Οι ήρωες του Πολυτεχνείου.

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Re: Οι ήρωες του Πολυτεχνείου.

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 02 Δεκ 2022, 17:54

Παυλος Γ. έγραψε:
taxalataxalasa έγραψε:
πότε ενώθηκε και αντιστάθηκε αυτός το λαός;

ούτε στον τρωικό πόλεμο...
ούτε στους περσικούς πολέμους...
ούτε πριν τον αλέκο...
ούτε στο touring του αλεκου...
ούτε μετά τον αλέκο...
ούτε στα ρωμαϊκά έτη...
ούτε εναντίων των οθωμανών...
ούτε το 1821
ούτε το 1940
ούτε ποτέ των ποτώνν+1.

μόνο για κανα ποίημα είναι καλά τα μεγάλα λόγια του Λαού που είναι λαγός.

Τσιτάτα δίχως ουσία.

Zήκος show productions = Ελληνικός Λαός.

:giggle02:

Κάπου τα μπερδεύεις αγαπητέ, ίσως και μπάι πάρποουζ (για να σε ακολουθήσω στο στυλ).
Γραφεις για περσικούς πολέμους.
Η Σαλαμίνα και οι Πλαταιές τί ήταν ;
Δεν είχαμε ένωση κι αντίσταση των τότε Ελλήνων ;

Πριν από αυτές τις μαχες και τη ναυμαχία,
η Σεισάχθεια του Σόλωνα τί ήταν ;
Μήπως η απαρχή για τη γέννηση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού ;
Που ακόμα και σήμερα οι Δυτικοί αποθεώνουν ; (όταν θέλουν να χειραγωγήσουν το πόπολο).

Στην Επανάσταση δεν ήταν ενωμένος ο κόσμος του Μωριά και της Ρούμελης ;
Εξι χρόνια, μέχρι το Ναυαρίνο, κρατούσε τη φλόγα της Επαναστασης αναμμένη.

Στο έπος του ΄40 δεν έπλεκαν οι γιαγιάδες κάλτσες για τους φαντάρους στο μέτωπο ;
(Τόσο καλά μας είχε προετοιμασει ο δικτάτορας Μεταξάς).
Κι αργότερα στο βουνό, πάλι δεν πήγαν γι αντίσταση ;

Το πρόβλημα με το Λαό, ή τις μεγάλες κοινωνικές ομάδες, είναι η οργάνωση.
Δεν υπάρχουν οι δομές και οι δικλείδες, που να προστατεύουν τη λαική ετυμηγορία.
Πρόσφατο παράδειγμα το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ.
Κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος του Λαού, παρά μόνο ο ίδιος ο Λαός και να γίνεται αμεσα αποδεκτή η αποφασή του.

Επίσης κάνεις λάθος και για το σημερινο ΚΚΕ, που δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, ακόμα και του Ζαχαριαδη.
Απλώς έχει τη σφραγίδα του κόμματος και την καπηλεύεται.
Δηλαδή συγκρίνεις γιαλαντζι αριστερούς, σαν τον Κουτσούμπα και τον Τσίπρα,
και όχι πραγματικούς αριστερούς, σαν τους σημερινούς φοιτητές, που αντιστέκονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία,
και τους αλληλέγγυους που βρισκονταν κάθε Τεταρτη στα Ειρηνοδικεία, για τους πλειστηριασμούς.

Γράφεις και πολλά και είναι κάπως δύσκολο να σου απαντώ ξέχωρα για και σε κάθε παράγραφο που αναφέρεσαι.

Θα στα λαλήξω όλα μαζί..

1. Όχι βέβαια. Δεν είχαμε ένωση και αντίσταση των τότε Ελλήνων. Μόνο οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θεσπιείς και οι Πλαταιείς, κυρίως δεν ήθελαν να δώσουν γή και ύδωρ.

Αλλά άσε τι λέει ο taxalataxalasa που είναι μπερδεμένος ίσως και μπάι πæρποουζ.

Κάτσε να στα πει ο Χερ Όδοτους που τα χε γράψει ο ίδιος. Αν χρειαστείς βοήθημα για ξένες γλώσσες, εδώ είμαστε, ζήτα και θα λάβεις.

[7.131.1] Ὁ μὲν δὴ περὶ Πιερίην διέτριβε ἡμέρας συχνάς· τὸ γὰρ δὴ ὄρος τὸ Μακεδονικὸν ἔκειρε τῆς στρατιῆς τριτημορίς, ἵνα ταύτῃ διεξίῃ ἅπασα ἡ στρατιὴ ἐς Περραιβούς· οἱ δὲ δὴ κήρυκες οἱ ἀποπεμφθέντες ἐς τὴν Ἑλλάδα ἐπὶ γῆς αἴτησιν ἀπίκατο οἱ μὲν κεινοί, οἱ δὲ φέροντες γῆν τε καὶ ὕδωρ. [7.132.1] τῶν δὲ δόντων ταῦτα ἐγένοντο οἵδε, Θεσσαλοί, Δόλοπες, Ἐνιῆνες, Περραιβοί, Λοκροί, Μάγνητες, Μηλιέες, Ἀχαιοὶ οἱ Φθιῶται, καὶ Θηβαῖοι καὶ οἱ ἄλλοι Βοιωτοὶ πλὴν Θεσπιέων τε καὶ Πλαταιέων. [7.132.2] ἐπὶ τούτοισι οἱ Ἕλληνες ἔταμον ὅρκιον οἱ τῷ βαρβάρῳ πόλεμον ἀειράμενοι. τὸ δὲ ὅρκιον ὧδε εἶχε, ὅσοι τῷ Πέρσῃ ἔδοσαν σφέας αὐτοὺς Ἕλληνες ἐόντες, μὴ ἀναγκασθέντες, καταστάντων σφι εὖ τῶν πρηγμάτων, τούτους δεκατεῦσαι τῷ ἐν Δελφοῖσι θεῷ. τὸ μὲν δὴ ὅρκιον ὧδε εἶχε τοῖσι Ἕλλησι·
;)

2. Την Δημοκρατία του Σόλωνα την αγάπησαν οι Σπαρτοί και ιδίως ο Αλέκος... :laugh1: Τόσο πολύ ένωσε τους Έλληνες σε ΕΝΑΝ λαγό η σεισάχθεια του Σόλωνα. (Αυτό είναι το θεμά μας, μην ξεχνιέσαι)

3. Στην επανάσταση εναντίων της οθωμανικής φορολογίας, ήταν τόσο ενωμένοι που έκαμαν και δυο-τρεις εμφύλιους για να περνά η ώρα και να μην σκουριάζουν τα άρματα.... :rolll:

4. Το 40 κάναμε ό,τι μας είπαν οι Εγγλέζοι να κάνουμε. Αν μας έλεγαν οι Εγγλέζοι ό,τι οι Ιταλοί είναι φίλοι μας, θα στρώναμε τραπέζι να φάμε φετουτσινοχυλοπίτες με pesto μαζί με τους «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα».

Και έπειτα στην αντίσταση υπήρχε σοβαρή αντίσταση της μιας αντιστασιακής παρεάς εναντίων της άλλης και όλοι εναντίων όλων και ακόμα τραγουδάν κάποιοι εμβατήρια λες και θα πάμε να πάρουμε πάλι την στράτα για να παίκσουμε πόλεμο αναμεταξυ μας και πάλι.

5. Το πρόβλημα με τον λαγό είναι ότι δεν υπάρχει ένας λαγός, αλλά πολλοί λαγοί. Και αν θέλουν οι 70 στους 100 να πέσουν στον γκρεμό, να πάνε να πέσουν μόνοι τους και δεν είναι ανάγκη να πάρουν και τους 30 μαζί τους στην Καΐδα. Αυτό δεν είναι δημοκρατία και από,τι διαβλέπω, δεν ξέρεις καν τι θα πει δημοκρατία, οπως δεν ξέρει και το 99% των ψηφοφόρων. Κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου και το βαφτίζεις δημοκρατία επειδή είναι διάσημη λέξη απ την αρχαιότητα.

6. Οι φοιτητές, εφόσον πήγαν να μάθουν 5-10 πράματα πιότερα από τον απλό εργάτη, καλό θα είναι να μάθουν αυτά τα fαμημένα 5-10 πράματα που πληρώνει ο εργάτης από τους φορούς που δίνει στο κράτος και με αυτά σπουδάζει ο φοιτητής και να αφήσει την «αριστερή» επαναστατική μαλακία που τον δέρνει λόγω της νεανικής ενέργειας που διαθέτει και καλύτερα να διοχετεύσει την ενέργεια αυτή σε κανα άθλημα για είναι mens sana in corpore sano όπως έγραψε ο Decimus Iunius Iuvenalis και που δεν είναι αρχαία ελληνική φράση και συνήθεια, όπως νομίζει το λαγοπόπολο.

Επίλογος
Γενικά, απ' τα γραφόμενά σου, είτε είσαι μέλος της ομάδας που προπαγανδίζει τούντα τα τσιτάτα στα νιάτα, είτε είσαι νιάτο που δεν ξες ακόμα πούθε κλάνει το μπαρμπούνι και σου έχει κάνει πλύση ενκεφάλου κάποιος «αριστερόδεξιός» υπερπατριώτης.

Ένιουέι... Το μπερδεούεϊ το χεις εσύ που αναμασάς σαν μηρυκαστικό την προπαγάνδα με τις κάλτσες της γιαγιάς για τον λαγό. Αυτό με έκανε και γέλασα πολύ...Μόνο απ την Bembo δεν έβαλες κανα άσμα να μας βγούνε τα ζουμιά απ τα μάτια απ το πολυ γέλιο...
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Δεκ 2022, 18:28

Οι φονιάδες της χούντας τους πρώτους που μάζεψαν για μπερντάχι τη νύχτα επιβολής της δικτατορίας ήταν τους γνωστούς κομμουνιστές.
Σκότωσαν όσους σκότωσαν και τους υπόλοιπους τους έστειλαν στα ξερονήσια να τρώνε αστακούς όπως είπε ο αρχιρεζίλης χουνταίος Παττακός που για να συντάξει μια πρόταση του έκαναν πρώτα δυο μήνες φροντιστήριο.

Να μας γράψεις τα ονόματα των κομμουνιστών που σκότωσαν.

Εδώ στοιχεία όχι παπαριές.

Ο Παττακός ήταν μορφωμένος αξιωματικός, σπούδασε σε σχολές πολέμου, απόδειξη ότι τις διαταγές που έδωσε για την κατάληψη των Αθηνών τις κατάλαβαν όλοι και τις εκτέλεσαν.

Στις 4/4/2000 παρέθεσε ένα μενού τι έτρωγαν στο Παρθένι Λέρου μάλιστα το δημοσίευσαν στο «Ελληνόραμα» στο τεύχος του Μαίου του 2012, σε αυτό γράφει:

«Εν όψει της 21ης Απριλίου .... σκέφτηκα να δημοσιεύσω το τι τρώγαμε οι εξόριστοι στο Παρθένι της Λέρου, στο οποίο βρέθηκα την περίοδο 1968 – 1970.

Το κάνω αυτό για να αποδείξω ότι τότε ο γράφων έτρωγε καλύτερα από το «διαιτολόγιο» που επιβλήθηκε στους Έλληνες από το καθεστώς του ΔΝΤ και τις .... δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Το παρατιθέμενο χειρόγραφο «διαιτολόγιο» ανήκει στον τότε συγκρατούμενό βουλευτή της ΕΔΑ και στελέχους του ΚΚΕ Βαγγέλη Σακελλάρη, ο οποίος μαζί με άλλους συνέτασσαν τα εξειδικευμένα διαιτολόγια ανάλογα με τις επιθυμίες και τις αρρώστιες που είχε ο καθένας.

Την γενική εποπτεία την είχε ο ιδιώτης μάγειρας μαζί με τον συμπολίτη μου και μετέπειτα δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη (ήταν και οι δύο από την Λάρισα).
Ορίστε λοιπόν, η φωτοτυπία του χειρόγραφου.... Σημειώνεται ότι αριστερά καταγράφονται τα γεύματα του μεσημεριανού και δεξιά το βραδυνό. Το υπόλοιπο 3,50 δραχ σημαίνει ότι είχα λαμβάνειν αυτό το ποσό.».

Έτσι λοιπόν το βδομαδιάτιο μενού του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου την εβδομάδα 30 Ιουνίου 1970, αλλά και των 400 συγκρατουμένων του περιελάμβανε:
Τρίτη: Κρέας φασολάκια – Κρέας κοκκινιστό.
Τετάρτη: Κρέας κοκκινιστό – Τοματο (δυσανάγνωστο) και τυρί.
Πέμπτη: Κότα με πατάτες τηγανιτές - Κρέας κοκκινιστό και φρούτα.
Παρασκευή: Ψάρι τηγανητό με σαλάτα - Κρέας κοκκινιστό.
Σαββάτο: Κρέας μελιτζάνες - Κρέας (δυσανάγνωστο).
Κυριακή: Κρέας μακαρόνια – 3 αυγά φρέσκα.
Δευτέρα: Μουσακάς - Κρέας κοκκινιστό.
+ 3,50 δραχ

Δηλαδή σε μια βδομάδα έφαγε 9 (Εννιά) φορές κρέας μία ψάρι και μία μουσακά.

https://www.dimokratianews.gr/content/8 ... edonia-mas
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 02 Δεκ 2022, 18:44

pluton έγραψε:
Οι φονιάδες της χούντας τους πρώτους που μάζεψαν για μπερντάχι τη νύχτα επιβολής της δικτατορίας ήταν τους γνωστούς κομμουνιστές.
Σκότωσαν όσους σκότωσαν και τους υπόλοιπους τους έστειλαν στα ξερονήσια να τρώνε αστακούς όπως είπε ο αρχιρεζίλης χουνταίος Παττακός που για να συντάξει μια πρόταση του έκαναν πρώτα δυο μήνες φροντιστήριο.

Να μας γράψεις τα ονόματα των κομμουνιστών που σκότωσαν.

Εδώ στοιχεία όχι παπαριές.

Ο Παττακός ήταν μορφωμένος αξιωματικός, σπούδασε σε σχολές πολέμου, απόδειξη ότι τις διαταγές που έδωσε για την κατάληψη των Αθηνών τις κατάλαβαν όλοι και τις εκτέλεσαν.

Στις 4/4/2000 παρέθεσε ένα μενού τι έτρωγαν στο Παρθένι Λέρου μάλιστα το δημοσίευσαν στο «Ελληνόραμα» στο τεύχος του Μαίου του 2012, σε αυτό γράφει:

«Εν όψει της 21ης Απριλίου .... σκέφτηκα να δημοσιεύσω το τι τρώγαμε οι εξόριστοι στο Παρθένι της Λέρου, στο οποίο βρέθηκα την περίοδο 1968 – 1970.

Το κάνω αυτό για να αποδείξω ότι τότε ο γράφων έτρωγε καλύτερα από το «διαιτολόγιο» που επιβλήθηκε στους Έλληνες από το καθεστώς του ΔΝΤ και τις .... δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Το παρατιθέμενο χειρόγραφο «διαιτολόγιο» ανήκει στον τότε συγκρατούμενό βουλευτή της ΕΔΑ και στελέχους του ΚΚΕ Βαγγέλη Σακελλάρη, ο οποίος μαζί με άλλους συνέτασσαν τα εξειδικευμένα διαιτολόγια ανάλογα με τις επιθυμίες και τις αρρώστιες που είχε ο καθένας.

Την γενική εποπτεία την είχε ο ιδιώτης μάγειρας μαζί με τον συμπολίτη μου και μετέπειτα δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη (ήταν και οι δύο από την Λάρισα).
Ορίστε λοιπόν, η φωτοτυπία του χειρόγραφου.... Σημειώνεται ότι αριστερά καταγράφονται τα γεύματα του μεσημεριανού και δεξιά το βραδυνό. Το υπόλοιπο 3,50 δραχ σημαίνει ότι είχα λαμβάνειν αυτό το ποσό.».

Έτσι λοιπόν το βδομαδιάτιο μενού του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου την εβδομάδα 30 Ιουνίου 1970, αλλά και των 400 συγκρατουμένων του περιελάμβανε:
Τρίτη: Κρέας φασολάκια – Κρέας κοκκινιστό.
Τετάρτη: Κρέας κοκκινιστό – Τοματο (δυσανάγνωστο) και τυρί.
Πέμπτη: Κότα με πατάτες τηγανιτές - Κρέας κοκκινιστό και φρούτα.
Παρασκευή: Ψάρι τηγανητό με σαλάτα - Κρέας κοκκινιστό.
Σαββάτο: Κρέας μελιτζάνες - Κρέας (δυσανάγνωστο).
Κυριακή: Κρέας μακαρόνια – 3 αυγά φρέσκα.
Δευτέρα: Μουσακάς - Κρέας κοκκινιστό.
+ 3,50 δραχ

Δηλαδή σε μια βδομάδα έφαγε 9 (Εννιά) φορές κρέας μία ψάρι και μία μουσακά.

https://www.dimokratianews.gr/content/8 ... edonia-mas

που ναι οι φακες, τα φασολια, τα ρεβυθια, τα φαλαφελ και λοιπες βεγκαν επιλογες;

αυτο το μενου ειναι βασανιστήριο χοληστερίνης...

Καθάρματα...

Κουμπαριες με τσοπαναραιους για να πουλανε κρεας...; :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Δεκ 2022, 18:59

ΠΕΡΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ συνεντευξη Παττακού

.....

Εις υπουργικόν συμβούλιον του 1967, περί τον μήνα Ιούλιο - Αύγουστο, ο Γραμματεύς του υπουργικού Συμβουλίου πήρε τηλεφώνημα το οποίον μας μετέφερε:

- Κύριε Πρωθυπουργέ, ξένον πρακτορείον Ειδήσεων αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βασανίζεται ο Ανδρέας Παπανδρέου εις τα Φυλακάς Αβέρωφ, μέχρι θανάτου. Γυρίζω τότε στον Κόλλια και του λέω:
- Κύριε Πρωθυπουργέ θα πάω να δω τι συμβαίνει.

"Να πας παιδί μου", μου λέει ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος έγινε Πρωθυπουργός κατ' επιλογήν του ιδίου του Βασιλέως.

Πήγα, λοιπόν, στας Φυλακάς Αβέρωφ και έμεινα μόνος μου στο κελί του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο παρεκάλεσα να μου πει τίμια, εάν πράγματι του συμπεριφέρονται άσχημα…

Και τι σας είπε ο Ανδρέας, Στρατηγέ;

Μου είπε ότι του συμπεριφέρονται άψογα.

Δηλαδή "περνάτε καλά;" τον ερωτώ και ο Ανδρέας μου απαντά:
"Έ, όχι βέβαια, δεν περνάω καλά, στην φυλακή είμαι. Ελάτε εδώ να σας δείξω". Και με πήγε προς το παράθυρο του κελλιού του που έβλεπε προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μου έδειξε μία γυναίκα με παιδιά που καθόταν σε ένα κέντρο, στην απέναντι πλευρά της Αλεξάνδρας, όπως κατεβαίνουμε από τους Αμπελοκήπους. Και μου λέει: "Βλέπετε αυτή τη γυναίκα και αυτά τα παιδιά; Είναι η γυναίκα μου και τα παιδια μου"! Του λέω:

Και γιατί κάθονται εκεί; "Διότι περιμένουν την ώρα του επισκεπτηρίου", μου απαντά ο Ανδρέας… Αμέσως, φώναξα τον Διευθυντή των Φυλακών και του είπα:
Η γυναίκα, τα παιδιά και όσοι φίλοι του κυρίου Παπανδρέου θέλουν να τον βλέπουν, μπορούν να έρχονται οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου θέλουν. Ακόμη και την νύχτα να αφήνετε την γυναίκα του να έρχεται να τον βλέπει, μπορεί να θέλει να κάτσει στο κρεββάτι λιγάκι!
"Μα ο Κανονισμός απαγορεύει τις επισκέψεις στην φυλακή την νύχτα", μου είπε ο Διευθυντής κι εγώ του απάντησα:
"Για τον Παπανδρέου επιτρέπεται"…

Και τι σας είπε ο Ανδρέας;

Μόλις έφυγε ο Διευθυντής, τον ρώτησα αν θέλει τίποτε άλλο. Και μου λέει ο Ανδρέας:
"Όπως ξέρετε, πίνω λιγάκι ουϊσκάκι και το έχω επιθυμήσει". Του απαντώ: Πόσο θέλετε; Θέλετε ένα μπουκαλάκι την ημέρα; "Ναι", μου λέει ο Ανδρέας.. Φωνάζω πάλι τον Διευθυντή και του λέω:
- Κύριε Διευθυντά, στον κ. Παπανδρέου να φέρνετε όσα μπουκάλια ουΐσκυ την ημέρα θέλει! Κι έφυγα…

Κατά τα άλλα, ο Ανδρέας βασανιζόταν μέχρι θανάτου στις Φυλακές Αβέρωφ, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρακτορεία…

Περιμένετε να δείτε την συνέχεια, που δεν την έχω πει ποτέ: Το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ημείς έγκλειστοι εις τας Φυλακάς Κορυδαλλού. Μου έστειλε λοιπόν, ο Ανδρέας στην φυλακή έναν συμφοιτητή του και συν-καθηγητή του εις την Αμερική ονόματι Τζέημς Σβάρτς, Εβραιοαμερικάνο.

Ο Σβάρτς ήλθε στον Κορυδαλλό το μεσημέρι που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Με ξεκλείδωσαν να κατέβω στο επισκεπτήριο, διότι με περιμένει κάποιος. Χαιρετηθήκαμε με τον Σβάρτς, τον οποίον βεβαίως δεν εγνώριζα. Μου είπε ότι τον έστειλε ο Ανδρέας Παπανδρέου και μου έδωσε ένα ραδιοφωνάκι SONY Ιαπωνικό κι ένα κουτί γλυκά.
Ήταν Δευτέρα και ο Σβάρτς μου είπε: "Προχθές Σάββατο το βράδυ, έφαγα στο Καστρί με την γυναίκα μου και με την Μαργαρίτα και τα παιδιά του Ανδρέα. Επί τρεις ώρες ο Ανδρέας μίλαγε για τον Παττακό: Την τιμιότητά του, την ανθρωπιά του, την λεβεντιά του, την ευγένειά του και την ευγνωμοσύνη που οφείλει στον Πατττακός… Και τότε του λέω: - Πώς ανταποδίδει ο κύριος Πρωθυπουργός την ευγνωμοσύνη του, με το να μας κρατάει στην Φυλακή;

Και τι έγινε τελικά, Στρατηγέ;

Έφυγε ο Σβάρτς για την Αμερική και το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μου έγραψε ότι μετέφερε στον Ανδρέα την συζήτησή μας. Και του απήντησε ο Ανδρέας: "Έστειλα στον κύριο Παττακό μία επιστολή και τον παρακάλεσα να μου ζητήσει να βγει από την φυλακή. Και προς τιμήν του μου απήντησε ο Παττακός ότι θεωρεί τον εαυτόν του ως μόνο υπεύθυνο για την 21η Απριλίου. Και ότι συνεπώς, θα πρέπει να βγουν νωρίτερα από την φυλακή οι μη υπεύθυνοι ως αυτός".

Τελικά, γιατί δεν σας αποφυλάκισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αφού αισθανόταν ευγνώμων προς τον Παττακό;

Ακούστε την συνέχεια, γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσα: Την Μεγάλη Τετάρτη του 1988, ο Ανδρέας εκάλεσε την γυναίκα μου την κυρία Παττακού στο Καστρί. Επήγε η κυρία Παττακού με δωράκι, όχι 500 εκατομμύρια που έλεγε στους δικούς του ο Ανδρέας, αλλά με ένα κουτάκι γλυκά. Και της είπε ο Ανδρέας ότι θα μας βγάλει δύο μήνες προ των εκλογών που επρόκειτο να γίνουν το 1989. "Μα δεν αντέχουν οι άνθρωποι, πέρυσι ηυτοκτόνησε ο Αγγελής. Να περιμένουν έναν χρόνο ακόμα;" του απάντησε η γυναίκα μου και ο Ανδρέας την καθησύχασε ότι οι Εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 1988. Τελικώς όμως αρρώστησε, πήγε στο Χέρφιλντ, ξέσπασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά κι εμείς παραμείναμε στην φυλακή.....

https://www.makeleio.gr/%CE%BA%CE%B5%CE ... %84%CE%B1/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Δεκ 2022, 19:06

Για το μενού στο Παρθένι Λέρου έχει και την σχετική φωτογραφία

Έτσι τρώγαν και στα Γκουλάγκ;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Δεκ 2022, 19:27

μπορω να πω οτι μια μαλακια και ενα καλο στον εγκεφαλο το εχουν οι πιο πολλοι -δεν θελω να βαλω και τον
εαυτο μου μεσα στους πολλους και ειλικρινα η γνωμη που εχω για τον εαυτο μου δεν ειναι και καλη
αλλα μπροστα στις παπαριες που ξεστομιζετε ταχα για σοφιες ή για αληθινα περιστατικα κλπ
πχ λεει ο παυλος οι φοιτητες που εδιωξαν την αστυνομια
απο το πολυτεχνειο ειναι επαναστατες δημοκρατικοι κλπ το λογικο θα ηταν να ελεγε οτι απο την στιγμη που εχουμε βανδαλισμους θα πρεπει να υπαρχει και αστυνομια -ουτε και εμενα μου αρεσει η αστυνομια στα σχολεια
αλλα απο την στιγμη που μια μεριδα φοιτητων βανδαλιζει στο ονομα της δημοκρατιας πρεπει μια δημοκρατικη χωρα
να τους κοψει τον γκωλο μια και καλη ή παλι οτι οι ελληνες ενωνονται σε μια δυσκολη στιγμη και αυτο μαλακια ειναι
η αληθεια ειναι οτι δυσκολα ενωνονται αν δεν βρεθει μαι ηγετικη μορφη που θα τους ενωσει

απο ανεκαθεν οι ελληνες ακολουθουσαν εναν ηγετη που σημαινει οτι δεν ειναι δημοκρατες και πιστευουν σε μια δικαια
δικτατορια και κανενας λαος πλην των σημερινων αμερικανων δεν ειναι δημοκρατες εξαιρεση εχουμε και με τους
'αγγλους στην ιδιοτυπη βασιλική δημοκρατια που ειχαν και δεν ξερω αν θα την εχουν στο μελλον
εμεις για να φτασουμε στο πολιτικο επιπεδο της δυσης θα χρειαστουν αιωνες ή μια φιλοσοφημενη δικτατορια 50 ετων

και υπαρχει και μια εσφαλμενη εντυπωση στην ελλαδα και αυτη η εντυπωση καθιερωθηκε απο τους αριστερους
και μια μεριδα δεξιων φιλοδυτικων τομαριων που ακομη και σημερα μας εμποδιζει να δουμε την πραγματικοτητα

οτι στην ευρωπη μετα τον διαφωτισμο υπηρχε δημοκρατια παραμυθια ειναι δεν υπηρχε καμια δημοκρατια
και εκεινο που εκανε την διαφορα με μας ειναι οτι υπηρχαν πανισχυρα σωματεια εργατοτεχνικων που σχηματιστηκαν
σε μια μακρα πορεια λογω της αναγκης εξαγωγικων προιοντων για να γεμιζουν τα βασιλικα θησαυροφυλακια
για τις πολεμικες αναγκες μιας δυσης που πολεμαγε συνεχως για 200 και χρονια ετσι καθιερωθηκε μια κουλτουρα
που δεν την εχουμε εμεις και ολα τα υπολοιπα βαλκανια

ετσι σημερα αποκτησαμε μια λαθεμενη δημοκρατια που ειναι υπερ των λαμογιων ανεξαιρετως χρωματος
και ιδεολογιας -τα καθικια δεν εχουν χρωμα οπως και οι βλακες και οι ηλιθιοι
με τους βλακες εννοω τους χρησιμους ηλιθιους των κομματων πλην των εθνικιστων κομματων
αυτοι τουλαχιστον αναγνωριζουν μια πτυχη της πραγματικοτητας ειδεμη οι αλλοι ειναι σε φαση πληρως
μαλακυνσης αφου αν τους πεις να διαλεξουν ή δεκα εκατομμυρια λαθρο ή το κομμα του κασι στην βουλη
θα προτιμησουν τα δεκα εκ.λαθρο -δεν εχουν καμια επιγνωση στην θεση τους
-αυτα γιατι μου την βιδωσε καποιος\γραφιας λεγοντας στο ασχετο -να μην φτασουμε στο σημειο να μπει
ο κασι στην βουλη -ουστ ηλιθιοι κοπριτες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 02 Δεκ 2022, 19:51

nemo έγραψε:...να μην φτασουμε στο σημειο να μπει

Και τι έγινε που μπηκε μια φορα στην βουλη ; Τι άλλαξε; Τίποτα... Και τι θα αλλάξει αμα ξαναμπεί; Πάλι τίποτα.

Εκεί νομίζεις ό,τι είναι το πρόβλημα; Στο ποιός θα μπεί στην βουλή; Αυτός κάνει μόνο για μαντρόσκυλο... για να γαβγίζει εθνικοπρολεταρικά... Θες να βάλεις το εθνικοπρολετάριο μαντρόσκυλο να γίνει αφέντης; ή θες να του εξασφαλίσεις μεροκάματο χωρίς να εργάζεται... Να πάει να εργαστεί μολίς βγει από το κελί... Ο τζάμπας (βουλευτικός μισθός) νομίζω πως τελείωσε για δαύτονε...
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Δεκ 2022, 23:30

taxalataxalasa έγραψε:
nemo έγραψε:...να μην φτασουμε στο σημειο να μπει

Και τι έγινε που μπηκε μια φορα στην βουλη ; Τι άλλαξε; Τίποτα... Και τι θα αλλάξει αμα ξαναμπεί; Πάλι τίποτα.

Εκεί νομίζεις ό,τι είναι το πρόβλημα; Στο ποιός θα μπεί στην βουλή; Αυτός κάνει μόνο για μαντρόσκυλο... για να γαβγίζει εθνικοπρολεταρικά... Θες να βάλεις το εθνικοπρολετάριο μαντρόσκυλο να γίνει αφέντης; ή θες να του εξασφαλίσεις μεροκάματο χωρίς να εργάζεται... Να πάει να εργαστεί μολίς βγει από το κελί... Ο τζάμπας (βουλευτικός μισθός) νομίζω πως τελείωσε για δαύτονε...

θα σταθω στην πρωτη κουβεντα που ειπες που εχει ολο το ζουμι και μας δειχνει και το μεγαλειο του χρησιμου ηλιθιου
ακριβως δε θα συμβει τιποτα τιποτα τιποτα τιποτα

για αυτο το τιποτα οι ηλιθιοι γινονται χρησιμα εργαλεια τα οποια κτυπουν και ζημιογονουν την κοινωνια
προσεξε προκαλουν οι ιδιοι τα επεισοδια για να εχουν μοναδες καταστολης

και εδω ξαναεχουμε την απορια γιατι οι αριστεριστες θελουν επεισοδια; αν δεν ειναι τα δεκανικια της εξουσιας;
τα υπολοιπα που γραφεις ειναι πιπες
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 03 Δεκ 2022, 05:31

nemo έγραψε:
taxalataxalasa έγραψε:

θα σταθω στην πρωτη κουβεντα που ειπες που εχει ολο το ζουμι και μας δειχνει και το μεγαλειο του χρησιμου ηλιθιου
ακριβως δε θα συμβει τιποτα τιποτα τιποτα τιποτα

για αυτο το τιποτα οι ηλιθιοι γινονται χρησιμα εργαλεια τα οποια κτυπουν και ζημιογονουν την κοινωνια
προσεξε προκαλουν οι ιδιοι τα επεισοδια για να εχουν μοναδες καταστολης

και εδω ξαναεχουμε την απορια γιατι οι αριστεριστες θελουν επεισοδια; αν δεν ειναι τα δεκανικια της εξουσιας;
τα υπολοιπα που γραφεις ειναι πιπες

Ρε συ νεμο, ο εθνικοκομμουνιος δεν διαφερει σε τιποτα απο τον απλο κομμουνιο, που αποκαλεις αριστερο, παρα μονον στον σταυρο και το δρεπανοσφυρο.

Τι αριστεριστες και κουραφεξαλα μας τσαμπουνας; Νομιζω πως μασαω απο τετοια παραμυθια; Κανενας απ δαυτους που ναι στο γραικυλιο κυνοβουλιο δεν θελει ελευθερους και σκεπτομενους πολιτες και φυσικα ουτε ο δικος σου που διαφημιζεις και θελει να το παιξει δικτατορισκος.

Για μενα οι κυβερνωντες δεν πρεπει να ειναι κατι πιοτερο απο εναν υπαλληλο που αναλαμβανει να κανει μια εργασια για το αφεντικο - πολιτη ενω εσυ φανταζεσαι πεφωτισμενες δικτατοριες που θα καλουπωσουν τον υπηκοο (μη πολιτη) να γινει με το ζορι αυτο που θες εσυ.

Η διαφορα μας ειναι τεραστια. Βεβαια το συστημα ειναι πολυ κοντα σε αυτο που θες εσυ, αφου μας εχει κανει να διαλεγουμε αφεντη - βασιλιά με τους αυλικους ανα τακτα χρονικα διαστηματα και το ονομαζουν αυθαιρετα δημοκρατια, ενω ειναι πολυ μακρυα απο αυτο που θελω εγω που ειναι πραγματικη δημοκρατια και ρεπουμπλικα συναμα των πολιτων (οπλιτων).

Πολυ δυσκολα θα γινει αυτο που θελω εγω, με τετοια γιδια υπηκοους που εχουμε στην χωρα, ενω ευκολα γινεται αυτο που θες εσυ, αν σε αφησουν οι υπολοιποι που ειναι του ιδιου συναφιου με εσενα, αλλα για κακη σου τυχη ειναι πιο πονηροι και πιο μαγκες απο εσενα που κλαιγεσαι σαν παιδακι που το πλακωσανε στα σκαμπίλια οι ομοιοι του.

Εγω θελω να γινω Ελβετια και ΕΠΑ και εσυ θες να γινεις Αιγαιακή Ουγκάντα με τον δικο σου, σε ρολο ημιλευκου Idi Amin Dada Oumee.

Και αφου σκεφτεσαι και πιπες, προφανως τις εχεις στην σκεψη σου διαρκως.

Αν δεν το εχεις καταλαβει, ολοι οσοι ψηφιζουν σε αυτο το προλεταριακο ηγετικο πρωθυπουργικο συστημα, ειναι χρησιμοι ηλιθιοι. Μη δ' ενος εξαιρουμενου.

Για όσο ψηφιζα, ειμουν ενας ακομα χρησιμος ηλιθιος... Μολις σταματησα να ψηφιζω, ελευθερωθηκα απο το παραμυθι και γνωριζω πως το προλεταριακο κρατος ειναι εναντιων μου, ανεξαρτητως του ποιος ειναι στο τιμονι του σαν βασιλικος με μπολικους μαϊντανους τριγυρω του.

Οταν και αμα αλλαξει το συστημα και οι υπηκοοι γινουν πολιτες και παρουν την εξουσια, θα ξαναψηφισω... Ως τοτε θα παρακολουθω το τσιρκο σας και οσο και οπου και οταν μπορω θα κλεβω τους κλεφτες κυβερνωντες και προλεταριακο δημοσιο και βιαιο κρατος. Οπου και οταν δεν μπορω, θα τους πλερωνω να κανω την εργασια μου και να με αφηνουν ησυχο. Η εργασια μου να ειναι καλα, να εχω να τους πλερωνω... όλοι εχουν μια τιμη... ουδ' εις εκτος τιμοκαταλόγου... ολοι ειναι στον τιμοκαταλογο. Από έξω αριστερά ίσαμε έξω δεξιά... Ούλοι τους....

ντοντ γουόρι, μπι χάπι...
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Δεκ 2022, 10:10

γραφεις πολλα και αδυνατω να τα πιασω ολα και καπου εχεις δικιο και καπου αδικο
στην ομοιοτητα εθνικισμου με κομμουνισμο θα συμφωνησω -διαφερουν σε 1 δεν θελουν αφεντικα
ενω ο εθνικισμος θελει τα αφεντικα αλλα με κρατικο ελεγχο

ο εθνικισμος θελει πολιτες οπως και ο κομμουνισμος θελει καλους κομμουνιστες -αυτη ειναι ακομη μια διαφορα
αλλα αλλο πραγμα ο καλος κομμουνισμος και αλλο πραγμα ο καλος πολιτης
ο ενας δρα για τα συμφεροντα του κομματος της ιδεας του κομμουνισμου -που δεν τον ενδιαφερει αν ειναι εθνος
και ο αλλος δρα για τα συμφεροντα της συλλογικοτητας και του εθνους και μονο

στο τελευταιο που γραφεις -οταν και αμα αλλαξει το συστημα και οι υπηκουοι ξαναγινουν πολιτες θα ξαναψηφισεις
ειναι χοντρη μαλακια και απο μονος σου θα επρεπε να το ξανασκεφτεις και να ψηφιζεις εκεινο που θεωρεις
για πιο σωστο -δεν εχει σημασια πιο κομμα -τοτε μονο θα ξαναγινεις ελευθερος πολιτης γιατι τωρα με τα μυαλα
που κουβαλας εισαι και συ ενα προβατο αναμεσα στα αλλα -ο ψηφος ειναι μια δυναμη ασχετα αν την παραβλεπουμε
ή την χρησιμοποιουμε με λαθος τροπο

δεν μπορεις να γινεις ελβετια οπως εσυ την φανταζεσαι γιατι η ελβετια δεν ειναι αυτη που φανταζεσαι
αλλα και να ηταν και παλι δεν μπορεις να γινεις αρα φαντασιωνεσαι πραγματα φαντασιακα
η ελβετια οπως και το βελγιο ειναι τεχνικα κρατη που εγιναν λογω μια ιδιαζουσας καταστασης που επικρατουσε
στα χρονια του πολεμου και εγιναν και για ενα λογο ακομη για να παραμεινουν ουδετερα αναμεσα σε εθνικιστικα
κρατη και εθνη τεσπα οπωςκαι να εγιναν τα καταφεραν χυνοντας το αιμα τους και εκμεταλλευοντας και την
παραμικρη εκδοχη και οχι οπως εσυ αποφευγοντας τις μαχες -κανενας πολιτης κανενας ελευθερος πολιτης
δεν αποφευγει τον πολεμο ή τις μαχες αν θελει να παραμεινει ελευθερος
κοιτα μας και σημερα που ολοι σχεδον οι ελ αποφευγουν να δωσουν τις μαχες αλλα συγχρονως βριζουν
για το οποιοδηποτε τους πολιτικους

ο εθνικισμος ο σωστος εθνικισμος δεν εχει ηγετες αλλα νομους οπως θα επρεπε να συμβαινει και με τον καλο
κομμμουνισμο και ξαναερχομαστε στον κασι που οπως ειπες και συ τιποτα δεν θα καταφερει αν μπει στην βουλη
και συμφωνησα και εγω αλλα γιατι το παρομοιαζουν σαν τον μεγαλυτερο κινδυνο;
ειναι πραγματικα επικινδυνος ο κασι και το κομμα ;και ξανερχομαστε στα γιδια που παραβλεπουν εκατονταδες
αλλα ζημιογόνα πραγματα για την χωρα τους επειδη ο τσοπανος τους ειπε και τους επεισε οτι ειναι επικινδυνος
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”