Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Όχι και τόσο irrelevant, οι μορφωτικοί/πολιτιστικοί σύλλογοι όπου νέοι πηγαίνουν να φορέσουν στολές, να μάθουν να χορεύουν, να παίζουν παραδοσιακά όργανα, να παίρνουν μέρος σε γιορτές κλπ, δεν είναι και τόσοι λίγοι. Ξανά, έχει να κάνει και με την καταγωγή, ας πούμε οι Πόντιοι και οι Κρητικοί συνήθως είναι πιο περήφανοι, βασικά σπάνια θα βρεις τέτοιον που να μην ξέρει να χορεύει τους προγονικούς του χορούς σε βασικό επίπεδο τουλάχιστον.
Ένα κακό των Αθηνών είναι αυτό, η πολτοποίηση των πάντων. Και να πεις ότι βγαίνει και κανένας σωστός πολτός, δλδ κάποια αξιόλογη ταυτότητα σύγχρονος Αθηναίος, πάει στο διάολο. Το να απαρνηθείς την Πεντοζάλι και να περάσεις στον Παντελίδη και στον Σταν, δεν είναι πρόοδος αλλά ξεφτίλα.
Το λεω απο την αποψη οτι οι παλιοι εδιναν βαρυτητα σε αυτα,ενας κατω των 40 χεστηκε αν ο παππους του αλλου ειναι απο την Κρητη ή τον Ποντο.Μονοι τους τα λενε μονοι τους χαιρονται.
Ασε που για την περιπτωση των μανιατων και των κρητικων δεν ξερω κατα ποσο συμφερει καποιον να δηλωσει τετοιος
BTW,τι σε κανει να πιστευεις οτι οσοι πανε σε τετοιους συλλογους δεν ακουνε και Σταν?
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Οι περισσότεροι είναι βλάχοι που γυρνάνε στα χωριά τους, αλλά αν τους ρωτήσεις υπο κανονικές συνθήκες απο που είναι, σε λένε
Αθηναίοι 
Τα βιωματα σε κανουν *οτιδηποτε*,οχι τα γονιδια.Το να πηγαινεις σε ενα χωριο τα καλοκαιρια και αν,δε σε κανει επαρχιωτη.
Μπορει να το βλεπεις σαν ξιπασια να δηλωνει ο αλλος αθηναιος,αλλα ειναι μια αληθεια :s_dunno
Πχ εμενα οι γονεις μου ειναι απο επαρχια,αλλα εχω πατησει στα μερη τους ελαχιστα γιατι δεν ειχαμε σπιτια.Δεν εχω βιωματα απο κει.Ασε που και οι ιδιοι φυγανε παιδια.
Αθηναιος δηλωνω,αν με ρωτησουν καταγωγη θα πω το μερος του πατερα μου,αλλα δεν ειναι αυτο που ειμαι,ειναι οι ριζες απλα.