Adminović έγραψε:
Ο Κούγιας και άλλοι πολυδιαφημισμένοι δικηγόροι αναλαμβάνουν δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος διάφορες υποθέσεις για τις οποίες γίνεται ντόρος και είναι στην επικαιρότητα.
Ο λόγος είναι ότι το γυαλί (και η συνεχής εμφάνιση σε αυτό) ανεβάζει τις μετοχές σου και φέρνει επιπλέον πελατεία.
Έτσι κι αλλιώς για μεγάλα γραφεία με αρκετούς υπαλλήλους δεν είναι πρόβλημα η ανάληψη μιας ακόμη υπόθεσης.
Εξαρτάται και την υπόθεση ρε συ αντμίν όμως. Κάποιες υποθέσεις δεν είναι και πολύ τιμητικό να τις αναλαμβάνεις. Οπότε τι διαφήμιση να σου κάνουν; Το αντίθετο.
Αλλά πέρα από αυτό η υπόθεση πισπιρίγκου δεν
είναι ακόμα μια υπόθεση. Είναι μια βαριά υπόθεση. Δεν έχει τρέξιμο η φάση για έναν δικηγόρο; Πώς δλδ τελείως δωρεάν; Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία;
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος αναλαμβάνει τελείως τζάμπα κάτι. Μόνο για φιλανθρωπικούς λόγους ίσως αλλά εδώ δεν είναι τέτοια περίπτωση.
Αλλά να σου πω κάτι εμένα είναι γενική η ερώτησή μου. Γενικά δεν έχω καταλάβει πώς καθορίζεται η αμοιβή ενός δικηγόρου όταν ο άλλος δεν έχει στον ήλιο μοίρα και η εκδικαζόμενη υπόθεση δεν αφορά κάποια αποζημίωση όπου ας πούμε θα μπορούσε να συμφωνηθεί ένα Χ ποσοστό μεριδίου για τον δικηγόρο άμα κερδηθεί η υπόθεση.
Ή ας πούμε σε άλλες περιπτώσεις, αστικές κυρίως, υπάρχουν κάποιες φιξ τιμές όπου είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Στις ποινικές όμως δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το οικονομικό όφελος του δικηγόρου πέρα από διαφήμιση κτλ. Γιατί δεν είναι όλοι Κούγιες. Υπάρχουν και πιο απλοί δικηγόροι που αναλαμβάνουν ποινικές υποθέσεις.