4η εξουσία - υπερδύναμη

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: 4η εξουσία - υπερδύναμη

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Απρ 2018, 20:24

Ραν ταν πλαν έγραψε:
bizeli έγραψε:Απογοητεύομαι λίγο που δεν υπηρετούν σωστά το επάγγελμά τους.

Το επάγγελμα τους ως επάγγελμα μια χαρά το υπηρετούν. Το επάγγελμα τους ως λειτούργημα δεν υπηρετούν.

Κοίτα σωστή αυτή η επισήμανση που κάνεις. Από τη μια δεν τους αδικώ. Γιατί πέρα από το λειτούργημα που υποτίθεται ότι κάνουν από την άλλη είναι και ένα επάγγελμα από το οποίο βιοπορίζονται πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να δουλέψουν με διάφορους εργοδότες και να ακολουθήσουν τη γραμμή που τους δίνεται κάθε φορά.

Όμως εγώ πιστεύω ότι ούτε και ως επάγγελμα το υπηρετούν σωστά. Μηδέν επαγγελματισμός, δημοσιογράφοι πανελίστες με σχόλια καφενειακού επιπέδου κτλ. Κάνε αντικυβερνητική προπαγάνδα οκ. Αλλά άμα δεις τα σχόλια που κάνουν είναι λες και γράφουν σε κάποιο φόρουμ. Όπως μιλάμε εσύ κι εγώ εδώ πέρα. Και μιλάμε υποτίθεται για δημοσιογράφους φτασμένους αλλά άμα δεις πώς σχολιάζουν ... σου πέφτει το σαγόνι.
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε.
Σήμερα ο Πορτοσάλτε σήκωσε μια εφημερίδα που έδειχνε μια φωτογραφία από την κυβέρνηση και άρχισε να λέει κάτι ειρωνικά σχόλια ότι είναι σαν "παιδάκια που πάνε πενθήμερη" και κάτι τέτοια και κορόιδευε και κάτι καραγκιοζιλίκια.
Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτό είναι σαν να είσαι με την παρέα σου και χαζογελάς.

Καταλαβαίνεις τι λέω;
Δεν έχω την απαίτηση όλοι οι δημοσιογράφοι να είναι μάχιμοι ρεπόρτερ και να καλύπτουν πολεμικά ρεπορτάζ μέσα από χαλάσματα και να σκάνε βόμβες δίπλα τους και να είναι ανάμεσα σε κυανόκρανους αλλά τουλάχιστον και αυτή τη μαλακία που σου ανέθεσαν να κάνεις κάν' την σωστά. Σχολίαζε σαν άνθρωπος. Όχι σαν κομπλεξικός μαλάκας.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Απρ 2018, 20:31

Νομίζω ότι απλοποιούμε πολύ τα πράγματα.
Δεν είναι ο τάδε δημοσιογράφος ή ο κάποιος άλλος..
είναι ότι ο καθένας παίζει έναν ρόλο
Η διαμόρφωση συνειδήσεων , στάσεων, απόψεων, το που θα βαδίσει στο κοπάδι είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες δουλειές που έχουν ιδιαίτερα υψηλή επιστημονική βάση. Δεν έχουμε τυχαίους , ή τυχαίες κουβέντες που απλά λέγονται.
Μιλάμε για το γνωστό mind control.
Εάν παρακολουθεί κανείς σοβαρά το τι λένε, μπορεί να καταλάβει τι σκέφτεται εκείνος που τους έβαλε να τα πουν

εκπαίδευση θέλει μόνο
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Απρ 2018, 20:38

Κουρκούας έγραψε:Δενξέρω αν υπήρχε δεοντολογία ποτέ στο επάγγελμα στην ελλάδα, Εγώ δεν την πρόλαβα, τουλάχιστον όσο θυμάμαι. Σίγουρα οι δημοσιογράφοι σχολής αντέννα δεν την έμαθαν, εννοώ τα κείμενα τους παραβιάζουν τους στοιχειώδεις κανόνες για το πώς παρουσιάζεις μια είδηση, δεν ξέρουν κάν τις σωστές λέξεις να πουν.

Βέβαια ζούμε σε μια εποχή δημοσιογραφικής παρακμής παγκοσμίως: ας πούμε στην αμερική, το αρχέτυπο της υψηλής δημοσιογραφίας, η Ουάσινγκτον ποστ έχει τάσει να γίνει πουτανάκι του Μπέζου, το επίπεδό της συγκρίνεται με πρώτο θέμα.

¨Οσο για την τωρινή ισχύ των καναλιών, εγώ θυμάμαι τα 90ς, που τα κανάλια έβγαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο πρωθυπουργό για δυο τετραετίες, ήταν all in για την είσοδο στο ευρώ, καμία αμφισβήτηση, δεν είδαν σκάνδαλο στο χρηματιστήριο κοκ. Πλήρης θάψιμο κάθε αντίλογου των συμφρόντων των ιδιοκτητών τους. Έχουμε ακριβώς την ίδια παράνοια τώρα, απλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τα έχει γραμμένα ολοκληρωτικά. Πριν καν μια 10ετία, αυτό δνε έπαιζε.

Υπάρχει δεοντολογία Κουρκούα σε αυτό το επάγγελμα απλά ή θυσιάζεται για άλλες σκοπιμότητες ή υπάρχουν κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ και νομίζουν ότι μπορούν να εκφράζονται όπως γουστάρουν και την έχουν δει πολύ.
Άμα δεις κάποιους άλλους δημοσιογράφους, πιο νέους, που δουλεύουν σε τοπικά κανάλια είναι πιο ταπεινοί και πιο πιστοί στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που δουλεύουν σε τοπικά κανάλια και τα κάνουν όλα μόνοι τους. Βγαίνουν έξω, καλύπτουν ρεπορτάζ, τρέχουν από δω και από κει, γυρνάν στο στούντιο, μοντάρουν το υλικό τους, παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων, είναι κόσμιοι. Αυτούς πολύ τους πάω.

Οι άλλοι που δουλεύουν σε μεγαλοκάναλα την έχουν δει και πολύ σταρ και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ρε ουστ.
Παλιά που λες εσύ στα 90s μπορεί να γίνονταν όλα αυτά που λες αλλά και τώρα υπάρχει μια ασυδοσία. Κανείς δεν ελέγχει κανέναν. Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι γουστάρει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Απρ 2018, 20:45

vallon έγραψε:Νομίζω ότι απλοποιούμε πολύ τα πράγματα.
Δεν είναι ο τάδε δημοσιογράφος ή ο κάποιος άλλος..
είναι ότι ο καθένας παίζει έναν ρόλο
Η διαμόρφωση συνειδήσεων , στάσεων, απόψεων, το που θα βαδίσει στο κοπάδι είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες δουλειές που έχουν ιδιαίτερα υψηλή επιστημονική βάση. Δεν έχουμε τυχαίους , ή τυχαίες κουβέντες που απλά λέγονται.
Μιλάμε για το γνωστό mind control.
Εάν παρακολουθεί κανείς σοβαρά το τι λένε, μπορεί να καταλάβει τι σκέφτεται εκείνος που τους έβαλε να τα πουν

εκπαίδευση θέλει μόνο

Ρε παιδιά πώς να σας το πω;
Δεν ανακάλυψα τώρα τον τροχό. Ξέρω ότι αυτά γίνονταν ανέκαθεν. Ξέρω ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι μέρη του συστήματος. Η ένστασή μου δεν είναι τόσο σε αυτό το κομμάτι. Οκ καλώς ή κακώς έτσι παίζεται το παιχνίδι.
Απλά σήμερα αν παρατηρήσετε ακόμα και αυτό που λες εσύ γίνεται μέσα από μια trashίλα και υποτίθεται ξαναλέω ότι μιλάμε για μεγάλα κανάλια.
Πάντα τα κανάλια ήταν διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα οκ. Αλλά παλιότερα κρατούσαν κάπως τα προσχήματα, είχαν κάπως ένα επίπεδο.
Τώρα άμα δείτε ειδικά στον ΣΚΑΙ βγαίνουν κάτι σχολιαστές και νομίζεις ότι είναι μέλη του τέως φόρουμ στις πολιτικές τους αναλύσεις.
Μιλάμε για τέτοιο επίπεδο.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Απρ 2018, 20:55

bizeli έγραψε:Τώρα άμα δείτε ειδικά στον ΣΚΑΙ βγαίνουν κάτι σχολιαστές και νομίζεις ότι είναι μέλη του τέως φόρουμ στις πολιτικές τους αναλύσεις.

:laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Απρ 2018, 21:18

vallon έγραψε:
bizeli έγραψε:Τώρα άμα δείτε ειδικά στον ΣΚΑΙ βγαίνουν κάτι σχολιαστές και νομίζεις ότι είναι μέλη του τέως φόρουμ στις πολιτικές τους αναλύσεις.

:laugh1: :laugh1:

Ρε φίλε πραγματικά μην γελάς.
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο Πορτοσάλτε ήταν στάνταρ μέλος του παλαιού π χ ο ρ ο υ μ και αν δεν ήταν σίγουρα το διάβαζε.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Απρ 2018, 21:39

Κοίτα εδώ τώρα επίπεδο Πορτοσάλτε.
Πριν φύγει είπε να πετάξει και την άσχετη μαλακία του (8.40 και μετά)

Τώρα αυτό λέγεται έγκριτη δημοσιογραφία ή καφριλίκι;
Ρε φίλε κράτα αυτές τις απόψεις για την παρέα σου. Δεν με ενδιαφέρει η εμπάθειά σου, ο κομπλεξισμός σου και οι προσωπικές σου πολιτικές προτιμήσεις και αντιπάθειες.
Αυτό σας λέω. Αυτοί δεν κάνουν δημοσιογραφία ή εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση.
Αυτοί είναι χαβαλέδες.
Γιατί να τους πάρω στα σοβαρά;
Μιλάμε για trash δημοσιογραφία επικαλυμμένη με το κύρος του ΣΚΑΙ και καλά.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Απρ 2018, 23:40

τι κατάντια
ουσιαστικά εκτίθεται και πιστεύω ξέρει ότι θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα την τύχης των γνωστών του μεγάλου καναλιού, που ξεφορτωθήκαμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2018, 00:10

vallon έγραψε:τι κατάντια
ουσιαστικά εκτίθεται και πιστεύω ξέρει ότι θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα την τύχης των γνωστών του μεγάλου καναλιού, που ξεφορτωθήκαμε.

Φίλε ειλικρινά σου μιλάω αυτό που σου έβαλα δεν είναι τίποτα. Τι να πρωτοπώ από αυτά που έχω δει και δεν πίστευα στα μάτια μου;
Από το πρωί ως το βράδυ κάνουν αντικυβερνητική προπαγάνδα και δεν είναι το θέμα μόνο ότι κάνουν αντικυβερνητική προπαγάνδα (που το ονομάζουν ενημέρωση) αλλά βλέπεις και με πόσο ξεφτιλισμένο τρόπο.
Ο ΣΚΑΙ το μεγαλύτερο κανάλι ενημέρωσης ρε φίλε. Έχω χάσει πάσα ιδέα που δεν έχουν πάρει σούτι κάποιοι δημοσιογράφοι.

Δεν απορώ καθόλου που ο Σπίρτζης τους απέκλεισε και το παίζουν μετά αθώες περιστερές στον ΣΚΑΙ και μιλάν και για δημοκρατία και η ενημέρωση είναι δικαίωμα ... άμα αυτό το είδος ενημέρωσης είναι δικαίωμα ... να το βράσω.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 26 Απρ 2018, 19:55

Νομίζω ότι η στενά πολιτικοποιημένη τροπή της συζήτησης αδικησε το υπέροχο θέμα...
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”