Ακούστε τι λένε οι γονείς των φυντανιών που ξυλοκόπησαν τον Σταθμάρχη..

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Ακούστε τι λένε οι γονείς των φυντανιών που ξυλοκόπησαν τον Σταθμάρχη..

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιαν 2021, 01:54

Adminović έγραψε:Δεν είχε καμία δουλειά να ανοίξει διάλογο μαζί τους,

Για πότε λες δεν είχε καμιά δουλειά να ανοίξει διάλογο; Εννοείς δεν έπρεπε να τους κάνει παρατήρηση;

Adminović έγραψε:πολύ περισσότερο να κινηθεί με απειλητική διάθεση προς το μέρος τους.

Πού τη βλέπετε την απειλητική διάθεση ρε παιδιά;
Εγώ βλέπω έναν ζαλισμένο μεσήλικα να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά το μπουκέτο που έφαγε αρχικά και κατά δεύτερον το "κυνήγι" στο οποίο αναφέρεστε μπορεί να το έκανε με το σκεπτικό να τους πιάσει για να μην το σκάσουν μέχρι να πάρει το 100.
Και μάλιστα ήταν 2 γομάρια εναντίον 1 .
Πραγματικά βλέπω έναν τελείως ανήμπορο άνθρωπο που δεν περίμενε να του τύχει αυτή η εξέλιξη και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.
Περισσότερο μπερδεμένο τον βλέπω.

Adminović έγραψε: Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τον άγριο ξυλοδαρμό, αλλά κάπου έχει μια ευθύνη και ο ίδιος για ό,τι έγινε.

Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τον άγριο ξυλοδαρμό αλλά τον δικαιολογεί.
:laugh1:

Πραγματικά τι προσπαθείτε να πείτε; Πείτε το ξεκάθαρα.
Έχετε φάει ποτέ κανένα πρόστιμο από κανέναν ελεγκτή και σας έχει μείνει απωθημένο ή βλέπετε παντού "εξουσία" και έχετε αλλεργία;
Δεν περίμενα ποτέ βλέποντας αυτήν την εικόνα ότι θα υπάρξουν και απόψεις τύπου "ναι αλλά..."
Η ανάγνωση είναι μόνο μία.
Δυο παιδιά με απίστευτο μένος σαπίζουν στο ξύλο έναν άνθρωπο. Τι "ναι αλλά...;"
Απορώ που το συζητάμε κιόλας.
Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τη βία.

Αν είναι να πιάσουμε και τον άλλον τρελό που επιτέθηκε με τσεκούρι στην εφορία.
Και αυτός κάποιος αγανακτισμένος πολίτης θα ήταν που κάποιος εφοριακός του μίλησε άσχημα.
Ρε πάτε καλά;
1 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Ιαν 2021, 01:58

bizeli έγραψε:Ο άνθρωπος αυτός από καθαρή τύχη δεν έμεινε στον τόπο στη χειρότερη ή ανάπηρος ή με καμιά ρήξη σπλήνας στην καλύτερη.

Συμβαίνουν αυτα οταν καποιος ψαχνει για μπελαδες, ιδιως στα ΜΜΜ.

bizeli έγραψε:Και οι δυο νεαροί είναι πολύ τυχεροί που γλίτωσαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αυτη η κατηγορία δεν θα επαιζε σε καμια περίπτωση, ελεος πια με τα παραμύθια.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιαν 2021, 02:00

Adminović έγραψε:
Το έχω κάνει αυτό, αλλά με την αγγλικού κάπου β ή γ γυμνασίου.
Χωρίς σκισιμο φρυδιού βέβαια κοκ, αλλά πρέπει να ζαλίστηκε σίγουρα. :fico:
Τί να κάνω που είχα σουτ που σκοτώνει.... :ashamed:

Ναι απλά εγώ το ανέφερα γιατί θυμήθηκα πόσο πολύ είχα πονέσει από ένα εκτάκι.
Αν ένα εκτάκι έχει τόση δύναμη να βαρέσει μια μπάλα, φαντάσου αυτά τα γομάρια με τι δύναμη κλοτσάνε ένα κεφάλι.
Και να σου πω την αλήθεια αν το ρεπορτάζ δεν έλεγε ότι είναι 15 και 17 ετών, εγώ θα τους έκανα μεγαλύτερους κάπου στα 20 -21.
Μου φάνηκαν πολύ ανεπτυγμένοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιαν 2021, 02:15

ВладимирВладимирович έγραψε:Συμβαίνουν αυτα οταν καποιος ψαχνει για μπελαδες, ιδιως στα ΜΜΜ.

Πραγματικά δε σας καταλαβαίνω.
Τι εννοείς ψάχνει για μπελάδες;
Εσύ δεν έχει τύχει να κάνεις παρατήρηση ποτέ σε παιδιά που βλέπεις στον δρόμο να κάνουν κάτι που δεν πρέπει;

ВладимирВладимирович έγραψε: Αυτη η κατηγορία δεν θα επαιζε σε καμια περίπτωση, ελεος πια με τα παραμύθια.

Ρε φίλε στο κεφάλι τον χτυπούσαν φορ γκαντ σέικ.
Εδώ μια κουτουλιά τρως και βλέπεις αστράκια.
1 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Ιαν 2021, 02:22

bizeli έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Συμβαίνουν αυτα οταν καποιος ψαχνει για μπελαδες, ιδιως στα ΜΜΜ.

Πραγματικά δε σας καταλαβαίνω.
Τι εννοείς ψάχνει για μπελάδες;
Εσύ δεν έχει τύχει να κάνεις παρατήρηση ποτέ σε παιδιά που βλέπεις στον δρόμο να κάνουν κάτι που δεν πρέπει;

Οχι βεβαια. Εγω αν βλεπω κατι που θεωρω παρανομο/παρατυπο, απλα καλω στο 100. Αντε μπορει κα να πω δυο-τρεις λεξεις στους παραβατες για να σταματησουν, αλλα σιγουρα δεν προκειται να τους κυνηγισω. Αυτη ειναι η δουλεια της αστυνομιας, οχι εμου ή οποιουδηποτε απλου πολιτη.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιαν 2021, 02:32

ВладимирВладимирович έγραψε:Οχι βεβαια. Εγω αν βλεπω κατι που θεωρω παρανομο/παρατυπο, απλα καλω στο 100. Αντε μπορει κα να πω δυο-τρεις λεξεις στους παραβατες για να σταματησουν, αλλα σιγουρα δεν προκειται να τους κυνηγισω. Αυτη ειναι η δουλεια της αστυνομιας, οχι εμου ή οποιουδηποτε απλου πολιτη.

Μου φαίνεται χώρια μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε.
Το κακό που έκανε ο σταθμάρχης ποιο ήταν καταρχήν;
Που τους είπε να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα;

Μα τους "κυνήγησε" αφού πρώτα τα νεαρόπαιδα του επιτέθηκαν.
Και καλά έκανε και τα "κυνήγησε".
Εσένα αν κάποιος σε βαρέσει τι θα κάνεις μετά; Θα κάτσεις οκλαδόν και θα κάνεις γιόγκα;
Μέχρι να έρθει η αστυνομία δεν πρέπει να τα ακινητοποιήσεις; Αφού δεν ήταν κανένας άλλος να τους πιάσει. Μόνος του ήταν.
Και πού το βλέπετε το κυνήγι ρε παιδιά;
Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο να παραπατάει.
Ακόμα και αν είχε σκοπό να ανταποδώσει τα χτυπήματα, τον βλέπω τελείως αδύναμο και περισσότερο ως μια ύστατη προσπάθεια να κάνει κάτι. Δεν ξέρει τι αλλά κάτι.
Σπασμωδικές κινήσεις βλέπω που περισσότερο φανερώνουν ότι δεν την περίμενε αυτή την επίθεση και δεν ήξερε πώς να αντιδράσει.

Από την άλλη μεριά βλέπω δύο νταβραντισμένους νέους μετά την επίθεση να το σκάνε περήφανοι για το κατόρθωμά τους αλλά να τρέχουν και στη μαμάκα τους μετά.
1 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Ιαν 2021, 02:45

bizeli έγραψε:Ρε φίλε στο κεφάλι τον χτυπούσαν φορ γκαντ σέικ.

Αυτο ειναι αλλο θεμα, γιατι εχει χαθει η παλια κουλτουρα της συμπλοκης. Εμεις στα νιατα μας μας μπορει να παιζαμε ξυλο σε σχεδον καθημερινη βαση αλλα ξεραμε και ποτέ δεν παραβιαζαμε τους αγραφτους κανονες. Αλλα εμεις βλεπαμε το μποξ ενω οι τουτοι τωρα πιο πολυ βλεπουν το ΜΜΑ. Αυτο πρεπει να κοιταξει το κρατος, η γνωμη μου ειναι οτι τα βιντεο ΜΜΑ πρεπει να μπουν σε κατηγορια 18+. Το ιδιο και οπαδιλικι.
Βασικα το κρατος πρεπει να ασχολειται δημιουργικα με την οργανωση του ελευθερου χρονου των παιδιων (και δη των εφηβων), οχι απλα να τους τιμωρει, να τους φυλακιζει και να τους τρομοκρατει. Αυτο βεβαια αφορα το κανονικο κοινωνικο κρατος, οχι τη σημερινη χουντα που εν μεσω πανδημιας αντι το γιατρικο εξοπλισμο αγοραζει περιπολικα και αντι του νοσοκομειακου προσωπικου διωριζει μπατσους.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιαν 2021, 03:08

ВладимирВладимирович έγραψε:
bizeli έγραψε:Ρε φίλε στο κεφάλι τον χτυπούσαν φορ γκαντ σέικ.

Αυτο ειναι αλλο θεμα, γιατι εχει χαθει η παλια κουλτουρα της συμπλοκης. Εμεις στα νιατα μας μας μπορει να παιζαμε ξυλο σε σχεδον καθημερινη βαση αλλα ξεραμε και ποτέ δεν παραβιαζαμε τους αγραφτους κανονες. Αλλα εμεις βλεπαμε το μποξ ενω οι τουτοι τωρα πιο πολυ βλεπουν το ΜΜΑ. Αυτο πρεπει να κοιταξει το κρατος, η γνωμη μου ειναι οτι τα βιντεο ΜΜΑ πρεπει να μπουν σε κατηγορια 18+. Το ιδιο και οπαδιλικι.
Βασικα το κρατος πρεπει να ασχολειται δημιουργικα με την οργανωση του ελευθερου χρονου των παιδιων (και δη των εφηβων), οχι απλα να τους τιμωρει, να τους φυλακιζει και να τους τρομοκρατει. Αυτο βεβαια αφορα το κανονικο κοινωνικο κρατος, οχι τη σημερινη χουντα που εν μεσω πανδημιας αντι το γιατρικο εξοπλισμο αγοραζει περιπολικα και αντι του νοσοκομειακου προσωπικου διωριζει μπατσους.

Εντάξει όλη αυτή η κοινωνιολογική ανάλυση. Δε σε ειρωνεύομαι. Σίγουρα υπάρχουν βαθύτερα αίτια για αυτή τη συμπεριφορά.
Αλλά εμένα πραγματικά αυτό το βίντεο με έχει σοκάρει.
Δυο παιδιά χτυπούν με τόση βιαιότητα έναν άνθρωπο και ο μοναδικός λόγος που δεν τον αποτελείωσαν είναι γιατί είχαν το άγχος μην τους πιάσει κανείς. Φαίνεται ότι βαράνε βιαστικά και ρίχνουν όσες προλάβουν.
Γιατί εντάξει βρίσκονται και σε πολυσύχναστο μέρος και είναι θέμα χρόνου μέχρι να εμφανιστεί κανείς και επέμβει*
Εκμεταλλεύθηκαν το διάστημα που ήταν μόνοι τους και βαρούσαν όσο προλάβαιναν.
Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που σταμάτησαν τις κλωτσιές και σηκώθηκαν και έφυγαν τρέχοντας.
Αν ήταν σε κάποιο ερημικό μέρος που δε θα τους έβλεπε κανείς θα τον είχαν κάνει κιμά και η αναγνώριση από τους συγγενείς του θύματος θα ήταν εφικτή μόνο από την οδοντοστοιχία του.

Τα παιδιά αυτά φαίνεται ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό και ο μοναδικός λόγος που σταμάτησαν το ξύλο είναι για να μην τους πιάσουν.
Δλδ πιστεύω δεν πέρασε καν από το μυαλό τους έστω και σε δεύτερο χρόνο να ξεθολώσουν και να πουν "πωω τι κάνουμε ρε μαλάκα... τον σωριάσαμε τον άνθρωπο...φτάνει τόσο"

Αν δεν είχαν το άγχος θα του έριχναν κι άλλο.

* Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά σε κάποια φάση εμφανίζονται κάποια άτομα που είναι dont bother.
Και άντε να καταλάβω ότι φοβάσαι να επέμβεις μην τις φας κι εσύ. Αλλά μετά από κάποιο σημείο οι δράστες φεύγουν, το θύμα εξακολουθεί και είναι σωριασμένο στο πάτωμα και τον κοιτάν όλοι από μακριά λες και είναι σακούλα σκουπιδιών.
Μόνο μια γυναίκα πηγαίνει σιγά σιγά προς το μέρος του.
Μετά δεν ξέρω τι έγινε. Κόβεται το βίντεο.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Ιαν 2021, 03:17

bizeli έγραψε:Αλλά εμένα πραγματικά αυτό το βίντεο με έχει σοκάρει.

Εμενα δεν με σοκαρε αυτη η εικονα επειδη οπως το εχω πει εχω δυο παιδια αυτης της ηλικιας και ξερω με τι ασχολουνται οι σημερινοι εφηβοι. Κατ'αρχας ειναι το ΜΜΑ και κατ'ετερου ειναι το οπαδιλικι (crews και τετοια.. gangsta rap κοκ). Και καλα που ειμαι κοντα τους και μπορω να τους εξηγησω σαν αντρας τι ειναι νορμαλ και τι απαραδεκτο. Τα παιδια που μεγαλωνουν σε μονογονεικες οικογενειες δεν εχουν τετοιο προνομιο, π.χ. βλεπουν αυτα:

και σιγα-σιγα αποκτουν γνωμη οτι ειναι νορμαλ.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Ιαν 2021, 03:38

ВладимирВладимирович έγραψε:Εμενα δεν με σοκαρε αυτη η εικονα επειδη οπως το εχω πει εχω δυο παιδια αυτης της ηλικιας και ξερω με τι ασχολουνται οι σημερινοι εφηβοι. Κατ'αρχας ειναι το ΜΜΑ και κατ'ετερου ειναι το οπαδιλικι (crews και τετοια.. gangsta rap κοκ). Και καλα που ειμαι κοντα τους και μπορω να τους εξηγησω σαν αντρας τι ειναι νορμαλ και τι απαραδεκτο. Τα παιδια που μεγαλωνουν σε μονογονεικες οικογενειες δεν εχουν τετοιο προνομιο, π.χ. βλεπουν αυτα:

και σιγα-σιγα αποκτουν γνωμη οτι ειναι νορμαλ.

Ε άρα ρε συ τι μου λες ότι μερίδιο ευθύνης έχει και ο σταθμάρχης;
Μιλάμε για ένα γενικότερο κακό.
Σήμερα ήταν ο σταθμάρχης αύριο θα ήταν κάτι άλλο που θα τους εξωθούσε σε μια βίαιη συμπεριφορά.
Ξέρεις τι θα έγινε;
Δεν μπορεί ο σταθμάρχης με το που τα είδε να είπε:
"Κατεβάστε τα πόδια σας ρε μαλακισμένα... γμ το σπίτι σας κτλ κτλ". Δε στέκει.
Συνήθως ένας καυγάς έχει μια κλιμάκωση. Ξεκινάει από ασήμαντη αφορμή και το ένα φέρνει το άλλο.
Εγώ πιστεύω:
Τους έκανε μια παρατήρηση αρχικά ίσως και με αυστηρό ύφος.
Οι παλίκαροι όμως δεν τα σηκώνουν αυτά, θα ανταπάντησαν καμιά μαλακία και αυτοί ή θα έκαναν χαβαλέ.
Στη συνέχεια ο σταθμάρχης θα είπε κάτι για το σπίτι τους του στυλ "ωραία αγωγή σας δώσαν οι γονείς σας".
Οι παλίκαροι έπρεπε να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς τους και έτσι προέβησαν σε ένα έγκλημα τιμής.

Ή και βασικά μπορεί απλά να μιλάμε για δύο ουγκ που γουστάρουν το ξύλο, γιατί είναι άντρες.

Θα έριχνε πολύ φως στην υπόθεση πάντως να έβγαιναν και να μιλήσουν και οι καθηγητές τους στο ΕΠΑΛ για το αν είναι όντως διαμάντια.
Είμαι πολύ περίεργη και για την συμπεριφορά τους στον χώρο του σχολείου.
Όταν τους κάνει καθηγητής παρατήρηση τι κάνουν;
Ποια είναι η εικόνα τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος; Προσέχουν ή μπαχαλεύουν το μάθημα;
Δεν προδιαθέτω για κάτι αλλά ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω πώς είναι η παρουσία τους και στο σχολείο.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”