Υπόθεση: Θύμιος

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Υπόθεση: Θύμιος

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2022, 18:12

bizeli έγραψε:Βασικά απ'ό,τι κατάλαβα βλέποντας κάποια βίντεο που δεν είχα δει είναι ότι και ο Θύμιος μετά το ατύχημα κλείστηκε πολύ στον εαυτό του.
Ίσως ως ένα σημείο να αυτοαπομονώθηκε και μόνος του.
Συν όλα τα άλλα...

Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη.

Απομονωθηκε γιατι του εκαναν πολεμο και οχι απο επιλογη. Ή τουλαχιστον οχι μονο απο επιλογη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιουν 2022, 19:08

Λαχουρένιος έγραψε:Απομονωθηκε γιατι του εκαναν πολεμο και οχι απο επιλογη. Ή τουλαχιστον οχι μονο απο επιλογη.

Βγάλε λίγο έξω όλο αυτό που του έκανε η κοινωνία για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο σημείο.
Μπορεί να ήταν γενικά ένας ευαίσθητος και συνεσταλμένος άνθρωπος άσχετα με το ατύχημα και όλα όσα επακολούθησαν.
Μπορεί γενικά να αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα οικογενειακά, οικονομικά, ψυχολογικά και πριν από όλα αυτά.
Δεν ξέρω ποιο ήταν το backround του.
Και μόνο αυτά πάντως θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον άνθρωπο στην κατάθλιψη, στην απόγνωση, στην απομόνωση όπως τον καθένα.

Αλλά ας πούμε ότι όλα ήταν μια χαρά και το σημείο μηδέν ήταν το ατύχημα. Ναι αλλά μιλάμε για ένα ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή. Παραμόρφωσε το πρόσωπό του, τραχειοστομία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Δε θέλει και πολύ κάποιος να πέσει σε κατάθλιψη ή τέλος πάντων να μην μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό.
Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιοι να προσπάθησαν να τον βοηθήσουν από το οικογενειακό του περιβάλλον αλλά ο Θύμιος να τους απομάκρυνε ή τέλος πάντων και αυτοί να μην ήξεραν τον τρόπο να τον βοηθήσουν.
Γενικά όλο ένα στραβό κλίμα.

Κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά σε κάθε γεγονός. Και άλλοι έχουν επιβιώσει από σοβαρά δυστυχήματα και ασθένειες αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Μπορεί τον Θύμιο να τον γονάτισε αυτό το γεγονός συν ό,τι άλλα προβλήματα προϋπήρχαν.

Το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται σοβαρή επαγγελματική ιατρική παρακολούθηση. Το τέλος καλό όλα καλά δεν είναι μόνο να του πληρώνεις το νοίκι και να βρει μια δουλειά. Μόλις σβήσουν τα φώτα αυτός θα ξαναγυρίσει στην πραγματικότητά του που το πιο αβάσταχτο είναι το ψυχολογικό κομμάτι.

Πρέπει να τον βοηθήσουν γιατροί αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βελτιωθεί στη λειτουργικότητά του, πλαστικοί χειρουργοί να βελτιώσουν την εικόνα του (αν φυσικά είναι κάτι που στον ίδιο δημιουργεί πρόβλημα) και οπωσδήποτε ψυχίατρος. Οπωσδήποτε.

Τα της "κοινωνίας" είναι ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιουν 2022, 19:20

Ρε παιδιά τώρα εντάξει αυτό το "Δεν ήξερα ότι με ψάχνατε"...

Δεν ξέρω αν πρέπει να συγκινηθούμε ή να ντραπούμε ως κοινωνία.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιουν 2022, 19:49

Βγήκε και ο δήμαρχος Πύργου και προς τιμήν του (κάλλιο αργά παρά ποτέ) για να στηρίξει τον Θύμιο και λόγω θέσης και ως άνθρωπος φαντάζομαι.

Σωστά μίλησε γενικά αλλά δήμαρχε αυτό το
Και τα παιδιά πήραν το μάθημά τους, έτσι; Νομίζω υπάρχει μια μεταμέλεια... δημοσίως έχει εκφραστεί αυτή...

Θύμιο όχι αγόρι μου. Δεν χωράει ανωτερότητα και συγχώρεση σε τέτοιες περιπτώσεις.
Βρες και έναν καλό δικηγόρο και τάραξέ τους στις μηνύσεις να στρώσουν.

Και τις μεταμέλειες ας μην πω πού να τις βάλουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιουν 2022, 20:02

Τα παιδιά...
Εν τω μεταξύ αυτοί κάτι μαντράχαλοι ήταν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2022, 20:52

bizeli έγραψε:Βγάλε λίγο έξω όλο αυτό που του έκανε η κοινωνία για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε ένα μόνο σημείο.
Μπορεί να ήταν γενικά ένας ευαίσθητος και συνεσταλμένος άνθρωπος άσχετα με το ατύχημα και όλα όσα επακολούθησαν.
Μπορεί γενικά να αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα οικογενειακά, οικονομικά, ψυχολογικά και πριν από όλα αυτά.
Δεν ξέρω ποιο ήταν το backround του.
Και μόνο αυτά πάντως θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον άνθρωπο στην κατάθλιψη, στην απόγνωση, στην απομόνωση όπως τον καθένα.

Αλλά ας πούμε ότι όλα ήταν μια χαρά και το σημείο μηδέν ήταν το ατύχημα. Ναι αλλά μιλάμε για ένα ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή. Παραμόρφωσε το πρόσωπό του, τραχειοστομία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Δε θέλει και πολύ κάποιος να πέσει σε κατάθλιψη ή τέλος πάντων να μην μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό.
Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιοι να προσπάθησαν να τον βοηθήσουν από το οικογενειακό του περιβάλλον αλλά ο Θύμιος να τους απομάκρυνε ή τέλος πάντων και αυτοί να μην ήξεραν τον τρόπο να τον βοηθήσουν.
Γενικά όλο ένα στραβό κλίμα.

Κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά σε κάθε γεγονός. Και άλλοι έχουν επιβιώσει από σοβαρά δυστυχήματα και ασθένειες αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Μπορεί τον Θύμιο να τον γονάτισε αυτό το γεγονός συν ό,τι άλλα προβλήματα προϋπήρχαν.

Το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται σοβαρή επαγγελματική ιατρική παρακολούθηση. Το τέλος καλό όλα καλά δεν είναι μόνο να του πληρώνεις το νοίκι και να βρει μια δουλειά. Μόλις σβήσουν τα φώτα αυτός θα ξαναγυρίσει στην πραγματικότητά του που το πιο αβάσταχτο είναι το ψυχολογικό κομμάτι.

Πρέπει να τον βοηθήσουν γιατροί αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βελτιωθεί στη λειτουργικότητά του, πλαστικοί χειρουργοί να βελτιώσουν την εικόνα του (αν φυσικά είναι κάτι που στον ίδιο δημιουργεί πρόβλημα) και οπωσδήποτε ψυχίατρος. Οπωσδήποτε.

Τα της "κοινωνίας" είναι ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα συστολης ή αδυναμια χαρακτηρα. Οι περισσοτεροι απο εμας πακετωνομαστε για το 1/100 οσων περναει αυτος. Αυτος εχασε το μισο του προσωπο και αλλοι ντρεπονται να πανε παραλια επειδη εχουν παραπανω κιλα.

Απλα καποια πραγματα ειναι πολυ σκληρα για να τα πολεμησεις οσο δυνατος και να εισαι, ποσο μαλλον οταν δεχεσαι λεκτικη ή σωματικη βια για ενα προβλημα που δεν προκαλεσες ο ιδιος.

Δεν ξερω κατα ποσο απομονωθηκε ο ιδιος αλλα δε θα μου εκανε εντυπωση να απομακρυνθηκε η δικη του οικογενεια επειδη τι θα πει ο κοσμος?. Σε τετοιες μικρες κοινωνιες οποιος ξεχωριζει για καποιο (υποτιθεμενο ή πραγματικο) σωματικο ή πνευματικο ελαττωμα ειναι στο περιθωριο. Ιστοριες σαν του Θυμιου υπαρχουν δεκαδες στην ελληνικη επαρχια και παλιοτερα ηταν ακομα συχνοτερες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2022, 20:58

Ας σημειωθεί, ότι κατάγεται από τα Τρόπαια της Αρκαδίας, αλλά εκεί αδυνατεί να μεταβεί γιατί του το έχουν απαγορεύσει οι συγχωριανοί του για κάποιους άγνωστους λόγους!

https://pelop.gr/thymios-bougas-anepith ... nooumenos/

Ανθρωπολυματα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιουν 2022, 21:19

Λαχουρένιος έγραψε:
Ας σημειωθεί, ότι κατάγεται από τα Τρόπαια της Αρκαδίας, αλλά εκεί αδυνατεί να μεταβεί γιατί του το έχουν απαγορεύσει οι συγχωριανοί του για κάποιους άγνωστους λόγους!

https://pelop.gr/thymios-bougas-anepith ... nooumenos/

Ανθρωπολυματα

Κοίτα να σου πω κάτι; Όταν είχε σκάσει η είδηση με τον Θύμιο πρώτα είχε παρουσιαστεί ως ένας σάικο που κυκλοφορεί στο δρόμο με πριόνια και μαχαίρια.
Γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα.
Έτσι ακριβώς ήταν η είδηση. Συναγερμός! Κάποιος κυκλοφορεί με πριόνι στο δρόμο.

Μετά άλλαξε το θέμα και μάθαμε ποιος ήταν ο Θύμιος και η ιστορία του.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιουν 2022, 21:20

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα συστολης ή αδυναμια χαρακτηρα. Οι περισσοτεροι απο εμας πακετωνομαστε για το 1/100 οσων περναει αυτος. Αυτος εχασε το μισο του προσωπο και αλλοι ντρεπονται να πανε παραλια επειδη εχουν παραπανω κιλα.

Απλα καποια πραγματα ειναι πολυ σκληρα για να τα πολεμησεις οσο δυνατος και να εισαι, ποσο μαλλον οταν δεχεσαι λεκτικη ή σωματικη βια για ενα προβλημα που δεν προκαλεσες ο ιδιος.

Δεν ξερω κατα ποσο απομονωθηκε ο ιδιος αλλα δε θα μου εκανε εντυπωση να απομακρυνθηκε η δικη του οικογενεια επειδη τι θα πει ο κοσμος?. Σε τετοιες μικρες κοινωνιες οποιος ξεχωριζει για καποιο (υποτιθεμενο ή πραγματικο) σωματικο ή πνευματικο ελαττωμα ειναι στο περιθωριο. Ιστοριες σαν του Θυμιου υπαρχουν δεκαδες στην ελληνικη επαρχια και παλιοτερα ηταν ακομα συχνοτερες.

Δεν διαφωνούμε στην ουσία Λαχουρένιε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2022, 21:22

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Ανθρωπολυματα

Κοίτα να σου πω κάτι; Όταν είχε σκάσει η είδηση με τον Θύμιο πρώτα είχε παρουσιαστεί ως ένας σάικο που κυκλοφορεί στο δρόμο με πριόνια και μαχαίρια.
Γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα.
Έτσι ακριβώς ήταν η είδηση. Συναγερμός! Κάποιος κυκλοφορεί με πριόνι στο δρόμο.

Μετά άλλαξε το θέμα και μάθαμε ποιος ήταν ο Θύμιος και η ιστορία του.

Ναι αλλα στο χωριο του σιγουρα ηξεραν περι τινος προκειται.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”