Λοιπόν, έχουμε και λέμε

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Λοιπόν, έχουμε και λέμε

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Δεκ 2020, 11:28

pluton έγραψε:
vallon έγραψε:

Και όλα αυτά τα επιτυγχάνουν με πολύ νόμιμους τρόπους όπως:
κλέβοντας το κράτος , μη καταβάλλοντας φόρους αντίστοιχους στα κέρδη των επιχειρήσεών τους , πχ εφοπλιστές ή μεγαλοκεφαλαιούχοι, πχ οφφ σορ
μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα και εκβιάζοντας ή και εξαπατώντας τους εργαζόμενους τους
χρησιμοποιώντας πλαστά ή εικονικά τιμολόγια για να αποφύγουν την φορολόγηση κερδών από το κράτος,
δημιουργώντας ουσιαστικά την διαφθορά μέσω συσχετίσεων με τους λειτουργούς του δημόσιου σε κάθε βαθμίδα ή σε κάθε επίπεδο νομιμοποιώντας την νοοτροπία του κλέφτη στην κοινωνία μας και δείχνοντας το δρόμο στους νέους για ηθικό ξεπεσμό και αλλοτρίωση.
Βαριέμαι να συνεχίσω γιατί πάω να πάρω από το φυτώριο μπρόκολα λάχανα κλπ για να φυτέψω
καθώς είναι ότι πιο υγιές ψυχικά κάνω σε αυτή τη ζωή.
Πάντως για την ιστορία δεν είμαι σίγουρος τι είναι χειρότερο από την λειτουργία αυτού του μαύρου καπιταλισμού
ο ηθικός ξεπεσμός της κοινωνίας ή ο υλικός
κατά την γνώμη μου ο πρώτος καθώς ο δεύτερος είναι πολύ υποδεέστερος

Αν κάνουν τέτοια, που ασφαλώς όταν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα κάνουν.

Αυτό το ''ΑΝ'' σου είναι όλα τα λεφτά. Μας τάπωσες που λένε.:D
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Δεκ 2020, 11:35

ενας λογος πανω στο αν του πλουτων και το αν του ραν
το αν σε μια στρατικοποιημενη κοινωνια αποχτα μεγαλο μεγεθος για να ανατραπει
σε αντιθεση σε μια δημοκρατια που ειναι πολυ μικροτερο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Δεκ 2020, 13:52

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:
Φυσικά και βγάζουν, το επιχειρείν αν σε πάει καλά σε φτιάχνει χοντρά, αυτός είναι ο καπιταλισμός δίνει κίνητρο στον πολίτη να επενδύσει και να κερδίσει....

Σε όλους τους πολίτες δίνει κίνητρο ή μόνο στους άξιους; :fico:

Σε αυτούς που μπορούν, δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να γίνουν ποιητές, ούτε όλοι οι άνθρωποι καρδιοχειρούργοι, ούτε όλοι οι άνθρωποι τορναδόροι ....

Υπάρχουν δεξιότητες που άλλος τις έχει άλλος δεν τις έχει, δεν είναι μόνο η γνώση της αγοράς είναι πολλοί παράγοντες που σε κάνουν επιτυχημένο επιχειρηματία.

Θυμάμαι την βιογραφία του έμπορα που έφτιαξε το ΜΙΝΙΟΝ (το οποίο το μαγαζί του το ονόμασε ΜΙΝΙΟΝ διότι ήταν ένα περίπτερο) και έφτασε εκεί που έφτασε μέχρι που ο φθόνος της αριστεράς του έβαλε φωτιά, είναι η εποχή που έκαιγαν όλα τα μεγάλα καταστήματα (φυσικά μετά την μεταπολίτευση)....

Στην λαική γειτονιά που μένω είναι γνωστά ονόματα ανθρώπων που έγιναν μεγάλοι επιχειρηματίες ξεκινώντας με ένα πανέρι εμπόρευμα στον δρόμο.

Φυσικά μη πας να παραμυθιάσεις την Μπιζέλι, το μανόν που παίρνει δεν κάνει πάντα πλουσιότερο τον επιχειρηματία, στην οικονομία υπάρχουν γραμμικά σχέδια που δείχνουν από ποιο σημείο και μετά η παραγωγή συμφέρει στον επιχειρηματία και από που και μετά το κάθε παραγμένο προϊόν φέρνει ζημιά και θα πρέπει να σταματήσει την παραγωγή (δηλαδή για κάθε παραγόμενο μανόν έχει ζημιά και απαιτείται η διακοπή της παραγωγής, είναι συνάρτηση η κερδοφόρος παραγωγή πολλών παραγόντων ).

Στο μόνο σύστημα (ως γνωστόν) που το μανόν που αγοράζει η καταναλώτρια την κάνει πλουσιότερη είναι αυτό στον υπαρκτό σοσιαλισμό γι αυτό εξ άλλου μετά την πτώση του κομμουνιστικού παράδεισου, είδαμε να καταφτάνουν στην φτωχή Δύση πάμπλουτες κομψομόλες. :D :D
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 11 Δεκ 2020, 15:10

pluton έγραψε:Θυμάμαι κάποιος επιχειρηματίας αγόρασε ένα αριθμό περιπολικών (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) για την ΕΛΑΣ (στην περίοδο της κρίσης που παραπονιόντουσαν ότι δεν έχουν μέσα στην ΕΛΑΣ), δεν έδωσε χρήματα στο υπουργείο να τα αγοράσει, όχι τα αγόρασε και τους τα πρόσφερε, διότι αν έδινε τα χρήματα πχ να πάρουν 100 περιπολικά τελικά θα έπαιρνε το υπουργείο με τα ίδια χρήματα 10.... τα υπόλοιπα 90 θα γινόντουσαν πισίνες σε βίλες στο Σούνιο. :D

δηλ αυτό δεν συνιστά διαπλοκή;

θα πάει ποτέ να γράψει για πρόστιμο ο μπάτσος τον εν λόγω εφοπλιστή - ευεργέτη του?

αρα δεν καταστρατηγείται το άρθρο 4 του συντάγματος που λέει όλοι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο;

ή μήπως τελικά κάποιοι είναι σωστά πιο "ίσοι" απέναντι στο νόμο σύμφωνα με την ηθική σου?

επιπρόσθετα βαριέμαι ασύστολα να σχολιάσω ότι άλλο γράφεις,
μόλις φύτεψα τα μπρόκολα , κρεμμύδια σκόρδα αντίδια κλπ κλπ
και πίνω ένα τσιπουράκι δίπλα στο χωράφι μου
Και ξέρεις γιατί την αγαπάω τη γη; γιατί είναι αυτό που είναι
είναι αγνό πράγμα η γη , δεν είναι βρώμικο όπως του λόγου σου

ντροπή σου γι αυτά που λες
τίποτε άλλο
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Δεκ 2020, 16:02

pluton έγραψε:
Στην λαική γειτονιά που μένω είναι γνωστά ονόματα ανθρώπων που έγιναν μεγάλοι επιχειρηματίες ξεκινώντας με ένα πανέρι εμπόρευμα στον δρόμο.

Το πανέρι είναι βασική προϋπόθεση της κεφαλαιακής συσσώρευσης αν στοχεύεις να ανοίξεις ψιλικατζίδικο. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Δεκ 2020, 08:29

vallon έγραψε:
pluton έγραψε:Θυμάμαι κάποιος επιχειρηματίας αγόρασε ένα αριθμό περιπολικών (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) για την ΕΛΑΣ (στην περίοδο της κρίσης που παραπονιόντουσαν ότι δεν έχουν μέσα στην ΕΛΑΣ), δεν έδωσε χρήματα στο υπουργείο να τα αγοράσει, όχι τα αγόρασε και τους τα πρόσφερε, διότι αν έδινε τα χρήματα πχ να πάρουν 100 περιπολικά τελικά θα έπαιρνε το υπουργείο με τα ίδια χρήματα 10.... τα υπόλοιπα 90 θα γινόντουσαν πισίνες σε βίλες στο Σούνιο. :D

δηλ αυτό δεν συνιστά διαπλοκή;

θα πάει ποτέ να γράψει για πρόστιμο ο μπάτσος τον εν λόγω εφοπλιστή - ευεργέτη του?

αρα δεν καταστρατηγείται το άρθρο 4 του συντάγματος που λέει όλοι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο;

ή μήπως τελικά κάποιοι είναι σωστά πιο "ίσοι" απέναντι στο νόμο σύμφωνα με την ηθική σου?

τίποτε άλλο

Βρε βαλλόν παιδάκι μου ένας που έχει την δύναμη να δωρίσει ένα στόλο περιπολικά θα δημιουργήσει θέμα να πληρώσει ένα πρόστιμο 100 Ευρώ για παράνομο παρκάρισμα;

Σύνελθε, σου έχουν κάνει σούπα το μυαλό με την προπαγάνδα, ή μήπως νομίζεις ότι ο κάθε τροχονόμος γνωρίζει το αμάξι του κάθε ευεργέτη; Εδώ ο Κουλούρης που ήταν υπουργός δημ τάξης για τροχαίο παράπτωμα φώναζε "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" στον τροχονόμο και τον έγραψε και τον ρεζίλεψε στα ΜΜΕ.

Το πανέρι είναι βασική προϋπόθεση της κεφαλαιακής συσσώρευσης αν στοχεύεις να ανοίξεις ψιλικατζίδικο. :fico:

Με εμπόρευμα σε πανέρι ξεκίνησαν άνθρωποι που σήμερα έχουν εξέχουσα θέση πχ στον Πειραιά και μαγαζιά σήμερα με δεκάδες υπαλλήλους κυλιόμενες σκάλες ανά όροφο κλπ σου έδωσα ένα παράδειγμα του ΜΙΝΙΟΝ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 12 Δεκ 2020, 12:19

pluton έγραψε:
vallon έγραψε:δηλ αυτό δεν συνιστά διαπλοκή;

τίποτε άλλο

Βρε βαλλόν παιδάκι μου ένας που έχει την δύναμη να δωρίσει ένα στόλο περιπολικά θα δημιουργήσει θέμα να πληρώσει ένα πρόστιμο 100 Ευρώ για παράνομο παρκάρισμα;

Σύνελθε, σου έχουν κάνει σούπα το μυαλό με την προπαγάνδα, ή μήπως νομίζεις ότι ο κάθε τροχονόμος γνωρίζει το αμάξι του κάθε ευεργέτη; Εδώ ο Κουλούρης που ήταν υπουργός δημ τάξης για τροχαίο παράπτωμα φώναζε "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" στον τροχονόμο και τον έγραψε και τον ρεζίλεψε στα ΜΜΕ.

Με εμπόρευμα σε πανέρι ξεκίνησαν άνθρωποι που σήμερα έχουν εξέχουσα θέση πχ στον Πειραιά και μαγαζιά σήμερα με δεκάδες υπαλλήλους κυλιόμενες σκάλες ανά όροφο κλπ σου έδωσα ένα παράδειγμα του ΜΙΝΙΟΝ.

Δυστυχώς η σούπα μου μεγάλε πρύτανη της κομματικής τελετουργικής ηθικής είναι τόσο καθαρή και ξάστερη που δεν σηκώνει τα ..εντάξει και ίσως έτσι είναι καλύτερα και αφού παιδάκι μου το δικαιούται..
δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να είναι τίμιοι και όχι λαμόγια και να ακολουθούν στη ζωή τους επί του πρακτέου και όχι για παραφιλολογία τους κανόνες ηθικής και αξιών στη ζωή..
Τι να κάνουμε?
παιδάκι μου?
είμαστε εκτός εποχής...

Αφήνουμε τη χώρα σε εκείνους σαν κι εσένα που νομιμοποιήσανε την αδικία
ντροπή σου που το γράφεις
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Δεκ 2020, 12:45

Δωρεά 5 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο "Σωτηρία" από την Consolidated Contractors Company (CCC)

Οι 5 νέες κλίνες που εγκαινιάστηκαν είναι διεθνών προδιαγραφών και διαθέτουν υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, για την υποστήριξη των βαρέως πασχόντων ασθενών. Πλέον, στην Εντατική του νοσοκομείου "Σωτηρία", νοσοκομείο αναφοράς για το COVID-19 λειτουργούν 84 κλίνες ΜΕΘ.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/350 ... po-tin-ccc
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Δεκ 2020, 19:28

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρέα €321 εκατ. για νέα νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη

https://www.protothema.gr/greece/articl ... ai-sparti/

Σε δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ.

Κατόπιν συνεννόησης με τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, το οποίο βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη Βόρεια Ελλάδα, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη δρομολογήσει την προμήθεια:

συστήματος για λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού τομογράφου για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

50 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
συστήματος εξαερισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το μικροβιολογικό εργαστήριο
κλινών νοσηλείας απλώς και κλινών ΜΕΘ.

https://www.forin.gr/articles/article/4 ... -sto-axepa

Δωρεά Υπερηχοκαρδιογράφου στο «Ιπποκράτειο» από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

https://www.naftemporiki.gr/story/16618 ... i-etaireia
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 19:47

πρεπει να ειμαστε το μοναδικο κρατος παγκοσμιως σε δωρεες αυτο δεν ειναι και καλο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Κοινωνία”