ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Αύγ 2022, 14:17

bizeli έγραψε:Βρε λαχουρένιε εννοώ ότι υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που λόγω της φύσης τους είναι πιο εύκολο να διασυρθείς και να πάρει δημοσιότητα ένα θέμα και να σε δικάσουν τα ΜΚΔ άσχετα αν είσαι αθώος ή ένοχος.

Ο υπάλληλος πχ στο σούπερ μάρκετ γιατί να διασυρθεί; Επειδή έδωσε λάθος ρέστα;

Ενώ στους γιατρούς, στους αστυνομικούς και στους δασκάλους (ίσως και σε άλλες κατηγορίες που μου διαφεύγουν τώρα) ακόμα και ένα μικρής σημασίας ζήτημα μπορεί να πάρει διαστάσεις, να βγει μια διαστρεβλωμένη εικόνα και η κοινή γνώμη να βγάλει ετυμηγορία χωρίς να διαθέτει όλα τα στοιχεία ή να μεροληπτεί υπέρ της μιας πλευράς.
Μα τόσο περίεργο σου φαίνεται αυτό που σου λέω που όλοι διψάνε για αίμα και εκδίκηση;

ΣΗΜ: Προφανώς δεν αναφέρομαι σε ποινικά αδικήματα που βγάζουν μάτι. Δεν χρειάζεται να το ξεκαθαρίσω αυτό έτσι; :s_mad

Οι μπατσοι κανουν πολλες μαλακιες οι οποιες ακομα και αν δημοσιοποιηθουν δεν υπαρχουν συνεπειες. Γινονται κατι ψευτοΕΔΕ και θαβεται το θεμα. Για καθε μια φορα που καποιος μπατσος μπορει να εγινε θεμα αδικα υπαρχουν αλλες 1000 που οντως εκαναν καφριλες και δεν κουνηθηκε φυλλο. Η μονη περιπτωση μπατσου που θυμαμαι να εχασε την δουλεια του και να μπηκε φυλακη ηταν ο Κορκονεας αλλα ακομα και αυτος στα 10 χρονια βγηκε εξω.

Για τους εκπαιδευτικους οσες φορες εχω δει να περνει ενα θεμα, συνηθως αφορα καφριλες που κανουν τα πιτσιρικια (συνηθως σε ΕΠΑΛ) σε καθηγητες και οχι το αναποδο :D

Γενικα σε ολα τα επαγγελματα που εχουν να κανουν με επαφη με κοσμο ο εργαζομενος ειναι εκτεθειμενος στις παραξενιες του καθενος. Στον ιδιωτικο ειναι χειροτερα γιατι τυχοντα παραπονα των πελατων μπορουν να στοιχισουν την δουλεια του εργαζομενου. Μονο οι γιατροι ειναι λιγο χειροτερα γιατι εκει μπορει να πεσουν μηνυσεις αν γινουν ιατρικα λαθη. Κατα καιρους και οι μηχανικοι εχουν μπλεξιματα σε περιπτωση ατυχηματων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Αύγ 2022, 14:30

bizeli έγραψε:Ρε παιδί μου εντάξει να μου τερματίσει την καριέρα. Όχι ότι είναι απίθανο να γίνει και αυτό. Απλά θέλω να πω ότι θα με βάλει σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία να περνάω από πειθαρχικά, από ΕΔΕ και να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας επειδή έκανα ξέρω γω μια παρατήρηση στο παιδί της.
Πέρα από τον όλο διασυρμό.

Ξέρεις τι γίνεται στα γραφεία εκπαίδευσης; Κάθε μέρα χτυπάνε τα τηλέφωνα για καταγγελίες/παράπονα από γονείς. Και οι περισσότερες από αυτές είναι για ψύλλου πήδημα. Πίστεψέ με.
Απλά πολλοί γονείς λειτουργούν με τη νοοτροπία της απειλής αντί της συνεργασίας.

Και ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε σοβαρές περιπτώσεις ακατάλληλων εκπαιδευτικών ή αν όντως προκύψει ένα χοντρό θέμα.
:s_mad

Καλα τωρα, δεν γινεται ΕΔΕ για ψυλλου πηδημα. Αλλωστε και οι ιδιοι οι συναδελφοι δεν θελουν να μπλεξουν σε περιπετειες καποιον αλλο συναδλεφο ετσι ευκολα.

Έλα τώρα που το δημόσιο δεν ήταν ελκυστικό. Πάντα ήταν ελκυστικό το δημόσιο.

Πρεπει να ξεχασεις λιγο τα σημερινα και να μπεις στην λογικη της δεκαετιας του 2000. Σκεψου εγω εδωσα πανελλαδικες λιγο μετα τους Ολυμπιακους.Το δημοσιο ηταν παντα ελκυστικο λογω μονιμοτητας και πρωιμης συνταξιοδοτησης αλλα τα χρηματα για τα δεδομενα της εποχης ηταν απο μετρια εως αστεια εκτος και αν ησουν βυσμα σε ΔΕΚΟ.

Εγω ημουν καλος μαθητης και ειχα πολλες επιλογες απο σχολες. Καποιος που ηθελε να κανει καριερα και να βγαλει καποια λεφτα παραπανω για να ζησει καλα δεν σκεφτοταν το δημοσιο. Τοτε τα 1000 ακομα και τα 1500 τα ειχαμε για χαρτζιλικι. Ακομα και η μονιμοτητα δεν ελεγε πολλα πραγματα γιατι υπηρχε περισσοτερη σταθεροτητα στον ΙΤ και δεν εχανες την δουλεια σου τοσο ευκολα οσο σημερα.

Σημερα το δημοσιο υπερεχει τοσο στις παροχες οσο και στο υψος του μισθου.

Ανάλογα την ειδικότητα λαχουρένιε. Πχ αν ήσουν γυμναστής ή φιλόλογος όντως ήταν κλειστές οι θέσεις. Δάσκαλος ήταν πιο εύκολα. Πάντως όντως κάποια στιγμή (δε θυμάμαι πότε ακριβώς) είχαν κλείσει και για δασκάλους αλλά τώρα ξανάνοιξαν.

Τέσπα, δεν έχει σημασία. Είτε ανοιχτές είτε κλειστές υπάρχουν πολλοί που δεν αντέχουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού άσχετα με τα προνόμια που έχει.
Εμένα πάρα πολλοί με ρωτάνε πώς αντέχω και ότι με τίποτα δεν θα μπορούσαν να είναι εκπαιδευτικοί.

Παντως οσους δασκαλους ξερω που ειχαν τελειωσει την σχολη μετα το '10 ειχαν δυσκολευτει παρα πολυ και την παλευαν με διαφορα μεταπτυχιακα και παπαριες για να μπορεσουν να κανουν κατι επαγγελμτικα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 16:31

Λαχουρένιος έγραψε:Οι μπατσοι κανουν πολλες μαλακιες οι οποιες ακομα και αν δημοσιοποιηθουν δεν υπαρχουν συνεπειες. Γινονται κατι ψευτοΕΔΕ και θαβεται το θεμα. Για καθε μια φορα που καποιος μπατσος μπορει να εγινε θεμα αδικα υπαρχουν αλλες 1000 που οντως εκαναν καφριλες και δεν κουνηθηκε φυλλο. Η μονη περιπτωση μπατσου που θυμαμαι να εχασε την δουλεια του και να μπηκε φυλακη ηταν ο Κορκονεας αλλα ακομα και αυτος στα 10 χρονια βγηκε εξω.

Λαχουρένιε τώρα δεν συζητάμε κατά πόσο είναι σωστή ή όχι η απονομή δικαιοσύνης. Εγώ έθιξα αυτό το θέμα ως ένα σκεπτικό γιατί κάποιος πιθανώς δεν επιλέγει σώματα ασφαλείας ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Πολλοί δε γουστάρουν τέτοιες καταστάσεις να έχουν μπλεξίματα στη δουλειά τους και όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε υπάρχουν κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων που οι ευθύνες και ο σωστός χειρισμός μιας κατάστασης σε βάζουν πιο εύκολα σε μια θέση όπου είσαι περισσότερο εκτεθειμένος αυτό που λέμε να "μπλέξεις" στο άσχετο.

Υπάρχουν και επαγγέλματα που είναι πιο πολύ στα μετόπισθεν και δεν έχουν τόσο έντονα αυτό το κομμάτι ρίσκου. Όλες οι δουλειές έχουν άγχος και στρες αλλά αυτό που σου λέω εγώ είναι κάτι άλλο επιπλέον ως άγχος.

Λαχουρένιος έγραψε: Για τους εκπαιδευτικους οσες φορες εχω δει να περνει ενα θεμα, συνηθως αφορα καφριλες που κανουν τα πιτσιρικια (συνηθως σε ΕΠΑΛ) σε καθηγητες και οχι το αναποδο :D

Λάθος κάνεις.

Λαχουρένιος έγραψε: Γενικα σε ολα τα επαγγελματα που εχουν να κανουν με επαφη με κοσμο ο εργαζομενος ειναι εκτεθειμενος στις παραξενιες του καθενος. Στον ιδιωτικο ειναι χειροτερα γιατι τυχοντα παραπονα των πελατων μπορουν να στοιχισουν την δουλεια του εργαζομενου. Μονο οι γιατροι ειναι λιγο χειροτερα γιατι εκει μπορει να πεσουν μηνυσεις αν γινουν ιατρικα λαθη. Κατα καιρους και οι μηχανικοι εχουν μπλεξιματα σε περιπτωση ατυχηματων.

Ισχύει αλλά να σου πω κάτι;
Συνήθως στον ιδιωτικό τομέα το πρόβλημα μένει μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη. Στη χειρότερη δλδ να χάσει τη δουλειά του. Όχι ότι είναι κάτι μικρό αυτό.
Αλλά στα επαγγέλματα που σου λέω εγώ ένα περιστατικό μπορεί να μεγεθυνθεί, να πάρει άλλες διαστάσεις, να στηθούν λαϊκά δικαστήρια κτλ που νομίζω ότι είναι πολύ χειρότερο από μια απλή απόλυση.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 17:03

Λαχουρένιος έγραψε:Καλα τωρα, δεν γινεται ΕΔΕ για ψυλλου πηδημα. Αλλωστε και οι ιδιοι οι συναδελφοι δεν θελουν να μπλεξουν σε περιπετειες καποιον αλλο συναδλεφο ετσι ευκολα.

Κοίτα γενικά ο χρυσός κανόνας, που φαντάζομαι ισχύει παντού, είναι να μην ακούγεται το όνομά σου στις προϊστάμενες αρχές είτε αυτό απαιτεί διενέργεια ΕΔΕ είτε δεν απαιτεί.
Αυτό σημαίνει ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου και δεν ενοχλείς την υπηρεσία σου.
Αλλά κάποιες φορές και καλά να την κάνεις δεν ξέρεις από πού θα σου ρθει.

Λαχουρένιος έγραψε: Πρεπει να ξεχασεις λιγο τα σημερινα και να μπεις στην λογικη της δεκαετιας του 2000. Σκεψου εγω εδωσα πανελλαδικες λιγο μετα τους Ολυμπιακους.Το δημοσιο ηταν παντα ελκυστικο λογω μονιμοτητας και πρωιμης συνταξιοδοτησης αλλα τα χρηματα για τα δεδομενα της εποχης ηταν απο μετρια εως αστεια εκτος και αν ησουν βυσμα σε ΔΕΚΟ.

Εγω ημουν καλος μαθητης και ειχα πολλες επιλογες απο σχολες. Καποιος που ηθελε να κανει καριερα και να βγαλει καποια λεφτα παραπανω για να ζησει καλα δεν σκεφτοταν το δημοσιο. Τοτε τα 1000 ακομα και τα 1500 τα ειχαμε για χαρτζιλικι. Ακομα και η μονιμοτητα δεν ελεγε πολλα πραγματα γιατι υπηρχε περισσοτερη σταθεροτητα στον ΙΤ και δεν εχανες την δουλεια σου τοσο ευκολα οσο σημερα.

Σημερα το δημοσιο υπερεχει τοσο στις παροχες οσο και στο υψος του μισθου.

Κοίτα το καλό δημόσιο έτσι όπως το έχουν όλοι στο μυαλό τους ήταν οι εποχές του 80-90 που έμπαινε ο κάθε πατσοκοιλιάς.
Τώρα δεν είναι έτσι. Ούτε από άποψη συνθηκών εργασίας ούτε από άποψη προσόντων ούτε από άποψη μισθών.
Όχι ότι δεν υπάρχουν οι ξύστρες αλλά δεν είναι πλέον αυτό το σκληροπυρηνικό δημόσιο που λέγαμε παλιά.
Τώρα αν για εσένα στην επιλογή επαγγέλματος έπαιξαν ρόλο οι οικονομικές απολαβές οκ σεβαστό και αποδεκτό. Αλλά άλλοι θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο διάολο για ένα διορισμό στο δημόσιο.

Λαχουρένιος έγραψε: Παντως οσους δασκαλους ξερω που ειχαν τελειωσει την σχολη μετα το '10 ειχαν δυσκολευτει παρα πολυ και την παλευαν με διαφορα μεταπτυχιακα και παπαριες για να μπορεσουν να κανουν κατι επαγγελμτικα.

Ναι ίσως κάπου εκεί πρέπει να ήταν το '10. Δε θυμάμαι και ακριβώς.
Κοίτα να σου πω κάτι; Μπορεί να επικρατεί ένας μίζερος τρόπος σκέψης όσον αφορά το θέμα να μαζέψω προσόντα για να διοριστώ στο δημόσιο αλλά κακά τα ψέματα ειδικά οι χώροι της παιδείας, της υγείας, σώματα ασφαλείας κτλ είναι αγαθά γενικού συμφέροντος που πάντα θα υπάρχουν ανάγκες.
Δεν μπορεί να μείνει κράτος πχ χωρίς υγεία και παιδεία.
Οπότε αν κάποιος προσανατολιστεί προς αυτές τις κατευθύνσεις για εμένα δεν είναι τελείως καμένο χαρτί. Έχει προοπτικές απορρόφησης κάποια στιγμή.

Αλλά εγώ βγάζω το καπέλο σε όσους έχουν ψαχτεί κι αλλιώς επαγγελματικά και έχουν πετύχει πέρα από αυτά τα τετριμμένα που κάνουν οι περισσότεροι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Αύγ 2022, 08:31

bizeli έγραψε:Λαχουρένιε τώρα δεν συζητάμε κατά πόσο είναι σωστή ή όχι η απονομή δικαιοσύνης. Εγώ έθιξα αυτό το θέμα ως ένα σκεπτικό γιατί κάποιος πιθανώς δεν επιλέγει σώματα ασφαλείας ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Πολλοί δε γουστάρουν τέτοιες καταστάσεις να έχουν μπλεξίματα στη δουλειά τους και όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε υπάρχουν κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων που οι ευθύνες και ο σωστός χειρισμός μιας κατάστασης σε βάζουν πιο εύκολα σε μια θέση όπου είσαι περισσότερο εκτεθειμένος αυτό που λέμε να "μπλέξεις" στο άσχετο.

Υπάρχουν και επαγγέλματα που είναι πιο πολύ στα μετόπισθεν και δεν έχουν τόσο έντονα αυτό το κομμάτι ρίσκου. Όλες οι δουλειές έχουν άγχος και στρες αλλά αυτό που σου λέω εγώ είναι κάτι άλλο επιπλέον ως άγχος.

Για μενα το δυσκολο στην αστυνομια ειναι η συναναστροφη με ποινικους και οχι με το κοινο. Οσες φορες εχω δει καποιο θεμα σχετικα με παρατυπη συμπεριφορα αστυνομικου απεναντι σε πολιτη, το εν λογω οργανο οχι μονο εφταιγε αλλα δεν επαθε και τιποτα.

Ισχύει αλλά να σου πω κάτι;
Συνήθως στον ιδιωτικό τομέα το πρόβλημα μένει μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη. Στη χειρότερη δλδ να χάσει τη δουλειά του. Όχι ότι είναι κάτι μικρό αυτό.
Αλλά στα επαγγέλματα που σου λέω εγώ ένα περιστατικό μπορεί να μεγεθυνθεί, να πάρει άλλες διαστάσεις, να στηθούν λαϊκά δικαστήρια κτλ που νομίζω ότι είναι πολύ χειρότερο από μια απλή απόλυση.

Ειναι αναλογα το περιστατικο. Συνηθως τα θεματα που πουλανε περισσοτερο εχουν να κανουν με ρατσισμο, σεξουαλικες παρενοχλησεις, βια κλπ. Η ιδιοτητα του εμπλεκομενου εχει μικροτερη σημασια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Αύγ 2022, 08:35

bizeli έγραψε:Κοίτα το καλό δημόσιο έτσι όπως το έχουν όλοι στο μυαλό τους ήταν οι εποχές του 80-90 που έμπαινε ο κάθε πατσοκοιλιάς.
Τώρα δεν είναι έτσι. Ούτε από άποψη συνθηκών εργασίας ούτε από άποψη προσόντων ούτε από άποψη μισθών.
Όχι ότι δεν υπάρχουν οι ξύστρες αλλά δεν είναι πλέον αυτό το σκληροπυρηνικό δημόσιο που λέγαμε παλιά.
Τώρα αν για εσένα στην επιλογή επαγγέλματος έπαιξαν ρόλο οι οικονομικές απολαβές οκ σεβαστό και αποδεκτό. Αλλά άλλοι θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο διάολο για ένα διορισμό στο δημόσιο.

Οπως εγραψα και πριν ειναι αναλογα τι φοντα ειχε ο καθενας. Με τους βαθμους που εγραφα τοτε μπορουσα να χτυπησω κατι καλυτερο απο μια δουλεια στο δημοσιο. Τοτε ομως η κατασταση στον ιδιωτικο τομεα ηταν πολυ καλυτερη. Σε σχεση με τοτε δεν ειναι πως το δημοσιο εφτιαξε αλλα ο ιδιωτικος επεσε παρα πολυ και ο δημοσιος εγινε πολυ πιο ελκυστικος.

Ναι ίσως κάπου εκεί πρέπει να ήταν το '10. Δε θυμάμαι και ακριβώς.
Κοίτα να σου πω κάτι; Μπορεί να επικρατεί ένας μίζερος τρόπος σκέψης όσον αφορά το θέμα να μαζέψω προσόντα για να διοριστώ στο δημόσιο αλλά κακά τα ψέματα ειδικά οι χώροι της παιδείας, της υγείας, σώματα ασφαλείας κτλ είναι αγαθά γενικού συμφέροντος που πάντα θα υπάρχουν ανάγκες.
Δεν μπορεί να μείνει κράτος πχ χωρίς υγεία και παιδεία.
Οπότε αν κάποιος προσανατολιστεί προς αυτές τις κατευθύνσεις για εμένα δεν είναι τελείως καμένο χαρτί. Έχει προοπτικές απορρόφησης κάποια στιγμή.

Αλλά εγώ βγάζω το καπέλο σε όσους έχουν ψαχτεί κι αλλιώς επαγγελματικά και έχουν πετύχει πέρα από αυτά τα τετριμμένα που κάνουν οι περισσότεροι.

Εγω δεν το βρισκω μιζερο, θεμα επιβιωσης ειναι αλλωστε. Στο κατω κατω δε θελουν ολοι να κανουν καριερα ουτε στην Ελλαδα μπορεις να κανεις ευκολα ακομα και αν το θες. Το να θελει να ειναι καποιος καπου μονιμος και με ενα αξιοπρεπη μισθο ειναι εντελως θεμιτο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Αύγ 2022, 16:06

Λαχουρένιος έγραψε:Για μενα το δυσκολο στην αστυνομια ειναι η συναναστροφη με ποινικους και οχι με το κοινο. Οσες φορες εχω δει καποιο θεμα σχετικα με παρατυπη συμπεριφορα αστυνομικου απεναντι σε πολιτη, το εν λογω οργανο οχι μονο εφταιγε αλλα δεν επαθε και τιποτα.

Εγώ πιστεύω πιο σπασ@ρχίδικες για τους αστυνομικούς πρέπει να είναι οι καθημερινές κλήσεις για αστικές υποθέσεις.
Φαντάζομαι δλδ. Δεν ξέρω.
Εμένα θα μου έσπαγαν τα νεύρα με τέτοια περιστατικά που μαλώνουν γείτονες και τέτοια.
Η συναναστροφή με ποινικούς έχει άλλο "ενδιαφέρον".
Εξαρτάται και σε τι πόστο δουλεύεις μάλλον. Δεν ξέρω.
Το να είσαι στα εγκληματολογικά πρέπει να είναι ενδιαφέρον να εξιχνιάζεις υποθέσεις. Στο μεταγωγών και αυτό έχει άλλη φάση.
Αλλά να είσαι περίπολο και να μην ξέρεις τι θα συναντήσεις σε κάθε κλήση είναι παλούκι.

Πάντως τώρα τελευταία τα αστυνομικά όργανα δείχνουν κάποια ευγένεια. Ίσως επειδή έχουν φάει αρκετό κράξιμο. Δεν είναι οι κατσικόβλαχοι που υπήρχαν παλιά.
Εξαρτάται και σε ποιον θα πέσεις.

Λαχουρένιος έγραψε: Ειναι αναλογα το περιστατικο. Συνηθως τα θεματα που πουλανε περισσοτερο εχουν να κανουν με ρατσισμο, σεξουαλικες παρενοχλησεις, βια κλπ. Η ιδιοτητα του εμπλεκομενου εχει μικροτερη σημασια.

Παίζει ρόλο και η ιδιότητα λαχουρένιε αλλά ας μην το αναλύσουμε άλλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Αύγ 2022, 16:11

Λαχουρένιος έγραψε:Οπως εγραψα και πριν ειναι αναλογα τι φοντα ειχε ο καθενας. Με τους βαθμους που εγραφα τοτε μπορουσα να χτυπησω κατι καλυτερο απο μια δουλεια στο δημοσιο. Τοτε ομως η κατασταση στον ιδιωτικο τομεα ηταν πολυ καλυτερη. Σε σχεση με τοτε δεν ειναι πως το δημοσιο εφτιαξε αλλα ο ιδιωτικος επεσε παρα πολυ και ο δημοσιος εγινε πολυ πιο ελκυστικος.

Όσοι είχαν και έχουν αυτό το σκεπτικό χτυπούσαν συνήθως πολυτεχνικές σχολές.
Ισχύει;

Λαχουρένιος έγραψε: Εγω δεν το βρισκω μιζερο, θεμα επιβιωσης ειναι αλλωστε.

Εγώ το βρίσκω λίγο μίζερο πάντως αλλά δε βαριέσαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Αύγ 2022, 19:22

Perseus1966 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Τι σου λένε ότι θέλουν να κάνουν για επάγγελμα;

Ο μεγαλος ειναι 3ο ετος πληροφορικη και τηλεποικ στο παπει ,η μικρη ειναι στον κοσμο της .

Μια χαρά πτυχίο. Μπορεί να κάνει και μεταπτυχιακό σε κάτι σχετικό, και διδακτορικό, και μετά να πάει στο εξωτερικό και να σηκώσει το κασέρι.
Αν είναι τώρα να δουλέψει Ελλάδα, εννοειται ότι συμφέρει πιο πολύ μετά το πέρας του πτυχίου να μπεί μια Εμποροπλοιάρχων. Δεδομένου και του πτυχίου του, θα κάνει ασύλληπτη καριέρα. Δεν τρολάρω, με το συγκεκριμένο πτυχίο θα κάνει παπάδες πάνω στα πλοία, καθώς το κύριο σε αυτά, πέραν των μηχανών, είναι το πληροφοριακό σύστημα που σου δείχνει στην γέφυρα τα πάντα, καθώς και οι επικοινωνίες. Ουσιαστικά θα είναι ένας καπετάνιος που θα μπορεί να καταλάβει τι γίνεται πίσω απ όλα αυτά που χειρίζεται, και εννοείται ότι ο εφοπλιστής εργοδότης ξέρει πολύ καλά να κρίνει και να ανταμείψει αυτές τις δεξιότητες.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 03 Αύγ 2022, 20:45

Εγώ νομίζω ότι προοπτικές δεν έχει ένα επάγγελμα που θα σε βγάλει στη θάλασσα για μια ζωή , αν δεν το έχεις μέσα σου ή αν δεν κατάγεσαι από μια οικογένεια με ανάλογη παράδοση ώστε να το θεωρείς κάτι πολύ φυσικό το να βολοδέρνεις στις πέντε θάλασσες
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Κοινωνία”