Αρίστος έγραψε:Εγω ρωτησα φιλο μου γιατρο που μου ειπε πως ο ιος (και καθε ιος, ειδικα ομως οι νεοι ιοι) εχει την ταση να μεταλλαχθει προκειμενου να υπερπηδησει τυχον τειχος ανοσιας που συνανταει. Ειτε αυτο το τειχος ειναι φυσικο ειτε ακομη και τεχνητο μεσω των εμβολιων. Και μου ειπε επειδη εψαξε το ζητημα οπως του το εθεσα οτι στη Βραζιλια πιχι ο ιος δημιουργησε μεταλλαξη οταν συναντησε τειχος ανοσιας σε καποιες κοινοτητητες που ολοι ειχαν κολλησει μεταξυ τους. Παραδεχθηκε ωστοσο οτι σε παρα πολλες χωρες και στην Ελλαδα που τετοια φυσικη ανοσια δεν εχει φτασει τα επιπεδα που υπαρχει πιχι σε Σουηδια, περιοχες της Ινδιας και Βραζιλιας και των ΗΠΑ, ειναι μεσα στα ενδεχομενα ο ιος να δημιουργει μεταλλαξεις απεναντιο στο τειχος των εμβολιων. Μου ειπε επισης οτι για να καταληξουμε σε τετοιο συμπερασμα, ασχετα αν ειναι λογικο, χρειαζεται πολυ δουλεια ακομη και σε στατιστικο επιπεδο που δεν μπορει να γινει ουτε αμεσα, ουτε γνωριζει αν την κανει καποιος επισημος φορεας.
Συνεπως η θεση που λεω εξαρχης για το ζητημα ειναι οτι δεν ξερουμε τι ισχυει αλλα πως ειναι αρκετα πιθανο τα εμβολια αντι να σωζουν να δημιουργουν τα ιδια τις μεταλλαξεις. Το τι τελικα ισχυει σε αυτο το ζητημα και ακομη το ποσο αποτελεσματικα ειναι τα εμβολια η αν η πτωση του τριτου κυματος οφειλεται στο οτι τα επιδημιολογικα κυματα με η χωρις εμβολια εχουν εμφανιση-κορυφωση-μειωση-εξαφανιση (και σε συγκυριες οπως πιχι το καλοκαιρι η τα μετρα καθε χωρας) θα το γνωριζουμε ΑΝ γινουν οι καταλληλες στατιστικες μελετες για 3-4 χρονια.
Μου ειπε επισης οτι οσο περνανε τα χρονια τοσο η δυναμη των μεταλλαξεων που θα δημιουργει ο ιος θα εξασθενει αλλα ακομη δεν εχουμε φτασει σε αυτο το επιπεδο. Πιχι στη γριπη εχουμε συχνοτατα νεες μεταλλαξεις αλλα αυτες σπανια ειναι επικινδυνες, νομιζω προπερσι ειχαμε μια σχετικα επικινδυνη.
Hλιθιοτητες. Τα εμβολια ειναι δοκιμασμενη μεθοδος αντιμετωπισης των ασθενειων εδω και δεκαετιες και ειναι η πιο αποτελεσματικη που εχουμε. Στο Ισραηλ οι εμβολιασμοι αρχισαν μεσα Δεκεμβριου και ηδη απο μεσα Ιανουαριου καθως προχωρουσαν οι εμβολιασμοι αρχισαν να πεφτουν τα κρουσματα και απο μεσα Απριλιου σχεδον μηδενιστηκαν. Αν τα εμβολια προκαλουσαν κορωνοιο (??) τοτε θα ειχαν εκτοξευθει τα κρουσματα.
Οι μεταλλαξεις στον ιο ειναι αναμενομενες και δεν εχουν αμεση σχεση με τα εμβολια. Ηδη απο τον Σεπτεμβριο ειχαν παρατηρηθει που δεν υπηρχαν εμβολιασμοι οπως φαινεται σε αυτο το αρθρο του περασμενου Σεπτεμβριου
Επισης οι μεταλλαξεις θα εμφανιζονταν (οπως παραδεχεσαι και ο ιδιος) και με την ανοσια αγελης που τοσο πολυ αγαπας οχι μονο με τα εμβολια.