Ειδεχθή εγκλήματα και κομματικά μποτ

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ειδεχθή εγκλήματα και κομματικά μποτ

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 13 Φεβ 2022, 18:05

bizeli έγραψε:
Οι νέοι γυρνάνε την πλάτη στην πολιτική ... Ποια πλάτη γυρνάς ρε φίλε; Είσαι σε θέση να γυρίσεις πλάτη; Είχες μάθει σάμπως και ποτέ να σκέφτεσαι πολιτικά;

Από τον νέο που βγάζει όλη μέρα φωτογραφίες στο ίνσταγκραμ, προτιμώ τον κομματικά στρατευμένο και ας δουλεύει και για κάποιο κόμμα.

Αυτό εδώ είναι 100% βέβαιο πως δεν ισχύει. Το ζητούμενο είναι η ευσυνείδητη ενασχόληση με τα κοινά (όπου ευσυνείδητη = υπέρ του συλλογικού συμφέροντος).

Δεν βλέπω λοιπόν πως ακριβώς ο πρώτος απολιτικ που περιγράφεις δεν προσφέρει στο ζητούμενο, ενώ ο δεύτερος γκρουεζας κομματοσκυλο που περιγραφεις προσφέρει τα μαλα στο ζητούμενο.
Στη πραγματικότητα αμφότεροι είναι εξίσου ζημιογόνοι και παρείσακτοι για το ζητούμενο και μάλιστα ο 2ος είναι το αίτιο ύπαρξης του 1ου και όχι το αντίστροφο.
1 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Φεβ 2022, 18:41

Λαχουρένιος έγραψε:
Τοτε γιατι λες οτι υπαρχει μυθολογια σχετικα με τα μποτ αφου και συ λες οτι υπαρχουν?

Βασικά υπάρχουν δεν υπάρχουν τα μποτ δε με ενδιαφέρει.
Αλλά έστω ότι υπάρχουν (που υπάρχουν οκ), αυτό που συμβαίνει είναι εσείς να μεγεθύνετε τον ρόλο τους προσδίδοντάς τους μυθικές διαστάσεις.
Καταρχάς εκτός του ότι βλέπετε παντού μποτ λες και είναι ροζ μονόκεροι, κατά δεύτερον ασχολείστε με ένα ξεπερασμένο φαινόμενο. Για εμένα προσωπικά τα μποτ αποτελούν μουσειακό έκθεμα, να το πω έτσι.
Θεωρείτε τα μποτ πλειοψηφία δλδ όσων γράφουν στο ίντερνετ; Εγώ κι εσύ γράφουμε στο ίντερνετ. Ή μάλλον και εγώ και εσύ εκτός από τα μποτ. Και δυστυχώς και η κουτσή Μαρία πλέον.
Παρόλα αυτό σου δίνεται η δυνατότητα να μπεις σε αντίλογο μαζί τους και με όποιον γουστάρεις. Δε σε φίμωσε κανείς.
Βασικά ξέρεις ποιο είναι στην ουσία το σημείο διαφωνίας μας;
Ότι εσύ βλέπεις ως κίνδυνο τα μποτ ενώ εγώ την Κουτσή Μαρία.
Άσε που εγώ είπα ότι πολλές φορές τα μποτ συνεισφέρουν σε μια συζήτηση ή αναδεικνύουν διάφορα ζητήματα προς συζήτηση.
Ενώ η κουτσή Μαρία απλά θα πει την μαλακία της με ύφος χιλίων καρδιναλίων κιόλας και σωστού υποδείγματος πολίτη.
Ξερνώ.

Και βασικά το έθεσα λάθος. Δεν είναι ξεπερασμένο φαινόμενο τα μποτ. Είναι υπαρκτό. Ξεπερασμένο είναι το φαινόμενο να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κάθε φορά που εκφράζεται μια αντίθετα πολιτικά άποψη ή που διαφέρει από της πλειοψηφίας ή που δεν είναι αρεστή για τον α΄ ή β΄ λόγο με το πρόσχημα ότι είναι μποτ και να κοιτάτε το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι.

Λαχουρένιος έγραψε:Τα μποτ δεν ειναι η πηγη των κακων της κοινωνιας. Ομως αυτοι ειναι τα υπαλληλακια που με την σταση τους βοηθουν τους ισχυρους που υπηρετουν να μας πηδανε. Στην ουσια ειναι μινι Πρετεντερηδες και Χατζηνικολαου.

Με το πες πες πες δημιουργειται κλιμα και πολλοι επηρεαζονται γιατι παρουσιαζονται καποιες μεμονωμενες και πληρωμενες φωνες ως ''κοινη γνωμη''. Μπορει να φαινονται 1000 προφιλ που προβαλλουν ενα συγκεκριμενο χασταγκ ή ''ειδηση'' και στην πραγματικοτητα να ειναι 10 πληρωμενοι με 100 προφιλ ο καθενας.

Και τα δύο αυτά που σου τόνισα, είναι εύκολο να συμβούν όταν ο λαός είναι αμόρφωτος, κοινωνικά και πολιτικά απαίδευτος, έχει αποπροσανατολισμένη σκέψη ή και ο ο ίδιος ο λαός έχει κάποιο προσωπικό όφελος να συντηρεί αυτήν την κατάσταση.
Δε σου φταίνε ούτε τα μποτάκια ούτε ο Πρετεντέρης.

Ειδικά το πρώτο (αμορφωσιά) αποδεικνύεται όταν βγαίνουν στο δρόμο να ρωτήσουν την κοινή γνώμη για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Δεν μπορώ αλλάζω κανάλι.
Μηδέν συγκροτημένη σκέψη, αδυναμία σωστής έκφρασης, φτωχό λεξιλόγιο, ελλιπείς γνώσεις.
Θα μου πεις και ποια είσαι εσύ ρε μπιζέλι που το παίζεις μορφωμένη; Δεν ξέρω, παιδιά, ποια είμαι αλλά αισθάνομαι άβολα βλέποντας αυτό το φαινόμενο. Τι να κάνουμε τώρα; Ψέματα να πω;

Λαχουρένιος έγραψε: Ειναι το ιδιο σαν να λες οτι ο Τακης Τσουκαλας συνεισφερει γονιμα σε διαλογο για το ελληνικο ποδοσφαιρο. :D

Να πούμε σε αυτό το σημείο, βέβαια Λαχουρένιε, ότι όταν τα μποτ είναι από το δικό μας ιδεολογικό στρατόπεδο δε μας χαλάει έτσι;
Για παράδειγμα όταν σκοτώνεται κάποιος ντελιβεράς στους δρόμους και ένα αριστερό μποτ ανάγει το πρόβλημα αυτό στην εργασιακή εκμετάλλευση και όχι στον κόκκινο σηματοδότη που ο ντελιβεράς παραβίασε, τότε σωστά τα λέει το μποτ.
Έτσι δεν είναι;
Κι όμως το μποτ αυτό αναδεικνύει ένα πρόβλημα και καλώς το κάνει. Άσχετα αν για μένα φταίει ξεκάθαρα ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και όχι το κακό κεφάλαιο.
Αλλά είμαι διατεθειμένη να ακούσω. Αλλά είμαι το ίδιο διατεθειμένη να ακούσω και ένα δεξιό μποτ σε άλλο αντίστοιχο θέμα.
Εσείς αντιθέτως "καλό μποτ -το δικό μας μποτ" ... "κακό μποτ - των άλλων".

Λαχουρένιος έγραψε: Στο ιντερνετ πλαι στις 100 σαβουρες εχει και 10 καλες σελιδες. Στην τηλεοραση δεν υπαρχει τιποτα.

Ναι οκ τώρα μου θυμίζεις τη γνωστή γκρίνια ότι δεν έχει τίποτα ποιοτικό η τηλεόραση και μόνο σαβούρες κτλ και την ίδια στιγμή η κρατική τηλεόραση που είναι πίτα στα ντοκιμαντέρ και τις ποιοτικές εκπομπές κοντεύει να κλείσει λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Και μάλιστα ένα φεγγάρι είχε δημιουργηθεί όντως ζήτημα ότι τζάμπα την πληρώνουμε από τους φόρους μας και να κλείσει και τέτοια.
Αυτοί είμαστε.
:laugh1:
Άσε ρε Λαχουρένιε.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Φεβ 2022, 18:52

bizeli έγραψε:Βασικά υπάρχουν δεν υπάρχουν τα μποτ δε με ενδιαφέρει.
Αλλά έστω ότι υπάρχουν (που υπάρχουν οκ), αυτό που συμβαίνει είναι εσείς να μεγεθύνετε τον ρόλο τους προσδίδοντάς τους μυθικές διαστάσεις.
Καταρχάς εκτός του ότι βλέπετε παντού μποτ λες και είναι ροζ μονόκεροι, κατά δεύτερον ασχολείστε με ένα ξεπερασμένο φαινόμενο. Για εμένα προσωπικά τα μποτ αποτελούν μουσειακό έκθεμα, να το πω έτσι.
Θεωρείτε τα μποτ πλειοψηφία δλδ όσων γράφουν στο ίντερνετ; Εγώ κι εσύ γράφουμε στο ίντερνετ. Ή μάλλον και εγώ και εσύ εκτός από τα μποτ. Και δυστυχώς και η κουτσή Μαρία πλέον.
Παρόλα αυτό σου δίνεται η δυνατότητα να μπεις σε αντίλογο μαζί τους και με όποιον γουστάρεις. Δε σε φίμωσε κανείς.
Βασικά ξέρεις ποιο είναι στην ουσία το σημείο διαφωνίας μας;
Ότι εσύ βλέπεις ως κίνδυνο τα μποτ ενώ εγώ την Κουτσή Μαρία.
Άσε που εγώ είπα ότι πολλές φορές τα μποτ συνεισφέρουν σε μια συζήτηση ή αναδεικνύουν διάφορα ζητήματα προς συζήτηση.
Ενώ η κουτσή Μαρία απλά θα πει την μαλακία της με ύφος χιλίων καρδιναλίων κιόλας και σωστού υποδείγματος πολίτη.
Ξερνώ.

Και βασικά το έθεσα λάθος. Δεν είναι ξεπερασμένο φαινόμενο τα μποτ. Είναι υπαρκτό. Ξεπερασμένο είναι το φαινόμενο να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κάθε φορά που εκφράζεται μια αντίθετα πολιτικά άποψη ή που διαφέρει από της πλειοψηφίας ή που δεν είναι αρεστή για τον α΄ ή β΄ λόγο με το πρόσχημα ότι είναι μποτ και να κοιτάτε το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι.

Ειναι αναλογα τον χωρο. Στο τουιτερ κυριαρχουν κατα κρατος. Μεγαλη επιρροη εχουν στα φορουμ και το FB. Μπορει να ειναι λιγοι αριθμητικα αλλα πρωτον ειναι η δουλεια τους αυτη οποτε ασχολουνται με αυτο ολη μερα οταν ο απλος πολιτης δεν εχει τετοια πολυτελεια και δευτερον μεσω ψευτικων λογαριασμων δημιουργουν εναν ογκο προπαγανδας και πληροφοριας που ειναι δυσαναλογος με το πραγματικο τους μεγεθος στην κοινωνια.

Μποτ δεν σε κανουν οι πολιτικες σου αποψεις αλλα ο κομματικος σου φανατισμος και αυτος ο φανατισμος ριχνει την ποιοτητα του δημοσιου διαλογου γιατι αντικαθισταται η ανταλλαγη αποψεων απο την διαδοση προπαγανδας.

Και τα δύο αυτά που σου τόνισα, είναι εύκολο να συμβούν όταν ο λαός είναι αμόρφωτος, κοινωνικά και πολιτικά απαίδευτος, έχει αποπροσανατολισμένη σκέψη ή και ο ο ίδιος ο λαός έχει κάποιο προσωπικό όφελος να συντηρεί αυτήν την κατάσταση.
Δε σου φταίνε ούτε τα μποτάκια ούτε ο Πρετεντέρης.

Ειδικά το πρώτο (αμορφωσιά) αποδεικνύεται όταν βγαίνουν στο δρόμο να ρωτήσουν την κοινή γνώμη για διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Δεν μπορώ αλλάζω κανάλι.
Μηδέν συγκροτημένη σκέψη, αδυναμία σωστής έκφρασης, φτωχό λεξιλόγιο, ελλιπείς γνώσεις.
Θα μου πεις και ποια είσαι εσύ ρε μπιζέλι που το παίζεις μορφωμένη; Δεν ξέρω, παιδιά, ποια είμαι αλλά αισθάνομαι άβολα βλέποντας αυτό το φαινόμενο. Τι να κάνουμε τώρα; Ψέματα να πω;

Το μυαλο του κοσμου εχει γινει πουρες απο τα ΜΜΕ που ελεγχουν οι ιδιοι (βαζω μεσα και το νετ) και την ανεπαρκη δημοσια εκπαιδευση που και αυτη ειναι δικο τους εργο. Δεν εγινε τυχαια ο κοσμος ετσι. Φυσικα υπαρχει η ατομικη ευθυνη αλλα θελει αρκετη προσπαθεια να σπασεις τον κλοιο της αποβλακωσης.

Να πούμε σε αυτό το σημείο, βέβαια Λαχουρένιε, ότι όταν τα μποτ είναι από το δικό μας ιδεολογικό στρατόπεδο δε μας χαλάει έτσι;
Για παράδειγμα όταν σκοτώνεται κάποιος ντελιβεράς στους δρόμους και ένα αριστερό μποτ ανάγει το πρόβλημα αυτό στην εργασιακή εκμετάλλευση και όχι στον κόκκινο σηματοδότη που ο ντελιβεράς παραβίασε, τότε σωστά τα λέει το μποτ.
Έτσι δεν είναι;
Κι όμως το μποτ αυτό αναδεικνύει ένα πρόβλημα και καλώς το κάνει. Άσχετα αν για μένα φταίει ξεκάθαρα ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και όχι το κακό κεφάλαιο.
Αλλά είμαι διατεθειμένη να ακούσω. Αλλά είμαι το ίδιο διατεθειμένη να ακούσω και ένα δεξιό μποτ σε άλλο αντίστοιχο θέμα.
Εσείς αντιθέτως "καλό μποτ -το δικό μας μποτ" ... "κακό μποτ - των άλλων".

Το να πεις οτι ο ντιλιβερας σκοτωθηκε λογω των εργασιακων συνθηκων του κλαδου ειναι πολιτικη και ιδεολογικη τοποθετηση συμφωνεις δεν συμφωνεις. Κομματικη τοποθετηση θα ηταν να πω οτι ευθυνεται αποκλειστικα η Χ ή Ψ κυβερνηση για αυτην την κατασταση ή οταν ημασταν εμεις κυβερνηση δεν γινονταν τετοια. Ή κομματικη τοποθετηση ειναι να τα ριχνεις στην κυβερνηση οταν εισαι αντιπολιτευση και οταν εισαι κυβερνηση να τα ριχνεις στους ντιλιβεραδες.

Δες πχ πως αντιμετωπισαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ το Ματι και πως αντιμετωπισαν τις φωτιες το '21. Η ΝΔ το '21 ελεγε ο,τι ο ΣΥΡΙΖΑ το '18 και ο ΣΥΡΙΖΑ το '21 ελεγε οτι η ΝΔ το '18. Τετοια ακραια και φανατικα επιχειρηματα δεν προσφερουν το παραμικρο στην κουβεντα και την πνευματικη αναπτυξη των πολιτων.

Ναι οκ τώρα μου θυμίζεις τη γνωστή γκρίνια ότι δεν έχει τίποτα ποιοτικό η τηλεόραση και μόνο σαβούρες κτλ και την ίδια στιγμή η κρατική τηλεόραση που είναι πίτα στα ντοκιμαντέρ και τις ποιοτικές εκπομπές κοντεύει να κλείσει λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Και μάλιστα ένα φεγγάρι είχε δημιουργηθεί όντως ζήτημα ότι τζάμπα την πληρώνουμε από τους φόρους μας και να κλείσει και τέτοια.
Αυτοί είμαστε.
Άσε ρε Λαχουρένιε.

Το καλο υλικο στην τηλεοραση εκτος του οτι σπανιζει, προβαλλεται σε αβολες ωρες. Πχ θυμαμαι παλιοτερα πολλα ντοκιμαντερ και πολιτικες εκπομπες σοβαρου περιεχομενου προβαλλονταν σε εργασιμες μερες κοντα ή μετα μεσανυχτα που σημαινει οτι ηταν απαγορευτικη η θεαση τους απο καποιον εργαζομενο. Αντι να στηνομαι στην τηλεοραση στην 1 το βραδυ να δω κατι ωραιο μπορω να δω στο Youtube το οτιδηποτε οποτε θελω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 13 Φεβ 2022, 20:24

bizeli έγραψε:
Χίλιες φορές προτιμώ τους πρώτους που μπορεί να διαβάσεις και κάτι πετυχημένο είτε από αριστερά είτε από δεξιά.
Και να σου πω κάτι;
Μποτ ξεμποτ ... το να προσεγγίζεις κάθε θέμα υπό πολιτικό πρίσμα, θέλει ένα στοιχειώδες επίπεδο πολιτικής σκέψης και ιστορικών γνώσεων. Το έχεις εύκολο;

Σήμερα πέτυχα αλλού 2 λογαριασμούς που είχαν ανεβάσει το ίδιο ποστ με τον ίδιο ακριβώς τίτλο ("η Ελλάδα ανοίγει τα πόδια στους Αμερικανούς")

Καμία σχέση με "επίπεδο σκέψης" και με γνώσεις. Οτιδήποτε τους μοιράζουν τα κόμματα αναδημοσιεύουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Φεβ 2022, 21:27

nik_killthemall έγραψε:Αυτό εδώ είναι 100% βέβαιο πως δεν ισχύει.

Πώς δεν ισχύει;
Ρε φίλε για να γυρίσεις την πλάτη σε κάτι πρέπει να έχεις ασχοληθεί πρώτα μαζί του. Πώς απορρίπτεις κάτι όταν δεν είχες ποτέ ουδεμία σχέση;
Δεύτερον για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική, τα κοινά κτλ (είτε άμεσα είτε έμμεσα)... όπως θες πες το, πρέπει να διαθέτει ένα μίνιμουμ πακέτο γνώσεων και δεξιοτήτων.
Η ευσυνείδητη διάθεση υπέρ του συλλογικού συμφέροντος δε φτάνει. Δυνατό και κινητήριο, δε λέω, αλλά επισφαλές.
Εσύ θεωρείς ότι οι νέοι σήμερα αλλά και πολλοί από εμάς είμαστε σε θέση αν όχι να συμμετέχουμε ενεργά με την πολιτική αλλά έστω να συμμετάσχουμε σε μια πολιτική συζήτηση;
Δε λέω να συμμετέχεις σε καφενειακό επίπεδο (εγώ σου λέω πολλοί ούτε σε καφενειακό) αλλά να συμμετέχεις με εμπεριστατωμένα και δομημένα επιχειρήματα. Θέλουν γνώσεις όλα αυτά ρε φίλε σε πολλούς τομείς.
Και δεν εννοώ τα 50 μεταπτυχιακά και τις 15 γλώσσες που μπορεί να γνωρίζει κάποιος αλλά μια γενικότερη πνευματική καλλιέργεια σε πολλά επίπεδα.

Ας αφήσουμε κατά μέρος, λοιπόν, τα "εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική" και τα όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και ας ασχοληθούμε με τη δική μας ανεπάρκεια που δεν ξέρουμε πού πάνε τα τέσσερα.

Άποψη μπορεί να έχουμε όλοι, γνώσεις λίγοι.

nik_killthemall έγραψε:Το ζητούμενο είναι η ευσυνείδητη ενασχόληση με τα κοινά (όπου ευσυνείδητη = υπέρ του συλλογικού συμφέροντος).

Δεν βλέπω λοιπόν πως ακριβώς ο πρώτος απολιτικ που περιγράφεις δεν προσφέρει στο ζητούμενο, ενώ ο δεύτερος γκρουεζας κομματοσκυλο που περιγραφεις προσφέρει τα μαλα στο ζητούμενο.
Στη πραγματικότητα αμφότεροι είναι εξίσου ζημιογόνοι και παρείσακτοι για το ζητούμενο και μάλιστα ο 2ος είναι το αίτιο ύπαρξης του 1ου και όχι το αντίστροφο.

Κοίτα καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Υπάρχουν δύο τύποι απολιτίκ. Αυτός που λόγω ανεπάρκειας δεν ασχολείται αλλά το αναγνωρίζει αυτό και για αυτό απέχει. Τίμιο.
Και ο απολιτίκ που δεν ασχολείται και καλά από άποψη αλλά δεν αναγνωρίζει την ανεπάρκειά του. Παρόλα αυτά τη μαλακία του είμαστε υποχρεωμένοι να την τρώμε στη μάπα.
Ο πρώτος δε ζημιώνει κάπου την κοινωνία. Ο δεύτερος τη ζημιώνει. Πρώτον γιατί μας σπάει τα νεύρα και δεύτερον γιατί δεν έχει ελπίδα βελτίωσης καθώς δεν έχει επίγνωση της κατάστασής του.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Έχω καθίσει και έχω σκεφτεί το εξής. Το χειρότερο κακό μπορεί να προξενήσει η εξής κατηγορία ανθρώπων. Σε οποιονδήποτε τομέα έτσι; Δεν αναφέρομαι μόνο στην πολιτική. Στα επαγγελματικά, στα οικογενειακά σε ό,τι θες.
Υπάρχουν αυτοί που είναι αντικειμενικά καλοί σε κάτι, έτσι; Ας πούμε ένας δάσκαλος. Ο καλός ο δάσκαλος εφόσον είναι καλός μόνο καλό αποτέλεσμα θα βγάλει.
Υπάρχουν και αυτοί που είναι αντικειμενικά κακοί σε κάτι. Ο κακός ο δάσκαλος θα βγάλει μεν κακό αποτέλεσμα αλλά η ανεπάρκειά του θα είναι είτε από επιλογή (πχ στην ουσία καλός δάσκαλος αλλά βαριέται να δουλέψει) είτε θα είναι τόσο εμφανές το κακό που προξενεί οπότε αμέσως θα τον ξεβράσει το σύστημα.
Πάντως και οι μεν είναι μια κατάσταση που έτσι κι αλλιώς μόνο καλό προξενεί αλλά και οι δε ή θα βγουν γρήγορα από τη μέση ή μπορεί και οι ίδιοι να προσπαθήσουν να αλλάξουν σε μια προσπάθεια αυτογνωσίας και αυτοκριτικής. Γιατί όχι; Πάντως έχει ελπίδα βελτίωσης ακόμα και ο κακός.
Ξέρεις ποιος δεν έχει ελπίδα βελτίωσης φίλε και είναι ζημιογόνος για την κοινωνία; Αυτός που νομίζει ότι είναι καλός. Αυτός μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό. Πρώτον, γιατί δεν έχει επίγνωση της κατάστασής του οπότε δε θα μπει ποτέ στη διαδικασία να αλλάξει, αφού του φαίνονται σωστά όσα κάνει και δεύτερον ενώ φαινομενικά είναι καλός τα κακά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θα προκαλέσει ποτέ δε θα συνδεθούν με αυτόν, ώστε να στοχοποιηθεί. Δε θα μπει κανείς στη διαδικασία να γυρίσει πίσω και να ψάξει από πού προκλήθηκε όλο αυτό το κακό εξαρχής. Θα είναι υπεράνω πάσης υποψίας και αυτός θα συνεχίσει το έργο του χωρίς να τον ενοχλεί κανένας.

Μετά από αυτή την παρένθεση έρχομαι στο 2ο γκρουεζά κομματόσκυλο για να σου δείξω γιατί τον έχω σε κάποια μεγαλύτερη κάπως εκτίμηση.
Αν ας πούμε, σου έλεγα εσένα τώρα αυτή τη στιγμή έτσι όπως είσαι τώρα, κατεβαίνουμε στην τάδε πορεία; Τι θα μου έλεγες;
Το πιθανότερο είναι να σκεφτόσουν (και ας μην το έλεγες) πού να κατεβαίνω τώρα;
Το κομματόσκυλο θα κατέβαινε. Βλέπεις τη διαφορά;

Μπορεί κάποιος να ασχολείται με λάθος τρόπο με την πολιτική αλλά ασχολείται πάντως. Θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο αλλά επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό. Και ειδικά όσον αφορά τους νέους. Πόσοι έχουν τέτοιες ανησυχίες;

Όπως η περίπτωση εκείνου του πιτσιρικά του Ρωμανού.
Οκ είτε είσαι με την εξουσία είτε εναντίον της είναι προτιμότερο από το να μην είσαι τίποτα και να πίνεις μόνο φρέντο στη ζωή σου.

Την ώρα που ο Ρωμανός έτρωγε φάπες για να υπερασπίσει τα πιστεύω του (σωστά ή λάθος δεν έχει σημασία), εγώ τα δικά μου "πιστεύω" τα θυσιάζω στον καθένα και κρύβομαι πίσω από την μικροαστικίλα μου.
Καταλαβαίνεις ποιος έχει περισσότερα κιλά @@;

Έτσι το βλέπω εγώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Φεβ 2022, 21:58

το μπιζελι το θετει οπως εγω το θετω με τους κεκεδες επειδη εχω απαιτησεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Φεβ 2022, 21:59

Λαχουρένιος έγραψε:Ειναι αναλογα τον χωρο. Στο τουιτερ κυριαρχουν κατα κρατος. Μεγαλη επιρροη εχουν στα φορουμ και το FB. Μπορει να ειναι λιγοι αριθμητικα αλλα πρωτον ειναι η δουλεια τους αυτη οποτε ασχολουνται με αυτο ολη μερα οταν ο απλος πολιτης δεν εχει τετοια πολυτελεια και δευτερον μεσω ψευτικων λογαριασμων δημιουργουν εναν ογκο προπαγανδας και πληροφοριας που ειναι δυσαναλογος με το πραγματικο τους μεγεθος στην κοινωνια.

Μποτ δεν σε κανουν οι πολιτικες σου αποψεις αλλα ο κομματικος σου φανατισμος και αυτος ο φανατισμος ριχνει την ποιοτητα του δημοσιου διαλογου γιατι αντικαθισταται η ανταλλαγη αποψεων απο την διαδοση προπαγανδας.

Φίλε, αν τα κομματικά μποτ είναι σε θέση να προξενήσουν τέτοιο κακό, τότε υπάρχει πρόσφορο έδαφος.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Λαχουρένιος έγραψε:Το μυαλο του κοσμου εχει γινει πουρες απο τα ΜΜΕ που ελεγχουν οι ιδιοι (βαζω μεσα και το νετ) και την ανεπαρκη δημοσια εκπαιδευση που και αυτη ειναι δικο τους εργο. Δεν εγινε τυχαια ο κοσμος ετσι. Φυσικα υπαρχει η ατομικη ευθυνη αλλα θελει αρκετη προσπαθεια να σπασεις τον κλοιο της αποβλακωσης.

Ε μα τι σου λέω τόση ώρα;
Όταν εγώ βλέπω παιδιά που φτάνουν στο λύκειο και δεν ξέρουν ούτε να γράψουν το όνομά τους, τι απαιτήσεις να έχω;

Λαχουρένιος έγραψε:Το να πεις οτι ο ντιλιβερας σκοτωθηκε λογω των εργασιακων συνθηκων του κλαδου ειναι πολιτικη και ιδεολογικη τοποθετηση συμφωνεις δεν συμφωνεις. Κομματικη τοποθετηση θα ηταν να πω οτι ευθυνεται αποκλειστικα η Χ ή Ψ κυβερνηση για αυτην την κατασταση ή οταν ημασταν εμεις κυβερνηση δεν γινονταν τετοια. Ή κομματικη τοποθετηση ειναι να τα ριχνεις στην κυβερνηση οταν εισαι αντιπολιτευση και οταν εισαι κυβερνηση να τα ριχνεις στους ντιλιβεραδες.

Κοίτα για να είμαστε ειλικρινείς το να κομματοποιεί/πολιτικοποιεί/ιδεολογικοποιεί κάποιο συμβάν είναι χαρακτηριστικό κυρίως της αριστεράς.
Ακόμα και αν ο ντελιβεράς έκανε σούζες με το μηχανάκι του στο αντίθετο ρεύμα. Γενικά η αριστερά έχει το ταλέντο να κάνει εκπληκτικά νοητικά άλματα και να συνδέει ένα γεγονός με κάτι τελείως άλλο.
Και η δεξιά το κάνει αυτό αλλά συνήθως υπάρχει μια πιο ευθεία σύνδεση μεταξύ αίτιου και αιτιατού.

Λαχουρένιος έγραψε:Δες πχ πως αντιμετωπισαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ το Ματι και πως αντιμετωπισαν τις φωτιες το '21. Η ΝΔ το '21 ελεγε ο,τι ο ΣΥΡΙΖΑ το '18 και ο ΣΥΡΙΖΑ το '21 ελεγε οτι η ΝΔ το '18. Τετοια ακραια και φανατικα επιχειρηματα δεν προσφερουν το παραμικρο στην κουβεντα και την πνευματικη αναπτυξη των πολιτων.

Είναι γελοίο όλο αυτό. Συμφωνώ. Μα από την άλλη όταν συμβαίνει ένα γεγονός συνηθίζεται να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες στην εκάστοτε κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να κάνει και αυτή τη δουλειά της. Και πάλι δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική έτσι.
Και στην τελική καλά κάνουν και αναζητώνται ευθύνες.
Το λάθος της ΝΔ ως αντιπολίτευση στην περίπτωση του Ματιού είναι ότι δεν κράτησε μια πιο μετριοπαθή στάση. Με την έννοια ότι και αυτοί τα σκάτωσαν ως κυβέρνηση σε πολλές περιπτώσεις.

Λαχουρένιος έγραψε: Το καλο υλικο στην τηλεοραση εκτος του οτι σπανιζει, προβαλλεται σε αβολες ωρες. Πχ θυμαμαι παλιοτερα πολλα ντοκιμαντερ και πολιτικες εκπομπες σοβαρου περιεχομενου προβαλλονταν σε εργασιμες μερες κοντα ή μετα μεσανυχτα που σημαινει οτι ηταν απαγορευτικη η θεαση τους απο καποιον εργαζομενο. Αντι να στηνομαι στην τηλεοραση στην 1 το βραδυ να δω κατι ωραιο μπορω να δω στο Youtube το οτιδηποτε οποτε θελω.

Ναι αυτό φταίει.

Και κάνε καμιά θυσία. Τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ; Θα τους απολύσουμε;
Κομμουνιστές ρε φίλε. Για τους ντελιβεράδες τους παίρνει ο πόνος. Άμα είναι να χάσουν τη βολή τους όμως, να πάνε να @@ οι άλλοι εργαζόμενοι.
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Φεβ 2022, 22:02

Alien_ex_forums έγραψε:
Σήμερα πέτυχα αλλού 2 λογαριασμούς που είχαν ανεβάσει το ίδιο ποστ με τον ίδιο ακριβώς τίτλο ("η Ελλάδα ανοίγει τα πόδια στους Αμερικανούς")

Καμία σχέση με "επίπεδο σκέψης" και με γνώσεις. Οτιδήποτε τους μοιράζουν τα κόμματα αναδημοσιεύουν.

Ναι και;
Άμα ήταν ένα νήμα με ουσία, θα μπορούσες να συμμετέχεις σε ένα από τα δυο.
Δε βλέπω πού είναι το πρόβλημα και πού σου δυσκολεύει εσένα τη ζωή.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 13 Φεβ 2022, 22:23

bizeli έγραψε:
Alien_ex_forums έγραψε:

Ναι και;
Άμα ήταν ένα νήμα με ουσία, θα μπορούσες να συμμετέχεις σε ένα από τα δυο.
Δε βλέπω πού είναι το πρόβλημα και πού σου δυσκολεύει εσένα τη ζωή.

1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Φεβ 2022, 22:37

Ρε σεις πάντως σοβαρά τώρα.
Θεωρείτε σοβαρότερο πρόβλημα τα μποτάκια και όχι αυτό που έρχεται; Έχει ήδη έρθει δλδ.

Δε βλέπετε που έχει δημιουργηθεί ένα τύπου κίνημα στην κοινωνία, στο ίντερνετ, παντού .... όπου όποιος τολμάει να εκφράσει μια αντίθετη άποψη από την πλειοψηφία, ενεργοποιούνται αμέσως στρατιές από ορκ με βασικό σύνθημα FINISH HIM.

ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ;
ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”