21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Κοινωνικά θέματα.
ΩRIΩNAS7

Re: 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 24 Απρ 2020, 16:14

pluton έγραψε:

ΩRIΩNAS7 παιδί μου, εγώ μιλώ μόνο για την περίοδο Γ Παπαδόπουλου, η 21η Απριλίου αυτοκαταργήθηκε, έγινε πολιτική μεταπολίτευση Μαρκεζίνη, πηγαίναμε για εκλογές και οι Αμερικανοί, ΝΑΤΟικοί, πολιτικοί μαστόρεψαν την δικτατορία Δ Ιωαννίδη .... η δικτατορία Δ Ιωαννίδη δεν με αφορά, μπορώ να σου πω όμως για την Επανάσταση της 21ης Απριλίου αν θες. Λοιπόν ο Γ Παπαδόπουλος έκλεισε στις 31/12/1971 την Γυάρος και την Λέρος.

Και ότι στοιχεία σου έβαλα είναι η αλήθεια.... σας πονάει δεν σας πονάει.

Η χούντα έχει ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία τέλους.
Οι δικές σου χρονικές τομές και πλαίσια, δεν με αφορούν.
Όπως δεν με αφορά και η ασιχρη προσπάθεια σου να παρουσιάσεις το σκουπίδι τον Παπαδόπουλο ως καλό άνθρωπο. Όλοι ξέρουμε τα βασανιστήρια που έκανε σε χιλιάδες ανθρώπους. Όλοι ξέρουμε ότι είχε τα βρωμοχερα του βουτιγμενα στο αίμα. Και όλη ξέρουμε την διαφθορά την οποία εξυπηρετούσε.
Δεν περνάνε εδώ τα παραμύθια σου γερο-Λαδά
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Απρ 2020, 16:30

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
pluton έγραψε:
ΩRIΩNAS7 παιδί μου, εγώ μιλώ μόνο για την περίοδο Γ Παπαδόπουλου, η 21η Απριλίου αυτοκαταργήθηκε, έγινε πολιτική μεταπολίτευση Μαρκεζίνη, πηγαίναμε για εκλογές και οι Αμερικανοί, ΝΑΤΟικοί, πολιτικοί μαστόρεψαν την δικτατορία Δ Ιωαννίδη .... η δικτατορία Δ Ιωαννίδη δεν με αφορά, μπορώ να σου πω όμως για την Επανάσταση της 21ης Απριλίου αν θες. Λοιπόν ο Γ Παπαδόπουλος έκλεισε στις 31/12/1971 την Γυάρος και την Λέρος.

Και ότι στοιχεία σου έβαλα είναι η αλήθεια.... σας πονάει δεν σας πονάει.

Η χούντα έχει ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία τέλους.
Οι δικές σου χρονικές τομές και πλαίσια, δεν με αφορούν.
Όπως δεν με αφορά και η ασιχρη προσπάθεια σου να παρουσιάσεις το σκουπίδι τον Παπαδόπουλο ως καλό άνθρωπο. Όλοι ξέρουμε τα βασανιστήρια που έκανε σε χιλιάδες ανθρώπους. Όλοι ξέρουμε ότι είχε τα βρωμοχερα του βουτιγμενα στο αίμα. Και όλη ξέρουμε την διαφθορά την οποία εξυπηρετούσε.
Δεν περνάνε εδώ τα παραμύθια σου γερο-Λαδά

Μπράβο πολύ όμορφα μιλάς για αριστερός.... τα ιστορικά στοιχεία τι λένε, αυτό είναι το ζητούμενο, μπορείς να διαψεύσεις αυτά που έβαλα; (είμαι βέβαιος ότι τόση ώρα έψαχνες να βρεις για να τα διαψεύσεις, φαντάζομαι μάταιος κόπος).

Ωστόσο πρέπει να συμφωνήσω ότι το κίνημα της 21ης Απριλίου έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης. Ναι είναι αλήθεια αυτό.

ΕΝΑΡΞΗ

Εικόνα

Εικόνα

ΛΗΞΗ

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 24 Απρ 2020, 18:53

pluton έγραψε:ΩRIΩNAS7 παιδί μου, εγώ μιλώ μόνο για την περίοδο Γ Παπαδόπουλου, η 21η Απριλίου αυτοκαταργήθηκε, έγινε πολιτική μεταπολίτευση Μαρκεζίνη, πηγαίναμε για εκλογές και οι Αμερικανοί, ΝΑΤΟικοί, πολιτικοί μαστόρεψαν την δικτατορία Δ Ιωαννίδη .... η δικτατορία Δ Ιωαννίδη δεν με αφορά, .

Γιατί δε σε αφορά;
Δε σε αφορά γιατί εσύ είσαι παπαδοπουλικός και όχι ιωαννιδικός; Τεράστια διαφορά ε;
Ή έχεις κάποιο άλλο συγκεκριμένο λόγο, όπως ιδεολογικές διαφορές, με τη χούντα Ιωαννίδη;
Και γιατί δεν ήσουν αντι-ιωαννιδικός την περίοδο 1967-1973 που ο Ιωαννίδης διοικούσε το εατ-εσα και σκότωνε κόσμο στο ξύλο;
Ή δε σε αφορά έτσι, επειδή δε σε συμφέρει να σε αφορά; :fico:

Και μη γράφεις συνέχεια μπαρούφες.
Η χούντα Παπαδόπουλου δεν αυτοκαταργήθηκε αλλά την ''κατάργησε'' η χούντα Ιωαννίδη.
Του Ιωαννίδη δεν του άρεσε η ''φιλελευθεροποίηση'' Παπαδόπουλου με ανδρείκελο πρωθυπουργεύοντα τον Μαρκεζίνη και επέβαλλε τη δική του ''φιλελευθεροποίηση'' με ανδρείκελο πρωθυπουργεύοντα τον Ανδρουτσόπουλο.
Και οι κακές χουντικές γλώσσες λέγανε τότε ότι κατάργησε τον Παπαδόπουλο γιατί τον είχε αποκλείσει αυτόν και την κλίκα του από τη μάσα και παράλληλα ήθελε να τη σπάσει στη Δέσποινα, που δεν τον χώνευε γιατί ήταν ασκημομούρης (ενώ ο Γιώργος ήταν ομορφόπαιδο) και έκανε τότε τα κουμάντα παίζοντας το ρόλο της Φρειδερίκης.
Ή είναι κάπως αλλιώς; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Απρ 2020, 20:36

Ραν ταν πλαν έγραψε:Και μη γράφεις συνέχεια μπαρούφες.
Η χούντα Παπαδόπουλου δεν αυτοκαταργήθηκε αλλά την ''κατάργησε'' η χούντα Ιωαννίδη.

Ουτε καν αυτο. Δεν ηταν καταργηση γιατι ηταν το ιδιο καθεστως με αλλο ηγετη. Ο Ιωαννιδης ηταν και αυτος απριλιανος.
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Απρ 2020, 21:04

Και μη γράφεις συνέχεια μπαρούφες.

Ραν Ταν Πλαν εγώ δεν είμαι ούτε Παπαδοπουλικός, ούτε Ιωαννιδικός, ούτε με τον αστυφύλαξ, ούτε με τον χωροφύλαξ, ούτε με την δημοκρατία, ούτε με την δικτατορία, ούτε με την βασιλεία, ούτε με τον κομμουνισμό.

Είμαι πολύ απλά με την Ελλάδα, αν κυβερνά καλά ο Ν Ζαχαριάδης είμαι με τον Ν Ζαχαριάδη, αν κυβερνά καλά ο Γεώργιος Β είμαι με τον Γεώργιο Β, αν κυβερνά καλά ο Τσίπρας είμαι με τον Τσίπρα, αν κυβερνά καλά ο Μιμίκος ο γιατρός είμαι με τον Μιμίκο τον γιατρό.

Είμαι με όποιον είναι καλός για την Ελλάδα τελεία και παύλα.

Αυτό το πιο πάνω ποστ δεν ξέρω ποιος το έγραψε αλλά ιστορικά είναι ανοησία .... θα μου πεις το μόνο ανιστόρητο ποστ είναι; Όχι στα περισσότερα απουσιάζει η ιστορική αλήθεια...

Απλά πράγματα:

Ο Γ Παπαδόπουλος παρέδωσε την πρωθυπουργία στον Σπ Μαρκεζίνη.

Ο Σπ Μαρκεζίνης θα έκανε εκλογές τον Φεβρουάριο του 1974.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πολιτικοί ήξεραν ότι σε αυτή την περίπτωση τελείωνε ο ρόλος τους και οι στρατιωτικοί θα ήταν στους στρατώνες και οι παλαιοπολιτικοί θα ήταν στον κάλαθο των αχρήστων, αυτό δεν τους συνέφερε διότι ήθελαν μια Ελλάδα όπως είναι σήμερα και το ποδάρι των Τούρκων στην Κύπρο και στο Αιγαίο και αυτό μόνο με παλαιοπολιτικούς μπορούσε να γίνει.

Γι αυτό ανέτρεψαν την πολιτική ηγεσία του Σπ Μαρκεζίνη και έβαλαν την βλακο χούντα του Ιωαννίδη-Ανδρουτσόπουλου-Γκιζίκη... τότε γίνηκαν βασανιστήρια, τότε γίνηκε η προδοσία για να έρθουν οι πολιτικάντηδες να καταστρέψουν τον τόπο.

Είδατε πουθενά να δικάστηκε ο Γκιζίκης; ο Μπονάνος; ο ναύαρχος Πέτρος Αραπάκης; ο Ανδρουτσόπουλος; ο αρχηγός Στρατού Γαλατσάνος; και τόσοι άλλοι ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ... ποιος δικάστηκε; ο Γ Παπαδόπουλος.... που τότε ήταν φυλακή....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Απρ 2020, 10:13

"Το καθεστώς της κηδεμονίας, της εξάρτησεως και των υπαγορεύσεων εκ μέρους των ξένων, υπό το οποίον έζησε η Ελλάς από της συγκροτήσεώς της ως ανεξάρτητον Κράτος, ανήκει πλέον εις το παρελθόν".

Αυτές τις βαριές κουβέντες ποιος τις λέει, ο Τσίπρας προς τους Ευρωπαίους το 2015; Κάποιος πολιτικός της γονατισμένης οικονομικά και πολιτικά μεταπολίτευσης;

ΟΧΙ τις λέει ο Γ Παπαδόπουλος όταν έχει κάνει την Ελλάδα πολύ ισχυρή οικονομικά, με πάρα πολύ ισχυρή Δραχμή, εξοπλισμένη, ποια εποχή το λέει αυτό 27/7/1973 δηλαδή 3,5 μήνες πριν υποκινηθούν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και η επιβολή της δικτατορίας του Δ Ιωαννίδη.

Πως αντέδρασαν οι ΗΠΑ σε αυτό;

Τέλη Οκτωβρίου 1973 δηλαδή 15-20 ημέρες πριν τοποθετήσουν τον Δ Ιωαννίδη. Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζων Ντέυ σε δεξίωση που έγινε προς τιμή του, ενώπιον 30 δημοσιογράφων, στρατιωτικών, πολιτικών κα διπλωματών είπε:

"Πρέπει να αλλάξετε την κυβέρνηση Μαρκεζίνη και να διώξετε τον Γ Παπαδόπουλο. Εμείς οι Αμερικάνοι δεν θέλουμε ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο!..."

Την στάση αυτή των ΗΠΑ επιβεβαιώνει πρόσφατα και ο προσωπικός αντίπαλος του Γ Παπαδόπουλου, ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο ΙΓ στο βιβλίο του "ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ" Γ τόμος σελίδα 113

"Τον Οκτώβριο του 1973 ξέσπασε ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ .... η στάση που κράτησε ο Παπαδόπουλος υπέρ της Αιγύπτου συνετέλεσε στην μεταβολή της έως τότε στάσης των ΗΠΑ...".

Αυτά διότι βαρέθηκα να βλέπω τους αριστερούς να παριστάνουν τους τζάμπα αντιαμερικανούς. Βλέπετε τι σανό σας βάζουν να μασάτε;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Απρ 2020, 11:29

βρε σεις καντε μου μια μεγαλη χαρη αυτα που λετε τα εχουμε συζητησει χιλαδες φορες
εδω στο νημα να πουμε κατι το διαφορετικο ας παραδεχτουμε κατι για να εξελίσσουμε
και την συζητηση και την σκεψη μας μη μενουμε στα ιδια και στα ιδια

εγω ειμαι θαυμαστης της χουντας για τα εργα και για την αναπτυξη ή να το θεσω και διαφορετικα
ηταν καλυτερο πολιτευμα απο αυτο που υπήρχε πριν σε ολα και σε "πολλα ηταν καλυτερο
και απο αυτο που ζουμε ...καποιοι ομως μια αρκετη μεγαλη μεριδα του λαου λενε ακριβως τα αντιθετα
φυλακισεις βασανιστήρια εξοριες κλπ κλπ 8 χιλ. συλληψεις διαβαζω σε αριστερα σαιτ 6 χιλ λενε αλλοι
αρα υπηρξαν περιπου στις δεκα χιλιαδες το ανεβαζω λιγο που πραγματι δεινοπαθησαν απο την πρωτη μερα
ωραια μεχρι εδω; και να μην παμε στα υπολοιπα λογοκρισια και τυχον αλλες μλκ
θελω να μαθω γιατι αυτοι οι ανθρωποι κρατηθηκαν και βασανιστηκαν τι κανανε;
ωστε να δικαιολογήσουμε καπως ή οχι και να το δικαιολογησουμε με ορους του τοτε και οχι του σημερα
γιατι σημερα αν ενας φανταρος φοραει το καπελο στραβα δεν χαλασε ο κοσμος ομως πριν απο χρονια
θα ετρωγε 40 μερες φυλακη και λεω οτι λεω οχι για τον λαχουρ και τον οριωνα αλλα θελω να μπω
σε μυαλα που τους θεωρω αρκετα μορφωμενους σε τυπους που γραφουν σε εφημεριδες
βιβλια εχουν δυο πτυχια και το παιζουν ατμόσφαιρα και κλπ και βγαινουν μετα απο τοσα χρονια
και γραφουν ..σκαστε εσεις που θα βγειτε να υμνησετε την χουντα αυριο

θελω να πω τι εκανε ο χ,ψ, και τον πιασανε; γιατι αμα ειναι ο αλλος μισοτρελος φανατικος και ηθελε
να φερει τον κομμουνισμο γιατι δεν πετυχε το 40 καλα του κανανε και του πατησανε τον κωλο
θελω να μαθω υπηρχε το συγχωροχάρτι; δηλαδη αμα εμενα μου βαζανε ενα χαρτι να υπογραψω
που να ελεγε οτι δεν αναμιγνύομαι σε κατι εναντιον του πολιτευματος ποσο μαλακας θα ημουν αν δεν το υπεγραφα; και να πηγαινα σαν κυριος στην δουλεια μου; βρε μαλακα εχεις την δουλεια σου
και μαλιστα σε περιοδο αναπτυξης που σημαινει βγαζεις καλα λεφτα και κτιζεις την ζωη σου
και την ζωη των παιδιων σου με ασφαλεια ποσο στοκος πρεπει να εισαι για να σε τρωει ο κωλος σου;
και το λεω και με αυτα που συνεβησαν και σε γαλλια που τους τσακιζαν στο ξυλο
εμεις που ημασταν και βαλκανια 50 χρονια πισω απο το παρισι ; ηταν φυσιολογικο το λιγο ή παραπανω

και τωρα ακουω τον αντιλογο και βριζοντας αμα θελετε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Απρ 2020, 11:36

ελπιζω να καταλαβατε οτι αυτα που γραφω παραπανω δεν εχουν σχεση με το χθες αλλα με το σημερα
μη παει το μυαλο σας οτι ειμαι κολλημενος με την χουντα
στο μοναδικο που ειμαι κολλημενος και το αντιλαμβανομαι μεχρι ενος σημειου ειναι με το εθνος
σημερα εγω θεωρω οτι υπαρχουν περισσοτερα πραγματα για επαναστασεις παρα τοτε
με αυτην την εννοια ειπα και τα παραπανω
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Απρ 2020, 12:16

πιασανε τον τυπο που ηταν επαγγελματιας καπου στο πειραια γιατι απο εκει βγαινουν τα καλα λουλουδια
ειχε παιδια μια δουλεια στρωμενη και τον τρεχουν στα κρατητηρια -δεν μας λεει ομως ο γιος γιατι τον πιασανε
σε τι ηταν μπλεγμενος; ηταν λεει γενικα και αοριστα αριστερος ναι και ο παππους μου ηταν αριστερος
και μαλιστα εκανε και ενα διαστημα στα βουνα και δεν τον πειραξαν ..και συνεχιζει ο τυπος να λεει για εξοριες

και μας ελεγε ο κατρακης σε ενα διαλογο που εκανε με την μανα του -μανα μου λενε να υπογραψω
και του λεει η μανα του -δεν θυμαμαι και καλα οτι- μην υπογραψεις γιε μου καλυτερα νεκρος και δοξασμενος
και σε τι λεω εγω δοξασμενος!!!! για ποιο πραγμα; μπηκαν στην πολη οι οχτροι και σου πηδηξαν την μανα!
την γυναικα! σου πειραξαν τα παιδια! και συ δεν εκανες τιποτα! και με τα λιγα υπεγραψε ο κατρακης
και βγηκε απο την φυλακη και η ζωη συνεχιστηκε χωρις αλλα παρατραγουδα αλλα παντα το ενιωθε
οτι δεν εκανε καλα ο καημενος και τωρα αν ζουσε ακομη θα το εφερνε βαρεως που υπεγραψε
εγω δεν μπορω να το καταλαβω τι σοι ιδεα προδωσε οταν ολη η ελλαδα μετα απο τον εμφυλιο
ηταν κατεστραμενη απο το χερι των αριστερων και απο ενα πολεμο βεβαιως
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Απρ 2020, 12:26

Μα θα μου πουν οι αριστεροι ειχαμε νεκρους και δεν το ξεχασαμε
μα και οι δεξιοι ειχαν νεκρους και πολλους νεκρους και αθωους νεκρους απο ανθρωπους που βγηκαν
φτωχοι και πεινασμενοι απο ενα πολεμο και θελαν και ηλπιζαν να ξεχασουν τους νεκρους τους
να δουλεψουν να φτιαξουν τα σπιτια να σπειρουν να κανουν παιδια και αντι για αυτο ειχαν παλι
εναν πολεμο γιατι καποιοι θελαν αλλα πραγματα ποιος επιβάλλεται να εχει εδω
το μεγαλυτερο θυμο; οι αριστεροι; ή η δεξιοι;
και αυτο το λεω γιατι ακομη και σημερα η κοντρα συνεχιζεται απο τους απογονους
χωρις να βλεπουν το μελλον
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”