ΕΠΑΛ: Καθηγητής ξυλοκόπησε μαθήτρια – Του αναποδογύρισαν το ΙΧ

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: ΕΠΑΛ: Καθηγητής ξυλοκόπησε μαθήτρια – Του αναποδογύρισαν το ΙΧ

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Δεκ 2021, 18:32

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Aυτου του ειδους οι δασκαλοι δημιουργησαν και μια νοσηρη νοοτροπια στα παιδια γιατι τους εμαθαν οτι ο σεβασμος επιβαλλεται με το ξυλο και οτι η βια ειναι ιδανικο μεσο επιλυσης των διαφορων. Παρατηρω συνεχεια στους μπουμερς το πως ξεκινουν καυγαδες με το παραμικρο σε δημοσιους χωρους γιατι προσπαθουν να επιβαλλουν το δικο τους με τσαμπουκα.

Μπορείς να σκιαγραφήσεις το κοινωνικό προφίλ των σημερινών μαθητών σε λίγα χρόνια;
Θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από τους σημερινούς μπούμερς;

Οι γονείς φταίνε για τα παιδιά στην Ελλάδα. Σε κάθε φυσιολογική χώρα το κράτος θα είχε πάρει την κηδεμονία απο τουλάχιστον τους μισούς και θα τα είχε βάλει σε ιδρύματα να μεγαλώσουν φυσιολογικά.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 18:35

vallon έγραψε:αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πως το αρμόδιο υπουργείο το χρησιμοποίησε όλο αυτό
για να φέρει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην απαξίωση το δημόσιο σχολείο
αηδία και μόνο αηδία
λαικισμός σκέτος

Το υπουργείο παιδείας, όπως πάντα, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο.
Αίμα ζητάει το κοινό; Αίμα δίνει.

αηδία και εμετός
συμφωνώ
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Δεκ 2021, 18:38

Προέλλην έγραψε:Χαπάκιας, αν δεν είχες λεφτά, η ικανότητα περπατήματος δύο ωρών στο χίονι, δεν σε έβαζε στο Γυμνάσιο. Τα πράγματα που σήμερα φαντάζουν δεδομένα, πχ βιβλία, δεν είχε λεφτά η μέση οικογένεια που έμενε στην τρώγλη να τα προσφέρει στο παιδί της. Το αν ήταν καλοί μαθητές, αδιάφορο, δεν υπήρχαν υποτροφίες κτλ για το μέσο μαθητούδι.

ΥΓ
Το ότι κάποιος ήταν χωριάτης δεν τον καθιστά αυτόματα φτωχό. Ναι, υπάρχουν γιατροί που διάβαζαν σε αχυρώνες, αλλά ο αχυρώνας είχε γελάδια μέσα, λεφτά δηλαδή. Τα 50 σπίτια παραδίπλα είχαν μόνο μια κατσίκα, και το παιδί τους παρ όλο που μπορεί να τα έπαιρνε πιο πολύ, δεν κατέβηκε στην δίπλα πόλη να πάει στο Γυμνάσιο.

ξερω αρκετες περιπτωσεις με αυτα που σου λεω γιατι απο μικρος ακουγα τους γερους
συνηθως πισωαπο ενα παιδι που σπουδαζε ηταν ολοκληρη η οικογενεια
πατερας και μητερα και τα μεγαλυτερα αδελφια φροντιζαν τον μικρο που ειχε τα φοντα να σπουδασει ...μια τετοια περιπτωση ηταν και ενος θειου μου
τωρα μιλαμε για περιπτωσεις καθαρης ευφυιας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Δεκ 2021, 18:39

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Aυτό. Έπεφτε ξύλο. Πολύ και σκληρό ξύλο, με αίματα καρούμπαλα και τέτοια, από χέρι ενηλίκου σε ανήλικα. (Το ίδιο έκαναν και οι γονείς φυσικά, πχ μαστίγωμα αλά Σ. Αραβία "με την ζωστήρα")

Απο ιστορίες του παππού μου, είχαν σόμπα με ξύλα στην τάξη, και ο δάσκαλος τους πετούσε με πλήρη δύναμη κούτσουρα με στόχο να τους βρεί στο κεφάλι. Τους τραβούσε τον λωβό των αυτιών τόσο δυνατά, που σε μιά περίπτωση ενός παιδιού του έσκισε τον λωβό. Αρκετοί δε μαθητές, σταματούσαν το σχολείο γιατί δεν άντεχαν άλλο το ξύλο.

Aυτου του ειδους οι δασκαλοι δημιουργησαν και μια νοσηρη νοοτροπια στα παιδια γιατι τους εμαθαν οτι ο σεβασμος επιβαλλεται με το ξυλο και οτι η βια ειναι ιδανικο μεσο επιλυσης των διαφορων. Παρατηρω συνεχεια στους μπουμερς το πως ξεκινουν καυγαδες με το παραμικρο σε δημοσιους χωρους γιατι προσπαθουν να επιβαλλουν το δικο τους με τσαμπουκα.

Ναι, γιατί είναι κακομαθημένα αιώνια νήπια που ζούν σε ένα φανταστικό κόσμο όπου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, γιατί μαγκιά να ούμε. Όταν όμως αρπάζουν την μήνυση και τους έρχεται το βαρβάτο πουγιουρντί σε τίποτε αστικά δικαστήρια, μετά λιποθυμούν στις αίθουσες των δικαστηρίων και βγάζουν τα χαπάκια με τρεμάμενα χέρια απο την τσέπη να τα φάνε.
2 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 18:45

Δεν πειράζει.
Για τα αγόρια τουλάχιστον υπάρχει μετά και ο στρατός να στρώσουν χαρακτήρα.
Για να δούμε πόση μαγκιά θα πουλάνε εκεί.
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Δεκ 2021, 18:46

Adminović έγραψε:Δεν ξέρω τί γινόταν στο σχολείο του παππού σου, αλλά εγώ δεν έχω τέτοιες ιστορίες από τον παππού, τη γιαγιά ή τους γονείς μου.
Γι’ αυτό και έφριξαν όταν άκουσαν το τί συνέβαινε στην τάξη μου με εκείνη την τρελέτζω δασκάλα που είχα. Και γι’ αυτό και άμεσα ο φάδερ ανέλαβε δράση και από εκεί και πέρα η πατσαβούρα ούτε τόλμησε να με ξανακοιτάξει. :D

Εγω εχω ακουσει για σκηνικα ξυλου απο μπουμερς δηλαδη 20-30 χρονια πιο νεους απο οτι οι παππουδες σου. Ο καθενας εχει τουλαχιστον μια ιστορια να πει για ξυλικια στο σχολειο. Εγω στο σχολειο (90s) δεν τα προλαβα αυτα. Στο δημοτικο το χειροτερο που επαιζε ηταν τραβηγμα αυτιου και τιμωριες του στυλ να καθεσαι ορθιος με την μουρη στον τοιχο (!). Σε γυμνασιο και λυκειο δεν επαιζε ξυλο αλλα καποιοι καθηγητες χρησιμοποιουσαν λεκτικη βια για ασημαντες αφορμες.

Σε καποια ιδιωτικα ομως ειχα ακουσει οτι συνεχιζε να επικρατει το παλιο συστημα.

bizeli έγραψε:Μπορείς να σκιαγραφήσεις το κοινωνικό προφίλ των σημερινών μαθητών σε λίγα χρόνια;
Θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από τους σημερινούς μπούμερς;

Πανω κατω το ιδιο γιατι εχουμε παει στο αλλο ακρο. Πολλοι ΕΠΑΛτζηδες ειναι στανταρ οτι θα καταληξουν στον Κορυδαλλο μεχρι τα 20.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Δεκ 2021, 18:48

Προέλλην έγραψε:Ναι, γιατί είναι κακομαθημένα αιώνια νήπια που ζούν σε ένα φανταστικό κόσμο όπου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, γιατί μαγκιά να ούμε. Όταν όμως αρπάζουν την μήνυση και τους έρχεται το βαρβάτο πουγιουρντί σε τίποτε αστικά δικαστήρια, μετά λιποθυμούν στις αίθουσες των δικαστηρίων και βγάζουν τα χαπάκια με τρεμάμενα χέρια απο την τσέπη να τα φάνε.

Τετοιο μηνυμα ειχαν παρει απο τους μεγαλυτερους. Οταν ο γονιος ή ο δασκαλος μπορουσε να σε σαπισει επειδη ετσι του καυλωσε το μηνυμα που παιρνεις ειναι ''οταν μεγαλωσω θα γινω και εγω αγριανθρωπος''.

Δεν εχω δει ποτε ανθρωπο κατω των 50 να τσακωνεται σε ΜΜΕ ή δημοσιες υπηρεσιες σαν λετσος. Παντα κατι μπαρμπαδια ειναι που παρεξηγουνται με ασημαντες αφορμες, τρωνε ουρες, δεν ξερουν σε ποια πλευρα της σκαλας να σταθουν στο μετρο κλπ.

bizeli έγραψε:Δεν πειράζει.
Για τα αγόρια τουλάχιστον υπάρχει μετά και ο στρατός να στρώσουν χαρακτήρα.
Για να δούμε πόση μαγκιά θα πουλάνε εκεί.
:D

Μπα καφενειο ειναι και εκει και πανε σε ηλικια (25-30) που ηδη εχουν διαμορφωσει σκατοχαρακτηρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Δεκ 2021, 19:11

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ναι, γιατί είναι κακομαθημένα αιώνια νήπια που ζούν σε ένα φανταστικό κόσμο όπου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, γιατί μαγκιά να ούμε. Όταν όμως αρπάζουν την μήνυση και τους έρχεται το βαρβάτο πουγιουρντί σε τίποτε αστικά δικαστήρια, μετά λιποθυμούν στις αίθουσες των δικαστηρίων και βγάζουν τα χαπάκια με τρεμάμενα χέρια απο την τσέπη να τα φάνε.

Τετοιο μηνυμα ειχαν παρει απο τους μεγαλυτερους. Οταν ο γονιος ή ο δασκαλος μπορουσε να σε σαπισει επειδη ετσι του καυλωσε το μηνυμα που παιρνεις ειναι ''οταν μεγαλωσω θα γινω και εγω αγριανθρωπος''.

Είναι η κλασσική συμπεριφορά ανθρώπων σε χώρες όπου δεν υπάρχει κράτος. Στην Ελλάδα όντως μπορούσες, και σε κάποιο βαθμό ακόμη μπορείς, να τα κάνεις αυτά, γιατί είτε δεν υπήρχε/υπάρχει κουλτούρα καταγγελίας τέτοιων περιστατικών, είτε αυτός που τα κάνει έχει βύσμα/λεφτά και στα δικαστήρια θα τον ρίξουν στα απαλά. Έχει βέβαια και τους ηλίθιους που απλά τα κάνουν και μετά βρίσκονται στην δύσκολη θέση να αρχίσουν να πουλάνε για να πληρώνουν αποζημιώσεις.

Πόσες φορές δεν διάβασες και σε φόρουμς, ότι αν σε είχαν μπροστά τους θα σε έδερναν, θα σε έκαναν, θα σε έραναν τίποτε σφίχτηδες κατά φαντασίαν νίντζα; :asd03:
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 19:13

vallon έγραψε:Είναι θέμα χρόνου πάντως να δούμε όπλα στα σχολεία, όπως αμερική. Βεβαίως και πάλι εκεί ο καθηγητής θα πρέπει να πάει τον μαθητή στο διευθυντή για να του δώσει αποβολή , αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν ακριβώς έτσι.

Το να βγαίνει όμως η κα υπουργός και να χαρίζει ποινές απόλυσης και από πάνω να το διατυμπανίζει καταντάει γελοίο για την ίδια, θα μου πεις , είναι η πιο αποτυχημένη υπουργός παιδείας , ότι χειρότερο έχει περάσει καθώς εργάζεται συστηματικά για να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο.

Βεβαίως ο λαός θέλει άρτο και θεάματα και ηδονίζεται με το άκουσμα της απόλυσης καθηγητή
ε βέβαια,.,
τώρα όμως που προχωράει το νεοφίλ σχέδιο με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή των δημόσιων σχολείων και επιχειρηματικά εκπαιδευτικά κέντρα , θα δούμε ποιος είναι πιο ευχαριστημένος άπω την παιδεία που παρέχεται.

Θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι όταν μετά την πλήρη απαξίωση του δημόσιου δωρεάν σχολείου όπως υπάρχει τώρα και πάρει την θέση του το σχολείο όπου θα πληρώνετε κάθε μήνα το βαουτσερ . Φυσικά δεν θα υπάρχουν αρκετά δημόσια σχολεία για να μπορεί το κάθε τσογλάνι να πηγαίνει σχολείο.
Αντί να καταλάβει ότι τώρα χάρη του κάνουμε που έχει τη δυνατότητα μετά από τις δικές μας προσπάθειες να μπορεί να πάρει ένα απολυτήριο λυκείου, λειτουργεί έτσι ώστε να δυναμιτίζει το χέρι που τον ταΐζει
δεν πειράζει..
καλά κάνει και το καταστρέφει
καιρός είναι να τελειώσει η χαρούμενη περίοδος και να έρθει το σφίξιμο...

Συμφωνώ μέχρι τελείας.

Φίλε να σου πω κάτι;
Εγώ και τις απεργίες μου τις έκανα και τη φωνή μου ύψωσα εκεί που έπρεπε και προσπαθώ να δίνω τις μάχες μου μέσα από τη δουλειά μου για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.
Αλλά μπροστά σε αυτό που έρχεται θα κάτσω απλά να το απολαύσω.

Αφού η Κεραμέως πάει να περάσει όλη αυτήν την αποτυχημένη εκπαιδευτική πολιτική της ως χρόνιο αίτημα της κοινωνίας, ε κι εγώ δε θα χαλάσω το χατίρι της κοινωνίας.

Τέτοια σχολεία θέλει η κοινωνία; Τέτοια θα έχει.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Δεκ 2021, 19:17

συμφωνω και εγω αν και τελειως λανθασμενη αποψη αλλα δεν καταστρεφουν οι νεοι το επαλ

δηλαδη γμτ μου να λετε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη
οι εκπαιδευτικοι εχουν πρωτοι την ευθυνη και μετα η πολιτικη ηγεσια
αντε και σας έχρησαν εκπαιδευτικους και εχετε και μια γνωμη !!!!!

δλδ την καμπουρα σας δεν την βλεπετε;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Κοινωνία”