bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Kαταλαβαίνω ότι κι εσύ μπορεί να υποφέρεις, αλλά στην εργασιακή εσχατότρυπα της Ελλάδας υπάρχουν πολύ, πολύ χειρότερα, και απο άτομα που κοπιάσαν πολύ περισσότερο για πανελλήνιες και σπουδές.
(o οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να βρεθεί στα μανταλάκια. Είναι βερεσέ ο καθένας να προβάλει τα δικά του μανταλάκια, Μπορώ να σου βρώ δεκάδες επαγγέλματα πέραν του γιατρού και του μπάτσου και του δασκάλου, με την διαφορά ότι αυτοί δεν απολαμβάνουν τα δικά σας μικρότερα ή μεγαλύτερα προνόμια)
Αυτό είναι το νόημα του νήματος. Να μην πιάνονται Κώτσοι και να πάνε σε καμιά σχολή όπου και περισσότερα λεφτά θα τους δώσει η μετέπειτα δουλειά, την οποία θα βρούν κιόλας, αλλά και θα έχουν πολιτισμένους όρους εργασίας.
Συμφωνώ και επαυξάνω σχετικά με το bold. Και για να στο κάνω ακόμα καλύτερο υπάρχουν και άνθρωποι που ούτε καν ακολούθησαν την πεπατημένη πανελληνίες, πτυχία, μεταπτυχιακά κτλ και πέτυχαν πολλά περισσότερα πράγματα από μένα και τους βγάζω το καπέλο.
Γιατί είχαν πολλά κιλά περισσότερα @@ από εμένα να μην πάνε εκ του ασφαλούς και να ρισκάρουν στη ζωή τους.
Δεν το παίζω καμιά πετυχημένη.
Απλά θέλω να σου πω ότι ανεξάρτητα από τα προνόμια που λες σε σχέση με την εργασιακή αβεβαιότητα του ιδιωτικού, μην νομίζεις ότι κι εμείς είμαστε όπως παλιά που σου φιλούσαν το χέρι από σεβασμό.
Της φάπας επαγγέλματα έχουμε καταντήσει κι εμείς. Εννοώ στο πώς μας αντιμετωπίζει η κοινωνία αλλά και η εργοδοσία.
Πάντως κατάλαβα ποιο είναι το γενικότερο νόημα του νήματος και συμφωνώ μαζί σου για αυτό σου έβαλα θετική.
Προσοχή, δεν θέλω να σε πω ότι είσαι στον αφρό με απόλυτα κριτήρια, αλλά συγκριτικά με την γενικότερη άθλια εργασιακή κατάσταση, αντικειμενικά είσαι άνω του μετρίου.
Πρέπει να λες και ευχαριστώ; Όχι φυσικά.
Απλά μην το βλέπεις ότι υποφέρεις έξτρα και ότι είσαι περίπτωση, μαζί με 2-3 άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων. Δεν είναι έτσι.