Πόσα στοίχισαν/στοιχίζουν στον Ελληνα οι πρόσφυγες;
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Πόσα στοίχισαν/στοιχίζουν στον Ελληνα οι πρόσφυγες;
Έχουν απορροφηθεί όλα τα κονδύλια που έχουν αποδεσμευτεί απο Ε.Ε., ΟΗΕ, κλπ οργανισμούς για τους μετανάστες;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-005516-18
προς την Επιτροπή
Άρθρο 130 του Κανονισμού
Theodoros Zagorakis (PPE)![]()
Θέμα: Απορροφητικότητα των κονδυλίων για το μεταναστευτικό
Συνολική βοήθεια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα έχει εγκρίνει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2018. Ωστόσο, η αύξηση των αφίξεων των μεταναστών και προσφύγων σε συνδυασμό με τα ήδη υπερπλήρη κέντρα υποδοχής έχει οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και τις δυνατότητες σίτισης των ανθρώπων, καθώς και τις δυνατότητες φύλαξης των χώρων αυτών.
Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι φανερό πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν κάνει σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.
Ερωτάται, επομένως, η Επιτροπή:
— Ποιο είναι το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ελλάδα;
— Γνωρίζει με ποιον τρόπο δαπανήθηκαν τα συγκεκριμένα κονδύλια από τις ελληνικές αρχές; Και αν ναι, θεωρεί αποτελεσματική τη διαχείριση αυτών των κονδυλίων;
— Η κατασκευή και λειτουργία των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης από τις ελληνικές αρχές πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχαν αρχικώς οριστεί;
http://www.europarl.europa.eu/doceo/doc ... 16_EL.html
Απάντηση του κ. Αβραμόπουλου εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής![]()
Αριθμός αναφοράς της ερώτησης: E-005516/2018
Από το 2015, η ΕΕ υποστηρίζει την Ελλάδα στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών με την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας από διάφορες πηγές χρηματοδότησης, η οποία προορίζεται για τις ελληνικές αρχές καθώς και διεθνείς οργανισμούς, οργανισμούς της Ένωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η Επιτροπή δημοσιεύει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδοτική στήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ποσών, των πηγών χρηματοδότησης και των δράσεων που έλαβαν στήριξη. Το ενημερωτικό δελτίο για τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα επικαιροποιείται τακτικά από την Επιτροπή και διατίθεται στον ιστότοπο της Επιτροπής(1).
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε δυσκολίες στην απορρόφηση της χρηματοδότησης της ΕΕ που διατέθηκε στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), με την υποστήριξη της Επιτροπής βελτίωσε την ικανότητα απορρόφησης λαμβάνοντας διάφορα μέτρα μετριασμού(2).
Σύμφωνα με το άρθρο 44 του κανονισμού 514/2014(3), η Ελλάδα υποβάλλει έκθεση στην Επιτροπή σχετικά με την απορρόφηση της χρηματοδότησης βάσει των εθνικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της ετήσιας εκκαθάρισης λογαριασμών. Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τους παρέχει βοήθεια προκειμένου να ενισχυθεί η διαχειριστική ικανότητά τους και να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων κονδυλίων. Όσον αφορά τις επιχορηγήσεις που υπάγονται στη διαχείριση της Επιτροπής στο πλαίσιο της άμεσης διαχείρισης, οι ελληνικές αρχές έχουν παράσχει, μέχρι στιγμής, επαρκείς πληροφορίες που πιστοποιούν την υλοποίηση των υποστηριζόμενων δραστηριοτήτων, βάσει των οποίων η Επιτροπή μπόρεσε να προβεί στις τελικές πληρωμές.
Η Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και ειδοποιεί τις αρχές σχετικά με την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνθήκες στις εγκαταστάσεις υποδοχής.
http://www.europarl.europa.eu/doceo/doc ... SW_EL.html
Ποιά είναι η απορρόφηση, μπορούμε να δούμε με στοιχεία;
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

Δημοσιευση: 11/09/2019
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΕ, το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.21 δισ ευρώ ενώ παρατηρούνται καθυστερήσεις στην απορρόφηση των πόρων των Ταμείων Μετανάστευσης και Ένταξης και Εσωτερικής Ασφάλειας. Στην περίπτωση των Ταμείων αυτών μάλιστα δεν είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων Πόρων της Ε.Ε, τα απαραίτητα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης, οι εκθέσεις αξιολόγησης και παρακολούθησης.
Σημειωτέον ότι οι Διεθνείς Οργανισμοί (UNHCR, IOM και UNICEF) λόγω προφανώς (;) της ανεπάρκειας και ανικανότητας της πολιτείας, έχουν λάβει μέχρι σήμερα το ήμισυ σχεδόν της συνολικής χρηματοδότησης σε ένα ιδιότυπο outsourcing του ελληνικού κράτους και της ΕΕ.
Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/sto-k ... prosfygiko
Nα το δούμε βέβαια απο επίσημη πηγή των οργανισμών. Όποιος βρει, ας βάλει.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
ΩRIΩNAS7
Αιώνια Ελ κρατική ανικανότητα.
Ευτυχως έχει σύννεφα απόψε.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Αιώνια Ελ κρατική ανικανότητα.
τι εγινε; μουδιασε η μασελα απο το μασημα του σανου; ελα βρε στον εθνικισμο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
ΩRIΩNAS7
nemo έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:Αιώνια Ελ κρατική ανικανότητα.
τι εγινε; μουδιασε η μασελα απο το μασημα του σανου; ελα βρε στον εθνικισμο
Καταρχάς για να έρθω στον εθνικισμό πρέπει να ξεχάσω όσα έχω διαβάσει, να γίνω ουγκανο, βίαιος, μισάνθρωπος, χαιρέκακος και ηλίθιος. Ε αυτά δεν γίνονται. Ή τα χεις ή δεν τα χεις. ΚΚι εγώ όπως βλέπεις δεν τα έχω.
Πάμε στο θέμα μας τώρα. Οτι μέρος των χρημάτων ΠΟΥ ΣΤΈΛΝΕΙ η ΕΕ δεν το χει απορροφήσει το κράτος δεν σημαινει και πολλά.
Δείχνει απλά ότι δεν γίνονται τα επιπλέον που θα έπρεπε να έχουν γίνει.
Δεν αλλάζει το γεγονός πως τα λεφτά που χουμε λάβει δεν είναι έσοδο για την χώρα. Ούτε αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα είναι οικονομικά κερδισμένη από το όλο αυτό το δράμα
Αλλά αυτά, καταφανώς, δεν τα αντιλαμβάνεσαι. Και αυτός είναι ενας λόγος που εσύ είσαι εθνίκι, φασιστας, ναζί, ενώ εγώ δεν μπορώ να είμαι.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ΩRIΩNAS7 έγραψε:nemo έγραψε:τι εγινε; μουδιασε η μασελα απο το μασημα του σανου; ελα βρε στον εθνικισμο
Καταρχάς για να έρθω στον εθνικισμό πρέπει να ξεχάσω όσα έχω διαβάσει, να γίνω ουγκανο, βίαιος, μισάνθρωπος, χαιρέκακος και ηλίθιος. Ε αυτά δεν γίνονται. Ή τα χεις ή δεν τα χεις. ΚΚι εγώ όπως βλέπεις δεν τα έχω.
Πάμε στο θέμα μας τώρα. Οτι μέρος των χρημάτων ΠΟΥ ΣΤΈΛΝΕΙ η ΕΕ δεν το χει απορροφήσει το κράτος δεν σημαινει και πολλά.
Δεν αλλάζει το γεγονός πως τα λεφτά που χουμε λάβει δεν είναι έσοδο για την χώρα. Ούτε αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα είναι οικονομικά κερδισμένη από το όλο αυτό το δράμα
Αλλά αυτά, καταφανώς, δεν τα αντιλαμβάνεσαι. Και αυτός είναι ενας λόγος που εσύ είσαι εθνίκι, φασιστας, ναζί, ενώ εγώ δεν μπορώ να είμαι.
την απαντηση σου δεν μπορω παρα να την εκλαβω σαν αστειο οποτε την δεχομαι
.gif)
0 .
-
ΩRIΩNAS7
nemo έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
την απαντηση σου δεν μπορω παρα να την εκλαβω σαν αστειο οποτε την δεχομαι
Κανένα πρόβλημα.

0 .
-
nemo
- Supreme poster

ΩRIΩNAS7 έγραψε:nemo έγραψε:την απαντηση σου δεν μπορω παρα να την εκλαβω σαν αστειο οποτε την δεχομαι
Κανένα πρόβλημα.
εν ολιγοις
πρεπει να απορροφουμε το χρημα με ταχυτατους ρυθμους ωστε να ερθει η αναπτυξη
με βημα ταχυ και ετσι να να τρωμε με δεκα μασελες τον σανο
και αρα πρεπει να μας ερχονται μεγαλυτεροι αριθμοι απο λαθρο
αυτοι θα ερχονται εμεις θα τους υπηρετούμε και θα μας δινουν τον μισθο η εε
απλα πραγματα αρκει να τα απορροφουμε
μαθηματικως ή σταβλισια λογικη ... μλκ λεω ο τσοπανης αν δεν ειναι ικανος στην αριθμητικη
θα χασει το κοπαδι πχ ποσες μπαλες αχυρο θα χρειαστω να βγαλω τον χειμωνα; πχ...τοσες!!
εδω δεν εχουμε να κανουμε με τσοπανη αγραμματο αλλα με αθηναιους που εχουν τελειωσει
την ανωτατη σχολη της μκλ ειναι κυριως ανθρωποι με παιδεια μη χ@@@
αυτοι λοιπον οι ανθρωποι που λενε οτι κερδιζουμε σαν χωρα απο τους λαθρο
και αυτοι που τους υποστηριζουν δεν ειναι απλως κουτοι χαζοι και ηλιθιοι βλακες κλπ
αλλα ανηκουν σε ενα ειδος ανθρωπων που κανεις λογικος δεν μπορει να τους διευθετησει
σε κατηγοριες ή να τους βαθμολογησει
προχειρα τους κατατασσω σε ενα ειδος που θελει να πεθανει να εξαφανιστει απο την ζωη
λογω ηττοπαθειας που τους εχει κυριευση ολο το ειναι τους
0 .