ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Αύγ 2022, 00:24

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Kαταλαβαίνω ότι κι εσύ μπορεί να υποφέρεις, αλλά στην εργασιακή εσχατότρυπα της Ελλάδας υπάρχουν πολύ, πολύ χειρότερα, και απο άτομα που κοπιάσαν πολύ περισσότερο για πανελλήνιες και σπουδές.

(o οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να βρεθεί στα μανταλάκια. Είναι βερεσέ ο καθένας να προβάλει τα δικά του μανταλάκια, Μπορώ να σου βρώ δεκάδες επαγγέλματα πέραν του γιατρού και του μπάτσου και του δασκάλου, με την διαφορά ότι αυτοί δεν απολαμβάνουν τα δικά σας μικρότερα ή μεγαλύτερα προνόμια)

Αυτό είναι το νόημα του νήματος. Να μην πιάνονται Κώτσοι και να πάνε σε καμιά σχολή όπου και περισσότερα λεφτά θα τους δώσει η μετέπειτα δουλειά, την οποία θα βρούν κιόλας, αλλά και θα έχουν πολιτισμένους όρους εργασίας.

Συμφωνώ και επαυξάνω σχετικά με το bold. Και για να στο κάνω ακόμα καλύτερο υπάρχουν και άνθρωποι που ούτε καν ακολούθησαν την πεπατημένη πανελληνίες, πτυχία, μεταπτυχιακά κτλ και πέτυχαν πολλά περισσότερα πράγματα από μένα και τους βγάζω το καπέλο.
Γιατί είχαν πολλά κιλά περισσότερα @@ από εμένα να μην πάνε εκ του ασφαλούς και να ρισκάρουν στη ζωή τους.
Δεν το παίζω καμιά πετυχημένη.

Απλά θέλω να σου πω ότι ανεξάρτητα από τα προνόμια που λες σε σχέση με την εργασιακή αβεβαιότητα του ιδιωτικού, μην νομίζεις ότι κι εμείς είμαστε όπως παλιά που σου φιλούσαν το χέρι από σεβασμό.
Της φάπας επαγγέλματα έχουμε καταντήσει κι εμείς. Εννοώ στο πώς μας αντιμετωπίζει η κοινωνία αλλά και η εργοδοσία.

Πάντως κατάλαβα ποιο είναι το γενικότερο νόημα του νήματος και συμφωνώ μαζί σου για αυτό σου έβαλα θετική.

Προσοχή, δεν θέλω να σε πω ότι είσαι στον αφρό με απόλυτα κριτήρια, αλλά συγκριτικά με την γενικότερη άθλια εργασιακή κατάσταση, αντικειμενικά είσαι άνω του μετρίου.
Πρέπει να λες και ευχαριστώ; Όχι φυσικά.
Απλά μην το βλέπεις ότι υποφέρεις έξτρα και ότι είσαι περίπτωση, μαζί με 2-3 άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων. Δεν είναι έτσι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 01:24

Προέλλην έγραψε:Προσοχή, δεν θέλω να σε πω ότι είσαι στον αφρό με απόλυτα κριτήρια, αλλά συγκριτικά με την γενικότερη άθλια εργασιακή κατάσταση, αντικειμενικά είσαι άνω του μετρίου.
Πρέπει να λες και ευχαριστώ; Όχι φυσικά.
Απλά μην το βλέπεις ότι υποφέρεις έξτρα και ότι είσαι περίπτωση, μαζί με 2-3 άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων. Δεν είναι έτσι.

Προέλληνα και στον αφρό να έλεγες ότι είμαι (που είμαι δεν αντιλέγω) δεν είναι αυτό το θέμα.
Απλά θέλω να σου πω ότι και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού αλλά και κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων του δημοσίου δουλεύουμε με το πιστόλι στον κρόταφο.
Οι του ιδιωτικού με αυτό της επιβίωσης και εμείς με το πιστόλι της κοινωνίας που γινόμαστε σάκοι του μποξ και περιμένουν στη γωνία.

Αν μια σερβιτόρα σου φέρει μέτριο τον καφέ αντί για γλυκό δεν τρέχει και τίποτα. Και μάλιστα αν τύχει και απολυθεί, όλη η κοινωνία θα της κάνει πατ πατ στην πλάτη και όλα τα συνδικάτα του ΚΚΕ θα κάνουν πορείες για την εργασιακή αυθαιρεσία.

Αν απολυθώ εγώ (η Χ εγώ) ή τέλος πάντων αν κάνω κάποιο "λάθος" θα στηθεί ολόκληρο εκτελεστικό απόσπασμα στο σύνταγμα και στα σόσιαλ μίντια.

Τα ίδια ισχύουν και για γιατρούς, αστυνομικούς και όλα αυτά τα επαγγέλματα που έχουν στοχοποιηθεί ότι φταίνε για όλα τα κακά της κοινωνίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 02:26

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω για να το συνδέσω λίγο με το νήμα είναι ότι μπορεί να υπάρχουν επαγγέλματα που να έχουν χίλια δυο καλά αλλά στον αντίποδα να έχουν ένα ειδικό βάρος που πολλοί να μην είναι διατεθειμένοι να σηκώσουν.

Μπορεί κάποια επαγγέλματα να φαίνονται ελκυστικά αλλά αρκεί ένα και μόνο κριτήριο που μπορεί να είναι ικανό ώστε να τα απορρίψει κάποιος άσχετα με τα προνόμια και την επαγγελματική αποκατάσταση.
Για παράδειγμα μπορεί ο δάσκαλος να έχει 3 μήνες διακοπές και όλα αυτά αλλά κάποιος μπορεί να μην έχει υπομονή με τα παιδιά.
Μπορεί ένας γιατρός να έχει το κύρος και τα πολλά λεφτά αλλά κάποιος μπορεί να μην αντέχει τα αίματα, το αίσθημα ευθύνης και τα πολλά χρόνια διαβάσματος.
Μπορεί ένα μπάτσος να πίνει καφέ στα έβερεστ αλλά κάποιος να μην γουστάρει να γίνει μπάτσος λόγω ιδεολογίας.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η επαγγελματική αποκατάσταση δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή ενός επαγγέλματος.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα αφού όλα είναι τόσο ιδανικά εσείς γιατί δεν γίνατε αστυνομικοί, δάσκαλοι κτλ αφού όλα είναι τόσο χλίδα και προτιμήσατε τον βάρβαρο εργασιακό μεσαίωνα του ιδιωτικού;

Δλδ εσείς γιατί απορρίψατε ένα τόσο σιγουράκι όσο το παρουσιάζετε;
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 02 Αύγ 2022, 09:59

Προέλλην έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Εγω εσκασα και με τα δυο παιδιά να πανε στο εμπορικο ναυτικο ,τιποτα δεν ακουν.

Τι σου λένε ότι θέλουν να κάνουν για επάγγελμα;

Ο μεγαλος ειναι 3ο ετος πληροφορικη και τηλεποικ στο παπει ,η μικρη ειναι στον κοσμο της .
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Αύγ 2022, 11:18

bizeli έγραψε:Ρε φίλε εντάξει δεν λέω ότι ο ιδιωτικός είναι παράδεισος. Μην μπούμε πάλι σε αυτή τη συζήτηση.
Απλά ήθελα να σου πω ότι δεν είναι όλα και τόσο ρόδινα όσο τα παρουσιάζεις.
Προσπάθησα απλά να σου παρουσιάσω και μια διαφορετική εικόνα.
Πχ η πωλήτρια αν κάνει ένα λάθος στη δουλειά της δεν θα βρεθεί στα μανταλάκια. Ο μπάτσος, ο γιατρός, ο δάσκαλος θα βρεθεί φταίει δεν φταίει.

Ο γιατρος μπορει οι αλλοι δυο οχι. Εδω ο Κορκονεας σκοτωσε ανηλικο και βγηκε εξω στην δεκαετια. Κανουν κατι ΕΔΕ του κωλου και βγαινουν ολοι αθωοι.

Με τους δασκαλους και τους εκπαιδευτικους γενικα η δυσκολια δεν ειναι οτι θα τους κρεμασουν στα μανταλακια αλλα οτι τρωνε στην μαπα καθε μερα το μαλακιστηρι του καθενος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Αύγ 2022, 11:18

bizeli έγραψε:
Ναι καταλαβαίνω τι λες αλλά στον δικό μου τομέα δε χρειάζεται απαραίτητα να γίνει κάτι τόσο σοβαρό.
Μια μανούλα του fb να στραβοξύπνησε είναι ικανή να τερματίσει την καριέρα μου.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;

Άσε που και σε εμάς οι πιθανότητες ατυχήματος όταν έχεις να κάνεις με παιδιά είναι στα ύψη.

Πως να γινει αυτο? Αφου εχετε μονιμοτητα.

bizeli έγραψε:Και για να έχουμε καλό ερώτημα αφού όλα είναι τόσο ιδανικά εσείς γιατί δεν γίνατε αστυνομικοί, δάσκαλοι κτλ αφού όλα είναι τόσο χλίδα και προτιμήσατε τον βάρβαρο εργασιακό μεσαίωνα του ιδιωτικού;

Δλδ εσείς γιατί απορρίψατε ένα τόσο σιγουράκι όσο το παρουσιάζετε;

Προσωπικα μιλωντας, την εποχη που εδωσα πανελλαδικες στο δημοσιο εμπαιναν οι μετριοι ή και χειροτεροι. Δεν το λεω για να υποτιμησω τους δημοσιους απλα τα λεφτα του δημοσιου ηταν σαφως κατωτερα απο εκεινα του ΙΤ οποτε το δημοσιο δεν ηταν τοσο ελκυστικο. Μετα την κριση η κατασταση αντιστραφηκε.

Αν ημουν σημερα 18 και εδινα εξετασεις ανετα το σκεφτομουν. Παντως, οι μονιμες θεσεις στο δημοσιο (πλην καραβαναδων) ειναι ελαχιστες πλεον. Δηλαδη και να θελεις δυσκολα μπαινεις. Εγω θυμαμαι ηδη απο τα τελη των 00s δασκαλος ή καθηγητης δευτεροβαθμιας δεν εμπαινες με τιποτα γιατι ειχαν κλεισει ολες οι θεσεις απο παλιους.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 13:32

Λαχουρένιος έγραψε:Ο γιατρος μπορει οι αλλοι δυο οχι. Εδω ο Κορκονεας σκοτωσε ανηλικο και βγηκε εξω στην δεκαετια. Κανουν κατι ΕΔΕ του κωλου και βγαινουν ολοι αθωοι.

Με τους δασκαλους και τους εκπαιδευτικους γενικα η δυσκολια δεν ειναι οτι θα τους κρεμασουν στα μανταλακια αλλα οτι τρωνε στην μαπα καθε μερα το μαλακιστηρι του καθενος.

Βρε λαχουρένιε εννοώ ότι υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που λόγω της φύσης τους είναι πιο εύκολο να διασυρθείς και να πάρει δημοσιότητα ένα θέμα και να σε δικάσουν τα ΜΚΔ άσχετα αν είσαι αθώος ή ένοχος.

Ο υπάλληλος πχ στο σούπερ μάρκετ γιατί να διασυρθεί; Επειδή έδωσε λάθος ρέστα;

Ενώ στους γιατρούς, στους αστυνομικούς και στους δασκάλους (ίσως και σε άλλες κατηγορίες που μου διαφεύγουν τώρα) ακόμα και ένα μικρής σημασίας ζήτημα μπορεί να πάρει διαστάσεις, να βγει μια διαστρεβλωμένη εικόνα και η κοινή γνώμη να βγάλει ετυμηγορία χωρίς να διαθέτει όλα τα στοιχεία ή να μεροληπτεί υπέρ της μιας πλευράς.
Μα τόσο περίεργο σου φαίνεται αυτό που σου λέω που όλοι διψάνε για αίμα και εκδίκηση;

ΣΗΜ: Προφανώς δεν αναφέρομαι σε ποινικά αδικήματα που βγάζουν μάτι. Δεν χρειάζεται να το ξεκαθαρίσω αυτό έτσι; :s_mad
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 13:50

Λαχουρένιος έγραψε:
Πως να γινει αυτο? Αφου εχετε μονιμοτητα.

Ρε παιδί μου εντάξει να μου τερματίσει την καριέρα. Όχι ότι είναι απίθανο να γίνει και αυτό. Απλά θέλω να πω ότι θα με βάλει σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία να περνάω από πειθαρχικά, από ΕΔΕ και να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας επειδή έκανα ξέρω γω μια παρατήρηση στο παιδί της.
Πέρα από τον όλο διασυρμό.

Ξέρεις τι γίνεται στα γραφεία εκπαίδευσης; Κάθε μέρα χτυπάνε τα τηλέφωνα για καταγγελίες/παράπονα από γονείς. Και οι περισσότερες από αυτές είναι για ψύλλου πήδημα. Πίστεψέ με.
Απλά πολλοί γονείς λειτουργούν με τη νοοτροπία της απειλής αντί της συνεργασίας.

Και ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε σοβαρές περιπτώσεις ακατάλληλων εκπαιδευτικών ή αν όντως προκύψει ένα χοντρό θέμα.
:s_mad

Λαχουρένιος έγραψε: Προσωπικα μιλωντας, την εποχη που εδωσα πανελλαδικες στο δημοσιο εμπαιναν οι μετριοι ή και χειροτεροι. Δεν το λεω για να υποτιμησω τους δημοσιους απλα τα λεφτα του δημοσιου ηταν σαφως κατωτερα απο εκεινα του ΙΤ οποτε το δημοσιο δεν ηταν τοσο ελκυστικο. Μετα την κριση η κατασταση αντιστραφηκε.

Έλα τώρα που το δημόσιο δεν ήταν ελκυστικό. Πάντα ήταν ελκυστικό το δημόσιο.

Λαχουρένιος έγραψε: Αν ημουν σημερα 18 και εδινα εξετασεις ανετα το σκεφτομουν. Παντως, οι μονιμες θεσεις στο δημοσιο (πλην καραβαναδων) ειναι ελαχιστες πλεον. Δηλαδη και να θελεις δυσκολα μπαινεις. Εγω θυμαμαι ηδη απο τα τελη των 00s δασκαλος ή καθηγητης δευτεροβαθμιας δεν εμπαινες με τιποτα γιατι ειχαν κλεισει ολες οι θεσεις απο παλιους.

Ανάλογα την ειδικότητα λαχουρένιε. Πχ αν ήσουν γυμναστής ή φιλόλογος όντως ήταν κλειστές οι θέσεις. Δάσκαλος ήταν πιο εύκολα. Πάντως όντως κάποια στιγμή (δε θυμάμαι πότε ακριβώς) είχαν κλείσει και για δασκάλους αλλά τώρα ξανάνοιξαν.

Τέσπα, δεν έχει σημασία. Είτε ανοιχτές είτε κλειστές υπάρχουν πολλοί που δεν αντέχουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού άσχετα με τα προνόμια που έχει.
Εμένα πάρα πολλοί με ρωτάνε πώς αντέχω και ότι με τίποτα δεν θα μπορούσαν να είναι εκπαιδευτικοί.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 02 Αύγ 2022, 14:03

πλέον η εκπαίδευση είναι ένα τεράστιο τρελοκομείο όπου ο καθένας λειτουργεί με την λογική ..." ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕΕΕΕΕ"
όταν λέμε ο καθένας εννοούμε οι γονείς και οι μαθητές
βεβαίως έχουν τα προβλήματά τους
το ξέρουμε
μέσα σε αυτή την οικονομική καταστροφή όλοι πιέζονται
όμως πλέον...
δεν δίνω δεκάρα
τι θέλει το παιδάκι; το χαρτί; ε άει στο διάολο τσογλάνι πάρε και το χαρτί και τράβα απο εκει που ήρθες
που θα κάτσω εγω να σκάω και να τσακώνομαι μαζί σου για να γίνεις κάτι στη ζωή σου

με ένα υπουργείο απο πίσω που μας εμπαίζει, υιοθετεί τις πράξεις βίας των μαθητών ενάντια στους καθηγητές και επιβάλλει καθεστώς ατιμωρησίας
αφου λοιπόν το ίδιο το υπουργείο επιβάλλει να μην τιμωρούνται οι μαθητές για οτιδήποτε, εάν φέρουν απο ένα μπιστόλι και αρχίσουν να σκοτώνουν μέσα στο σχολείο , οι καθηγητές πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια

αυτή την εκπαίδευση θέλει η υπουργός και αυτή θα έχει
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Αύγ 2022, 14:12

Τέσπα για να αλλάξω λίγο κλίμα μιας και το θέμα μας είναι οι πανελλήνιες, θυμάμαι περίπτωση μαθήτριας που είχα πριν κάποια χρόνια που αργότερα πέρασε μαθηματικό.
Και θα μου πεις πού είναι το περίεργο;

Δεν ξέρω. Είναι η μοναδική περίπτωση που μπορώ να ανακαλέσω από τη μνήμη μου που με εξέπληξε η πορεία της. Για μαθηματικό δεν την είχα με την καμία.
Δεν μου είχε δείξει ποτέ ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Δε μου είχε δείξει ποτέ ιδιαίτερη κλίση για τίποτα βασικά. Δεν ασχολούνταν και πολύ με τα μαθήματά της. Γενικά δεν ήταν από τους άριστους μαθητές.
Ήταν πολύ καλό και ώριμο παιδί πάντως αλλά και από τότε θυμάμαι ότι δεν μου έδειχνε το 100% των δυνατοτήτων της και αυτό ίσως ήταν η αιτία που με παραπλάνησε η εικόνα που είχα για αυτήν.

Το θέμα είναι ότι μπήκε. Τώρα αν βγήκε δεν ξέρω. Γιατί από όσο ξέρω το μαθηματικό είναι τρελά δύσκολη σχολή ειδικά αν δεν είσαι γερό μυαλό στα μαθηματικά και έτυχε και πέρασες εκεί.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”