vallon έγραψε:Είναι θέμα χρόνου πάντως να δούμε όπλα στα σχολεία, όπως αμερική. Βεβαίως και πάλι εκεί ο καθηγητής θα πρέπει να πάει τον μαθητή στο διευθυντή για να του δώσει αποβολή , αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν ακριβώς έτσι.
Το να βγαίνει όμως η κα υπουργός και να χαρίζει ποινές απόλυσης και από πάνω να το διατυμπανίζει καταντάει γελοίο για την ίδια, θα μου πεις , είναι η πιο αποτυχημένη υπουργός παιδείας , ότι χειρότερο έχει περάσει καθώς εργάζεται συστηματικά για να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο.
Βεβαίως ο λαός θέλει άρτο και θεάματα και ηδονίζεται με το άκουσμα της απόλυσης καθηγητή
ε βέβαια,.,
τώρα όμως που προχωράει το νεοφίλ σχέδιο με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή των δημόσιων σχολείων και επιχειρηματικά εκπαιδευτικά κέντρα , θα δούμε ποιος είναι πιο ευχαριστημένος άπω την παιδεία που παρέχεται.
Θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι όταν μετά την πλήρη απαξίωση του δημόσιου δωρεάν σχολείου όπως υπάρχει τώρα και πάρει την θέση του το σχολείο όπου θα πληρώνετε κάθε μήνα το βαουτσερ . Φυσικά δεν θα υπάρχουν αρκετά δημόσια σχολεία για να μπορεί το κάθε τσογλάνι να πηγαίνει σχολείο.
Αντί να καταλάβει ότι τώρα χάρη του κάνουμε που έχει τη δυνατότητα μετά από τις δικές μας προσπάθειες να μπορεί να πάρει ένα απολυτήριο λυκείου, λειτουργεί έτσι ώστε να δυναμιτίζει το χέρι που τον ταΐζει
δεν πειράζει..
καλά κάνει και το καταστρέφει
καιρός είναι να τελειώσει η χαρούμενη περίοδος και να έρθει το σφίξιμο...
Συμφωνώ μέχρι τελείας.
Φίλε να σου πω κάτι;
Εγώ και τις απεργίες μου τις έκανα και τη φωνή μου ύψωσα εκεί που έπρεπε και προσπαθώ να δίνω τις μάχες μου μέσα από τη δουλειά μου για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.
Αλλά μπροστά σε αυτό που έρχεται θα κάτσω απλά να το απολαύσω.
Αφού η Κεραμέως πάει να περάσει όλη αυτήν την αποτυχημένη εκπαιδευτική πολιτική της
ως χρόνιο αίτημα της κοινωνίας, ε κι εγώ δε θα χαλάσω το χατίρι της κοινωνίας.
Τέτοια σχολεία θέλει η κοινωνία; Τέτοια θα έχει.