Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:επιστροφη στην πατρωα θρησκεια οπως εχει προτεινει ο Ιφικρατης γατακια
Και γιατί πρέπει να επιστρέψουν;
Να φύγουν από το κοπάδι, των μαυροφούστανων και να πάνε στο άλλο, των ασπροφούστανων;
Άλλο νταβά στο κεφάλι τους;
.

Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:επιστροφη στην πατρωα θρησκεια οπως εχει προτεινει ο Ιφικρατης γατακια

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Η μπίλια σύντομα θα κάτσει όπως σε όλο τον υπόλοιπο κανονικό κόσμο. Θα επιβιώσει η εκκλησία ,ως χώρος που σχετίζεται με κάποια έθιμα τα οποία τα γουστάρει ο κόσμος γιατί είναι συνδεδεμένα με το θυμικό του. Πχ εγώ συνεχίζω να μην τρώω κρέας και γαλακτοκομικά τη μεγάλη βδομάδα ,όχι φυσικά για κάποιο λόγο θείας διαταγής ,αλλά εις μνήμην γιαγιάδων και παππούδων. Η Μ.Παρασκευή μετά τον επιτάφιο είναι αιτία εξόδου για ουζάκι με θαλασσινά ,όπου μνημονεύουμε νεκρούς από τους οποίους μάθαμε αυτό το έθιμο. Μια μέρα των νεκρών μας τρόπον τινά. Κλπ κλπ κλπ.
Nandros έγραψε:ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Η μπίλια σύντομα θα κάτσει όπως σε όλο τον υπόλοιπο κανονικό κόσμο. Θα επιβιώσει η εκκλησία ,ως χώρος που σχετίζεται με κάποια έθιμα τα οποία τα γουστάρει ο κόσμος γιατί είναι συνδεδεμένα με το θυμικό του. Πχ εγώ συνεχίζω να μην τρώω κρέας και γαλακτοκομικά τη μεγάλη βδομάδα ,όχι φυσικά για κάποιο λόγο θείας διαταγής ,αλλά εις μνήμην γιαγιάδων και παππούδων. Η Μ.Παρασκευή μετά τον επιτάφιο είναι αιτία εξόδου για ουζάκι με θαλασσινά ,όπου μνημονεύουμε νεκρούς από τους οποίους μάθαμε αυτό το έθιμο. Μια μέρα των νεκρών μας τρόπον τινά. Κλπ κλπ κλπ.
Είμαι άθεος και ούτε κι εγώ γνωρίζω από πότε. Ήταν μια ασυνείδητη - ας το πούμε - διαδικασία που κράτησε χρόνια και κάποια στιγμή το έκανα γνωστό στους φίλους/συγγενείς/γνωστούς, κάποια εποχή μετά την χούντα (έβρισκες χοντρό μπελά τότε).
Παρίσταμαι στην εκκλησία σε γάμους/βαπτίσεις/κηδείες, χωρίς να συμμετέχω, για να συμπαρασταθώ/τιμήσω φίλους/συγγενείς/γνωστούς. Δεν τηρώ φυσικά νηστείες, αλλά συμμετέχω στο γλέντι του πάσχα.
Στην καθημερινότητα μου δεν έχω θέμα με τον χριστιανικό κύκλο μου, επειδή δεν υπάρχουν φανατικοί, να αρχίσουν τις παπαριές τους.
Στην κηδεία της πολυαγαπημένης μου θείας και νονάς δεν μπόρεσα να παραστώ επειδή ήμουν εκτός έδρας. Την επόμενη νύχτα πήγα με φίλους σε ρεμπετάδικο, έβαλα ένα ποτήρι κρασί παραπάνω, ζήτησα από τους φίλους να πιουν στην μνήμη της και άδειασα το κρασί της στο πάτωμα εν είδει σπονδής!
.

Nandros έγραψε: Την επόμενη νύχτα πήγα με φίλους σε ρεμπετάδικο, έβαλα ένα ποτήρι κρασί παραπάνω, ζήτησα από τους φίλους να πιουν στην μνήμη της και άδειασα το κρασί της στο πάτωμα εν είδει σπονδής!
.

Λαχουρένιος έγραψε:ΠαγανιNandros έγραψε: Την επόμενη νύχτα πήγα με φίλους σε ρεμπετάδικο, έβαλα ένα ποτήρι κρασί παραπάνω, ζήτησα από τους φίλους να πιουν στην μνήμη της και άδειασα το κρασί της στο πάτωμα εν είδει σπονδής!

Λαχουρένιος έγραψε:Nandros έγραψε: Την επόμενη νύχτα πήγα με φίλους σε ρεμπετάδικο, έβαλα ένα ποτήρι κρασί παραπάνω, ζήτησα από τους φίλους να πιουν στην μνήμη της και άδειασα το κρασί της στο πάτωμα εν είδει σπονδής!
.
Παγανι

Nandros έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Παγανι
Στο χώμα που την σκέπασε και θα μας σκεπάσει όλους! Ισάξια με την μάνα μου και θα την ευγνωμονώ μέχρι τα τέλη μου!
.

Nandros έγραψε:Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:επιστροφη στην πατρωα θρησκεια οπως εχει προτεινει ο Ιφικρατης γατακια
Και γιατί πρέπει να επιστρέψουν;
Να φύγουν από το κοπάδι, των μαυροφούστανων και να πάνε στο άλλο, των ασπροφούστανων;
Άλλο νταβά στο κεφάλι τους;![]()
.