Διαφωνώ με την καύση των βιβλίων.
Διαφωνώ και με το βιβλίο.
Η ελληνική «δίκη των πιθήκων»
-
nemo
- Supreme poster

Re: Η ελληνική «δίκη των πιθήκων»
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό που έγραψε ο λαχουρ;
τι σημαίνει εθνοκεντρικό ..ξέρω τι σημαίνει αλλά πως μπορούμε να θέσουμε τα όρια
και ως πιο βαθμό; δηλαδή πως γίνεται να μην υπάρχει ως ένα βαθμό;
που το θεωρώ εντελώς μα εντελώς φυσιολογικό με το βάθος της ιστορίας που έχουμε
Και εκείνο που μου την δίνει κυριολεκτικά είναι να λέγεται από μορφωμένους
επίσης η λέξη/ ο όρος ιμπεριαλισμος, τι συσχετισμό παράγει με το αποτέλεσμα;
πως μπορεί κανείς να γράψει,να πει την αρχαία ιστορία με όρους σχετικά καινούργιους
που έχουν εφαρμογές πιο πολύ με τα πολιτικαοικονομικα ;
τι σημαίνει εθνοκεντρικό ..ξέρω τι σημαίνει αλλά πως μπορούμε να θέσουμε τα όρια
και ως πιο βαθμό; δηλαδή πως γίνεται να μην υπάρχει ως ένα βαθμό;
που το θεωρώ εντελώς μα εντελώς φυσιολογικό με το βάθος της ιστορίας που έχουμε
Και εκείνο που μου την δίνει κυριολεκτικά είναι να λέγεται από μορφωμένους
επίσης η λέξη/ ο όρος ιμπεριαλισμος, τι συσχετισμό παράγει με το αποτέλεσμα;
πως μπορεί κανείς να γράψει,να πει την αρχαία ιστορία με όρους σχετικά καινούργιους
που έχουν εφαρμογές πιο πολύ με τα πολιτικαοικονομικα ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Κουρκούας έγραψε:Το βιβλίο το χα διδαχθεί στο σχολείο. Από απόσταση το κρίνω ως μαύρο χάλι. Ιδεολογικό δοκίμιο ήταν, όχι σχολικό κείμενο: όλη η ανθρώπινη ιστορία (να αποπειράται να εξηγηθεί) αποκλειστικ΄με όρους ταξικότητας και οικονομικού υπόβαθρου.
Δεν το εχω διαβασει το βιβλιο, αλλα συμφωνα με το αρθρο οι αντιδρασεις ηταν κυριως απο την εκκλησια γιατι μιλουσε για εξελιξη και κατεκρινε τα ιερατεια.
0 .
-
Κουρκούας
- Rookie poster

Το άρθρο λέει βλακείες. Υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες για την εξέλιξη από κάποιες εκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά το κύριο ζήτημα ήταν η χαμηλή του ποιότητα και ότι ήταν πλήρως μία μαρξιστική αφήγηση της ιστορίας. Το να το συγκρίνει κανείς με "δίκη των πιθήκων" είναι κιτρινισμός.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Το θρησκευτικο κατεστημενο θα αντιδρουσε ακομα και αν ηταν το καλυτερο βιβλιο ιστοριας του κοσμου, απο την στιγμη που αναφεροταν στην εξελιξη
Ακομα και σημερα η εκκλησια βαζει βετο και δε διδασκεται η εξελιξη στα σχολεια.
Ακομα και σημερα η εκκλησια βαζει βετο και δε διδασκεται η εξελιξη στα σχολεια.
0 .
-
Κουρκούας
- Rookie poster

Ο κάθε λογικός άνθρωπος αντιδρά σε κακής ποιότητας σχολικά βιβλία, ή σε ιδεολογικοποιημένες αφηγήσεις της εξέλιξης.
Όσο για την εξέλιξη στο σχολείο, εεε;
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show ... 1088,3999/
https://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-pan ... ia-genikhs
Όσο για την εξέλιξη στο σχολείο, εεε;
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show ... 1088,3999/
https://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-pan ... ia-genikhs
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Eιναι αλλο μια σοβαρη κριτικη οπως οτι πχ εχει ανακριβειες γυρω απο ιστορικα γεγονοτα, και αλλο αντιδρασεις σκοταδιστων γυρω απο επιστημονικα φαινομενα οπως η εξελιξη.
Το προγραμμα που εβαλες ειναι απο την χρονια που ερχεται. Δεν ξερω ποτε αρχισε η διδασκαλια της εξελιξης παντως μεχρι και πριν μια πενταετια δε διδασκοταν ουτε εξεταζοταν
Αντιγραφω απο αρθρο του '13
http://eranistis.net/wordpress/2013/04/ ... %83%CE%B7/
Η ενταξη της διδασκαλιας στα σχολεια ειναι πολυ συγχρονη εξελιξη που αργησε να ερθει στη χωρα μας.
Το προγραμμα που εβαλες ειναι απο την χρονια που ερχεται. Δεν ξερω ποτε αρχισε η διδασκαλια της εξελιξης παντως μεχρι και πριν μια πενταετια δε διδασκοταν ουτε εξεταζοταν
Αντιγραφω απο αρθρο του '13
Γ΄ περίοδος: 1999-σήμερα
Την περίοδο αυτή εισάγεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα η διδασκαλία στοιχείων της Εξέλιξης στην Α΄ Γυμνασίου, ως σύγκριση οργάνων και λειτουργιών στις διάφορες βαθμίδες της εξέλιξης. Και αυτήν την περίοδο, όμως, δε γίνεται ουσιαστική γνωριμία των μαθητών/-τριών με την Εξελικτική Θεωρία, καθώς η αναφορά στον Κάρολο Δαρβίνο υπάρχει στο εγχειρίδιο της Γ΄ τάξης σε παράθεμα στο τελευταίο κεφάλαιο, με ότι αυτό υποδηλώνει, το οποίο συχνά παραλείπεται. Το τελευταίο σχολικό εγχειρίδιο που αναφέρεται στη Θεωρία της Εξέλιξης είναι αυτό της Γ΄ τάξης του Λυκείου, που αφαιρείται από την εξεταστέα ύλη και συνεπώς από τη διδακτέα λόγω στενότητας χρονικών περιθωρίων.
http://eranistis.net/wordpress/2013/04/ ... %83%CE%B7/
Η ενταξη της διδασκαλιας στα σχολεια ειναι πολυ συγχρονη εξελιξη που αργησε να ερθει στη χωρα μας.
0 .
-
Κουρκούας
- Rookie poster

Καλά, αφού το λέει ένα άρθρο σε μπλογκ.
Α, το ποιο ωραίο δεν το πα. Η βιολογία γ λυκείου γενική καταργείται (επιτέλους) με το νέο σύστημα, οπότε πάπαλα εξέλιξη. Συριζαίοι, σκοταδιστές, αντιεξελικιστές, φίλης, ουου.
Α, το ποιο ωραίο δεν το πα. Η βιολογία γ λυκείου γενική καταργείται (επιτέλους) με το νέο σύστημα, οπότε πάπαλα εξέλιξη. Συριζαίοι, σκοταδιστές, αντιεξελικιστές, φίλης, ουου.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ε τι καλα, αν εχεις αντιρρηση βαλε μου απο ποτε διδασκεται η εξελιξη στα σχολεια. Το '13 σιγουρα δε διδασκοταν, θα χαρω να δω στοιχεια για το αντιθετο.
Αλλο να μην διδασκεται καθολου η βιολογια και αλλο να διδασκεται και να εξαιρειται συγκεκριμενα η εξελιξη. Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.
Αλλο να μην διδασκεται καθολου η βιολογια και αλλο να διδασκεται και να εξαιρειται συγκεκριμενα η εξελιξη. Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.
0 .
-
Κουρκούας
- Rookie poster

Συγγνώμη ρε πουλάκι μου, εσύ ξεκίνησες να λες ότι δε διδάσκεται, σε διόρθωσα, βρήκες ένα μπλογκ και το φέρνεις σαν απόδειξη (για άλλο ισχυρισμό απο αυτό που έκανες αρχικά), και γω κάνω πω δεν καταλαβαίνω;
0 .