262 κρουσματα σημερα

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: 262 κρουσματα σημερα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Αύγ 2020, 17:38

Αρχέλαος έγραψε:Και εγώ θεωρώ υπερβολικό αυτό το σκέλος.
Απλώς δεν βάζει στο στόχαστρο την "έξαλλη" νεολαία όπως κάνουν κυβερνητικοί.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς ο τουρισμός μπορούσε να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά και ευέλικτα και να μην έχουμε τόσα κρούσματα Αυγουστιάτικα.
Τώρα και λίγα έσοδα ήρθαν και νωρίς αρκετά κρούματα που θα δημιουργήσουν πολλά θέματα υγειονομικής και οικονομικής φύσεως.

Ο ιος στην Ελλαδα ειχε σχεδον εξαφανιστει. Θα μπορουσαν να δωσουν εμφαση στον εγχωριο τουρισμο με μειωμενες τιμες σε δωματια και εισητηρια και πιθανον επιδοτησεις στους επιχειρηματιες για να καλυψουν μερος της χασουρας ή καποιου ειδους επιδομα διακοπων στους πολιτες. Αλλοδαποι τουριστες να επιτρεπονταν κατι απο αυστηρες προυποθεσεις.

Καθαρα απο τον τουρισμο ηρθε ο ιος, σιγουρα η εξαπλωση ευνοηθηκε απο την χαλαρωση των ντοπιων αλλα η αρχικη σπιθα μπηκε απο τους ξενους.
2 .

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 13 Αύγ 2020, 23:44

Ακριβώς.
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 14 Αύγ 2020, 11:42

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καταλογίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Τον Ιούνιο η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των επιδημιολόγων και των αρμοδίων επιτροπών, ανακοίνωσε τεστ 72 ωρών στους εισερχόμενους τουρίστες και μέγιστη πληρότητα στα αεροπλάνα 50%», αναφέρει η Ελληνική Λύση και συνεχίζει.

«Στην συνέχεια, απολύτως ανεύθυνα, υπέκυψε στις πιέσεις των γερμανικών κολοσσών όπως η TUI και η Lufthansa, αναιρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχε η ίδια εξαγγείλει, με αποτέλεσμα τις ολέθριες συνέπειες για την δημόσια υγεία, που ζούμε σήμερα. Η Ελληνική Λύση είχε έγκαιρα προειδοποιήσει, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν
», καταλήγει η ανακοίνωση.
0 .

Highlander
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Highlander » 14 Αύγ 2020, 14:26

Spark έγραψε:γράφω εδω την προσωπική εμπειρία μου σχετικά με τον κορονοϊό.

πιστεύω πως ο κορονοϊός βρίσκεται και μεταφέρεται με τον αέρα, είναι παντού γύρω μας και οι μάσκες ελάχιστη προστασία προσφέρουν διότι κανείς δεν μπορεί να φοράει συνεχώς μάσκα και όταν βγάζει την μάσκα αναπνέει αέρα που περιέχει κορονοϊό.

δίχως να έχω κάνει τεστ είμαι σίγουρος πως είμαι φορέας κορονοϊού δίχως συμπτώματα.
πως το ξέρω:
παλαιότερα είχα κάνει εγχείρηση στο ιγμόρειο και απο τότε έχω ευαισθησία, καταλαβαίνω πότε αναπνέω αέρα μολυσμένο, νιώθω 'τσιμπήματα' εσωτερικά της μύτης.
το ξέρω διότι νόσησα απο γρίπη τον Φεβρουάριο παρότι είχα κάνει εμβόλιο γρίπης που κάνω κάθε χρόνο.
την νέα γρίπη την πέρασα ελαφρά με 2 μέρες πυρετό, σε 10 μέρες έγινα απολύτως καλά.

απο τον Φεβρουάριο εως σήμερα κάθε μέρα νιώθω 'τσιμπήματα' στο ιγμόρειο μου.
αυτό σημαίνει πως νίκησα την νέα γρίπη, πλέον δεν μπορεί να με αρρωστήσει και να μου κάνει κακό, αλλά υπάρχει στον αέρα και κάθε φορά που αναπνέω αέρα με κορονοϊό το καταλαβαίνω.

εγώ λέω εντάξει ας φορούν μάσκες, αφού δεν υπάρχει άλλο μέτρο πιο αποτελεσματικό, καλό είναι να πιστεύει ο κόσμος πως οι μάσκες τους προφυλάσσουν για να μην πανικοβληθούν και πάθουν κατάθλιψη.

λοιπόν επιβεβαιώνω ότι ο κορονοϊός είναι παντού στον αέρα, τα μέτρα καταστολής και οι απαγορεύσεις δεν σταματάνε τον ιό, είναι μέτρα που παίρνουν αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο.

και δεν θα πάω να κάνω το τέστ γιατί είμαι σίγουρος πως θα βγει θετικό και θα με καταγράψουν, δεν το θέλω.
αφού το ξεπέρασα θεωρώ πως δεν κινδυνεύω, θεωρώ πως έχω ανοσία.

φυσικά φοράω μάσκα όταν κυκλοφορώ στα καταστήματα της πόλης για να μην κολλήσω άλλους.
όμως πιστεύω πως δεν θα γλυτώσει κανείς, όλοι θα το τσιμπήσουν κάπου.
έτσι όπως έκανα το σενάριο στο παιχνίδι μου "AVOID COVID", τελικά ο παίκτης μολύνεται..

Δε νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ποτέ τίποτα τέτοιο, δηλαδή οτι ο κορωνοιος βρίσκεται και μεταφέρεται με τον αέρα και επιβιώνει εκεί. Ούτε μπορείς να τον "μυρίσεις".
0 .

Highlander
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Highlander » 14 Αύγ 2020, 14:27

Spark έγραψε:Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καταλογίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Τον Ιούνιο η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των επιδημιολόγων και των αρμοδίων επιτροπών, ανακοίνωσε τεστ 72 ωρών στους εισερχόμενους τουρίστες και μέγιστη πληρότητα στα αεροπλάνα 50%», αναφέρει η Ελληνική Λύση και συνεχίζει.

«Στην συνέχεια, απολύτως ανεύθυνα, υπέκυψε στις πιέσεις των γερμανικών κολοσσών όπως η TUI και η Lufthansa, αναιρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχε η ίδια εξαγγείλει, με αποτέλεσμα τις ολέθριες συνέπειες για την δημόσια υγεία, που ζούμε σήμερα. Η Ελληνική Λύση είχε έγκαιρα προειδοποιήσει, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν
», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απ' ό,τι έχω δει, η Ελ. Λύση παρολο που είναι ακροδεξιό κόμμα είναι υπέρ της καραντινας-μασκων κλπ. Προφανώς αυτό συμβαίνει επειδή έχει ως κοινό βασικά υπερσυντηρητικους ηλικιωμένους νεοδημοκρατες που εν προκειμένω για ευνόητους λόγους δεν τους παίρνει να πιστεύουν σε συνωμοσιολογίες για εβραιοφυη κορωνοιο που δεν πρέπει να μας ανησυχεί
0 .

Highlander
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Highlander » 14 Αύγ 2020, 14:32

Λαχουρένιος έγραψε:https://www.skai.gr/news/ygeia/koronoios-ellada-262-nea-krousmata-6177-synolika

Αριθμος ρεκορ για την Ελλαδα. Εντυπωση μου κανει οτι καθυστερησαν λιγο να τα ανακοινωσουν σημερα καθως και οτι δεν αναφερουν αναλυτικα ποσα κρουσματα ειχε καθε νομος. Εχω δει ενα χαρτη με χρωματισμενες περιοχες με το πιο σκουρο χρωμα να σημαινει 50+ κρουσματα αλλα οχι κατι πιο συγκεκριμενο. Μου μυριζει μαγειρεμα.

Ειναι δεδομενο οτι τα κρουσματα θα αυξανονται και οτι θα παμε σε λοκνταουν παλι οπως τον Μαρτιο. Η κυβερνηση το αρνειται αυτο το ενδεχομενο αλλα απο την στιγμη που αναγκαστικα θα κλεισουν οι περισσοτεροι νομοι με τοπικα λοκνταουν στην πραξη θα εχουμε παλι ολικο λοκνταουν. Ηδη εχουν επιβληθει μετρα σε 12 νομους, αναμεσα τους και ο νομος Θεσ/νικης και συντομα θα συμβει το ιδιο και στην Αττικη αρα θα μιλαμε οτι το 80%+ του πληθυσμου θα ζει υπο καθεστως περιοριστικων μετρων τα οποια ολο και θα σφιγγουν. Αυτο δεν εχει διαφορα απο ολικο lockdown στην πραξη.

Ξερουν επισης οτι δεν μπορει να αναχαιτιστει η ιδια η αυξηση των κρουσματων, αλλα μονο ο ρυθμος αυξησης τους, καθως κατι τετοιο θα χρειαζοταν ολικο κλεισιμο. Το πανε λαου λαου μπας και δουλεψει λιγο ο τουρισμος και για να μην εξαγριωσουν τους επιχειρηματιες. Στην αρχη περιοριζουν το ωραριο το μπαρ, μετα θα τα κλεισουν τελειως, μετα θα κλεισουν και τις παραλιες και παει λεγοντας.

Δεν βλεπω πως θα αποφυγουμε ολικο κλεισιμο το πολυ σε ενα μηνα απο τωρα.

edit: Εκεινος ο χρωματισμενος χαρτης τελικα δεν αφορουσε τα σημερινα κρουσματα, αλλα ολα τα κρουσματα απο τον Μαρτιο μεχρι σημερα.

Φοβάμαι ότι όταν επιστρέψουν και αυτοί που βρίσκονται σε νησια-χαλκιδικες κλπ στις πόλεις θα γίνει χαμός.
1 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 14 Αύγ 2020, 17:59

Highlander έγραψε:Δε νομίζω ότι έχει αποδειχθεί ποτέ τίποτα τέτοιο, δηλαδή οτι ο κορωνοιος βρίσκεται και μεταφέρεται με τον αέρα και επιβιώνει εκεί. Ούτε μπορείς να τον "μυρίσεις".

Ναι δεν έχει βγει ο Τσιόδρας να το πει, τι να πει πως πήρε 192.000 από φαρμακευτικές εταιρείες και σπόνσορες ερευνητικών προγραμμάτων..

«Έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 60.000 συμπολίτες μας. Υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ενεργά κρούσματα. Γύρω μας υπάρχουν 10.000 συμπολίτες μας που μεταδίδουν τον ιό».

Αυτή την είδηση – «βόμβα» μετέφερε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, το νούμερο που προφανώς και προκαλεί τρόμο, προκύπτει από μια διεθνή εκτίμηση ότι τα κρούσματα τα πραγματικά είναι 10 φορές περισσότερα από αυτά που βρίσκουμε από τα τεστ.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τούντας υποστήριξε ότι αυτό που τον τρομάζει περισσότερο δεν είναι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αλλά ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού, καθώς επίσης και το γεγονός ότι πλέον έχουμε πολύ πιο περιορισμένες δυνατότητες να ελέγξουμε τη διασπορά της επιδημίας.

«Έχουμε μπει σε ένα δεύτερο κύμα, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερα από το πρώτο» τόνισε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια έξαρση κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο κι αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσουμε τα ήδη ισχύοντα μέτρα και να ληφθούν και νέα μέτρα όπως τοπικά lockdown όπου χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

και σας λέω εγω πως είμαι φορέας κορωνοϊού και κάθε φορά που κάθομαι στο μπαλκόνι μου και μιλάω ή φτερνίζομαι ψεκάζω όσους περνούν απο τον δρόμο αφού ο αέρας φέρνει σταγονίδια με κορωνοϊό στο πρόσωπο τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Αύγ 2020, 20:08

254 σημερα με τα 22 να ειναι απο τουριστες

https://www.skai.gr/news/ygeia/o-xartis ... essaloniki

Ταυτοχρονα ανακοινωσαν διαφορα περιοριστικα μετρα τα οποια ειναι επι της ουσιας ημιμετρα οπως ο περιορισμος του ωραριου των νυχτερινων μαγαζιων. Θα αδειαζουν τα μαγαζια τα μεσανυχτα και θα γεμιζουν οι παραλιες και οι πλατειες με αποτελεσμα να δημιουργειται τεραστιος συνωστισμος. Το εχω σιγουρο οτι απο Σεπτεμβριο που θα εχουν φυγει οι περισσοτεροι τουριστες θα τα κλεισουν τελειως και θα απαγορευσουν τις συγκεντρωσεις σε ανοιχτους χωρους. Μεχρι τοτε θα εχουμε φτασει ανετα τα 400 κρουσματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 15 Αύγ 2020, 13:31

ζ' μπούτσαμ και 1000 να πανε και 10.000. Η ζωη προχωραει, οι κοτες καθονται στο κοτετσι και κακαριζουν.
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Αύγ 2020, 00:47

Εγώ νομίζω ότι η κυβέρνηση περιμένει να δει τι κάνουν οι άλλες χώρες.
Κλείνουν οι άλλοι τα μαγαζιά; Θα τα κλείσουμε κι εμείς.
Κλείνουν οι άλλοι τα σχολεία; Θα τα κλείσουμε κι εμείς.
Φοράνε οι άλλοι μάσκες; Θα φορέσουμε κι εμείς.
Και πάει λέγοντας.
Κάπως έτσι νομίζω ότι πάει το πράμα.
1 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”