Λαχουρένιος έγραψε:Απομονωθηκε γιατι του εκαναν πολεμο και οχι απο επιλογη. Ή τουλαχιστον οχι μονο απο επιλογη.
Βγάλε λίγο έξω όλο αυτό που του έκανε η κοινωνία για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο σημείο.
Μπορεί να ήταν γενικά ένας ευαίσθητος και συνεσταλμένος άνθρωπος άσχετα με το ατύχημα και όλα όσα επακολούθησαν.
Μπορεί γενικά να αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα οικογενειακά, οικονομικά, ψυχολογικά και πριν από όλα αυτά.
Δεν ξέρω ποιο ήταν το backround του.
Και μόνο αυτά πάντως θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον άνθρωπο στην κατάθλιψη, στην απόγνωση, στην απομόνωση όπως τον καθένα.
Αλλά ας πούμε ότι όλα ήταν μια χαρά και το σημείο μηδέν ήταν το ατύχημα. Ναι αλλά μιλάμε για ένα ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή. Παραμόρφωσε το πρόσωπό του, τραχειοστομία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Δε θέλει και πολύ κάποιος να πέσει σε κατάθλιψη ή τέλος πάντων να μην μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό.
Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιοι να προσπάθησαν να τον βοηθήσουν από το οικογενειακό του περιβάλλον αλλά ο Θύμιος να τους απομάκρυνε ή τέλος πάντων και αυτοί να μην ήξεραν τον τρόπο να τον βοηθήσουν.
Γενικά όλο ένα στραβό κλίμα.
Κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά σε κάθε γεγονός. Και άλλοι έχουν επιβιώσει από σοβαρά δυστυχήματα και ασθένειες αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Μπορεί τον Θύμιο να τον γονάτισε αυτό το γεγονός συν ό,τι άλλα προβλήματα προϋπήρχαν.
Το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται σοβαρή επαγγελματική ιατρική παρακολούθηση. Το
τέλος καλό όλα καλά δεν είναι μόνο να του πληρώνεις το νοίκι και να βρει μια δουλειά. Μόλις σβήσουν τα φώτα αυτός θα ξαναγυρίσει στην πραγματικότητά του που το πιο αβάσταχτο είναι το ψυχολογικό κομμάτι.
Πρέπει να τον βοηθήσουν γιατροί αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βελτιωθεί στη λειτουργικότητά του, πλαστικοί χειρουργοί να βελτιώσουν την εικόνα του (αν φυσικά είναι κάτι που στον ίδιο δημιουργεί πρόβλημα) και οπωσδήποτε ψυχίατρος. Οπωσδήποτε.
Τα της "κοινωνίας" είναι ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο.