Spark έγραψε:δεν έχει κασέρι το καλάθι του νοικοκυριού; ούτε καν μια μικρή κασερόπιτα;![]()
Μια φορά πήγα στο σούπερ μάρκετ να αγοράσω ψωμί του τοστ. Είχα ακούσει τη φάση με το καλάθι της νοικοκυράς αλλά δεν είχα δώσει σημασία πώς και τι.
Παίρνω που λέτε ένα ψωμί του τοστ που έκανε κάπου στα 1,80 και πηγαίνοντας να πληρώσω προς το ταμείο βλέπω σε ένα άλλο ράφι το ίδιο ψωμί κάπου στα 1,40.
Ξανακοιτάω ξαναξανακοιτάω λέω τι φάση; Λέω γιατί το ίδιο προϊόν με δύο διαφορετικές τιμές;
Ξαναξανακοιτάω λέω μήπως δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Βρε να σπάω το κεφάλι μου γιατί το ένα έκανε 1,80 και το άλλο που ήταν λίγο παρακεί έκανε 1,40.
Ε ώσπου δεν άντεξα. Ρώτησα μια υπάλληλο.
Λέω γιατί αυτό έτσι και το άλλο αλλιώς;
-Ααα μου λέει αυτό είναι για το καλάθι της νοικοκυράς.
-Ααα, λέω, δλδ μπορώ να το αγοράσω από αυτό το ράφι;
- Ναι, μου λέει.
Της λέω ... έτσι απλά το παίρνω;
-Ναι,μου λέει.
-Δλδ να αφήσω αυτό που πήρα και να πάρω το άλλο έτσι απλά;
Πραγματικά δεν καταλάβαινα τη φάση. Δλδ γιατί κάποιος να πάρει το ψωμί 1,80 ενώ πιο κει ήταν το ίδιο με 1,40;
Πρέπει να στεκόμουν εκεί 5΄ λεπτά μέχρι να καταλάβω.
Νομίζω η υπάλληλος δεν είχε άλλο χρόνο να ασχοληθεί μαζί μου, με παράτησε κι έφυγε. Της φάνηκα πολύ ηλίθια.
Ναι, αλλά εγώ προσπαθούσα να καταλάβω αν έπρεπε να δείξω κάποιο έγγραφο, κάποια κάρτα, κάποιο πιστοποιητικό φτώχειας, κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, αν έπρεπε πρώτα να είχα κάνει κάποια προεργασία μέσω taxis net ... όπως γίνεται σε κάτι επιδόματα θέρμανσης, σε κάτι fuel pass και τέτοια. Τι απλά το παίρνω έτσι και φεύγω;
Τέσπα, νόμιζα ότι έπρεπε να αποδείξω με κάποιον τρόπο ότι είμαι δικαιούχος να ψωνίζω από το καλάθι της νοικοκυράς.
Αλλά τελικά όχι. Ο καθένας μπορεί να ψωνίζει από αυτό το καλάθι.
Εγώ το είχα στο μυαλό μου πιο συσσίτιο φάση.
Τελικά αυτή η μαλακία είναι το καλάθι της νοικοκυράς;
Και όλα αυτά για να πάρω ένα γμψωμο.
Πώς μας κατάντησαν έτσι οι αλήτες;