nemo έγραψε:1 δεν εχουν την εντολη να ασχολουνται παραπανω απο οσο ¨¨πρεπει (το πρεπει)
Ε ναι εγώ για αυτό δεν τα βάζω ποτέ με τον υπάλληλο. Ο υπάλληλος ειδικά σε τέτοιες θέσεις είναι μέρος ενός ολόκληρου μηχανισμού που αν δεν λειτουργεί σωστά εννοείται και ο υπάλληλος δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ακόμα και αν το θέλει.
Συνεπώς τον πρώτο που πέφτουν να φάνε όλοι είναι τον υπάλληλο. Χωρίς να κάνουν όλοι το απαραίτητο rewind τι προηγήθηκε ή το καθεστώς/συνθήκες εργασίας στο οποίο δουλεύουν.
Άσε τα ίδια τραβάμε και εμείς οι δάσκαλοι που φταίμε για όλα. Για αυτό σου είπα μπορώ να έρθω στη θέση τους ως ένα σημείο.
Εγώ αν και φαίνεται ότι κατηγορώ την αστυνομία (όχι ότι και αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών) αλλά τα βέλη μου στην ουσία είναι προς την κυβέρνηση την Χ κυβέρνηση.
Ακόμα και η φράση "το περιπολικό δεν είναι ταξί" προσωπικά δεν την θεωρώ αδόκιμη. Πρώτον τα περιπολικά όντως δεν είναι ταξί. Δεύτερον οι αστυνομικοί που δουλεύουν στο τηλ κέντρο φαντάζομαι ακούν τις απίστευτες παλαβομάρες από εμάς τους πολίτες και ίσως έχουμε κάποιες φορές και παράλογες απαιτήσεις οπότε τέτοιου είδους απαντήσεις καμιά φορά είναι δικαιολογημένες από τους υπαλλήλους. Τρίτον και κυριότερο ο υπάλληλος του τηλ. κέντρου προσπαθούσε όντως να καταλάβει τι συμβαίνει (δεν αδιαφόρησε) για αυτό και αυτός ο διάλογος. Απλά προσπαθούσε να της εξηγήσει και αυτός ως πού είναι οι αρμοδιότητες της αστυνομίας για τις οποίες δεν αποφασίζει αυτός. Ίσα ίσα πολλές φορές μπορεί και να βρει μπελά αν λειτουργήσει αντίθετα.
Τέταρτον όντως τα χέρια τους είναι πολλές φορές δεμένα. Αν όντως τα περιπολικά είχαν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν και ως ταξί δεν νομίζω ότι θα αρνούνταν και ο υπάλληλος αυτή τη δυνατότητα στην κοπέλα.
Επίσης, ο σκοπός που ήταν έξω σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου του δεν ήταν καν ενημερωμένος (εδώ είναι λάθος) για τον λόγο προσέλευσης της κοπέλας για να έχει κάπως στον νου του.
Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Και τον νου του να είχε πάλι δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης.
Πού να φανταστεί από πριν ότι όποιος περνάει από κει μπροστά είναι ο δολοφόνος; Μην κρίνετε από εμάς που ξέραμε την ιστορία και βλέποντας το βίντεο ξέραμε ποιος είναι ο δολοφόνος κτλ. Προφανώς ο δολοφόνος δεν είχε και το μαχαίρι σε κοινή θέα. Το έβγαλε και την κάρφωσε με το που την πλησίασε.
Όλα εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν πολύ γρήγορα χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έγιναν λάθη και παραλείψεις.
Αλλά να είμαστε και δίκαιοι.
Σίγουρα χρειάζονται αναθεωρήσεις στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας.
Αλλά να σου πω κάτι; Και σε εμάς τους δασκάλους το πλαίσιο λειτουργίας καθορίζεται από το υπουργείο αλλά κάθε σχολική μονάδα έχει και τον εσωτερικό κανονισμό της που σημαίνει ότι κάθε σχολείο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες συνεπώς έχει την ευελιξία να ρυθμίζει και να προσαρμόζει κάποιους κανονισμούς ανάλογα τις ανάγκες του.
Και συνήθως οι οποίες νέες προσαρμογές ή προσθήκες στον εσωτερικό κανονισμό προκύπτουν έπειτα από λάθη που κάναμε. Δυστυχώς έτσι είναι το επάγγελμα και το δικό μας και των αστυνομικών και άλλων που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά ζητήματα. Κάποιες φορές πρέπει να την πάθεις για να μάθεις. Δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα. Καμιά φορά το κακό όταν είναι να γίνει δεν πάει ο νους σου πώς μπορεί να ξεκινήσει.
Θέλω να πω είναι περίπλοκα αυτά τα θέματα. Για αυτό θέλει συνέχεια να συζητάς, να αναπροσαρμόζεις, να αναθεωρείς τι πήγε λάθος κτλ και για τη δική σου προστασία ως υπάλληλος αλλά φυσικά και για το καλό της υπηρεσίας ώστε να λειτουργεί σωστά ως προς τον σκοπό της.
Έτσι είναι η φύση κάποιων επαγγελμάτων. Για αυτό σου είπα δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
Σόρι αν μιλάω χωρίς συνοχή και γράφω κάπως μπερδεμένα αλλά γράφω και από κινητό και τα πετάω όπως μου έρχονται.

βίας απο την ανάποδη. Ε, γιατί τότε δεν είναι δικαιολογημένη και η βία απο την αυτή;