Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Όποιος δεν μπορεί να αντέξει στο μπούλινγκ και στην αναρχία των σχολείων, ή στην πουστιά του ΕΛ στρατιού, δεν έχει καμιά ελπίδα αργότερα στην κοινωνία.
Μαλακιες λες, κανεις δεν μπορει να αντεξει το μπουλινγκ, εκτος και αν ειναι σφιχτης και δερνει οσους τον πειραζουν.
Εχω δει απειρους ενηλικες να σπαζονται για μια μεμονωμενη μαλακια που τους ειπε καποιος, ποσο μαλλον οταν σε βαζει μια ολοκληρη ταξη στο στοχατρο καθημερινα.
impostor έγραψε:Ισχυρίστηκα κάπου ότι το Νο1 πρόβλημα στα σχολεία είναι το κάπνισμα;
Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε και για τα υπόλοιπα προβλήματα της παιδείας.
Κι εγώ καπνίστρια είμαι. Αλλά η εικόνα ενός ανήλικου με τσιγάρο στο στόμα μού είναι αντιαισθητική για πάρα πολλούς λόγους.
Τέλος.
Σχετικά με το δάσος, μάλλον εσύ είσαι λίγο κοντόφθαλμος στο σκεπτικό σου.
Γιατί αν θα μπορούσες να σκεφτείς σε γενικότερο context θα καταλάβαινες ότι το κάπνισμα, το bullying και άλλες μη επιθυμητές συμπεριφορές ανηλίκων είναι παιδαγωγικά προβλήματα που βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα.
Συνεπώς δεν είναι το ίδιο το κάπνισμα που θίγω αυτό καθαυτό αλλά την γενικότερη κατάσταση αναρχίας που επικρατεί στα σχολεία (κυρίως γυμνάσια-λύκεια) όπου εμφανίζονται παραβατικές συμπεριφορές εξαιτίας της κακής ανατροφής των παιδιών και εξαιτίας της υπερβολικής ελαστικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος όπως παραδέχθηκε εμμέσως και ο Στύγιος.
Δεν λέω ότι ένα σύστημα ποινών είναι πάντα η λύση σε όλα τα προβλήματα αλλά ως τελευταία λύση μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο.
Η τήρηση των κανόνων, ο σεβασμός σε κάποιες αξίες που πρεσβεύει το σχολείο και η σωστή συμπεριφορά είναι κάτι που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία, χρήσιμο μάθημα και για την μετέπειτα ζωή τους.
Γενικο σχολιο ηταν, οχι απαντηση σε εσενα συγκεκριμενα.
Τα παιδια μεγαλωνουν σε μια κοινωνια οπου οι μεγαλοι καπνιζουν ελευθερα στην μαπα τους, τοσο οι γονεις οσο και οι καθηγητες. Λογικο να ξεκινουν το τσιγαρο.
Θα ανησυχουσα σαν γονιος αν το παιδι μου καπνιζε πχ στα 15, γιατι αυτο ειναι ενδειξη οτι γενικα εχει κακες παρεες, και ισως ειναι μπλεγμενος σε διαφορες μαλακιες, οχι τοσο για το ιδιο το τσιγαρο.
Ειναι αυτο που ειπες, κακη ανατροφη και χαλαρο σχολειο. Ασε τι μλκιες λεει ο Στυγιος, οι καθηγητες δεν νοιαζονται για την σωματικη και ψυχικη υγεια των παιδιων.
Σαν μαθητης ειχα δειρει και με ειχαν δειρει, ειχα κανει bullying και μου ειχαν κανει, κανενας εκπαιδευτικος δεν εδινε δεκαρα, εκτος και αν γινοταν κατι χοντρο και το κατηγγειλε το ιδιο το παιδι.
Μπορουσες πχ να ανοιξεις μυτη αλλου παιδιου και να μην παθεις τιποτα, ενω το να αντιμιλησεις σε καθηγητη σημαινε αποβολη απο την ταξη αν ειχε ξυπνησει στραβα.
Και γω ειμαι υπερ των ποινων, αρκει να συνοδευονται με ενα χερι ξυλο στο σπιτι. Δικαιολογω τους εκπαιδευτικους εν μερει, γιατι τα παιδια ακομα και στα 6 που πρωτοπανε δημοτικο ειναι ηδη διαμορφωμενα απο τα
μπουρδελασπιτια που προερχονται, αλλα πλην εξαιρεσεων λιγοι προσπαθουν να τα κανουν εστω και λιγο ανθρωπους.