχει κάποια λογική αυτό που λες. Και δεν νομίζω οτι στοιχειοθετείται ευθύνη των αγροτών, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

υπήρχαν βιβλία ενημερωτικά φυλλάδια περιοδικά

μέχρι και τώρα είναι πάρα πολύ που κάνουν την εργασία χειρονακτική χωρίς την βοήθεια μηχανημάτων, όταν άνοιξαν τα σύνορα και βρήκαν όλοι φθηνό εργατικό προσωπικό τους Αλβανούς τους χρησιμοποίησαν να σκάβουν ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μηχανήματα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Νοέμ 2015, 12:56

Πού υπήρχαν βρε Μετράνιε, εδώ μιλάμε για δεκαετία 80-90? Σου ξαναλέω δεν στέκει λογικά να λές "φταίνε οι αγρότες που βάζανε τα χημικά που τους λέγανε οι γεωπόνοι, έπρεπε να το ψάχνανε από μόνοι τους"¨. Ο γεωπόνος είναι εκεί για να μην χρειάζεται να το ψάξει ο αγρότης. Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν καν να υπάρχει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 17 Νοέμ 2015, 13:00

Kauldron έγραψε:
αναλογικα μαλιστα, ο μικρος εκανε πολυ μεγαλυτερη αισχροκερδεια απο τον ολιγαρχη !

Βλέπω οτι κατά την προσφιλή σου τακτική, αποφεύγεις πράγματα που δεν σε βολεύουν.
Είπαμε, τον "μικρό" μπορώ να τον βάλω κι εγώ κι εσύ "στη θέση του", και με την αισχροκέδρια, και με τη φοροδιαφυγή.
Αισχροκέρδεια: απλά δεν αγοράζω απ' αυτόν, και αγοράζω από τον έναν που δεν θα αισχροκερδεί (και υπάρχουν τέτοιοι, και μάλιστα αρκετοί).
Φοροδιαφυγή: ζητώ την απόδειξή μου. Αναγκασμένος είναι να μου την δώσει.

Ο "μεγάλος" πώς θα μπεί στη θέση του, είτε στην αισχροκέρδεια είτε στη φοροδιαφυγή? Μπορείς να μου πείς?

αστο χελωνε ψοφησε.

με την εισοδο του ευρω ΟΛΟΙ οι μικροι εκαναν αισχροκερδεια, δεν εμεινε κανεις που να πουλα 50δρχ τον μαιντανο για να μεινεις σε αυτον, αρα δεν ηταν στο χερι κανενος καταναλωτη να "στρωσει" τον μικρο.

το μικρο μπουκαλακι νερο κρατηθηκε στα 50 λεπτα ΜΟΝΟ οταν το κρατος το κυνηγησε με νομο ! το θυμασαι ή το εχεις ξεχασει ? το θυμασαι που το πουλαγαν 2 και 3 ευρω προφανως σε συνενοχη με τους ολιγαρχες, τους ευρωπαιους και τον σαρουμαν ... ?

και γιαυτον ακριβως τον λογο επειδη δεν μπορεις να στηριξεις το οτι η αισχροκερδεια των ελ οφειλοταν στο κακο ευρω, προσπαθεις να βαλεις μανιωδως μεσα και την φοροδιαφυγη, αλλαζοντας το θεμα που εσυ κατα τ'αλλα ξεκινησες με τις ανατιμησεις εξαιτιας δηθεν του ευρω.

αυτη η προπαγανδα, να καταλογιζεις και τα αναριθμητα στραβα των ελ στους ευρωπαιους φερνει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα, αργα ή γρηγορα θα το καταλαβεις ...
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Νοέμ 2015, 13:07

Με την είσοδο στο ευρώ αυξήθηκε η ΒΕΝΖΙΝΗ. Με την αύξηση της βενζίνης πηγαίνουν πάνω και τα αγροτικά προϊόντα. Είναι πάρα πολύ απλό.
Η φοροδιαφυγή είναι και παραείναι θέμα, και σχετίζεται και με την αισχροκέρδια, πολύ απλά εσύ θέλεις ν' απομονώνεις σημεία που πιστεύεις οτι σε συμφέρουν, και να "ξεχνάς" πράγματα που δεν σε συμφέρουν. Έτσι όμως δεν γίνεται διάλογος.
Για τον εκτροχιασμό του θέματος, απλά χρειάζεται να δείς λίγο τί τίτλο έχει το θέμα.
Το θέμα έχει τίτλο για το πώς οι Ευρωπαίοι καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή, και σχετίζεται άμεσα και με το θέμα "Ε.Ε., η καταστροφή της Ελλάδας", όπου και ο jango και ο Αρχέλαος αναπτύσσουν τις απόψεις τους, τις οποίες εσύ δεν βλέπεις.

Σε ξαναρωτώ, τον μεγάλο, ποιός θα τον βάλει στην θέση του? Θα πας εσύ? Θα πάω εγώ? Ή πρέπει το κράτος να κάνει κάτι? Και αυτό το κράτος πώς τυχαίνει και έχει φιλοευρωπαίους να το κυβερνάνε, ΠΑΝΤΑ με τη στήριξη των ολιγαρχών?
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 17 Νοέμ 2015, 13:09

Kauldron έγραψε:

Για παραδειγμα, η επιδοτηση ηταν υποχρεωτικη για ολους τους αγροτες, ή αν ηθελαν καποιοι μπορουσαν να μην παρουν επιδοτηση και να συνεχισουν να καλλιεργουν ο,τι γουσταρουν και να το πουλανε και οπου γουσταρουν ?

Ερώτημα.
Εσένα αν έρθω εγώ και σου πώ οτι σου δίνω την επιλογή, είτε να δουλεύεις σκληρά και να πληρώνεσαι, είτε να μη δουλεύεις και να πληρώνεσαι πάλι (και ίσως να παίρνεις και πιο πολλά), ειλικρινά, τί θα επέλεγες?

Η ταινία σου λέει περίπου τί γινόταν την εποχή εκείνη. Και σε παραπέμπω και σ' αυτά που γράφει ο Αρχέλαος εδώ:

http://free.bbfοrum.co/topic3509-10.html#p55011

το θεμα χελωνε ειναι το ποια θα ηταν η επιλογη μου που ουσιαστικα ετσι οπως το θετεις θα ηταν 1) αμοιβομενη αεργια, β) αμοιβομενη εργασια

ή το θεμα θα ηταν αν μαζι με την όποια επιλογη μου αναλαμβανα και την γαμημενη ευθυνη της ??

ο,τι κι αν επελεγα χελωνε ΜΑΖΙ θα αναλαμβανα και την ευθυνη ! Δεν θα επαιρνα την χ επιλογη αλλα την y ευθυνη της θα εριχνα στους ευρωπαιους, τους ολιγαρχες και τον μπομπ τον σφουγγαρακη !

και ναι η ευρωπη επιδοτουσε συγκεκριμενες καλλιεργειες αλλα οχι με το ζορι, οποιος δεν ηθελε ηταν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να μην παρει τις επιδοτησεις και να μην καταστρεψει τις καλλιεργειες του.

δυστηχως αυτο που λες ειναι ακριβως ΙΔΙΟ με τον ελληναρα που πηγε και χρεωσε 100 καρτες για διακοποδανεια, για σκατοδανεια, για αυθεραιτοδανεια, για γκομενοδανεια, για κινητο-δανεια, για γκλαμοροδανεια και το κερατο του το τραγιο και μετα κατηγορει τις τραπεζες που τον παρεσυραν λες και τον αναγκασαν με το ζορι ...

δυστηχως δεν οδηγει πουθενα αυτο που λες και απλα αφαιρει και δεν προσθετει αξια στο φερομενο "θυμα" ...
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 17 Νοέμ 2015, 13:15

Kauldron έγραψε:Με την είσοδο στο ευρώ αυξήθηκε η ΒΕΝΖΙΝΗ. Με την αύξηση της βενζίνης πηγαίνουν πάνω και τα αγροτικά προϊόντα. Είναι πάρα πολύ απλό.
Η φοροδιαφυγή είναι και παραείναι θέμα, και σχετίζεται και με την αισχροκέρδια, πολύ απλά εσύ θέλεις ν' απομονώνεις σημεία που πιστεύεις οτι σε συμφέρουν, και να "ξεχνάς" πράγματα που δεν σε συμφέρουν. Έτσι όμως δεν γίνεται διάλογος.
Για τον εκτροχιασμό του θέματος, απλά χρειάζεται να δείς λίγο τί τίτλο έχει το θέμα.
Το θέμα έχει τίτλο για το πώς οι Ευρωπαίοι καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή, και σχετίζεται άμεσα και με το θέμα "Ε.Ε., η καταστροφή της Ελλάδας", όπου και ο jango και ο Αρχέλαος αναπτύσσουν τις απόψεις τους, τις οποίες εσύ δεν βλέπεις.

Σε ξαναρωτώ, τον μεγάλο, ποιός θα τον βάλει στην θέση του? Θα πας εσύ? Θα πάω εγώ? Ή πρέπει το κράτος να κάνει κάτι? Και αυτό το κράτος πώς τυχαίνει και έχει φιλοευρωπαίους να το κυβερνάνε, ΠΑΝΤΑ με τη στήριξη των ολιγαρχών?

το ελληνικο κρατος και στον μικρο και στον μεγαλο ! ΤΕΛΟΣ ! κανεις αλλος ! (σου φερα εξαλλου παραδειγμα που το ελληνικο κρατος το εκανε για τον μικρο, αλλα το προσπερνας ...)

το να ταυτισεις το ελληνικο κρατος με την ευρωπη ωστε να μεταθεσεις την ευθυνη στην ευρωπη ειναι ανεκδοτο ...

με την ιδια λογικη θα μπορουσες να μεταθεσεις την ευθυνη στον ολυμπιακο γιατι οι πλειοψηφεια των ελληνων ειναι ολυμπιακοι, ή στους μελαχρινους γιατι η πλειοψηφεια των ελ ειναι μελαχρινοι ... κοινως σαχλαμαρες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Νοέμ 2015, 13:16

το θεμα χελωνε ειναι το ποια θα ηταν η επιλογη μου που ουσιαστικα ετσι οπως το θετεις θα ηταν 1) αμοιβομενη αεργια, β) αμοιβομενη εργασια

ή το θεμα θα ηταν αν μαζι με την όποια επιλογη μου αναλαμβανα και την γαμημενη ευθυνη της ??

Ποιά ευθύνη? Σου λέει ο άλλος πάρε αυτά τα λεφτά να καταστρέψεις την παραγωγή σου, να την πάς στην χωματερή.
Ακόμα και να ήθελαν αυτοί να διαμαρτυρηθούν, σε ποιόν να πήγαιναν? Υπήρχε κάποιο αρμόδιο όργανο?

και ναι η ευρωπη επιδοτουσε συγκεκριμενες καλλιεργειες αλλα οχι με το ζορι, οποιος δεν ηθελε ηταν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να μην παρει τις επιδοτησεις και να μην καταστρεψει τις καλλιεργειες του.

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?!?!?!?! Πού να τα διαθέσει αυτά τα προϊόντα? Πώς να τα πουλήσει? Ο αγρότης ΠΑΡΑΓΕΙ τα προϊόντα, με εξαίρεση κάποια προϊόντα που πουλιούνται στις λαϊκές (και που πάλι θέλει άδειες κλπ), ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
Πχ, αν παράγει σιτάρι, που θα πάει ο ίδιος να το πουλήσει? Τί ποσότητες, και σε τί τιμές?
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”