vallon έγραψε:pluton έγραψε:
Φυσικά και βγάζουν, το επιχειρείν αν σε πάει καλά σε φτιάχνει χοντρά, αυτός είναι ο καπιταλισμός δίνει κίνητρο στον πολίτη να επενδύσει και να κερδίσει....
Δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο σ αυτό οι άνθρωποι ρισκάρουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο στην πατρίδα και αμοίβονται....
Και δεν φτάνει αυτό....
Δεν φτάνει δηλαδή ότι προσφέρουν ευημερία στους πολίτες, πρόοδο στο κράτος, έχουν το τσαγανό από τα δικά τους τα χρήματα να βοηθούν ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας, τον αθλητισμό, τις εγκαταστάσεις, τον στρατό, την άμυνα κλπ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Σε αντίθεση στο σοσιαλιστικό μοντέλο όλοι αράζουν και περιμένουν το ψωμί να πέσει από τον ουρανό...
Τον πρώτο καιρό κλέβοντας τον ιδιωτικό πλούτο φαίνεται κάποια ευημερία, μόλις εξαντληθούν τα κλεμμένα αρχίζει το δράμα, όλοι ζητούν και κανείς δεν παράγει ικανοποιητικά....
Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι σ αυτό το μοντέλο που ζουν σαν μαχαραγιάδες και έχουν προνόμια και πλούτο που δεν τον φαντάζεται ο απλός πολίτης, αυτοί είναι η κομματική νομενκλατούρα, που ότι αποκτά είναι προϊόν κλοπής και φυσικά δεν προσφέρουν τίποτα από αυτά που προσφέρουν οι επιχειρηματίες στον καπιταλισμό.
Και όλα αυτά τα επιτυγχάνουν με πολύ νόμιμους τρόπους όπως:
κλέβοντας το κράτος , μη καταβάλλοντας φόρους αντίστοιχους στα κέρδη των επιχειρήσεών τους , πχ εφοπλιστές ή μεγαλοκεφαλαιούχοι, πχ οφφ σορ
μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα και εκβιάζοντας ή και εξαπατώντας τους εργαζόμενους τους
χρησιμοποιώντας πλαστά ή εικονικά τιμολόγια για να αποφύγουν την φορολόγηση κερδών από το κράτος,
δημιουργώντας ουσιαστικά την διαφθορά μέσω συσχετίσεων με τους λειτουργούς του δημόσιου σε κάθε βαθμίδα ή σε κάθε επίπεδο νομιμοποιώντας την νοοτροπία του κλέφτη στην κοινωνία μας και δείχνοντας το δρόμο στους νέους για ηθικό ξεπεσμό και αλλοτρίωση.
Βαριέμαι να συνεχίσω γιατί πάω να πάρω από το φυτώριο μπρόκολα λάχανα κλπ για να φυτέψω
καθώς είναι ότι πιο υγιές ψυχικά κάνω σε αυτή τη ζωή.
Πάντως για την ιστορία δεν είμαι σίγουρος τι είναι χειρότερο από την λειτουργία αυτού του μαύρου καπιταλισμού
ο ηθικός ξεπεσμός της κοινωνίας ή ο υλικός
κατά την γνώμη μου ο πρώτος καθώς ο δεύτερος είναι πολύ υποδεέστερος
Αν κάνουν τέτοια, που ασφαλώς όταν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα κάνουν.
Τότε φταίνε κυρίως το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, υπάρχουν πολιτικοί περίοδοι που οι επιχειρηματίες δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες πχ
Στην εποχή που κυβερνούσε ο Γ Παπαδόπουλος, σε περίπτωση χρηματισμού υπουργού (Μπαλόπουλος) τον έστειλε φυλακή, ο δε Κάτρης στο βιβλίο του "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση ξεμπροστιάσματος υπουργού που έπαιρνε μίζα
«……Κάποια μέρα ο Ωνάσης κατήγγειλε στον πρωθυπουργό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού Ορλάνδος – Ροδινός είχε δεχτεί να συζητήσει μαζί του το ύψος της αμοιβής του για να μετατραπεί από υποστηρικτής του Νιάρχου σε υπέρμαχο της προσφοράς Ωνάση.
Ο Παπαδόπουλος κάλεσε στο γραφείο του τον Ορλάνδο – Ροδινό και παρουσία του Ωνάση τον ρώτησε αν είναι ακριβής η καταγγελία.
«Ναι» είπε ο υπουργός «ο κύριος Ωνάσης μου πρόσφερε ένα σημαντική ποσό…»
«Και γιατί δεν μου το είπες;» ρώτησε ο Παπαδόπουλος,
«Μα δεν ήθελα να εκθέσω τον κο Ωνάση…».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ωνάσης «Ρε συ , είπε απευθυνόμενος στον Ορλάνδο – Ροδινό , εγώ είμαι επιχειρηματίας και χρησιμοποιώ όλα τα μέσα για να επιτύχω τη δουλεία μου . Εσύ όμως είσαι υπουργός . Γιατί δέχτηκες να συζητήσεις πόσα θα πάρεις;»
Τελικά ο Ορλάνδος – Ροδινός και ο Ευλάμπιος (υφυπουργός Συντονισμού) υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν…….»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».