"Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: "Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Φεβ 2023, 20:15

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο τον ΕΛ μικρό ή μεσαίο επιχειρηματία. Καλύτερα να δουλεύεις παραγιός/τσάι-boy σε Πακιστανό γαιοκτήμονα.

Κανονικά, ο μέσος ΕΛ εργαζόμενος θα έπρεπε να έχει οργανωθεί ήδη και να απεργάζεται την καταστροφή τους με παράλληλη προώθηση των μεγάλων ΕΛ ή αλλοδαπών επιχειρήσεων όπου τηρούνται τα προσχήματα, υπάρχουν συνδικάτα, κλπ.

Δεν θέλει να το καταλάβει αυτό ο λαός; Δεν θέλει Νέα Ταξη και Παγκοσμιοποίηση; E, ας υποφέρει ως δουλάρα.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 24 Φεβ 2023, 09:51

Λαχουρένιος έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Να παω να δουλεψω υπο αυτες τις συνθηκες που αναφερεις ,αλλα αμα παιρνεις 300 και εχεις και 30 χλμ πηγαινελα ειναι προβληματικό και για λιγο καιρό.
Κοίτα να δεις η γυναικα ηρθε στα Γιάννενα απο κερκυρα μιας που εχω σπιτι εφω να μην πληρωνουμε διπλα.
Βρηκε δουλεια σε μεγαλο ξενοδοχειο 25 χλμ πηγαινελα ,πολυ δουλεια οχι διαλλειμα λιγο προσωπικο πολυ γκρινια ,οι πληρωμες και η ασφαλεια κανονικα ,εφυγε και πηγε σε πλυντηριο ρουχων ,πολλα λογια στην αρχη μετα απο δυο μηνες ουτε ασφαλιση ουτε υπερωριες ,εφτανε μεχρι 10 ωρες την ημερα ,εχει κανει και 15 ,που ειναι τρομερο σε τετοια βαρια δουλεια,αφου δεν την πληρωνανε καιιστα ηθελαν να τους χρεωσουν και κατι πραγματα που μπερδευτηκαν εφυγε και τους εστειλε το ικα ,μετα πηγε σε αλλο ξενοδοχειο στο κεντρο ,αρχισε 21/12 παλι ανασφαλιστη παλι να ζηταει τα λεφτα της ,την ασφαλισαν 28/1 δοοτι γους την έπεσε το ικα και φοβηθηκαν μεχρι τωρα εχει παρει 420 ευρω και εχθες της εδωσαν 443 ,χωρις να της λενε ποσο εοναι ο μισθός η τι αφορουν αυτα τα χρηματα ,τωρα τα ξαναμαζευει να παει κερκυρα παλι.

Ρε μλκ Περσέα, μου αρέσει που ενώ τα ξέρεις όλα αυτά έλεγες μαλάκα τον Όργι που πήγε Σουηδία :laugh1:

Το οτι ειναι μαλακας καραγκιοζης ειναι σωστο ,κατι τετοιοι σαν και αυτον τα κανουν αυτα,τι ψηφιζουν τα γιαννενα?
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Μαρ 2023, 07:13

Όποιος έχει δουλέψει , εννοώ να έχει πιάσει δουλειά πραγματική όχι πίσω από το πληκτρολόγιο να λέει μπαρούφες, σε ελληνα επιχειρηματία , ξέρει κάτι πολύ σημαντικό. Ότι στις μικρές επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες είναι τόσο κοντά στον εργαζόμενο που πολλές φορές νομίζεις ότι εξαρτώνται από αυτόν.
Ποιόν εργαζόμενο όμως; να καλή ώρα σαν το μπιζέλι που αναφέρει ότι ήταν σκυλί μαύρο και στο τέλος όλοι της έλεγαν να γίνει προϊσταμένη.
Όταν είσαι καλός στη δουλειά σου ο μικροεπχειρηματίας θα τρέχει πίσω σου, αμα είσαι κανένας κηφήνας... ασε καλύτερα που θα μας φορτωθείς
Βεβαίως ο έλληνας μικρο επιχειρηματίας είναι εκείνος που πραγματικά στηρίζει την ελληνική οικονομία. Πληρώνει φόρους ,όχι σαν τη φραπορτ που δεν πληρώνει τίποτα, παράγει εμπορεύματα ή υπηρεσίες, τονώνει την τοπική αγορά. Τι νομίζετε οτι κάνουν τα τράστ και οι αλυσίδες των πολυεθνικών; εδώ θυμάστε που τα σουπερ μαρκετ έβγαζαν με αεροπλάνα τα χρήματα έξω τις παραμονές των κάπιταλ κοντρολ;
έβγαλε κανείς μικροεπιχειρηματίας έξω τα λεφτά του; όχι βέβαια εδώ πάλεψε να ζήσει μαζί με τους εργαζόμενους τους
Ομως οι πολυεθνικές έτσι λειτουργούν, είναι γεγονός, λιώνουν στη δουλειά τους εργαζόμενους και στο τέλος τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες. Σας τα λέω αυτά γιατί έχω δουλέψει στις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου.
Όταν μετά έφτιαξα τις δικές μου εταιρίες , έκλεψα τη δομή και την οργάνωση των πολυεθνικών, αυτό ήταν το καλό κομμάτι αλλά όχι την απανθρωπιά και το σαδισμό που δείχνουν στους υπαλλήλους τους.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Μαρ 2023, 22:22

Έρευνα της διαΝΕΟσις: https://www.dianeosis.org/2016/06/tax_e ... in_greece/

Ποιοι φοροδιαφεύγουν;

Υπάρχει μια αλήθεια που, λίγο-πολύ, ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου: Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Γερμανία, και από την Ιταλία μέχρι τη Βουλγαρία, παντού οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες κατά κανόνα δηλώνουν στις Αρχές μικρότερο ποσοστό του εισοδήματός τους από ό,τι οι μισθωτοί ή οι μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή η πιθανότητα εντοπισμού τους είναι παντού πολύ χαμηλή, και το κίνητρο να κόψουν αποδείξεις και να δηλώσουν τα εισοδήματά τους μικρότερο. Παρ’ όλη τη φορολογική κουλτούρα, παρ’ όλο το ύψος των προστίμων, μια πολύ μικρή επιχείρηση στη Γερμανία μπορεί κάλλιστα να μην κόβει αποδείξεις για μέρος των πωλήσεών της χωρίς να εντοπιστεί, και χωρίς συνέπειες.

Αυτό το φαινόμενο έχει μικρότερες συνέπειες στα φορολογικά έσοδα των περισσότερων ανεπτυγμένων χωρών για έναν απλό λόγο: Επειδή οι πολύ μικρές επιχειρήσεις σε αυτές τις οικονομίες είναι λίγες, και οι αυτοαπασχολούμενοι μικρό ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο χαρακτηριστικό του ελληνικού φορολογικού προβλήματος: Στην Ελλάδα το ποσοστό της αυτοαπασχόλησης είναι διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου (34%). Σύμφωνα με μελέτες, το ποσοστό των μη-δηλωθέντων εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων κυμαίνεται στο 57-58,6%, ενώ για τους μισθωτούς το αντίστοιχο ποσοστό είναι 0,5-1%. Οι απασχολούμενοι σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (0-9 ατόμων) στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι από ό,τι ισχύει στην Ε.Ε. -ένα ιλιγγιώδες 59%. Το δε ποσοστό των εργαζομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις (με πάνω από 250 υπαλλήλους) είναι μόλις 13% για την Ελλάδα, έναντι 33% της Ε.Ε. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν πιο εύκολα να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους, αποφεύγοντας την καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ κόβουν σπανιότερα αποδείξεις και αποδίδουν λιγότερο ΦΠΑ.

Εικόνα

https://www.dianeosis.org/2016/06/tax_e ... in_greece/

Η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας έρχεται μόνο μέσα απο το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και τον καρκίνο της.

Aπλά πραγματάκια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Μαρ 2023, 22:50

Δώρο Χριστουγέννων – Εργοδότες το ζητούν πίσω από τους εργαζόμενους

https://www.tanea.gr/2021/12/23/economy ... azomenous/

Αυτοί ακριβώς είναι οι μικροί επιχειρηματίες.

Γι αυτό, πολυεθνικές για μισθό στην ώρα του, στο πλήρες ύψος του, για επίσημη πρόσληψη, για διακοπές, για πλήρεις ένσημα, αποζημίωση υπερωρίων, για επαγγελματική αποκατάστηση και εργασιακή ασφάλεια, γενικότερα, για την σωτηρία του εργαζόμενου.

Οχι στους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, τους προνομιούχους των πολυεθνικών και τους σκλάβους των sweat shops a.k.a. μικρών επιχειρήσεων του κάθε κατσικοβλακάνιου απατεώνα.
1 .
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 02 Μαρ 2023, 09:18

Και πιστευεις οτι θα σταματησουν να κλεβουν οι κυβερνησεις τον κοπο ρων ανθρωπων?
Η σταρμπακς φοροδιαφευγει ?
Η γκουγκλ?
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Μαρ 2023, 00:18

Perseus1966 έγραψε:Και πιστευεις οτι θα σταματησουν να κλεβουν οι κυβερνησεις τον κοπο ρων ανθρωπων?
Η γκουγκλ?

Εγώ δεν πιστεύω, αλλά είμαι σίγουρος, ότι αν έκανες ακριβώς την δουλειά που κάνεις στην Boehringer Ingelheim Ελλάς, NESTLE Ελλάς, NOVARTIS Ελλάς, Coca Cola 3E, κ.α., θα έπαιρνες μεγαλύτερο μισθό, θα σε κολλούσαν όλα τα ένσημα, προσαυξήσεις για βάρδιες, αποζημίωση υπερωριών οι οποίες θα καταγραφόταν με ακρίβεια λεπτού, θα είχες διάφορες εξτρά παροχές, μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια, κλπ.
Νομίζω ότι έχεις την στοιχειώδη νοημοσύνη, αλλά και σαφείς εμπειρίες, να καταλάβεις ότι ο κυρ μπάμπης ο ξυπνητζής επιχειρηματίας-εργοδότης είναι ο αλήτης της υπόθεσης.
1 .
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 03 Μαρ 2023, 10:07

Προέλλην έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Και πιστευεις οτι θα σταματησουν να κλεβουν οι κυβερνησεις τον κοπο ρων ανθρωπων?
Η γκουγκλ?

Εγώ δεν πιστεύω, αλλά είμαι σίγουρος, ότι αν έκανες ακριβώς την δουλειά που κάνεις στην Boehringer Ingelheim Ελλάς, NESTLE Ελλάς, NOVARTIS Ελλάς, Coca Cola 3E, κ.α., θα έπαιρνες μεγαλύτερο μισθό, θα σε κολλούσαν όλα τα ένσημα, προσαυξήσεις για βάρδιες, αποζημίωση υπερωριών οι οποίες θα καταγραφόταν με ακρίβεια λεπτού, θα είχες διάφορες εξτρά παροχές, μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια, κλπ.

Δεν ξερω τι μισθοι παιζουν εκει ,αλκαγια παπαστρατο θα σου πω αργοτερα (σιγουρα χαριζει τρεις κουτες τσιγαρα)
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 03 Μαρ 2023, 10:39

Perseus1966 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Εγώ δεν πιστεύω, αλλά είμαι σίγουρος, ότι αν έκανες ακριβώς την δουλειά που κάνεις στην Boehringer Ingelheim Ελλάς, NESTLE Ελλάς, NOVARTIS Ελλάς, Coca Cola 3E, κ.α., θα έπαιρνες μεγαλύτερο μισθό, θα σε κολλούσαν όλα τα ένσημα, προσαυξήσεις για βάρδιες, αποζημίωση υπερωριών οι οποίες θα καταγραφόταν με ακρίβεια λεπτού, θα είχες διάφορες εξτρά παροχές, μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια, κλπ.

Δεν ξερω τι μισθοι παιζουν εκει ,αλκαγια παπαστρατο θα σου πω αργοτερα (σιγουρα χαριζει τρεις κουτες τσιγαρα)

Βρε περσέα ,
τώρα τι εργασιακή εμπειρία μπορεί να έχει ένας σαραντάρης; μόνο στα χρόνια που είναι στην ακμή του και όλοι τον έχουν περιζήτητο
όταν έρχεται βέβαια τα πενήντα μια πολυεθνική θα σου πει κοίτα φίλε, πάρε πόδι τώρα γιατί εσύ ξεζουμίστηκες. Να φύγει εσύ και να έρθει ένα εικοσπεντάρικο που θα τρέχει με χίλια γιατί εσύ στα σαρανταπέντε τι είσαι; αναλώσιμος..!!!!!!!!!!
Αυτά που έρχονται κάτι γιαπάκια τώρα σαν το γνωστό, είναι να καταλαβαίνεις απο μακριά ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται
Άστα να φάνε την ψωλιά στα πενήντα και να τους λένε ..είσαστε... OVEQUALIFIED... :laugh1:
κι εμείς εδώ να γελάμε
Αυτή είναι η αλήθεια και γιαπάκια που ορέγονται στα μεγαλεία των πολυεθνικών όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρουν τι λένε
Στα λέω εγω που δούλεψα μια δεκαπενταετία απο την εργασιακή μου ζωή στις μεγαλύτερες πολυεθνικές του είδους.
Αν δεν είχα τα κότσια μετά απο δεκαπέντε χρόνια να ξεκινήσω τις δικές μου εταιρίες λειτουργώντας παρασιτικά ή και με τις ευλογίες των μεγάλων πολυεθνικών, τώρα θα ήμουνα μια στημένη λεμονόκουπα στα αζήτητα

Μα είναι ρε δυνατόν να μπορεί κανείς να ξεσυνερίζεται πιτσιρικάδες;
αστα να λένε

Αν ένας εργαζόμενος σε πολυεθνική δεν έχει το όραμα να προχωρήσει κάποια στιγμή μόνος του , είναι καταδικασμένος
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Μαρ 2023, 22:13

Μόνο οι πολυεθνικές εξασφαλίζουν ξένοιαστο εργασιακό βίο και εξέλιξη, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες (μαζί με ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, έξτρα συντάξεις γήρατος, κλπ). Αν μιλάμε μάλιστα και για τεχνικό τομέα, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Καμιά σοβαρή εταιρία δεν αφήνει να χαθεί know-how δεκαετιών, ούτε φυσικά καλοβλέπει να πληρώσει υπέρογκες αποζημιώσεις. Οι 60άρηδες συναδέλφοί μας είναι όλοι μια χαρά (μερικούς τους κάνουν μάλιστα μεγάλες προσφορές για να βγούν αργότερα απο τα 67 στη σύνταξη γιατί είναι απαραίτητοι), και 50άρηδες προσλαμβάνουμε συχνά-πυκνά χωρίς κανένα θέμα. Αρκεί να αξίζουν, να μπορούν να δουλέψουν με ειδικότητα και ποιοτικά. Το ίδιο δηλαδή που ισχύει για όλες τις ηλικίες.
Αυτά φυσικά όταν δεν μπερδεύουμε τις πολυεθνικές με το παραμάγαζο του Bambis International που κάναμε δυό μισά τέρμινα, ή το όνειρο που είδαμε προχτές στον καναπέ μετά τα τσίπουρα και τα ξίγκια.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Κοινωνία”