Η Ελλάδα θα θέσει στην ΕΕ το θέμα συνεργασίας Facebook-Ellinika hoaxes

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Τα ellinikahoaxes κατεβασαν θέμα της Δημοκρατίας και αυτή απαντάει με μήνυση

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 24 Μάιος 2020, 18:19

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:..Αριστο σταματα να εκτιθεσαι σε αυτους που σε μηδενιζουν,, δεν εχει νοημα...μαζι με τον σπαρκ ειστε σε ξεχωριστο τομεα δημιουργικοι διαδραστες μεσα στο διαδικτυο οχι απλα χασομερηδες χαμουρηδες ...οι κοντρες με μη δημιουργους χρηστες μελη του διαδικτυου χασομερηδες δεν οφελει ...αν απλα το κανετε για διαδοση διανομη των ιδεων οκ το συμμεριζομαι μονο τοτε ...

Δικιο εχεις αλλα η συγκεκριμενη εποχη απαιτει οχι μονο φιλοσοφικη ενατενιση και εκλεκτικες κουβεντες μεταξυ ομοιδεατων αλλα και στρατευση για το καλο της κοινοτητας. Οταν φιλοσοφουσαμε με τον εργδημεργ ηταν αλλες οι εποχες και αλλες οι τωρινες. Οταν πανε να μας κανουν ψηφιακα σκλαβακια πρεπει να το καταγγελουμε σε καθε ευκαιρια ακομη και αν αυτο μας στοιχισει ψυχοφθορους καυγαδες με ιδιαιτερα αρνητικα ατομα.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: Τα ellinikahoaxes κατεβασαν θέμα της Δημοκρατίας και αυτή απαντάει με μήνυση

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 24 Μάιος 2020, 19:19

Αρίστος έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:..Αριστο σταματα να εκτιθεσαι σε αυτους που σε μηδενιζουν,, δεν εχει νοημα...μαζι με τον σπαρκ ειστε σε ξεχωριστο τομεα δημιουργικοι διαδραστες μεσα στο διαδικτυο οχι απλα χασομερηδες χαμουρηδες ...οι κοντρες με μη δημιουργους χρηστες μελη του διαδικτυου χασομερηδες δεν οφελει ...αν απλα το κανετε για διαδοση διανομη των ιδεων οκ το συμμεριζομαι μονο τοτε ...

Δικιο εχεις αλλα η συγκεκριμενη εποχη απαιτει οχι μονο φιλοσοφικη ενατενιση και εκλεκτικες κουβεντες μεταξυ ομοιδεατων αλλα και στρατευση για το καλο της κοινοτητας. Οταν φιλοσοφουσαμε με τον εργδημεργ ηταν αλλες οι εποχες και αλλες οι τωρινες. Οταν πανε να μας κανουν ψηφιακα σκλαβακια πρεπει να το καταγγελουμε σε καθε ευκαιρια ακομη και αν αυτο μας στοιχισει ψυχοφθορους καυγαδες με ιδιαιτερα αρνητικα ατομα.

.

σχολιο 35

..εννοειται δε μιλω για εγκλεισμο στη φιλοσοφικη ενατενιση ειδικα αυτη την εποχη την κοσμογονικη αν κι αυτο πρεπει να ειναι σταθερη δραστηριοτητα μας ...δε πρεπει να την εγκαταλειπουμε αλλιως η κριση για τα πρακτικα κοινωνικα προβληματα φθεινει κι αλλοτριωνεται επικινδυνα ..η φιλοσοφια και αποκρυφολογια τροφη στην κριση για τα κοινωνικοπολιτικα θεματα,την κανει σφαιρικη βαθια ευελικτη ...προσωπικα τα συνδυαζω και τα δυο .. αλλα εδω στα φορουμ κανεις δε γνωριζει τις αλλες κοινωνικες μου δραστηριοτητες τις επιμορφωτικες στο διαδικτυο.. ...αυτο εννοω με το <<μην εκτειθεσαι εδω μεσα >> με μελη που δεν μπορουν να αναγνωρισουν αξια σε αυτο που κανεις...και που αμαυρωνουν την εικονα σου ...ισως κι αυτοι αθελα τους απλ παρεξηγωντας σε ...και σου τρωνε ενεργεια ...να που θα σε οφελουσε η φιλοσοφικη ενατενιση.. στο να κατανοεις που και πως θα εκτεθεις ...

παντως δεν ειναι καθολου ευχαροστο να βλεπεις να προσβαλεται ενα αξιος δημοσιολογος ...ακομη κι αυτος δρα επαγγελματικα ...γιαυτο κια οι παρεμβασεις αυτες ...

ο γενικος κανονα της διαχυσης των ιδεων ...ειναι ...
μιλαμε σε ολους και στον καθενα αναλογα με την επιθυμια του να μαθει, αναλογα με το ποιος ειναι και τι μπορει να καταλαβει αλλα μιλαμε και σε εκεινους που δεν επιθυμουν να μαθουν τους αδιαφορους μιλαμε κρακτικα κεντρωντας τους το ενδιαφερον, δεν τους αγνοουμε ....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: Η Ελλάδα θα θέσει στην ΕΕ το θέμα συνεργασίας Facebook-Ellinika hoaxes

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 24 Μάιος 2020, 19:27

Αρίστος έγραψε:Σημερα δημοσιευσε το παρακατω αρθρο μου η εφημεριδα Δημοκρατια. :D

viewtopic.php?f=18&t=11854&start=40#p295539

.

σχολιο 35

...διανεμω τα αρθρα σου σε ομαδες στο φεις και μεσω προσωπικων μηνυματων αν και δεν συμφωνω απολυτως με τις θεσεις που αναπτυσσονται ..και ελπιζω να βρω διαθεση και καθαροτητα πνευματος να ασκησω την κριτικη μου .. τα διανεμω γιατι θεωρω οτι αποτελουν πολυ καλες αναλυσεις και εξαιρετικα κειμενα με πληροφοριακο υλικο ..συνωμοσιολογικα εμπνευσμενα, τροφη για ψαξιμο περαιτερω .. ολα αυτα τα στοιχεια τα καθιστουν τα αρθρα σου ξεχωριστα μεσα στο υπολοιπο συφερτο των διαδικτυακα γραφομενων ..

...οπως και τα γραφομενα του Παυλου εχουν πολυ υλικο πληροφοριακο σε αυτο το νημα και θα τα διανεμω κι αυτα ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 24 Μάιος 2020, 19:33

σχολιο 36

..Αριστο μπορεις να τα συγκεντρωσεις ολα όσα εγραψες τους τελευταιους μηνες σε μια σελιδα ... να διευκολυνεις οσους θελουν να διαβασουν γενικα τις θεσεις σου και να διανειμουν τα αρθρα σου στο διαδικτυο???
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 24 Μάιος 2020, 21:09

Θα τα κυκλοφορησω σε βιβλιο που θα βγει τελος Ιουνιου, αρχες Ιουλιου.

Απο μικρος ηθελα να γινω συγγραφεας, το blogging δεν μ' αρεσει.

Εχω ενοχες μαλιστα που αργησα πολυ και τρεχω να καλυψω το εδαφος με γοργα βηματα.

Μυθηρα το καλοκαιρι δεν θα βγαλω σε βιβλιο μονο τα πολιτικα μου αρθρα.

Θα βγαλω και καποια πιο ιδιαιτερα κειμενα που θα κυκλοφορησουν απο τις εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ. ;)

Αυτα κι αν εχω ενοχες που εχω καθυστερησει να τα δημοσιευσω!

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Μάιος 2020, 08:09

Αρίστος έγραψε:Θα τα κυκλοφορησω σε βιβλιο που θα βγει τελος Ιουνιου, αρχες Ιουλιου.

Απο μικρος ηθελα να γινω συγγραφεας, το blogging δεν μ' αρεσει.

Εχω ενοχες μαλιστα που αργησα πολυ και τρεχω να καλυψω το εδαφος με γοργα βηματα.

Μυθηρα το καλοκαιρι δεν θα βγαλω σε βιβλιο μονο τα πολιτικα μου αρθρα.

Θα βγαλω και καποια πιο ιδιαιτερα κειμενα που θα κυκλοφορησουν απο τις εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ. ;)

Αυτα κι αν εχω ενοχες που εχω καθυστερησει να τα δημοσιευσω!

.

σχολιο 37

...τα περιμενουμε λοιπον,,, ειναι καμαρι μου να διαβαζω συγγραφεις που ετυχε εστω και διαδικτυακα να ανταλλαξω σε προσωπικο υφος κουβεντες μαζι τους ...

...κι εγω ετοιμαζω κατι μεγαλο ... θα κυκλοφορησει ελευθερα και δωρεαν στο διαδικτυο...οπως ειναι ο κανονας της διανομης για μας τους Κορακες της Χρυσης Βουλας ( χεχε φαντασιοπληξια κι αυτη !!!) οταν κυκλοφορησει τελικα θα το προβαλλω κι εδω μεσα ..

..ετοιμαζω την<< ΗΛΙΑΙΑ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ>> 250 -300 σελ.ενα εργο δεκαετιας που θα εχει και συνεχειες συν το χρονω ως Παραρτηματα -Συμπληρώματα, ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ...αληθινα Μυθηριακο!!αλλ κια λλα εργα βρισκονται στα σκαρια για συτηματκη μεσω βιβλιου διανομη οπως η ΜΥΘΗΡΙΑΚΗ ΕΠΤΑΛΟΓΙΑ ...

..τελικα αν δεν εισαι δημιουργοςσε ενα τομεα δεν μπορεις να αναγνωρισεις την αξια αλλων δημιουργων ...αν εισαι καφενοχαμουρης, τυχαρπαστος αρακτος χασομερης ηδονοχαψίας των ημερων απλα οταν ακους για δημιουργους και στρατευμενους σε ενα σκοπο νοιωθεις εκμηδενισμενος και γιαυτο αντιδρας ....απο φθονο για εκεινον που εχει στοχευμενη και στοχοποιο ζωη που ειναι στρατευμενος και κυριος της ζωη του ..που ειναι προσωπικοτητα ...

...γιαυτο πρεπει να καταλαβαινουμε τις αντιδρασεις των αρακτων ανθρωπων ...σιγουρα αναμεσα τους υπαρχουν εξεχουσες προσωπικοτητες που εχουν απλα αδρανοποιηθει ... κια χρειαζονται ενα δυνατο εναυσμα για να εγερθουν ως προσωπικοτητες ...και να γινουν αυτο που μπορουν να γινουν ....δεν το ξεχναμε αυτο !!!και δεν σταματαμε να τους κεντριζουμε ...τετοιες πιστευω ειναι οι περισσοτεροι του φορουμιστικου αυτου καφενε που σε κρινουν ετσι απαξιωτικα αλλιως δε θα νιωθαν τοσο εκμηδενισμενοι μ ετην στρατευμενη δραση σου ...χμμμ....!!!

ΑΜΗΝ !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Μάιος 2020, 11:00

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε: ειναι καμαρι μου να διαβαζω συγγραφεις που ετυχε εστω και διαδικτυακα να ανταλλαξω σε προσωπικο υφος κουβεντες μαζι τους ...

Σ' ευχαριστώ. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ''συγγραφείς'' περιλαμβάνει κι εμένα.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Μάιος 2020, 13:25

Ραν ταν πλαν έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε: ειναι καμαρι μου να διαβαζω συγγραφεις που ετυχε εστω και διαδικτυακα να ανταλλαξω σε προσωπικο υφος κουβεντες μαζι τους ...

σχολιο 38

...ναι εννοειται ακομη και συγκρουσιακη να εινα η ανταλλαγη... αν εισουν και συ συγγραφεας δομημενων κειμενων κι οχι χασομερης του φορουμιστικου καφενε ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Μάιος 2020, 16:23

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

σχολιο 38

...ναι εννοειται ακομη και συγκρουσιακη να εινα η ανταλλαγη... αν εισουν και συ συγγραφεας δομημενων κειμενων κι οχι χασομερης του φορουμιστικου καφενε ..

Όταν πιάσεις το απόκρυφο νόημα των καταδείξεων μου θα αναθεωρήσεις τη γνώμη σου για μένα.
Εγώ γράφω για τους ελάχιστους που οι τσάκρες τους ξεπερνούν το μέσο όρο χρήσης.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Μάιος 2020, 18:44

σχολιο 39

...ας αφησουμε τον ""καλαμα"" να παιζει με την μυτη του ...κι επιστρεψουμε στο θεμα μας .. εδω μια σελιδα με μαζεμενα αρθρα κατα των HOAXES ...εδω κι ενα χρονο ...

https://www.documentonews.gr/tag/ellinika-hoaxes

..να ενα απο αυτα καλο ...

===============
https://www.documentonews.gr/article/ap ... n-eidhseis

Αποχώρηση ”βόμβα” επιστημονικού συμβούλου από τα Ελληνικά Hoaxes – Καταγγέλλει ότι είναι ακατάλληλα να ελέγχουν ειδήσεις

Newsroom

Δημοσίευση
21.07.2019 | 10:52

Ο γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος αποχώρησε από επιστημονικός σύμβουλος των Ελληνικών Hoaxes, που έχουν αναλάβει εκ μέρους του Facebook... “μπάτσοι της ενημέρωσης”, καταγγέλλοντας αντιδεοντολογική συμπεριφορά και τις έντονα φιλοκυβερνητικές και αντιΣΥΡΙΖΑ απόψεις που διατυπώνει ο αρχισυντάκτης τους, Δημήτρης Αλικάκος.

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Σαραντάκος εξηγεί τους λόγους που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από την κατηγορία των επιστημονικών συμβούλων και υπογραμμίζει ότι:

“Πιστευω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση”.

Ο κ. Σαραντάκος που δηλώνει “εξαπατημένος” και φέρνει ως παράδειγμα αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς αναρτήσεις του Δημήτρη Αλικάκου όπου “χαρακτηρίζει "λύτρωση" την αλλαγή κυβέρνησης ή την άλλη όπου μιλάει για επίπεδο "σουρωμένου κομπλεξικού κομματόσκυλου" για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ”.

Όπως επισημαίνει, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει πολιτικές απόψεις, όμως: “ κάποιος που είναι αρχισυντάκτης σε οργανισμό πιστοποίησης της ακρίβειας των ειδήσεων πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να απέχει από τον σχολιασμό της τρεχουσας πολιτικής ή σε κάθε περίπτωση να μην εκδηλώνεται με τόση ένταση”.

Ο κ. Σαραντάκος επισημαίνει ότι πριν την αποχώρησή του έκανε διάβημα στους ανθρώπους του Hoaxes, όμως, υπήρξε “αδυναμία συνεννόησης”.

Στην ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Σαραντάκος σημειώνει τα εξής:

Για τα Ελληνικά Χόαξες

Πριν από λίγο καιρό, ο ιστότοπος Ελληνικά Χόαξες μου είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί το όνομά μου στην κατηγορία των Εξωτερικών Συνεργατών - Επιστημονικών Συμβούλων του. Επειδή πράγματι είχα μια καλή σχέση "μυθοκτονικής" συνεργασίας με έναν-δυο συντελεστές των Χόαξες επί αρκετά χρόνια, παρόλο που με ενοχλούσε η συνεργασία των Χοαξες με την Άθενς Βόις, απάντησα θετικά.

Στη συνέχεια, όταν τα Χόαξες ανέλαβαν το ρόλο του "εξακριβωτή στοιχείων" για το Φέισμπουκ, είπα ότι πρέπει να περάσει λίγος χρόνος, να δούμε δείγματα γραφής.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, μετά τις εκλογές, έπεσαν στην αντίληψή μου απανωτές έντονα φιλοκυβερνητικές (και αντισύριζα) δημοσιεύσεις του κ. Αλικάκου, αρχισυντάκτη στον Χοαξες, στο Φέισμπουκ οπως εκείνη όπου χαρακτηρίζει "λύτρωση" την αλλαγή κυβέρνησης ή την άλλη όπου μιλάει για επίπεδο "σουρωμένου κομπλεξικού κομματόσκυλου" για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνθηκα εξαπατημένος.

Δεν εννοώ ότι διαφωνώ με το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων. Ο καθένας μας δικαιούται να έχει απόψεις πολιτικές αλλά κάποιος που είναι αρχισυντάκτης σε οργανισμό πιστοποίησης της ακρίβειας των ειδήσεων πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να απέχει από τον σχολιασμό της τρεχουσας πολιτικής ή σε κάθε περίπτωση να μην εκδηλώνεται με τόση ένταση. Εξίσου απαράδεκτο θα έβρισκα σχόλιό του στο οποίο θα χαρακτήριζε καταδίκη το εκλογικό αποτέλεσμα ή θα επεφύλασσε τον χαρακτηρισμό του σουρωμένου κομματόσκυλου σε στέλεχος της ΝΔ.

Για να φέρω μια ποδοσφαιρική αναλογία, ποιαν αξιοπιστία θα είχε ένα όργανο ορισμού και αξιολόγησης διαιτητών αν ένα επιτελικό του στέλεχος εμφανιζόταν κάθε Κυριακή στις κερκίδες των φανατικών να καθυβρίζει την αντίπαλη ομάδα;

Για αυτούς τους λόγους, και αφού ένα διάβημά μου στους ανθρώπους των Χόαξες έδειξε την αδυναμία συνεννόησης, ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομά μου από τον κατάλογο των "συμβούλων" του ιστοτόπου, πράγμα που έγινε.

Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση.
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Κοινωνία”