Aθήνα, η Ντάκα, το Μογκαντίσου του δυτικού κόσμου

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Aθήνα, η Ντάκα, το Μογκαντίσου του δυτικού κόσμου

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιαν 2017, 20:19

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Αν είναι απο την Κρήτη, έχει δεν έχει πατήσει, θα λέει Κρητικός. Το ίδιο και ένας Πόντιος, ή ένας Μανιάτης, κλπ. Υπάρχουν κάποιες καταγωγές με αίγλη που όλοι θέλουν να διατηρούν, και άλλες που θέλουν να ξεχάσουν. Ας πούμε δεν θα βρεις πολλούς να γράφουν στο μέτωπο ότι είναι αλβανίτες.

E ναι,μαλακιες ειναι αυτα.Τελειως irrelevant στο σημερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 08 Ιαν 2017, 20:56

Όχι και τόσο irrelevant, οι μορφωτικοί/πολιτιστικοί σύλλογοι όπου νέοι πηγαίνουν να φορέσουν στολές, να μάθουν να χορεύουν, να παίζουν παραδοσιακά όργανα, να παίρνουν μέρος σε γιορτές κλπ, δεν είναι και τόσοι λίγοι. Ξανά, έχει να κάνει και με την καταγωγή, ας πούμε οι Πόντιοι και οι Κρητικοί συνήθως είναι πιο περήφανοι, βασικά σπάνια θα βρεις τέτοιον που να μην ξέρει να χορεύει τους προγονικούς του χορούς σε βασικό επίπεδο τουλάχιστον.

Ένα κακό των Αθηνών είναι αυτό, η πολτοποίηση των πάντων. Και να πεις ότι βγαίνει και κανένας σωστός πολτός, δλδ κάποια αξιόλογη ταυτότητα σύγχρονος Αθηναίος, πάει στο διάολο. Το να απαρνηθείς την Πεντοζάλι και να περάσεις στον Παντελίδη και στον Σταν, δεν είναι πρόοδος αλλά ξεφτίλα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 08 Ιαν 2017, 21:46

Στην Αθήνα δεν έχουν πρόβλημα οι περισσότεροι τους αρέσει η επαρχία γι αυτό είναι η μόνη πόλη στην Ευρώπη που αδειάζει τα καλοκαίρια. Εν τω μεταξύ μερικοί Αθηναίοι δεν την παλεύουν Αθήνα είναι αίσχος μου έχουν πει και μερικοί πραγματικά αν βρουν ευκαιρία να φύγουν εφυγαν. Πχ προ ολίγου καιρού γνωριστηκα με έναν Αθηναίο έξω από την πόλη που μένω σε μια κωμόπολη 50 χιλ κατοικων και ο ίδιος μου είπε είναι πανευτυχής που ζει Επαρχία. Μόνο που η Γερμανία δίνει θέσεις ευκαιρίας και μπορείς να ζεις σε χωριουδάκι λίγο έξω από την πολη.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 08 Ιαν 2017, 22:04

Metranion έγραψε: αδειάζει τα καλοκαίρια.

Οι περισσότεροι είναι βλάχοι που γυρνάνε στα χωριά τους, αλλά αν τους ρωτήσεις υπο κανονικές συνθήκες απο που είναι, σε λένε Αθηναίοι :D
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 08 Ιαν 2017, 23:33

δεν είναι όλοι χωριάτες, αρκετοί έχουν χτίσει εξοχικά που δεν είχαν κληρονομήσει, όσοι κληρονόμησαν είναι μια χαρά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Ιαν 2017, 08:53

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Όχι και τόσο irrelevant, οι μορφωτικοί/πολιτιστικοί σύλλογοι όπου νέοι πηγαίνουν να φορέσουν στολές, να μάθουν να χορεύουν, να παίζουν παραδοσιακά όργανα, να παίρνουν μέρος σε γιορτές κλπ, δεν είναι και τόσοι λίγοι. Ξανά, έχει να κάνει και με την καταγωγή, ας πούμε οι Πόντιοι και οι Κρητικοί συνήθως είναι πιο περήφανοι, βασικά σπάνια θα βρεις τέτοιον που να μην ξέρει να χορεύει τους προγονικούς του χορούς σε βασικό επίπεδο τουλάχιστον.

Ένα κακό των Αθηνών είναι αυτό, η πολτοποίηση των πάντων. Και να πεις ότι βγαίνει και κανένας σωστός πολτός, δλδ κάποια αξιόλογη ταυτότητα σύγχρονος Αθηναίος, πάει στο διάολο. Το να απαρνηθείς την Πεντοζάλι και να περάσεις στον Παντελίδη και στον Σταν, δεν είναι πρόοδος αλλά ξεφτίλα.

Το λεω απο την αποψη οτι οι παλιοι εδιναν βαρυτητα σε αυτα,ενας κατω των 40 χεστηκε αν ο παππους του αλλου ειναι απο την Κρητη ή τον Ποντο.Μονοι τους τα λενε μονοι τους χαιρονται.

Ασε που για την περιπτωση των μανιατων και των κρητικων δεν ξερω κατα ποσο συμφερει καποιον να δηλωσει τετοιος :D

BTW,τι σε κανει να πιστευεις οτι οσοι πανε σε τετοιους συλλογους δεν ακουνε και Σταν? :sgrat:

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Οι περισσότεροι είναι βλάχοι που γυρνάνε στα χωριά τους, αλλά αν τους ρωτήσεις υπο κανονικές συνθήκες απο που είναι, σε λένε Αθηναίοι :D

Τα βιωματα σε κανουν *οτιδηποτε*,οχι τα γονιδια.Το να πηγαινεις σε ενα χωριο τα καλοκαιρια και αν,δε σε κανει επαρχιωτη.
Μπορει να το βλεπεις σαν ξιπασια να δηλωνει ο αλλος αθηναιος,αλλα ειναι μια αληθεια :s_dunno

Πχ εμενα οι γονεις μου ειναι απο επαρχια,αλλα εχω πατησει στα μερη τους ελαχιστα γιατι δεν ειχαμε σπιτια.Δεν εχω βιωματα απο κει.Ασε που και οι ιδιοι φυγανε παιδια.
Αθηναιος δηλωνω,αν με ρωτησουν καταγωγη θα πω το μερος του πατερα μου,αλλα δεν ειναι αυτο που ειμαι,ειναι οι ριζες απλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 09 Ιαν 2017, 21:04

Λαχουρένιος έγραψε:Πχ εμενα οι γονεις μου ειναι απο επαρχια,αλλα εχω πατησει στα μερη τους ελαχιστα γιατι δεν ειχαμε σπιτια.Δεν εχω βιωματα απο κει.Ασε που και οι ιδιοι φυγανε παιδια.
Αθηναιος δηλωνω,αν με ρωτησουν καταγωγη θα πω το μερος του πατερα μου,αλλα δεν ειναι αυτο που ειμαι,ειναι οι ριζες απλα.

Άλλο αυτό.

Πάντως τον τύπο που κάθε Χριστούγεννα-Πάσχα-Καλοκαίρι κάνει έξοδο των Αθηναίων να πάει στο σπίτι στο χωριό, σε παππούδες, γιαγιάδες κλπ, και αν τον ρωτάς απο που είναι σε λέει Αθήνα και προσπαθεί κουτοπόνηρα να κρύψει την καταγωγή του, προφανώς και δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά και φυσικά πρέπει να τον αρχίσεις στα σάπια ζαρζαβατικά.

ΥΓ
Απο που ρε
; :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 10 Ιαν 2017, 19:51

Τον κόβω ή Πελοπόννησο ή Λάρισα κοντά
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 10 Ιαν 2017, 20:52

Πες βρε, ποια είναι αυτά τα πατρογονικά μέρη που έχεις πατήσει ελάχιστα; Μην ντρέπεσαι :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Ιαν 2017, 21:34

Metranion έγραψε:Τον κόβω ή Πελοπόννησο ή Λάρισα κοντά

Τοσο μνπν φαινομαι,ε; :nono: :D
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”