Έστω ότι ισχύουν όλα αυτά ότι κινδύνευε η ζωή του, ότι κινδύνευε να τον κάψουν ζωντανό, ότι κινδύνευε από το εξαγριωμένο πλήθος (???) αλλά έστω...
Είναι αυτή αντίδραση ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία αστυνομικού;
I mean ...

bizeli έγραψε:«Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός" - Δεν είδα τον πολίτη πίσω από τον κάδο»
Όπως αποκαλύπτει το Star, ο αστυνομικός ισχυρίζεται σε συναδέλφους του ότι:
«Αν σταματούσα θα δεχόμουν επίθεση. Δε θα έβγαινα ζωντανός. Φοβήθηκα, δεν είχα άλλη επιλογή. Ίδιο περιστατικό βίωσα λίγα λεπτά πριν, Ακαδημίας και Ομήρου. Προσπαθούσαν να μου σπάσουν τα τζάμια και να μου πετάξουν μολότοφ και καπνογόνα. 'Εβλεπα τα χέρια τους. Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός".
'Εβαλα σειρήνα και κινήθηκα προς την Ακαδημίας για να απεγκλωβιστώ. Ακαδημίας και Αμερικής δέχομαι τη δεύτερη επίθεση. Δεν είδα τον πολίτη πίσω απο τον κάδο καθώς δέχθηκα πρώτα επίθεση απο τα δεξιά και ύστερα από τα αριστερά.
https://www.typosthes.gr/koinonia/31006 ... a-pethaina
Μήπως διάλεξε λάθος επάγγελμα;

bizeli έγραψε:Γενικά λίγο παραπέμπει αλλού η όλη φάση...

bizeli έγραψε:«Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός" - Δεν είδα τον πολίτη πίσω από τον κάδο»
Όπως αποκαλύπτει το Star, ο αστυνομικός ισχυρίζεται σε συναδέλφους του ότι:
«Αν σταματούσα θα δεχόμουν επίθεση. Δε θα έβγαινα ζωντανός. Φοβήθηκα, δεν είχα άλλη επιλογή. Ίδιο περιστατικό βίωσα λίγα λεπτά πριν, Ακαδημίας και Ομήρου. Προσπαθούσαν να μου σπάσουν τα τζάμια και να μου πετάξουν μολότοφ και καπνογόνα. 'Εβλεπα τα χέρια τους. Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός".
'Εβαλα σειρήνα και κινήθηκα προς την Ακαδημίας για να απεγκλωβιστώ. Ακαδημίας και Αμερικής δέχομαι τη δεύτερη επίθεση. Δεν είδα τον πολίτη πίσω απο τον κάδο καθώς δέχθηκα πρώτα επίθεση απο τα δεξιά και ύστερα από τα αριστερά.
https://www.typosthes.gr/koinonia/31006 ... a-pethaina
Μήπως διάλεξε λάθος επάγγελμα;

bizeli έγραψε:Εγώ τώρα να ρωτήσω κάτι;
Έστω ότι ισχύουν όλα αυτά ότι κινδύνευε η ζωή του, ότι κινδύνευε να τον κάψουν ζωντανό, ότι κινδύνευε από το εξαγριωμένο πλήθος (???) αλλά έστω...
Είναι αυτή αντίδραση ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία αστυνομικού;

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Δε χρειάζεσαι ειδική εκπαίδευση για να ενεργήσεις με βάση την έμφυτη παρόρμηση φυγής που επιβάλλει το ένστικτο αυτοσυντήρησης όταν βρίσκεσαι σε ελεγχόμενο από εσένα κίνδυνο.
Αν τον παγίδευαν (που όπως όλα δείχνουν ήταν η πρόθεση των μπάχαλων με άγνωστες συνέπειες για τον ίδιο) και η παρόρμηση μαχητικότητας υπερτερούσε της υποταγής δικαίως θα χρησιμοποιούσε κάθε διαθέσιμο μέσο για την προστασία της ζωής του.

Φασολαδα έγραψε:Πρόσεξε τώρα σε τι λούμπα έχεις πέσει.
Αν έβγαζε πιστόλι και θέριζε κανά 2-3 (όπως έγινε στην περίπτωση του γύφτου πρίν απο κάτι μήνες) θα έσκουζες για "αστυνομική χούντα που δολοφονεί νέα παλικάρια"
Τώρα που σηκώθηκε και έφυγε αλαλάζετε "είναι ακατάλληλος για το επάγγελμα" γιατί ΔΕΝ έβγαλε το πιστόλι του να καθαρίσει τους εγκληματίες.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλετε μια τάξη στον εγκεφαλό σας και να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε σε αυτή τη χώρα. Επίσης να γνωρίζετε οτι ό,τι επιλέξετε θα υποστείτε και τις συνέπειες της επιλογής σας.