Παρατηρητηριο θυματων γυναικοκεντρικου καπιταλισμου

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Παρατηρητηριο θυματων γυναικοκεντρικου καπιταλισμου

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2017, 22:32

Χαχα, οχι ρε, δεν εχω κανει το χορηγο ποτε παλι καλα.

Απλως μου φαινονται μπαζα οι ασιατισσες.

Εμενα το αποτελεσμα με νοιαζει, αν η αλλη ειναι ωραια δεν με νοιαζει αν ειναι ασπρη, μαυρη, εζιαν, εξωγηινη κλπ

Ο καλος ο μυλος... :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2017, 22:33

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Έχει να κάνει με τις κοινωνίες τους. Όπως στην Ελλάδα οι γονείς μαθαίνουν τις κόρες απο μικρές ότι πρέπει να βρούν έναν πλούσιο απο καλή οικογένεια, εκεί τις μαθαίνουν απλά ότι όποιο άνδρα κι αν πάρουν πρέπει να του κάνουν τα χατήρια και να τον προσέχουν γιατί αλλιώς η κοινωνία θα τους κρεμάσει κουδούνια.
Η μοιχεία απο την πλευρά της γυναίκας, ή το διαζύγιο είναι ανεπίτρεπτα πράγματα κοινωνικά και πέφτει εξωστρακισμός. Ξανά, μιλάμε για κοινωνίες όπου δεν ξέρουν καν τι θα πει η λέξη φεμινισμός, οι αντιλήψεις είναι ανάλογες με αυτές της Ελλάδας του 19ου αιώνα.

Νομιζω στην επαρχια το κρατανε ακομα αυτο που λες με τα κουδουνια κλπ.

Η Αθηνα ειναι ''φεμινιστικη''.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Ιούλ 2017, 23:22

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Έχει να κάνει με τις κοινωνίες τους. Όπως στην Ελλάδα οι γονείς μαθαίνουν τις κόρες απο μικρές ότι πρέπει να βρούν έναν πλούσιο απο καλή οικογένεια, εκεί τις μαθαίνουν απλά ότι όποιο άνδρα κι αν πάρουν πρέπει να του κάνουν τα χατήρια και να τον προσέχουν γιατί αλλιώς η κοινωνία θα τους κρεμάσει κουδούνια.

Δεν ισχύει αυτό πάντα, έχω δει και το αντίθετο. Στην Επαρχία είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αλλά πρόβλημα είναι οι άνδρες, τον τελευταίο καιρό προωθούν τα παιδιά τους να πάρουν μορφωμένους ανθρώπους.

Εγώ λυπάμαι πάντως μια ξαδέρφη μου που πήρε έναν σαν τον Χριστάρα του φόρουμ μας.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Εθνικοκοινωνιστης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Εθνικοκοινωνιστης » 15 Ιούλ 2017, 23:41

Freisinniger έγραψε:

Δεν ισχύει αυτό πάντα, έχω δει και το αντίθετο. Στην Επαρχία είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αλλά πρόβλημα είναι οι άνδρες, τον τελευταίο καιρό προωθούν τα παιδιά τους να πάρουν μορφωμένους ανθρώπους.

Εγώ λυπάμαι πάντως μια ξαδέρφη μου που πήρε έναν σαν τον Χριστάρα του φόρουμ μας.

στον ιδιο βαθμο προβληματικα ειναι στην επαρχια συν οτι εχει καποιος λιγοτερες επιλογες

τελος παντων το προβλημα δεν ειναι ελληνικο,πρεπει να σαρωθει ο γυναικοκεντρισμος σε ολη την δυση
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Ιούλ 2017, 09:43

Βασικα, η νοοτροπια να βρεις τον πλουσιο γαμπρο υπηρχε και στις προ-φεμινιστικες εποχες, παλι με την ενθαρρυνση της οικογενειας.

Ηταν διαφορετικες οι συνθηκες ομως.

Προ φεμινισμου, η γυναικα εδινε προικα, και προσωπικη δουλεια (δουλειες σπιτιου) και σε ανταλλαγμα ο αντρας της καλυπτε τα εξοδα απο τα δικα του εσοδα. Παραλληλα, το να εχει ο αντρας λεφτα ηταν θεμα επιβιωσης για την γυναικα γιατι η ιδια δε δουλευε.

Στην τωρινη εποχη, πολλες γκομενες ζητανε να εχει ο αλλος λεφτα ακομα και αν προκειται για σχεση χωρις προοπτικες γαμου, και τα λεφτα αυτα τα θελουν οχι για να επιβιωσουν αλλα για να αγορασουν αχρηστες πολυτελειες.
Παραλληλα, εχουν αλλες πηγες εισοδηματος απο την δικη τους δουλεια, την οικογενεια και (στις ανεπτυγμενες χωρες) απο το κρατος, οποτε δεν ειναι θεμα επιβιωσης το να βρουν πλουσιο αντρα.

Προσωπικα, και οι 2 εποχες ΓΤΠΚ ηταν, σε αλλα ηταν πιο ΓΤΠΚ η δικη μας, σε αλλα η προφεμινιστικη εποχη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 16 Ιούλ 2017, 11:35

Λαχουρένιος έγραψε:Βασικα, η νοοτροπια να βρεις τον πλουσιο γαμπρο υπηρχε και στις προ-φεμινιστικες εποχες, παλι με την ενθαρρυνση της οικογενειας.

Παλαιότερα οι πλούσιοι παντρευόταν μόνο με πλούσιες, και οι φτωχοί με φτωχές. Κύριο μέλημα της οικογένειας ήταν πως θα παντρέψουν την κόρη να την ξεφορτωθούν γιατί ήταν ένα στόμα το οποίο συνήθως έτρωγε πιο πολύ απ ότι παρήγαγε. Γι αυτό και έλεγαν έχω 2 παιδιά και 3 κορίτσια, δεν είχαν την ίδια πρακτική αξία.
Μην μου την πέσουν φεμινίστριες παρακαλώ, απλά καταθέτω πως είχαν τα πράγματα και οι αντιλήψεις παλαιότερα, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ επακριβώς.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Ιούλ 2017, 13:49

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Παλαιότερα οι πλούσιοι παντρευόταν μόνο με πλούσιες, και οι φτωχοί με φτωχές. Κύριο μέλημα της οικογένειας ήταν πως θα παντρέψουν την κόρη να την ξεφορτωθούν γιατί ήταν ένα στόμα το οποίο συνήθως έτρωγε πιο πολύ απ ότι παρήγαγε. Γι αυτό και έλεγαν έχω 2 παιδιά και 3 κορίτσια, δεν είχαν την ίδια πρακτική αξία.
Μην μου την πέσουν φεμινίστριες παρακαλώ, απλά καταθέτω πως είχαν τα πράγματα και οι αντιλήψεις παλαιότερα, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ επακριβώς.

Ναι αλλα δε σημαινει οτι η φτωχη δεν ηθελε τον πλουσιο, και οτι δεν προσπαθουσε να τον τυλιξει πχ να τον κανει να την γκαστρωσει.

Και καποιες λιγες τα καταφερναν, κυριως αν ηταν πολυ ομορφες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 16 Ιούλ 2017, 18:35

Λαχουρένιος έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Παλαιότερα οι πλούσιοι παντρευόταν μόνο με πλούσιες, και οι φτωχοί με φτωχές. Κύριο μέλημα της οικογένειας ήταν πως θα παντρέψουν την κόρη να την ξεφορτωθούν γιατί ήταν ένα στόμα το οποίο συνήθως έτρωγε πιο πολύ απ ότι παρήγαγε. Γι αυτό και έλεγαν έχω 2 παιδιά και 3 κορίτσια, δεν είχαν την ίδια πρακτική αξία.

Ναι αλλα δε σημαινει οτι η φτωχη δεν ηθελε τον πλουσιο, και οτι δεν προσπαθουσε να τον τυλιξει πχ να τον κανει να την γκαστρωσει.

Και καποιες λιγες τα καταφερναν, κυριως αν ηταν πολυ ομορφες.

Προφανώς και καθένας, άνδρας ή γυναίκα ήθελε και θέλει να εξελιχθεί κοινωνικά και υλικά μέσω ενός γάμου, αλλά αναλόγως της κοινωνίας υπήρχαν και υπάρχουν στεγανά.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Ιούλ 2017, 18:39

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Προφανώς και καθένας, άνδρας ή γυναίκα ήθελε και θέλει να εξελιχθεί κοινωνικά και υλικά μέσω ενός γάμου, αλλά αναλόγως της κοινωνίας υπήρχαν και υπάρχουν στεγανά.

Ναι, εκεινη την εποχη επενεβαινε η οικογενεια και κανονιζε τους γαμους με κοινωνικοοικονομικα και ηθικα κριτηρια ωστε να μην βρεθει ο γιοκας με καμια ξεβρακωτη ξεκωλιαρα λογω μουνοδουλιασης, ουτε η κορη με κανενα εμπορο ναρκωτικων με τατουαζ που τον βρισκει κουλ λογω πουτσοδουλιασης.

Σημερα υπαρχει ελευθερια στην επιλογη συντροφου και το προτιμω ετσι. Αν καποιος ειναι χαζος και παντρευεται οποια να 'ναι, ειναι δικο του προβλημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 16 Ιούλ 2017, 18:47

Λαχουρένιος έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Προφανώς και καθένας, άνδρας ή γυναίκα ήθελε και θέλει να εξελιχθεί κοινωνικά και υλικά μέσω ενός γάμου, αλλά αναλόγως της κοινωνίας υπήρχαν και υπάρχουν στεγανά.

Ναι, εκεινη την εποχη επενεβαινε η οικογενεια και κανονιζε τους γαμους με κοινωνικοοικονομικα και ηθικα κριτηρια ωστε να μην βρεθει ο γιοκας με καμια ξεβρακωτη ξεκωλιαρα λογω μουνοδουλιασης, ουτε η κορη με κανενα εμπορο ναρκωτικων με τατουαζ που τον βρισκει κουλ λογω πουτσοδουλιασης.

Σημερα υπαρχει ελευθερια στην επιλογη συντροφου και το προτιμω ετσι. Αν καποιος ειναι χαζος και παντρευεται οποια να 'ναι, ειναι δικο του προβλημα.

Δεν υπάρχει ελευθερια στην επιλογη συντροφου παντού και πάντα. Ας πούμε ακόμη και σήμερα σε ορισμένες κοινωνίες, δεν πάει να είσαι και ο πρίγκηπας Χάρρυ, αν έχεις τατουάζ δεν μπορείς να παντρευτείς μη-μαφιόζο και αυτό είναι απόλυτο.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”