Admin έγραψε:Ρεαλιστής έγραψε:Το θέμα για την κακή ή η καλή χρήση του face book και γενικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι η κατανόηση του είναι διαδίκτυο.
Το Facebook δεν είναι ένα απλό σαιτ ή πλατφόρμα του διαδικτύου.
Καταγράφει τα πάντα, από τα προφίλ που βλέπεις έως τις δημοσιεύσεις που κάνεις like. Και βέβαια πολλοί βάζουν τα πραγματικά τους στοιχεία, φωτο, τηλεφωνο, κοκ.
Μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό big brother.
Οπότε, μόνο με ψευτικα στοιχεία προφίλ λέει να συμμετέχεις.

Λαχουρένιος έγραψε:Το fb ειναι η μεγαλυτερη μπιζνα φακελωματος εβερ.
Προ δεκαετιας θα ηταν αδιανοητο να αναρτα καποιος στο διαδικτυο ονομα, φατσα, φωτογραφιες απο οικογενεια, φιλους, διακοπες κλπ, προσωπικες εμπειριες, πολιτικες αποψεις κλπ.
Ειναι το ιδιο με το να πηγαινες την δεκαετια του '60 στην τοπικη Ασφαλεια και να κατεθετες ενα φακελο με ολα τα παραπανω οικειοθελως και να εστελνες και απο ενα αντιγραφο σε ολη τη γειτονια. Εντελως ηλιθιο.
Ακριβώς αυτά. Το fb χρησιμοποιεί τη διαδραστικότητα – αλληλεπίδραση όπως και το Youtube και άλλα σχετικά μέσα ανάλογα με το πώς συμπεριφέρεται ο χρήστης.
Παρακολουθείς στο fb ή στο Youtube ένα video ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, π.χ. ένα γεγονός που συνέβη ας πούμε σεισμός και σου δείχνει στην περιοχή που έγινε ο σεισμός και στο video απεικονίζει τι δείχνανε οι κάμερες ασφαλείας ενός supermarket την ώρα του γεγονότος (πως πέφτανε τα πράγματα από τα ράφια). Από εκεί και πέρα κάθε φορά που θα μπαίνεις στο fb ή στο Youtube θα βλέπεις προτεινόμενες σελίδες ή video που έχουν σχέση δηλ. διαφημίσεις από προϊόντα στα supermarket, τιμές κ.α.
mixaliss έγραψε:Έχω fb όπου δεν ανεβάζω ποτέ φωτογραφίες, δεν γράφω απολύτως τίποτα στο στάτους , και δεν ποστάρω σχεδόν τίποτα. Το έχω μόνο για να κρατάω επαφή με φίλους με τους οποίους μιλάω στο chat. Like κάνω πολύ σπάνια και έχω αποκρύψει τις ενημερώσεις αυτών που ποστάρουν συνεχώς αηδίες. Η λίστα φίλων είνια κρυφή από όλους και για να με κάνει tag κάποιος θα πρέπει να το επιτρέψω εγώ.
Στο linkedin κάνω add και αγνώστους επειδή βλέποντας με τι ασχολούνται οι άλλοι παίρνω ιδέες για επαγγελματικές ευκαιρίες. Πχ βλέπω οτι ο τάδε βρίσκεται στην τάδε εταιρία που θα ήθελα να δουλέψω. Βλέπω με τι έχει ασχοληθεί για να φτάσει εκεί ( σπουδές, προυπηρεσία κλπ) για να διαπιστώσω αν θα μπορούσα να το κάνω και εγώ.
Έτσι είναι για αυτό ανέφερα πιο πάνω για τη κατανόηση του διαδικτύου. Από εκεί και πέρα ο κάθε χρήστης πλοηγείται ανάλογα. Διαφωνώ με πολλούς χρήστες που ανεβάζουν συνέχεια φωτογραφίες, κάνουν status που βρίσκονται, δίνουν προσωπικές πληροφορίες κλπ.