Εχει χαθεί η μπάλα;

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Re: Εχει χαθεί η μπάλα;

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 19 Ιουν 2022, 16:04

Λαχουρένιος έγραψε:
Alien_ex_forums έγραψε:
Επαιξαν δηλαδή το "παιχνίδι" του διαφημιστή.

Μετά εμένα κατατάσσουν κάποιοι στην alt-right :D :s_wacko

Και γω σε ειχα για αλτ ραιτ αλλα με εχεις μπερδεψει πολυ :D

Οι αλτ-ράητ είναι συντηρητικοί. Αυτό που λένε για την ελευθερία του λόγου είναι ένα πρόσχημα γιατί μέχρι πριν 30 χρόνια οι συντηρητικοί ήταν αυτοί που φιμώνανε την ελευθερία του λόγου.

Η δική μου αφετηρία είναι η ελευθεριακή. Υποστηρίζω την ελευθερία της έκφρασης (η οποία όμως να υπόκειται σε κριτική και να εντάσσεται στα πλαίσια του νόμου).

Με μπέρδεψες με αλτ-ράητ γιατί σιχτιρίζω την πολιτική ορθότητα (τον σύγχρονο πουριτανισμό δηλαδή).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2022, 16:13

Alien_ex_forums έγραψε:
Μη με βάζεις κι εμένα, εμένα το μυαλό μου πήγε εξ' αρχής στο "αθώο" σενάριο. Απλώς επειδή μου έκανε εντύπωση ότι πολλοί σκανδαλίστηκαν και μίλησαν περί παιδοφιλίας, έκατσα και σκέφτηκα ποια θα μπορούσαν να είναι τα αίτια αυτής της εντύπωσης.

Και γιατί το βάζεις μέσα σε εισαγωγικά το αθώο; Πιστεύεις ότι είναι αθώο ή όχι;

Φίλε πραγματικά όσο και να κάτσεις να σκεφτείς... τέτοια σενάρια δεν μπορείς να φτιάξεις.

Και όχι δε συμφωνώ ότι η εταιρεία ήθελε να κάνει τζέρτζελο τουλάχιστον με αρνητικό τρόπο.
Καμία εταιρεία δε θέλει την αρνητική διαφήμιση και να υποστεί αυτό το cancel culture και να δει μείωση στα κέρδη της.
Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις αυτό πχ στο big brother που ένας παίκτης μίλησε για βιασμό και κατευθείαν όλες οι εταιρείες απέσυραν τις χορηγίες τους μη και τυχόν συνδεθεί το όνομα τους με αυτό το γεγονός.

Στις μέρες μας όταν λέμε τζέρτζελο δεν εννοούμε αυτό που εννοούσαμε παλιά αλλά λιντσάρισμα.

Και ειδικά η media strom δε θα ρίσκαρε την πολυετή φήμη της απλά για να κάνει τζέρτζελο.

Απλά δεν της βγήκε και συνεπαρμένη με όλο αυτό το κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων και όλα αυτά την πάτησε με μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση που από κάποιους ερμηνεύθηκε αλλιώς.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 19 Ιουν 2022, 16:14

Λαχουρένιος έγραψε:
Alien_ex_forums έγραψε:
Επαιξαν δηλαδή το "παιχνίδι" του διαφημιστή.

Μετά εμένα κατατάσσουν κάποιοι στην alt-right :D :s_wacko

Και γω σε ειχα για αλτ ραιτ αλλα με εχεις μπερδεψει πολυ :D

Μην αγχώνεστε και οι δυο ζαιοι ειστε :yesyes:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 19 Ιουν 2022, 16:17

bizeli έγραψε:
Alien_ex_forums έγραψε:
Μη με βάζεις κι εμένα, εμένα το μυαλό μου πήγε εξ' αρχής στο "αθώο" σενάριο. Απλώς επειδή μου έκανε εντύπωση ότι πολλοί σκανδαλίστηκαν και μίλησαν περί παιδοφιλίας, έκατσα και σκέφτηκα ποια θα μπορούσαν να είναι τα αίτια αυτής της εντύπωσης.

Και γιατί το βάζεις μέσα σε εισαγωγικά το αθώο; Πιστεύεις ότι είναι αθώο ή όχι;

Φίλε πραγματικά όσο και να κάτσεις να σκεφτείς... τέτοια σενάρια δεν μπορείς να φτιάξεις.

Και όχι δε συμφωνώ ότι η εταιρεία ήθελε να κάνει τζέρτζελο τουλάχιστον με αρνητικό τρόπο.
Καμία εταιρεία δε θέλει την αρνητική διαφήμιση και να υποστεί αυτό το cancel culture και να δει μείωση στα κέρδη της.
Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις αυτό πχ στο big brother που ένας παίκτης μίλησε για βιασμό και κατευθείαν όλες οι εταιρείες απέσυραν τις χορηγίες τους μη και τυχόν συνδεθεί το όνομα τους με αυτό το γεγονός.

Στις μέρες μας όταν λέμε τζέρτζελο δεν εννοούμε αυτό που εννοούσαμε παλιά αλλά λιντσάρισμα.

Και ειδικά η media strom δε θα ρίσκαρε την πολυετή φήμη της απλά για να κάνει τζέρτζελο.

Απλά δεν της βγήκε και συνεπαρμένη με όλο αυτό το κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων και όλα αυτά την πάτησε με μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση που από κάποιους ερμηνεύθηκε αλλιώς.

Με βάση την ενημέρωση που έχω ότι την απέσυραν, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μη σκέφτηκαν οτι θα πάει το μυαλό μερικών στο σεξ όταν την έφτιαχναν.

Οντως, μπορεί και να μη το σκέφτηκαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 19 Ιουν 2022, 16:25

Η πλάκα ήταν ότι ήθελαν να προκαλέσουν ντορο με την επιλογή να βάλουν δύο μαύρους μπαμπάδες, αλλά τελικά η γκρίνια ήταν γι' αλλους λόγους :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2022, 16:32

βρε αλιεν ποια αθωα νεραιδα σκεφτηκε αυτο το διαφημιστικο ;
ή ποιος εξωγηινος το σκεφτηκε; θα το μαθουμε ποτε αραγε;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2022, 16:33

Λαχουρένιος έγραψε:[

Οι ακροδεξιοι οπως ειναι αναμενομενο αντεδρασαν. Και δυστυχως δεν ειναι μονο ενας και δυο, αλλα ενα σιγουρα ενα 10-15% της κοινωνιας, αν οχι παραπανω.

40 με 50 % σιγουρα ισως και παραπανω αν δω απο τις αντιδρασεις στα μμε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2022, 16:36

nemo έγραψε:αν πατε σε ψυχιατρο ή αν παω σε ψυχιατρο και πανω στην κουρα μου δειξει φωτο
της συγκεκριμενης σκηνης και εγω θα του πω οτι βλεπω μια ευτυχισμενη οικογενεια
-οπως βλεπει πχ ο αλιεν
σιγουρα θα καλεσει δυο μπραβους και θα με κλεισουν μεσα και συναμα θα με σκασουν τα ψυχοφαρμακα ..αλλα ενταξει δεν τρεχει και τιποτα

Λες εσύ πιο πίσω οταν βλεπουμε μια εικονα ο καθενας αντλει αυτο που νομιζει οτι φαινεται .
Αυτό ακριβώς έγινε κι εδώ.
Αν εσύ είσαι επηρεασμένος από τις τσόντες που βλέπεις είναι αναμενόμενο το μυαλό σου να πηγαίνει στο πονηρό.
Εγώ για παράδειγμα που δεν βλέπω τσόντες δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό. Ούτε καν.
Με τα δικά σας λέγε λέγε το είδα έτσι και κάπως μου κλοτσάει τώρα.
Εμένα περισσότερο μου θύμισε διαφήμιση της benetton, δεν ξέρω αν θυμάσαι τις διαφημίσεις της, που γενικά χρησιμοποιούσε το πολυπολιτισμικό μοντέλο στα κόνσεπτ της.
Ή κάτι διαφημίσεις γυναικείων προϊόντων που χρησιμοποιούν όλα τα πρότυπα γυναικείων σωματότυπων και όχι μόνο αψεγάδιαστων μοντέλων για να αισθάνεται και η απλή καθημερινή γυναίκα εντάξει με το σώμα της.
Συν ότι εγώ βλέπω πολλά τέτοια βιντεάκια στο youtube (μου τα πετάει το youtube) με ομοφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν κάνει οικογένεια, οπότε ήμουν κάπως εξοικειωμένη με αυτήν την εικόνα.

Θέλω να πω ότι ζούμε σε εποχές όπου επικρατεί αυτή η κουλτούρα αποδοχής στις διαφημίσεις και γενικά γύρω μας. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται.
Απλά εντάξει εδώ έτυχε να είναι στρώμα και δεν έκατσε καλά η εικόνα.
Ατυχές ίσως άμα κάτσεις και το αναλύσεις τόσο.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 19 Ιουν 2022, 16:41

Η πλακα ειναι σε οτι μονο ο νεμο τολμοθσε να εκφραζει την διαφορετική απο την μεϊνστρημ ατζεντα γνωμη. Ενω απο τη πλευρα των υγειων_δεξιων_δυνάμεων εσκασε μυτη μονο ο Φασολαδας που παντως ολγω της νοητικής υστέρησης δεν καταφερε να πει κατι εκτως απο συνηθισμένες παπαριες.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2022, 16:59

ВладимирВладимирович έγραψε:Εχουμε δει πολλες οικογένειες στην Ελλαδα να αποτελούνται απο δυο νεαρους "μπαμπαδες" και μια πιτσιρικα; Δηλαδη όταν βγαίνετε βολτα σε π.χ. παραλιακη, ειναι μια συνηθισμένη εικονα;
Πατε στην ταβερνα σαββατο και βλεπετε κατι τετοιο και σκέφτεστε "νταξει, μια οικογένεια με παιδακι βγηκε εξω σαββατιατικα";

Να σου πω κάτι;
Από τη μια είναι δικαιολογημένο να πηγαίνει ο νους μας στο κακό με τόσα που γίνονται γύρω μας αλλά και από την άλλη είναι άδικο να ενοχοποιούμε ανθρώπους, επειδή μια εικόνα μας ξενίζει, ότι κάτι αρρωστημένο συμβαίνει απαραίτητα. Ειδικά αν αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε μια ομάδα ανθρώπων που είμαστε αρνητικά προκατειλημμένοι.
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να ήμασταν με ένα κινητό στο χέρι να παίρνουμε την αστυνομία για οτιδήποτε μας κινεί τις υποψίες και φτιάχνουμε σενάρια στο μυαλό μας.
Για παράδειγμα θα μπορούσα να δω έναν πατέρα με το παιδί του. Και πού ξέρω εγώ ότι είναι ο πατέρας του και όχι ο απαγωγέας του;

Και να σου πω κάτι; Δεν στο πάω μακριά. Τα χειρότερα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Εσύ μπορεί να θεωρείς πιο πιθανό να συμβαίνει κάτι ύποπτο σε κάτι που δεν έχεις συνηθίσει να βλέπεις αλλά δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σου σε μια γυναικεία μορφή που θα μπορούσε να κάνει το ίδιο γιατί η γυναίκα είναι ταυτισμένη με τη μητρική φιγούρα κτλ.

Κι όμως είδαμε πριν λίγα χρόνια ότι μια γυναίκα απήγαγε ένα κοριτσάκι δημοτικού, του έδωσε ναρκωτικά και ασέλγησε σεξουαλικά πάνω της.
Την θυμάστε αυτή την περίπτωση;
Κανείς δεν την υποψιάστηκε όταν πήγε να πάρει το παιδάκι από το σχολείο, όταν το κυκλοφορούσε στους δρόμους, όταν το έβαλε στο ταξί κτλ. Γιατί είναι μια συνηθισμένη εικόνα η γυναίκα με ένα παιδί.

Εγώ ως εκπαιδευτικός κατά το σχόλασμα τρέμω όταν είναι να παραδώσω παιδί. Δεν πάει να είναι straight, gay, παππούς, γιαγιά, γείτονας, γειτόνισσα... αν δεν διασταυρώσω από χίλιες μεριές ότι το άτομο αυτό είναι το σωστό που πρέπει να παραλάβει το παιδί δεν το δίνω σε κανέναν που δεν γνωρίζω.
Μόνο τεστ dna που δεν κάνω.
2 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”