ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές Φίλη στα Θρησκευτικά

Κοινωνικά θέματα.
HELLAS
Rookie poster
Rookie poster

Re: ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές Φίλη στα Θρησκευτικά

Δημοσίευσηαπό HELLAS » 21 Μαρ 2018, 21:47

pan έγραψε:
stavmanr έγραψε:Καταρχήν δε νομίζω ότι η "κακοποίηση" των ανθρώπων για τις απόψεις του μπορεί να είναι με δική τους ευθύνη.

Στο ερώτημά σου, δεν γνωρίζω πότε και πώς δημιουργείται έντονο ενδιαφέρον για θέματα. Γνωρίζω ότι εγώ έδειχνα πάντοτε ενδιαφέρον σε αυτά τα θέματα. Δεν είμαι πχ. κάποιος απομονωμένος ναυτικός που ανακάλυψε την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την τέχνη στα συντάξιμά του χρόνια και μέσα από τα φόρα και τις τηλεοράσεις.

τέλος πάντων, στην κατάλληλη ενότητα θα το συζητήσουμε, γιατί εδώ ξεφεύγει του θέματος.

-
Όποιος θέλει να μάθουν τα παιδιά του θρησκευτικά, μπορεί να πάει το παιδί του στο κατηχητικό.
Η αποστολή του σχολείου είναι να μορφώνει τα παιδιά, όχι να προπαγανδίζει υπέρ του ενός ή του άλλου θρησκευτικού δόγματος.

Άλλα λέει το Σύνταγμα της χώρας σας κύριε
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 21 Μαρ 2018, 21:51

stavmanr έγραψε:
pan έγραψε:γιατί αυτοί τώρα αναγνώστηκαν, και νομίζω ότι κακοποιήθηκαν εν πολλοίς από τις αναλύσεις που έγιναν -και με δική τους ευθύνη-
ενώ όταν παίζονταν η εκπομπή δεν την έβλεπε κανένας;

Πως άλλαξε το ενδιαφέρον τόσο ξαφνικά λες;
Καταρχήν δε νομίζω ότι η "κακοποίηση" των ανθρώπων για τις απόψεις του μπορεί να είναι με δική τους ευθύνη.

Στο ερώτημά σου, δεν γνωρίζω πότε και πώς δημιουργείται έντονο ενδιαφέρον για θέματα. Γνωρίζω ότι εγώ έδειχνα πάντοτε ενδιαφέρον σε αυτά τα θέματα. Δεν είμαι πχ. κάποιος απομονωμένος ναυτικός που ανακάλυψε την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την τέχνη στα συντάξιμά του χρόνια και μέσα από τα φόρα και τις τηλεοράσεις.

Ο παιδικός μου φίλος έχει ακόμα στην βιβλιοθήκη του το βιβλίο Αστρονομίας γνωστού τότε Έλληνα αστρονόμου, που αγοράσαμε μαζί στην 2α Γυμνασίου!
Βγήκα από την θάλασσα το 1978, το διάβασμα είναι η αγάπη μου και μπήκα πολύ νωρίς στο ιντερνέτ, που μου άνοιξε ορίζοντες γνώσης (έξω από τα πολλά σκουπίδια που εσύ επιλέγεις). :yesyes:

Οπότε παράτα τις συνήθεις σταβρομανρικες μπούρδες και το λάσπωμα!
.
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 21 Μαρ 2018, 21:56

Τι λέει δηλαδή το Σύνταγμα; Πως όταν ο Φίλης διαφωνεί με τους παπάδες, ο Τσίπρας διώχνει τον υπουργό του κατ εντολή της παπαδοκρατίας;
0 .

HELLAS
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό HELLAS » 21 Μαρ 2018, 22:09

pan έγραψε:Τι λέει δηλαδή το Σύνταγμα; Πως όταν ο Φίλης διαφωνεί με τους παπάδες, ο Τσίπρας διώχνει τον υπουργό του κατ εντολή της παπαδοκρατίας;

α)Η δημοσίευσή σας αναφέρθηκε ως άσχετη με το θέμα.. Θα σας παρακαλούσα από εδώ και πέρα να μην προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τόπικς.
β)Το Σύνταγμα λέει ότι στην παιδεία την οποία υποχρεούται να παρέχει το κράτος σε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβάνεται και η θρησκευτική παιδεία, που θα πρέπει να συντελεί στην ανάπτυξη του εθνικού - θρησκευτικού αισθήματος (επικρατούσα θρησκεία είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός).
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 21 Μαρ 2018, 22:15

Ε βέβαια με τη βοήθεια του θεού, η απόλυση Φίλη, κατ εντολή της παπαδοκρατίας, είναι άσχετο με την απόφαση του ΣτΕ ότι δεν είναι συνταγματικές οι αλλαγές στα θρησκευτικά.
Να παίρνουν όμως παιδιά 5-7 χρονών, να φιλάνε σταυρούς στην πλ. Συντάγματος, είναι συνταγματικότατα, για αυτό άλλωστε λαμβάνει χώρα και στην εν λόγω πλατεία. Και το ΣτΕ δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει.
Θα ταν θέλημα θεού κι αυτό, ποιος ξέρει τι έχει ο νομοθέτης στο μυαλό του.
2 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 21 Μαρ 2018, 22:47

stamos έγραψε:κι ενώ αναγνωριζουν το δικαιωμα στους ελληνες μωαμεθανούς να μορφωνουν τα παιδια τους στη μωαμεθανικη θρησκεια

στα παιδια των ορθοδοξων ελληνων το αρνουνται

Μην διαδίδεις αισχρά ψέματα, κατά συρροήν συκοφάντη. Κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα σε κανέναν να διδάσκει ότι θέλει στα παιδιά του.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 21 Μαρ 2018, 22:49

Nandros έγραψε:
stavmanr έγραψε:Καταρχήν δε νομίζω ότι η "κακοποίηση" των ανθρώπων για τις απόψεις του μπορεί να είναι με δική τους ευθύνη.

Ο παιδικός μου φίλος έχει ακόμα στην βιβλιοθήκη του το βιβλίο Αστρονομίας γνωστού τότε Έλληνα αστρονόμου, που αγοράσαμε μαζί στην 2α Γυμνασίου!
Βγήκα από την θάλασσα το 1978, το διάβασμα είναι η αγάπη μου και μπήκα πολύ νωρίς στο ιντερνέτ, που μου άνοιξε ορίζοντες γνώσης (έξω από τα πολλά σκουπίδια που εσύ επιλέγεις). :yesyes:

Παράδειγμα έφερα στο φίλο παραπάνω.
Μην το παίρνεις προσωπικά. Εσυ,ειδικά, φαίνεται ότι είσαι μορφωμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους συνομιλητές σου.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 21 Μαρ 2018, 22:53

pan έγραψε:Όποιος θέλει να μάθουν τα παιδιά του θρησκευτικά, μπορεί να πάει το παιδί του στο κατηχητικό.

Φυσικά και μπορεί να πάει καί στο κατηχητικό. Μετά τις ώρες διδασκαλίες του σχολείου είναι ελεύθερα να επεκτείνουν την θεολογική παιδεία τους, όπως αυτά νομίζουν.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Μαρ 2018, 22:55

Χαχαχα ναι αλλη δουλεια δεν εχουν αχαχαχα

Ποσο εξω απο την κοινωνια ειστε βρε πουλακια
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 21 Μαρ 2018, 23:01

stavmanr έγραψε:....
Δεν είμαι πχ. κάποιος απομονωμένος ναυτικός που ανακάλυψε την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την τέχνη στα συντάξιμά του χρόνια και μέσα από τα φόρα και τις τηλεοράσεις.
Nandros έγραψε:Ο παιδικός μου φίλος έχει ακόμα στην βιβλιοθήκη του το βιβλίο Αστρονομίας γνωστού τότε Έλληνα αστρονόμου, που αγοράσαμε μαζί στην 2α Γυμνασίου!
stavmanr έγραψε:Παράδειγμα έφερα στο φίλο παραπάνω.
Μην το παίρνεις προσωπικά. Εσυ,ειδικά, φαίνεται ότι είσαι μορφωμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους συνομιλητές σου.

Άσε τα σάπια ρε κατά συρροή λασπολόγε! Κάνει μπαμ από μακρυά ότι αναφέρεσαι σε μένα και μην το παίζεις δήθεν, γιατί πολλοί σε ξέρουμε από το παρελθόν σου!
Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης: Το ύφος γραφής μου είναι πάντα ανάλογο του δικού σου!
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”