Μετανάστες και πολιτική.

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μετανάστες και πολιτική.

Δημοσίευσηαπό Ερμής » 18 Μαρ 2018, 15:34

ВладимирВладимирович έγραψε:
Ερμής έγραψε:Αν πιάσεις 20 λεπτα κουβέντα με ένα πακιστανό στην Ελλάδα, θα σου πει ακριβώς τι γίνεται, δε θέλει να είσαι ο Κλουζώ.

Για τον Μιχαλολιάκο λες;

Για πρώτης γενιάς Πακιστανούς εννοούσα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2018, 15:36

@Τζακ

Γιατι?
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 18 Μαρ 2018, 15:38

Ερμής έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Για τον Μιχαλολιάκο λες;

Για πρώτης γενιάς Πακιστανούς εννοούσα.

Εικόνα
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 18 Μαρ 2018, 15:39

Juno έγραψε:Διορθώνω το post μου σβήνοντας συγκεκριμένο κομμάτι.

Δύο ερωτήσεις:

1. Πού βρίσκουν 2.000-5.000 $ το άτομο (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) για να περάσουν ολόκληρες οικογένειες; Μία οικογένεια με τρία παιδιά δηλαδή 10.000-25.000 $.
Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν σε όλο το χωριό αν πούμε ότι αν θέλουν τα βρίσκουν.

2. Ποιος πληρώνει αυτά τα χρήματα (2.000-5.000 $) για τα ασυνόδευτα παιδιά;

Δεν είναι λίγο περίεργο;

Πριν κάποια χρόνια, σε μια δουλειά που ήμουν, είχαν κι έναν Μπαγκλανταισιανό να δουλεύει για διάφορα θελήματα, πιάναμε την κουβέντα, μισο αγγλικά μισο ελληνικά τα καταφέρναμε, κάποια μέρα τον ρωτάω, πώς κατάφερες και ήρθες εδώ? Μου είπε, πήγε Τουρκία αεροπορικως και από τα σύνορα οδικώς για Ελλάδα, τον ρώτησα, καλά, λεφτά πού βρήκες, σε εκείνο το σημείο δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε καλά παραδόξως, κατι για broker μου ανέφερε πάντως.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τζακ Πάλανς
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Τζακ Πάλανς » 18 Μαρ 2018, 15:44

Λαχουρένιος έγραψε:@Τζακ

Γιατι?

Η αποταμίευση είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Για να μαζέψει ένας χαμηλόμισθος μετανάστης με οικογένεια στην Γερμανία 20.000 θέλει πάνω από 10 χρόνια, και αν. Αλλά αυτό δεν έχει και τόσο σχέση. Υποτίθεται πως αυτά τα χιλιάρικα έχουν πληρωθεί ήδη από πριν. Δεν είδα να έχουν εξαρθρώσει κάποιο κύκλωμα τοκογλύφων/δουλεμπόρων τόσα χρόνια που να λειτουργεί έτσι.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » 18 Μαρ 2018, 15:48

Παιδιά, τι λέμε τώρα;

Οι Σύριοι γενικά είναι ευκατάστατοι άνθρωποι. Μπορούν να πληρώσουν. Το περίεργο είναι που βρίσκουν τόσα χρήματα οι φτωχοδιάβολοι από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Σομαλίες. Ίσως πολλοί εξ αυτούς να είχαν εμπλοκή με υπόκοσμο, οπότε χρήμα μαύρο να είχαν για να κινηθούν. Ίσως πάλι να στήριξε όλο το σόι το ένα από τα εκατό παιδιά για να πάει στην Ευρώπη κι έτσι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ανοίξει και η πύλη για τα άλλα ενενήντα εννιά!
0 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Μαρ 2018, 15:51

Τζακ Πάλανς έγραψε:

Γιατι?

Η αποταμίευση είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Για να μαζέψει ένας χαμηλόμισθος μετανάστης με οικογένεια στην Γερμανία 20.000 θέλει πάνω από 10 χρόνια, και αν. Αλλά αυτό δεν έχει και τόσο σχέση. Υποτίθεται πως αυτά τα χιλιάρικα έχουν πληρωθεί ήδη από πριν. Δεν είδα να έχουν εξαρθρώσει κάποιο κύκλωμα τοκογλύφων/δουλεμπόρων τόσα χρόνια που να λειτουργεί έτσι.

Έχω την εντύπωση ότι ακριβώς έτσι λειτουργεί το πράγμα, και μάλιστα με ομηρίες οικογενειακών μελών πίσω στο Αφγανοπακιστάν, αλλά δεν το καταθέτω πριν βρω πηγές γι αυτό. Δεν ξέρω σε τι ποσοστό.

Άλλοι πάλι που έρχονται δεν είναι τέρμα μπατίρηδες, πουλάνε σπίτια, χωράφια, χρυσαφικά, την γυναίκα.
1 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2018, 15:56

Τζακ Πάλανς έγραψε:Η αποταμίευση είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Για να μαζέψει ένας χαμηλόμισθος μετανάστης με οικογένεια στην Γερμανία 20.000 θέλει πάνω από 10 χρόνια, και αν. Αλλά αυτό δεν έχει και τόσο σχέση. Υποτίθεται πως αυτά τα χιλιάρικα έχουν πληρωθεί ήδη από πριν. Δεν είδα να έχουν εξαρθρώσει κάποιο κύκλωμα τοκογλύφων/δουλεμπόρων τόσα χρόνια που να λειτουργεί έτσι.

To λεω απο την αποψη οτι αυτοι θα ξοδευουν πολυ λιγα και ο βασικος μισθος ειναι πολυ υψηλοτερος σε σχεση με εδω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τζακ Πάλανς
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Τζακ Πάλανς » 18 Μαρ 2018, 15:58

Τζακ Πάλανς έγραψε:

Γιατι?

Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν βλέπω κανέναν τροπο για να βγάλει τόσα χρήματα στην άκρη ένας χαμηλόμισθος γενικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » 18 Μαρ 2018, 15:59

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Τζακ Πάλανς έγραψε:Η αποταμίευση είναι σχεδόν ακατόρθωτη. Για να μαζέψει ένας χαμηλόμισθος μετανάστης με οικογένεια στην Γερμανία 20.000 θέλει πάνω από 10 χρόνια, και αν. Αλλά αυτό δεν έχει και τόσο σχέση. Υποτίθεται πως αυτά τα χιλιάρικα έχουν πληρωθεί ήδη από πριν. Δεν είδα να έχουν εξαρθρώσει κάποιο κύκλωμα τοκογλύφων/δουλεμπόρων τόσα χρόνια που να λειτουργεί έτσι.

Έχω την εντύπωση ότι ακριβώς έτσι λειτουργεί το πράγμα, και μάλιστα με ομηρίες οικογενειακών μελών πίσω στο Αφγανοπακιστάν, αλλά δεν το καταθέτω πριν βρω πηγές γι αυτό. Δεν ξέρω σε τι ποσοστό.

Άλλοι πάλι που έρχονται δεν είναι τέρμα μπατίρηδες, πουλάνε σπίτια, χωράφια, χρυσαφικά, την γυναίκα.

Κι εγώ σκέφτομαι ότι κάποιους από αυτούς τους χρησιμοποιούν σαν δούλους διάφορα μαφιόζικα κυκλώματα στις πατρίδες τους. Δηλαδή, πηγαίνεις να δουλέψεις στην πλούσια Ευρώπη και μας στέλνεις τα λεφτά σου κάθε μήνα, αν θες κάποια στιγμή να ξαναδείς ζωντανούς τους δικούς σου.
0 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.

Επιστροφή σε “Κοινωνία”