Ο ακραίος ισλαμισμός εξαπλώνεται

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Ο ακραίος ισλαμισμός εξαπλώνεται

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2017, 16:26

ΓΑΛΗ έγραψε:Εγώ απλώς φαντάζομαι τι θα έκαναν οι πραγματικά κουλ τύποι που δεν ψαρώνουν με τίποτα αν οι μουσουλμάνες μαμάδες πετούσαν ξαφνικά (για πλάκα φυσικά) ένα βαλιτσάκι μπροστά στα ανήψια ή τα παιδιά τους...

Τι εννοείς;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μάιος 2017, 16:28

Δηλαδή αν εκεί που πχ κάθεσαι στο χαλαρό και πίνεις τον καφέ σου έρθει ένας τρελός (έστω όχι ντυμένος Άραβας) και σου πετάξει ένα μασούρι με αναμμένο φιτίλι και αρχίζει να τρέχει, θα πεις "έλα μωρέ, πλακίτσα κάνουν τα παιδιά";
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2017, 16:43

Admin έγραψε:Δηλαδή αν εκεί που πχ κάθεσαι στο χαλαρό και πίνεις τον καφέ σου έρθει ένας τρελός (έστω όχι ντυμένος Άραβας) και σου πετάξει ένα μασούρι με αναμμένο φιτίλι και αρχίζει να τρέχει, θα πεις "έλα μωρέ, πλακίτσα κάνουν τα παιδιά";

Φίλε αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι άμα δεις έναν άραβα να κρατάει εκρηκτικά, η πρώτη σου σκέψη θα είναι σίγουρα ότι κρατάει εκρηκτικά και θα τρέξεις να φύγεις.
Ενώ άμα δεις έναν δυτικό να κρατάει εκρηκτικά, παίζει και να τον αφήσεις να σε πλησιάσει για λίγο να δεις αν όντως κρατάει εκρηκτικά και μετά να τρέξεις να φύγεις.

Άμα σου πετάξουν και οι δύο αιφνιδιαστικά ένα απροσδιορίστου ταυτότητας αντικείμενο πάνω σου, στον μεν Άραβα θα τρέξεις κατευθείαν χωρίς καν να δεις τι είναι, ενώ στον δυτικό μπορεί να το επεξεργαστείς πρώτα μέχρι να καταλάβεις τι είναι και μετά να τρέξεις.

ΥΓ: Δε θέλω να φαίνεται ότι προωθώ την ισλαμοφοβία.
Απλά κάποιες φορές είναι τελείως ανθρώπινο με αυτά που βλέπεις γύρω σου να πέφτεις θύμα τρομοκρατίας και να σκέφτεσαι αυτό που είπα και πιο πάνω: "Λες;"
Καλά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο περίεργα τα πράγματα όσο σε κάποιες χώρες του εξωτερικού αλλά λέμε τώρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μάιος 2017, 16:50

Ναι, λες και δεν υπάρχουν δυτικοί τρομοκράτες ή ψυχοπαθείς ή στρατολογημένοι ακόμα και στο ISIS.

Δεν ξέρω, εγώ πάντως αν ξαφνικά δω έναν τρελό να πετάει δίπλα μου ένα σακίδιο ή κάτι που μοιάζει με δυναμίτη ή χειροβομβίδα και να τρέχει, σίγουρα θα φύγω από το σημείο άμεσα. Τώρα αν εσύ κάτσεις και το ψυχολογήσεις εκείνη τη στιγμή και καταλάβεις ότι κάνει πλάκα, τί να σου πω.....εγώ πάντως -και νομίζω και οι περισσότεροι- αντιδρώ ενστικτωδώς και δεν θα κάτσω να το σκεφτώ. Μπορεί να φάει και τίποτα στο κεφάλι ο εξυπνάκιας ενώ τρέχει και σίγουρα δεν θα φταίω εγώ για αυτό. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2017, 17:04

Admin έγραψε:Ναι, λες και δεν υπάρχουν δυτικοί τρομοκράτες ή ψυχοπαθείς ή στρατολογημένοι ακόμα και στο ISIS.

Δεν ξέρω, εγώ πάντως αν ξαφνικά δω έναν τρελό να πετάει δίπλα μου ένα σακίδιο ή κάτι που μοιάζει με δυναμίτη ή χειροβομβίδα και να τρέχει, σίγουρα θα φύγω από το σημείο άμεσα. Τώρα αν εσύ κάτσεις και το ψυχολογήσεις εκείνη τη στιγμή και καταλάβεις ότι κάνει πλάκα, τί να σου πω.....εγώ πάντως -και νομίζω και οι περισσότεροι- αντιδρώ ενστικτωδώς και δεν θα κάτσω να το σκεφτώ. Μπορεί να φάει και τίποτα στο κεφάλι ο εξυπνάκιας ενώ τρέχει και σίγουρα δεν θα φταίω εγώ για αυτό. :D

Άμα αυτός ο τρελός ήταν μια όμορφη και αθώα κοπελίτσα ή ένα παιδάκι και σου πετούσε μια τσάντα στο άσχετο (ας μην λέμε εκρηκτικά που φαίνεται τι είναι) πάνω σου θα έφευγες τρέχοντας;
Όχι απλά δεν θα έφευγες αλλά θα ήσουν σίγουρος ότι ήταν φάρσα και θα έψαχνες και την κάμερα που σε τραβάει με την τσάντα στο χέρι.

Ενώ άμα ήταν άραβας καλού κακού θα σηκωνόσουν.

Υπάρχει αυτό το στερεότυπο Άραβας= βόμβα. Είσαι πιο καχύποπτος.

Πάντως, είναι ένας τύπος (δε θυμάμαι αν το είδα σε αυτό το βίντεο ή σε κάποιο άλλο παρόμοιο) που του πετάει την τσάντα ο άραβας και αυτός δεν κατάλαβε τι έγινε. Την παίρνει στα χέρια του και κοιτάζει απορημένος.
Αφασία τελείως.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 19 Μάιος 2017, 18:11

impostor έγραψε:
Admin έγραψε:Δηλαδή αν εκεί που πχ κάθεσαι στο χαλαρό και πίνεις τον καφέ σου έρθει ένας τρελός (έστω όχι ντυμένος Άραβας) και σου πετάξει ένα μασούρι με αναμμένο φιτίλι και αρχίζει να τρέχει, θα πεις "έλα μωρέ, πλακίτσα κάνουν τα παιδιά";

Φίλε αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι άμα δεις έναν άραβα να κρατάει εκρηκτικά, η πρώτη σου σκέψη θα είναι σίγουρα ότι κρατάει εκρηκτικά και θα τρέξεις να φύγεις.

Στο βίντεο που ανέβασες, κανείς δεν αντιδρά βλέποντας απλώς έναν άραβα με βαλιτσάκι. Συνεχίζουν όλοι τις δραστηριότητες τους στο τελείως χαλαρό.

Στα υπόλοιπα, με κάλυψε ο Αντμίν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2017, 18:43

ΓΑΛΗ έγραψε:Στο βίντεο που ανέβασες, κανείς δεν αντιδρά βλέποντας απλώς έναν άραβα με βαλιτσάκι. Συνεχίζουν όλοι τις δραστηριότητες τους στο τελείως χαλαρό.

Γαλή με μπερδεύεις ακόμα περισσότερο. Τι εννοείς δεν αντιδράν βλέποντας έναν άραβα με βαλιτσάκι; Αφού όλοι τρέχουν.

ΓΑΛΗ έγραψε:Στα υπόλοιπα, με κάλυψε ο Αντμίν.

Καλά κάνει και σε κάλυψε ο αντμιν γιατί δε λέει κάτι λάθος. Μπορεί να συμβεί και αυτό που λέει.
Αλλά γιατί δε σε καλύπτω κι εγώ;
Διαφωνείς ότι υπάρχει ένα κλίμα ισλαμοφοβίας (δε λέω ότι είναι σωστό) λέω ότι είναι αναπόφευκτο και ενστικτώδες καμιά φορά.
Είναι οι συνέπειες ενός φαινομένου που ονομάζεται "τρομοκρατία".

Εγώ πιστεύω και ο πιο πραγματικά κουλ τύπος (όπως τον αποκάλεσες εσύ) θα αποφύγει ένα ταξίδι σήμερα σε danger zones της Ευρώπης. Δεν υπάρχει λες μια καχυποψία πλέον από τον απλό κόσμο;
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 19 Μάιος 2017, 19:40

impostor έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Στο βίντεο που ανέβασες, κανείς δεν αντιδρά βλέποντας απλώς έναν άραβα με βαλιτσάκι. Συνεχίζουν όλοι τις δραστηριότητες τους στο τελείως χαλαρό.

Γαλή με μπερδεύεις ακόμα περισσότερο. Τι εννοείς δεν αντιδράν βλέποντας έναν άραβα με βαλιτσάκι; Αφού όλοι τρέχουν.

Ναι τρέχουν. Αλλά αν ήταν ισλαμοφοβικοί θα έτρεχαν μόλις έβλεπαν τον άραβα να περπατά κρατώντας το βαλιτσάκι. Τρέχουν, αφού το πετάξει. Εννοώ, ότι ο λόγος που το βάζουν στα πόδια είναι το βαλιτσάκι σκέτο και όχι ο άραβας.

impostor έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Στα υπόλοιπα, με κάλυψε ο Αντμίν.

Καλά κάνει και σε κάλυψε ο αντμιν γιατί δε λέει κάτι λάθος. Μπορεί να συμβεί και αυτό που λέει.
Αλλά γιατί δε σε καλύπτω κι εγώ;
Διαφωνείς ότι υπάρχει ένα κλίμα ισλαμοφοβίας (δε λέω ότι είναι σωστό) λέω ότι είναι αναπόφευκτο και ενστικτώδες καμιά φορά.
Είναι οι συνέπειες ενός φαινομένου που ονομάζεται "τρομοκρατία".

Εγώ πιστεύω και ο πιο πραγματικά κουλ τύπος (όπως τον αποκάλεσες εσύ) θα αποφύγει ένα ταξίδι σήμερα σε danger zones της Ευρώπης. Δεν υπάρχει λες μια καχυποψία πλέον από τον απλό κόσμο;

Ο λόγος που δεν με καλύπτεις εσύ είναι γιατί προσεγγίζεις το θέμα με μια σαφώς καλοπροαίρετη ματιά αλλά στην προσπάθεια σου να είσαι απολύτως αντικειμενικός με τον άραβα χάνεις κάπου την αντικειμενικότητα σου με τους περιφερειακούς.

Εννοώ ότι ψάχνεις την αθωότητα μονόπλευρα. Ενώ τόσο η ενοχή όσο και η αθωότητα, υπάρχουν στην ίδια αναλογία σε όλα τα πλαίσια.

Και δεν φαίνεται να σε προβληματίζει η πλεονάζουσα χρήση της προσθήκης -φοβία, σε καταστάσεις που δεν εμπεριέχουν φόβο αλλά απλώς αντίδραση, διαφωνία ή ακόμα και αδιαφορία για τη χ ή ψ κατάσταση.

Οπότε, επίσης καλοπροαίρετα (το εννοώ) αναρωτιέμαι.
Μήπως σε βάλαν άθελα σου στο τριπάκι της ενοχής, αυτοί που είναι πραγματικά ένοχοι;

Αν ναι, αυτό είναι σίγουρα νοητική τρομοκρατία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 19 Μάιος 2017, 20:31

Admin έγραψε:
impostor έγραψε:Ισλαμοφοβία

Δεν χρειάζεται να είσαι ισλαμοφοβικός για να τρομάξεις που ένας ηλιθιος πετάγεται ξαφνικά και σου πετάει κάτι που μοιάζει με δυναμιτη ή βόμβα.
Εν τω μεταξύ, από τύχη δεν προκλήθηκε ατύχημα σε διάφορες περιπτώσεις.

Σωστή επισήμανση, ας πούμε εκεί που βγαίνουν πανικόβλητοι χωρίς να κοιτάνε στον δρόμο, δεν είναι τίποτε να τους πατήσει αυτοκίνητο. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο όμως διατρέχουν οι φαρσέρ, γιατί στις ΗΠΑ κυκλοφορούν οπλισμένοι και παίζει καλή πιθανότητα να τους μπουμπουνίσει κάποιος.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 19 Μάιος 2017, 20:41

impostor έγραψε:Υπάρχει αυτό το στερεότυπο Άραβας= βόμβα. Είσαι πιο καχύποπτος.

Για όλους τους λαούς υπάρχουν στερεότυπα.

Για τον ΕΛ ας πούμε, το στερεότυπο στην δύση είναι μουστακαλής λιγδιάρης ταβερνιάρης.

Αν το καλοσκεφτείς, το στερεότυπο για τον Άραβα είναι καλύτερο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Επιστροφή σε “Κοινωνία”