bizeli έγραψε:
Εν τω μεταξύ για κάνε μια δοκιμή. Πήγαινε να λες ότι έχεις aids να δούμε πόσοι θα σε παίρνουν για δουλειά.
Δεν χρειάζεται να το πεις πουθενά

bizeli έγραψε:
Εν τω μεταξύ για κάνε μια δοκιμή. Πήγαινε να λες ότι έχεις aids να δούμε πόσοι θα σε παίρνουν για δουλειά.

bizeli έγραψε:Αυτό που με ξενίζει, όμως,σήμερα είναι ότι το να είσαι γκέι έχει αρχίσει να γίνεται κάπως σαν μόδα. Προσοχή όχι να είσαι γκέι είναι μόδα. Αυτό δεν είναι επιλογή. Δεν λέω κάτι τέτοιο.
Εννοώ ότι όλοι είναι γκέι με τον ίδιο τρόπο. Ειδικά από τότε που εμφανίστηκε ο jeffree star (αλλά ίσως και από άλλους πιο νωρίς) πήραν και οι άλλοι θάρρος και άρχισαν να εκδηλώνονται αλλά κατά τον ίδιο τρόπο όλοι και τώρα αισθάνομαι σαν να έχει ξεφύγει λίγο το πράγμα.
Ξαναλέω όχι το να είσαι γκέι αλλά ο πανομοιότυπος τρόπος που είσαι γκέι.
Επίσης, πολλοί γκέι που είναι πιο θηλυπρεπείς πιέζονται από την κοινότητά τους και την μόδα να πάνε προς το τρανς, το ίδιο και οι πιο ανδροπρεπείς λεσβίες.
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν πιστεύω πως μπορεί να γίνει κάποιος γκέι μόνο από μόδα,
Λαχουρένιος έγραψε: αλλά η μόδα μπορεί να καθορίσει το πως θα το εκφράσει κάποιος.
Λαχουρένιος έγραψε: Πχ το non binary δεν το άκουγες μέχρι πρόσφατα. Όλοι αυτοί θα δήλωναν γκέι ή λεσβίες πριν μερικά χρόνια, αλλά το nb ακούγεται πιο προχώ και edgy σήμερα ενώ το να σαι απλώς γκέι δεν είναι τόσο ακραίο πιαΕπίσης, πολλοί γκέι που είναι πιο θηλυπρεπείς πιέζονται από την κοινότητά τους και την μόδα να πάνε προς το τρανς, το ίδιο και οι πιο ανδροπρεπείς λεσβίες.

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν χρειάζεται να το πεις πουθενά

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:η αδιαφορια τσακιζει κοκκαλα .....κατα τα αλλα γιατι εχει γινει μοδα;!!
Αλλά είδα και την απάντηση από κάτι orthodox brothers με τα family pride ...
Ένα έχω να πω. Gay και πάλι gay.
Ναι τι ποστ είναι αυτό που απλά αντέγραψες κάποιες σειρές δικές μου;
Θέλετε να γράφετε πιο κατανοητά μήπως;

bizeli έγραψε:Καταρχάς υπάρχουν περιπτώσεις που επιβάλλεται να το πεις. Κατά δεύτερον τίποτε δεν μένει μυστικό για πάντα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα αποκαλυφθεί και θα μαθευτεί.
Αλλά εξ ορισμού βλέπεις ότι και οι δύο το συζητάμε ως κάτι κακό. Όχι ως μια οποιαδήποτε ασθένεια.
Και γιατί να μην το πεις δλδ; Γιατί άλλες ασθένειες τις λες και αυτή όχι;
Δεν το συζητάμε, δλδ, στο πλαίσιο του ιατρικού απορρήτου όπου κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί την ιατρική του κατάσταση.Το συζητάμε ως κάτι μυστικό. Αν ήταν καρκίνος πχ δεν θα χρειαζόταν τόσο μυστικοπαθή στάση.
Αυτό από μόνο του κάτι λέει.
Κακά τα ψέματα είτε το αποκαλύψεις από μόνος σου είτε αποκαλυφθεί από μόνο του ο κόσμος θα φοβάται. Αδικαιολόγητα μεν αλλά θα φοβάται και αυτομάτως περνάμε σε λογικές αποκλεισμού είτε πρόσβασης στην εργασία είτε στις κοινωνικές συναναστροφές.
Και γιατί να μην το πεις δλδ; Γιατί άλλες ασθένειες τις λες και αυτή όχι;

bizeli έγραψε:Αυτό που εννοούσα, όμως, είναι αυτό ακριβώς που λες εδώ.
Επίσης, κάτι άλλο που θα ήθελα να συμπληρώσω είναι ότι πολλοί άντρες υιοθετούν το γυναικείο στυλ γιατί πολύ απλά τους αρέσει το γυναικείο στυλ. Θέλουν να έχουν νύχια, να βάφονται, να ντύνονται γυναικεία, να φοράνε κοσμήματα, να μιλάνε, να φέρονται με συγκεκριμένο στυλ κτλ.
Όπου μέχρι πριν κάποια χρόνια αυτό ήταν προνόμιο μόνο των γυναικών. Σήμερα οι γκέι κοινότητες θέλουν να το περάσουν αυτό ως σεξιστικό στερεότυπο το οποίο θέλουν να το ανατρέψουν.
Οπότε ναι ως εδώ η "μόδα" έπαιξε ρόλο γιατί προβάλλει ένα συγκεκριμένο στυλ γυναίκας το οποίο όλοι θέλουν να ακολουθήσουν.
Πώς να στο πω αλλιώς ρε παιδί μου; Ας πούμε ότι στη μόδα είναι τα levis jeans που είναι μόνο γυναικεία. Και σε κάποιον άντρα μπορεί να αρέσουν τα levis jeans όμως. Κατάλαβες πώς το εννοώ;
Αν η μόδα προέβαλλε ένα άλλο στυλ γυναίκας πχ με το φακιόλι στα μαλλιά μπορεί και να μην υπήρχε τόση μεγάλη έξαρση στο πόσοι θα ήθελαν να της μοιάσουν.
Άρα κατάλαβες πώς η μόδα βάζει το χεράκι της; Όχι στο αν κάποιος θα είναι γκέι ή όχι (αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες) αλλά στο πλαίσιο ενός μιμητισμού που ενισχύει το φαινόμενο.
Αν για παράδειγμα ο ορισμός της "γυναίκας" σήμαινε κάτι άλλο, πιθανώς πολλοί να μην ήθελαν να του μοιάσουν.
Κοίτα να σου πω κάτι σχετικά με τα pronouns και όλα αυτά. Η δική μου λογική δέχεται ένας άντρας να αισθάνεται γυναίκα ή μια γυναίκα να αισθάνεται άντρας. Το gender dysphoria το καταλαβαίνω να αισθάνεσαι δλδ ότι έχεις γεννηθεί σε λάθος σώμα.
Δλδ βιολογικά δέχομαι την ύπαρξη μόνο δύο φύλων. Του αρσενικού και του θηλυκού. Ή αισθάνεσαι το ένα ή το άλλο. Διάλεξε.
Όλες τις άλλες υποκατηγορίες δεν μπορεί να τις καταλάβει το κεφάλι μου και αισθάνομαι λίγο ότι μου γμς και τη λογική.
ΑΛΛΑ σέβομαι απόλυτα την ανάγκη κάποιου να αισθάνεται ευτυχισμένος χωρίς εμένα να μου πέφτει κανένας λόγος (και το εννοώ) είτε αισθάνεται τραπέζι είτε καρέκλα είτε οτιδήποτε άλλο.
Όπως κι εγώ θα ήθελα οι δικές μου επιθυμίες που με κάνουν ευτυχισμένη να είναι σεβαστές από τους υπόλοιπους χωρίς να αισθάνομαι ότι πρέπει να λογοδοτήσω ή να κατακριθώ για κάτι.
Υπό αυτή την έννοια το δέχομαι για όλους να αισθάνονται όπως θέλουν να αισθάνονται.