Προέλλην έγραψε:
Eγώ απλά επισήμανα ότι δεν είναι απαραίτητοι οι ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί και ότι υπάρχουν ουρά αδιόρτιστοι νέοι για να τους αντικαταστήσουν. Δεν είναι σωστό να δουλεύουν όσοι δεν θέλουν και δεν μπορούν, ενώ άλλοι που και μπορούν και θέλουν να είναι άνεργοι. Και οι αντικαταστάτες των όποιων ακατάλληλων, θα αξιολογούνται με την σειρά τους, όποιος εξ αυτών δεν μπορεί, θα αντικαθιστάται. Όπως γίνεται γενικά με όλα τα επαγγέλματα.
Σου ξαναλέω μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα. Με αναγκάζεις κι εμένα να κάνω διαχωρισμούς που δεν τους θέλω αλλά άμα είναι να μπούμε σε αυτή τη λογική κι εγώ μπορώ να σου πω ότι ίσως και ο αδιόριστος εκπαιδευτικός (ειδικά στις μέρες μας με την ανεργία που υπάρχει) ψάχνει απλά να διοριστεί με άλλα λόγια να "τακτοποιηθεί" και δεν το κάνει τόσο από αγάπη για το επάγγελμα.
Και ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό όταν μπαίνει κάποιος με αυτή τη νοοτροπία στο δημόσιο.
Για αυτό σου λέω κράτα μικρό καλάθι και μην παρασύρεσαι από μελιστάλαχτα τσιτάτα τύπου
νέοι μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και τέτοια.
Η εκπαίδευση έχει πλέον μετατραπεί σε μια ανταγωνιστική αγορά προσόντων με αποκλειστικό σκοπό τον διορισμό και όχι την προσφορά στο λειτούργημα.
Και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού δεν είναι όπως όλα τα επαγγέλματα. Δεν κόβουμε μορταδέλες. Διαπαιδαγωγούμε και μορφώνουμε παιδιά .