Πώς οι Ευρωπαίοι καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Πώς οι Ευρωπαίοι καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή
Τα λεφτά στα έδινε η ΕΕ να μειώσεις το ποσοστό των αγροτών στην χώρα και οι εναπομείναντες αγρότες να επενδύσουν στις καλλιέργειές τους αντί αυτού τα λεφτά οι περισσότεροι τα φάγανε στις πουτάνες και στα καλύτερα ουισκάκια. Τώρα όλοι στα χωριά πεθαίνουν από καρκίνο επειδή ο αγρότης αγόραζε μαζικά όλα τα τοξικά που του πρόσφερε ο γεωπόνος επειδή και ο ίδιος ήταν στουρνάρι και δεν φρόντισε ποτέ να μορφωθεί.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Kauldron
- Supreme poster

Kαι ποιός όφειλε να τους ελέγξει πού τα ξοδεύουν?
Γιατί πρίν την Ε.Ε. είχαμε σοβαρή και ισχυρή αγροτική παραγωγή?
Επιπλέον, σοβαρά κατηγορείς τους αγρότες επειδή εμπιστεύονταν τους γεωπόνους?
Επιπλέον, σοβαρά κατηγορείς τους αγρότες επειδή εμπιστεύονταν τους γεωπόνους?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
Freisinniger
- Maître des anions

Λέγεται ελευθερία της αγοράς, το κράτος σε βοηθάει με τις χρηματικές βοήθειες από εκεί και πέρα εφόσον ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία, όφειλες να την καλυτερέψεις, αλλά βρήκες τον εύκολο τρόπο του καλοπερασάκια. Ο Ολλανδός όμως και καλοπερνάει και πρόσεχε.
Ναι τους κατηγορώ, αφού δεν μπορούσαν να διαβάσουν αγγλικά (αλλά ούτε καν ελληνικά) και σύγκρινέ τους με τους Ολλανδούς αγρότες και σύγκρινέ τους ακόμη αυτούς που μπορούν να διαχειρίζονται πανάκριβα μηχανήματα ή ακόμη και να έχουν ηλεκτρονικό εμπόριο κάνοντας χρήση του διαδικτύου.
Ο στόχος λοιπόν στην Ελλάδα είναι αυτοί που έχουν μικροτεμάχια θα είναι ασύμφορο να καλλιεργήσουν, γι αυτό λοιπόν θα τα πουλήσει στον μεγαλογεοκτήμονα, τα παιδιά τους θα αστυφιλέψουν για να ασχοληθούν με διαφορετική μορφή ενασχόλησης.
Ναι τους κατηγορώ, αφού δεν μπορούσαν να διαβάσουν αγγλικά (αλλά ούτε καν ελληνικά) και σύγκρινέ τους με τους Ολλανδούς αγρότες και σύγκρινέ τους ακόμη αυτούς που μπορούν να διαχειρίζονται πανάκριβα μηχανήματα ή ακόμη και να έχουν ηλεκτρονικό εμπόριο κάνοντας χρήση του διαδικτύου.
Ο στόχος λοιπόν στην Ελλάδα είναι αυτοί που έχουν μικροτεμάχια θα είναι ασύμφορο να καλλιεργήσουν, γι αυτό λοιπόν θα τα πουλήσει στον μεγαλογεοκτήμονα, τα παιδιά τους θα αστυφιλέψουν για να ασχοληθούν με διαφορετική μορφή ενασχόλησης.
0 .

-
Kauldron
- Supreme poster

Επαναλαμβάνω:
Δουλειά του αγρότη δεν είναι να ξέρει ξένες γλώσσες, και δεν νομίζω οτι τα φάρμακα που ρίχνανε λέγανε κάτι για παρενέργειες. Γι' αυτές όφειλε να τους ενημερώσει ο γεωπόνος. Δουλειά του είναι.
Οι Ολλανδοί είχαν αποικίες επί 6 αιώνες. Μόλις πρόσφατα τις άφησαν. Ουσιαστικά η έρευνα και ανάπτυξη που έκαναν, "επιδοτήθηκαν" από τους φουκαράδες που εκμεταλλεύονταν με τη δύναμη των όπλων.
Δουλειά του αγρότη δεν είναι να ξέρει ξένες γλώσσες, και δεν νομίζω οτι τα φάρμακα που ρίχνανε λέγανε κάτι για παρενέργειες. Γι' αυτές όφειλε να τους ενημερώσει ο γεωπόνος. Δουλειά του είναι.
Οι Ολλανδοί είχαν αποικίες επί 6 αιώνες. Μόλις πρόσφατα τις άφησαν. Ουσιαστικά η έρευνα και ανάπτυξη που έκαναν, "επιδοτήθηκαν" από τους φουκαράδες που εκμεταλλεύονταν με τη δύναμη των όπλων.
0 .
-
nik_killthemall
- Extreme poster

Kauldron έγραψε:Η εφημερίδα έχει στάνταρντ τιμή, σε όποιο περίπτερο και αν πάς (ή όπου αλλού την αγοράσεις). Αυτήν την τιμή την καθορίζει ο ΔΟΛ ή ο οποιοσδήποτε άλλος την εκδίδει. Σαφώς ΔΕΝ την καθορίζει ο περιπτεράς.
Ο μαϊντανός και η τυρόπιτα, σαφώς και εξαρτώνται από τις τιμές των καυσίμων. Προφανώς και υπάρχει ΚΑΙ αισχοκέρδια από τους μικρούς, που εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση, την οποία οφείλει να ελέγξει το κράτος. Αλλά πρωτίστως το κράτος θα έπρεπε να ελέγχει τον ολιγάρχη που πουλάει την βενζίνη.
Λοιπόν, εσύ τί απαντάς επί του θέματος?
Λες οτι δεν συνηθίζεις να υπεκφεύγεις, ορίστε λοιπόν. Αθώος ο ολιγάρχης, φταίνε όλοι οι άλλοι? Με μια λέξη, αθώος, ή ένοχος?
Και μια που είσαι εδώ, επ' αυτού τί απαντάς?
οχι, εσυ τι απαντας ?
μια φορα ενοχος ολιγαρχης ελ (βαρδινογιαννης, λατσης κλπ) και το κρατος που δεν τον ελεγξε για το 13% αυξηση στη βενζινη ! συμφωνοι !
ποσες φορες ενοχος ο "μικρος" και το κρατος που δεν τον ελεγξε για την εξτρα αυξηση κατα 70-13 = 57% της τυροπιτας ?
ποσες φορες ενοχος ο "μικρος" και το κρατος που δεν τον ελεγξε για την εξτρα αυξηση κατα 240-13 = 227% του μαιντανου ?
(μονο η εφημεριδα αποσα εβαλες μετεφερε την αυτουσια την αυξηση στη βενζινη χωρις να κανει αισχροκερδεια)
και που ακριβως σε ολες αυτες τις ενοχες αισχροκερδων αυξησεων βρισκεται η ευρωπη ?
ΠΡΩΤΑ απαντα σε αυτα, και ΜΕΤΑ θα απαντησω για τα φοβερα στοιχεια που παραθετεις, μεσα απο μια ταινιας του '80 που αν θυμαμαι καλα ειχαμε δραχμη και ανδρεα και οχι ευρω.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .
-
Kauldron
- Supreme poster

Βλέπω λοιπόν οτι συμφωνείς κι εσύ στα βασικά, δηλαδή οτι και ο ολιγάρχης είναι ένοχος.
Η διαφωνία μας είναι ποσοτική, δηλαδή εσύ λές οτι ο ολιγάρχης έχει κάνει μια παράβαση, ενώ ο "μικρός" πολλές.
Η διαφορά είναι η εξής.
Στον ολιγάρχη το θέμα δεν είναι οτι δεν τον έλεγξαν, αλλά οτι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ουτως ώστε να είναι νόμιμος Παράδειγμα το μώλ του Λάτση. Ακόμα και σε πράγματα που ήταν καταφανώς παράνομος (βλέπε πχ υπόθεση Μαρινάκη, πιο πρόσφατα, ή υπόθεση Μελισσανίδη για τα καύσιμα) γιατί θα ήταν αδύνατον με νομοθεσία να τον καλύψουν, τον κάλυψαν μέσω της σιωπής.
Φυσικά και ο "μικρός" είναι ένοχος, αλλά τον "μικρό" είναι στο δικό σου χέρι να τον "στρώσεις". Προσωπικά εγώ, πχ ζητώ πάντα αποδείξεις, και πλέον όλοι όσοι είναι στην γειτονιά μου και ψωνίζω απ' αυτούς, μου δίνουν χωρίς εγώ να τους την ζητήσω. Εντάξει, σιγά το πράμα θα μου πείς, αλλά αν το έκαναν όλοι θα μειωνόταν σημαντικά η λαμογιά τον "μικρών".
Τον μεγάλο εσύ πώς θα τον συμμαζέψεις?
Πόσες φορές πρέπει να κάνει την λαμογιά του ο μικρός για να υπάρξει αντίκτυπος στο κράτος? Απ' αυτό το 227% της αύξησης, πόσα πήγαν στα καύσιμα και σε άλλα πράγματα, πχ λιπάσματα, φυτοφάρμακα (μιλάμε τώρα γενικά για αγροτικά προϊόντα) που και εκεί υπήρχε αύξηση?
Η Ευρώπη βρίσκεται συνένοχη στην αισχροκέρδια των "μεγάλων", και οχι των μικρών. Άλλωστε "μεγάλοι" της ευρώπης είναι που έχουν αισχροκερδίσει εις βάρος του κράτους, με την συνενοχή των πολιτικών που ΟΙ ΙΔΙΟΙ προωθούν. Και πριν πείς οτι εμείς τους ψηφίζουμε, σου λέω οτι στις αστικές δημοκρατίες της Δύσης, ψηφίζονται ΠΑΝΤΟΥ οι πιο ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ και για να είσαι προβεβλημένος, πρέπει να σε "θέλουν" τα ΚΑΝΑΛΙΑ.
Μα η αρχή του κακού εκεί έγινε, με τον Αντρέα. Αυτός, με τον μανδύα των "αριστερών" μεταρρυθμίσεων, διέλυσε τον εγχώριο ιστό παραγωγής (βιομηχανία, αγροτικός τομέας, κλπ), φυσικά υπερ ΞΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Δεν καταλαβαίνω τον "διαχωρισμό".
Αν δεν το κατάλαβες, η ταινία ουσιαστικά επιτίθεται κατά του Αντρέα και των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεών του.
Η διαφωνία μας είναι ποσοτική, δηλαδή εσύ λές οτι ο ολιγάρχης έχει κάνει μια παράβαση, ενώ ο "μικρός" πολλές.
Η διαφορά είναι η εξής.
Στον ολιγάρχη το θέμα δεν είναι οτι δεν τον έλεγξαν, αλλά οτι ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ουτως ώστε να είναι νόμιμος Παράδειγμα το μώλ του Λάτση. Ακόμα και σε πράγματα που ήταν καταφανώς παράνομος (βλέπε πχ υπόθεση Μαρινάκη, πιο πρόσφατα, ή υπόθεση Μελισσανίδη για τα καύσιμα) γιατί θα ήταν αδύνατον με νομοθεσία να τον καλύψουν, τον κάλυψαν μέσω της σιωπής.
Φυσικά και ο "μικρός" είναι ένοχος, αλλά τον "μικρό" είναι στο δικό σου χέρι να τον "στρώσεις". Προσωπικά εγώ, πχ ζητώ πάντα αποδείξεις, και πλέον όλοι όσοι είναι στην γειτονιά μου και ψωνίζω απ' αυτούς, μου δίνουν χωρίς εγώ να τους την ζητήσω. Εντάξει, σιγά το πράμα θα μου πείς, αλλά αν το έκαναν όλοι θα μειωνόταν σημαντικά η λαμογιά τον "μικρών".
ποσες φορες ενοχος ο "μικρος" και το κρατος που δεν τον ελεγξε για την εξτρα αυξηση κατα 240-13 = 227% του μαιντανου ?
Πόσες φορές πρέπει να κάνει την λαμογιά του ο μικρός για να υπάρξει αντίκτυπος στο κράτος? Απ' αυτό το 227% της αύξησης, πόσα πήγαν στα καύσιμα και σε άλλα πράγματα, πχ λιπάσματα, φυτοφάρμακα (μιλάμε τώρα γενικά για αγροτικά προϊόντα) που και εκεί υπήρχε αύξηση?
Η Ευρώπη βρίσκεται συνένοχη στην αισχροκέρδια των "μεγάλων", και οχι των μικρών. Άλλωστε "μεγάλοι" της ευρώπης είναι που έχουν αισχροκερδίσει εις βάρος του κράτους, με την συνενοχή των πολιτικών που ΟΙ ΙΔΙΟΙ προωθούν. Και πριν πείς οτι εμείς τους ψηφίζουμε, σου λέω οτι στις αστικές δημοκρατίες της Δύσης, ψηφίζονται ΠΑΝΤΟΥ οι πιο ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ και για να είσαι προβεβλημένος, πρέπει να σε "θέλουν" τα ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΠΡΩΤΑ απαντα σε αυτα, και ΜΕΤΑ θα απαντησω για τα φοβερα στοιχεια που παραθετεις, μεσα απο μια ταινιας του '80 που αν θυμαμαι καλα ειχαμε δραχμη και ανδρεα και οχι ευρω.
Μα η αρχή του κακού εκεί έγινε, με τον Αντρέα. Αυτός, με τον μανδύα των "αριστερών" μεταρρυθμίσεων, διέλυσε τον εγχώριο ιστό παραγωγής (βιομηχανία, αγροτικός τομέας, κλπ), φυσικά υπερ ΞΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Δεν καταλαβαίνω τον "διαχωρισμό".
Αν δεν το κατάλαβες, η ταινία ουσιαστικά επιτίθεται κατά του Αντρέα και των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεών του.
0 .
-
nik_killthemall
- Extreme poster

χελωνε οσο κι αν καταπιεζεσαι δεν μπορεις να κρυψεις την ταση για "νεοελληνιζειν". προσεξε να δεις :
1) πως ακριβως απο την αισχροκερδεια = υπεραυξηση των τιμων που παρεθεσες σε εκεινο το ποστ, λογω της ενταξης μας στο ευρω, μεταβηκαμε στην φοροδιαφυγη ?
Αν δηλ. ζητησεις αποδειξη στην λαικη για τον μαιντανο, αυτοματα η τιμη του μαιντανου θα γυρισει απτις 170 δρχ. στις 50 δρχ ??
χελωνε οσον αφορα την ανατιμηση των τιμων προς τα επανω κατα την ενταξη μας στο νομισμα του ευρω, ΚΑΙ ο ολιγαρχης ΚΑΙ ο μικρος ειναι ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΙ, και το κρατος ΕΙΝΑΙ και αυτο ενοχο γιατι ΔΕΝ ελεγξε ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΕΛΟΣ ! Σε αυτην την ανατιμηση η ευρωπη ΔΕΝ συμμετειχε πουθενα ! ΤΕΛΟΣ !
αναλογικα μαλιστα, ο μικρος εκανε πολυ μεγαλυτερη αισχροκερδεια απο τον ολιγαρχη !
2)
...
χελωνε, προβλημα 5ης ταξης δημοτικου : Εστω ενα προϊον Α φτιαχνεται απο 10 συστατικα. Πριν την ανατιμηση κοστιζε χ. Μετα την ανατιμηση η τιμη σε καθε ενα απτα 10 συστατικα του αυξανεται κατα 13%. Ερωτηση, ποσο θα αυξηθει η τιμη του προιοντος Α εξαιτιας της ανατιμησης των 10 συστατικων του ?
Κατα :
1) 13%
2) 10*13% = 130%
3) κατα οσο μας συμφερει
Αν αυξηθει περισσοτερο απο αυτο που τα μαθηματικα βγαζουν, η διαφορα σε τινος την τσεπη πηγαινει ?
3)
οχι χελωνε δεν ειναι δυνατον επειδη ο λαος ψηφιζει αυτους που προβαλλουν τα καναλια, οι ευρωπαιοι να ειναι συνεχοχοι στο γεγονος οτι οι ολιγαρχες αυξησαν την τιμη της βενζινης με την ενταξη μας στο ευρω, και μαλιστα να μην ειναι συνενοχοι με την πολλαπλασια αναλογικα αισχροκερδεια των μικρων.
πρεπει να βρεις αλλον λογο γιατι αυτος ειναι εντελως ασυνδετος, εφοσον μιλαμε ακομα για την ανατιμηση κατα την ενταξη στο ευρω ! αν δεν μιλαμε για αυτην καντο σαφες !
Καλο θα ηταν να φερεις ενα στοιχειο λιγο πιο σοβαρο απο μια ταινια των 80ς.
Για παραδειγμα, η επιδοτηση ηταν υποχρεωτικη για ολους τους αγροτες, ή αν ηθελαν καποιοι μπορουσαν να μην παρουν επιδοτηση και να συνεχισουν να καλλιεργουν ο,τι γουσταρουν και να το πουλανε και οπου γουσταρουν ?
Kauldron έγραψε:Βλέπω λοιπόν οτι συμφωνείς κι εσύ στα βασικά, δηλαδή οτι και ο ολιγάρχης είναι ένοχος.
Η διαφορά είναι η εξής.
1) πως ακριβως απο την αισχροκερδεια = υπεραυξηση των τιμων που παρεθεσες σε εκεινο το ποστ, λογω της ενταξης μας στο ευρω, μεταβηκαμε στην φοροδιαφυγη ?
Αν δηλ. ζητησεις αποδειξη στην λαικη για τον μαιντανο, αυτοματα η τιμη του μαιντανου θα γυρισει απτις 170 δρχ. στις 50 δρχ ??
χελωνε οσον αφορα την ανατιμηση των τιμων προς τα επανω κατα την ενταξη μας στο νομισμα του ευρω, ΚΑΙ ο ολιγαρχης ΚΑΙ ο μικρος ειναι ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΙ, και το κρατος ΕΙΝΑΙ και αυτο ενοχο γιατι ΔΕΝ ελεγξε ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΕΛΟΣ ! Σε αυτην την ανατιμηση η ευρωπη ΔΕΝ συμμετειχε πουθενα ! ΤΕΛΟΣ !
αναλογικα μαλιστα, ο μικρος εκανε πολυ μεγαλυτερη αισχροκερδεια απο τον ολιγαρχη !
Kauldron έγραψε:ποσες φορες ενοχος ο "μικρος" και το κρατος που δεν τον ελεγξε για την εξτρα αυξηση κατα 240-13 = 227% του μαιντανου ?
2)
...
χελωνε, προβλημα 5ης ταξης δημοτικου : Εστω ενα προϊον Α φτιαχνεται απο 10 συστατικα. Πριν την ανατιμηση κοστιζε χ. Μετα την ανατιμηση η τιμη σε καθε ενα απτα 10 συστατικα του αυξανεται κατα 13%. Ερωτηση, ποσο θα αυξηθει η τιμη του προιοντος Α εξαιτιας της ανατιμησης των 10 συστατικων του ?
Κατα :
1) 13%
2) 10*13% = 130%
3) κατα οσο μας συμφερει
Αν αυξηθει περισσοτερο απο αυτο που τα μαθηματικα βγαζουν, η διαφορα σε τινος την τσεπη πηγαινει ?
Kauldron έγραψε:Η Ευρώπη βρίσκεται συνένοχη στην αισχροκέρδια των "μεγάλων", και οχι των μικρών. Άλλωστε "μεγάλοι" της ευρώπης είναι που έχουν αισχροκερδίσει εις βάρος του κράτους, με την συνενοχή των πολιτικών που ΟΙ ΙΔΙΟΙ προωθούν. Και πριν πείς οτι εμείς τους ψηφίζουμε, σου λέω οτι στις αστικές δημοκρατίες της Δύσης, ψηφίζονται ΠΑΝΤΟΥ οι πιο ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ και για να είσαι προβεβλημένος, πρέπει να σε "θέλουν" τα ΚΑΝΑΛΙΑ.
3)
οχι χελωνε δεν ειναι δυνατον επειδη ο λαος ψηφιζει αυτους που προβαλλουν τα καναλια, οι ευρωπαιοι να ειναι συνεχοχοι στο γεγονος οτι οι ολιγαρχες αυξησαν την τιμη της βενζινης με την ενταξη μας στο ευρω, και μαλιστα να μην ειναι συνενοχοι με την πολλαπλασια αναλογικα αισχροκερδεια των μικρων.
πρεπει να βρεις αλλον λογο γιατι αυτος ειναι εντελως ασυνδετος, εφοσον μιλαμε ακομα για την ανατιμηση κατα την ενταξη στο ευρω ! αν δεν μιλαμε για αυτην καντο σαφες !
Kauldron έγραψε:ΠΡΩΤΑ απαντα σε αυτα, και ΜΕΤΑ θα απαντησω για τα φοβερα στοιχεια που παραθετεις, μεσα απο μια ταινιας του '80 που αν θυμαμαι καλα ειχαμε δραχμη και ανδρεα και οχι ευρω.
Καλο θα ηταν να φερεις ενα στοιχειο λιγο πιο σοβαρο απο μια ταινια των 80ς.
Για παραδειγμα, η επιδοτηση ηταν υποχρεωτικη για ολους τους αγροτες, ή αν ηθελαν καποιοι μπορουσαν να μην παρουν επιδοτηση και να συνεχισουν να καλλιεργουν ο,τι γουσταρουν και να το πουλανε και οπου γουσταρουν ?
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .
-
Kauldron
- Supreme poster

Βλέπω οτι κατά την προσφιλή σου τακτική, αποφεύγεις πράγματα που δεν σε βολεύουν.
Είπαμε, τον "μικρό" μπορώ να τον βάλω κι εγώ κι εσύ "στη θέση του", και με την αισχροκέδρια, και με τη φοροδιαφυγή.
Αισχροκέρδεια: απλά δεν αγοράζω απ' αυτόν, και αγοράζω από τον έναν που δεν θα αισχροκερδεί (και υπάρχουν τέτοιοι, και μάλιστα αρκετοί).
Φοροδιαφυγή: ζητώ την απόδειξή μου. Αναγκασμένος είναι να μου την δώσει.
Ο "μεγάλος" πώς θα μπεί στη θέση του, είτε στην αισχροκέρδεια είτε στη φοροδιαφυγή? Μπορείς να μου πείς?
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Kauldron έγραψε:Επαναλαμβάνω:Γιατί πρίν την Ε.Ε. είχαμε σοβαρή και ισχυρή αγροτική παραγωγή?
Όχι δεν είχαμε, ο αγροτικός πληθυσμός ήταν πάνω από 20% ίσως και 30% τώρα είναι στο 9% ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός είναι 4,7%. Οι αγρότες τότε ζούσαν από την εσωτερική βιομηχανία, αλλά τα χρήματα ήταν πενιχρά. Γι αυτό και πολλοί εξ αυτών ξεκίνησαν να μεταναστεύουν στις πόλεις.
Ο γεωπόνος οφείλει να ενημερώσει, αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα γεωπόνο γιατί λεφτά θέλει να βγάλει. Οι περισσότεροι εξαπάτησαν τους αγρότες ρίχνοντας ένα κάρο χημικά και τώρα πεθαίνουν στα χωριά από καρκίνους. Επομένως πρέπει να ενημερωθεί και να δράσει από μόνος του ο αγρότης.
0 .

-
Kauldron
- Supreme poster

Φταίνε οι αγρότες επειδή τους εξαπάτησαν οι γεωπόνοι?
Και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα μπορούσε ένας αγράμματος (δεν το λέω ως βρισιά, οι άνθρωποι γνωριζαν ελάχιστα γράμματα) αγρότης να "πληροφορηθεί" και να "δράσει"? Μιλάμε για δεκαετίες 80-90, ούτε ίντερνετ υπήρχε ούτε τίποτα.
Δεν νομίζω οτι έχει κάποια λογική αυτό που λες. Και δεν νομίζω οτι στοιχειοθετείται ευθύνη των αγροτών, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα μπορούσε ένας αγράμματος (δεν το λέω ως βρισιά, οι άνθρωποι γνωριζαν ελάχιστα γράμματα) αγρότης να "πληροφορηθεί" και να "δράσει"? Μιλάμε για δεκαετίες 80-90, ούτε ίντερνετ υπήρχε ούτε τίποτα.
Δεν νομίζω οτι έχει κάποια λογική αυτό που λες. Και δεν νομίζω οτι στοιχειοθετείται ευθύνη των αγροτών, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
0 .