σχολιο 1
....παιδια η ηλιθιοτητα ειναιμια ιδιοτητα που αποδιδουμε στον αλλο οταν εχει ταση να εκμηδενισει την εγωικη μας νοητικη αξια ..σπανιως μιλαμε για αντικειμενικη λειψους στο πνευμα...
πχ μου μιλαει καποιος για πραγματα που δε κατανοω πχ συνομωσιολογιες, εξωγηινους, νεφελιμ κτλ ...και ειναι μακραν του δικου προτζετ σκεψης ας πουμε ετσι κι αμεσα αντιδρω και εχω την ταση να τον πω ηλιθιο .. ενω την δυσχερεια αντιληψης της εμφανισα εγω ....προβαλω στον αλλο αυτο που συμβαινει σε μενα ..χμμμ..προβολη κλασικη αμυνα εναντια στην εκμηδενιση και τον υποβιβασμο του εγω μας η στις συγκρουσεις με προεγωικους μηχανισμους ...
Τα όρια του διαλόγου και η αχρηστοσύνη των πολλών.
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

Re: Τα όρια του διαλόγου και η αχρηστοσύνη των πολλών.
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

Spark έγραψε:νομίζω πως οι πολλοί που γράφεις πως είναι ηλίθιοι και χάλια άνθρωποι ζούνε σε παραίσθηση σε εικονικό κόσμο matrix.
οι μασόνοι προσπαθούν να αποκτήσουν γνώση και έλεγχο αλλά δεν τους αφήνουν οι εξωγήινοι που ψεκάζουν τις πόλεις με ιούς και άλλα συνθετικά χημικά, ελέγχουν τα μυαλά των ανθρώπων με πλύση εγκεφάλου, τους ελέγχουν με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που κρύβουν μέσα στα κινητά τηλέφωνα με σκοπό την μετατροπή των ανθρώπων σε σκλάβους που τους απορροφούν την βιοενέργεια και τους κάνουν να δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους ενώ οι εξουσιαστές που συνεργάζονται με τους εξωγήινους χαίρονται την ματαιότητα της ηλιθιότητας τους.
έτσι εξηγείται γιατί οι πολλοί είναι ηλίθιοι και ένα μικρό ποσοστό που είναι έξυπνοι δεν συμμετέχουν σε φορουμ για να γράφουν βλακείες. κατάλαβες τωρα;
σχολιο 2
...απο που αντλειται η βεβαιοτητα σου σπαρκ οτι ολα οσα συμβαινουν τα γνωριζεις κι οτι ολα αυτα τα περιεργα σεναρια δεν υφιστανται ????
μηπως η βεβαιοτητα ειναι ενα σοβαρο ελλειμα της νοητικης μας φυσης ??
ο εξυπνος ανθρωπος δνε εινα βεβαιος για τιποτε κατανοωντας την περατοτητα της ανθρωπινης νοημοσυνης του..χμμμ..συμφωνεις ...το να ειναι βεβαιος στη εποχη μας ειδικα για ζητηματα που διαφευγουν των οριων της εξουσια μα ςτης πενιχρης ειναι δεν ειναι μα?ια ηλιθιοτητα εγγενη στην νοητικη φυση καποιων ??
γιατι θα πρἕπει οτι λεει καποιος και δε το καταλαβαινουμε να τον καθιστα αυτοματως και ηλιθιο ??προαφνως προβαλωντα πανωτου την δικη μα αδυναμια αντιληψης και το χαμηλο επιπεδο στο οποιο κινειται η νοητικη μας ενεργεια ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
Spark
- Extreme poster

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:μηπως η βεβαιοτητα ειναι ενα σοβαρο ελλειμα της νοητικης μας φυσης ??
ο εξυπνος ανθρωπος δεν εινα βεβαιος για τιποτε κατανοωντας την περατοτητα της ανθρωπινης νοημοσυνης του..χμμμ..συμφωνεις ...το να ειναι βεβαιος στη εποχη μας ειδικα για ζητηματα που διαφευγουν των οριων της εξουσιας μας της πενιχρης ειναι δεν ειναι μια ηλιθιοτητα εγγενη στην νοητικη φυση καποιων ??
γιατι θα πρεπει οτι λεει καποιος και δε το καταλαβαινουμε να τον καθιστα αυτοματως και ηλιθιο ?? προφανως προβαλλοντας πανω του την δικη μας αδυναμια αντιληψης και το χαμηλο επιπεδο στο οποιο κινειται η νοητικη μας ενεργεια ..
καλά λες, αυτό το θέμα σου ταιριάζει, για εξηγήσου με τον Pendegren.
0 .
-
Pendegren
Πολλά μπορεί να ήθελα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να ήθελα ένα εκμέκ παγωτό. Ας σταθούμε όμως για μια στιγμή σ' αυτό το 95%...
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 1
....παιδια η ηλιθιοτητα ειναιμια ιδιοτητα που αποδιδουμε στον αλλο
Εσύ δεν έχεις ανάγκη απόδοσης. Αυτοαποδίδεσαι.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
vallon
- Supreme poster

Pendegren έγραψε:Πολλά μπορεί να ήθελα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να ήθελα ένα εκμέκ παγωτό. Ας σταθούμε όμως για μια στιγμή σ' αυτό το 95%...
Μύθηρα μην δίνεις σημασία σε αυτούς εδώ
είναι ..βραδύνους
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

vallon έγραψε:Pendegren έγραψε:Πολλά μπορεί να ήθελα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να ήθελα ένα εκμέκ παγωτό. Ας σταθούμε όμως για μια στιγμή σ' αυτό το 95%...
Μύθηρα μην δίνεις σημασία σε αυτούς εδώ
είναι ..βραδύνους
σχολιο 3
....βραδυνους ????αχα αρα συγγενης μου νοητικα ..χμμμ
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

Pendegren έγραψε:Εχω παρατηρήσει να συμβαίνει το εξής. Οι ηλίθιοι...οι οποίοι είναι πολλοί. Δεν μπαίνουν σε διάλογο αν πρόκειται 1) Να διακινδυνεύσουν μυστικά τους. 2) Να κινδυνεύσει η ζωτική τους υγεία. 3) Να τους πούνε τούβλα ή κάτι άλλο προσβλητικό. Ετσι βρισκόμαστε συνεχώς σε μια Βαβέλ ασυνεννοησίας, μη επικοινωνίας, έλλειψης εμπιστοσύνης και αυξημένης εχθρότητας. Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξουμε στην συμπεριφορά μας για να πάνε τα πράγματα καλύτερα; Τι πιστεύετε;
σχολιο 4
τι καταρχην οριζεις σνα "" ηλιθιο "" αυτον που δνε κανει χρηση των βασικων κανονων της λογικης των αυτονοητων ??η αυτον πουακολουθει ενα βραδυ τροπο σκεψης περιπλοκης που αμεσως αμεσω τον διαφοροποιει απο τους αλλους της μεσης νοητικης επιδοσης και απο τους ταχεια καυσης φρουφρουρηδες εξυπνακηδες της ποσοτητας και ταχυτητας σκεψης αλλα οχι του βαθους και τους ευρους ...
κια καταρχην τι νοητικες λειτουργιες εχουμ ως δυναμεις ανθρωπινες για αν δουμε ποιος τις ακνει καλα και ποιος οχι ..κια ποιος δνε μπορει καθοου ν ατις κανει ...
συμφωνω οτι νοητικα ειμαστε σε δραματικη κατασταση αλλα οχι οτι φταιει κατι στην φυση μας .. φταιαιε η υποβολη και νοητ8ικη χιεραγωγηση ενοςσυστηματος πουδεν αμ ςθελει νοητικα ανπτυγμενους ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
nemo
- Supreme poster

εδω νομιζω οτι ειναι το νημα για να τα σουρνω στους ηλιθιους; οκ θα το κανω
ακριβως το 95% ειναι οι ηλιθιοι σε πολλα επιπεδα χαζομαρας αρχιζοντας απο χαμηλα
οπου βρισκονται τα πληθη και ανεβαινοντας λιγοστευουν σε αριθμο ..αυτη ειναι η πραγματικοτητα
που αρχιζει η ηλιθιοτητα και που τελειωνει ..αγνωστο !
φυσικα μπορω να τα αναλυσω αλλα δεν θα το κανω γιατι σημερα ειμαι ιδιαιτερα φορτισμενος
σημασια εχει οτι την ηλιθιοτητα δεν την οριζουν οι κοινωνιες- ο κοινωνικος ιστος που ζουμε
γιατι ιστορικα εχει αποδεχθει οτι οι κοινωνιες εχουν πεσει σε βαθια σκατα με την θεληση τους
και αρα το 1βασικο ειναι να μην πιστεψουμε οτι ειμαστε ηλιθιοι σημερα γιατι δεν αρεσουμε στην κοινωνια
το 2 βασικο ειναι να πιστεψουμε οτι ειμαστε αρκετα ηλιθιοι γιατι αρχιζουμε την μερα μας
με πολλους ηλιθιους τροπους 3 ..συνεχιζεται
ακριβως το 95% ειναι οι ηλιθιοι σε πολλα επιπεδα χαζομαρας αρχιζοντας απο χαμηλα
οπου βρισκονται τα πληθη και ανεβαινοντας λιγοστευουν σε αριθμο ..αυτη ειναι η πραγματικοτητα
που αρχιζει η ηλιθιοτητα και που τελειωνει ..αγνωστο !
φυσικα μπορω να τα αναλυσω αλλα δεν θα το κανω γιατι σημερα ειμαι ιδιαιτερα φορτισμενος
σημασια εχει οτι την ηλιθιοτητα δεν την οριζουν οι κοινωνιες- ο κοινωνικος ιστος που ζουμε
γιατι ιστορικα εχει αποδεχθει οτι οι κοινωνιες εχουν πεσει σε βαθια σκατα με την θεληση τους
και αρα το 1βασικο ειναι να μην πιστεψουμε οτι ειμαστε ηλιθιοι σημερα γιατι δεν αρεσουμε στην κοινωνια
το 2 βασικο ειναι να πιστεψουμε οτι ειμαστε αρκετα ηλιθιοι γιατι αρχιζουμε την μερα μας
με πολλους ηλιθιους τροπους 3 ..συνεχιζεται
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

σχολιο 5
..εγω σαν γνησια ""ηλιθια"" για τους ""εξυπνακηδες"" του διαδικτυου .. θα αναρωτηθω ,, τι οριζουμε ως ηλιθιο ?? εκεινος που δεν κανει καλα καποιες βασικες νοητικες λειτουργιες ? κι αν ναι ποιες ειναι αυτες?? ...
προτεινω 5 θεμελιωδεις .....
διακριση
συγκριση
συνθεση
αναλυση
ταξινομηση
πχ φανταστειτε καποιον που δεν μπορει να διακρινει την διαφορα ισχυος ενος ελεφαντα απο εν μυρμηγκι ..ενος πολιτικου ρουσφετολογου απο εναν μεγαλο επιχειρηματια ,, ενος υπαλληλου απο το διευθυντη του ενος παιδιου απο ενα γερο ...
η που δεν μπορει να ταξινομησει σωστα ..πχ του λες βαλε σε ταξη αυτ τα πραγματ κι αυτος βαζει τα ρουχα στο συρταρι τη κουζινα , τα μαχαιροπιρουνα στην παπουτσοθηκη
...η εκεινος που δεν μπορει να συνδεσει εννοιες και προτασεις η να αναλυσει ...αν του πεις περιγραψε μου τ βλεπεις δεν ξρει να εκφραστει ...to ιδια αν του πεις πες μου τι σκεφτεσαι ...
αν του πεις ο Α εινα πιο ψηλος απο το Β και ο Β απο τον Γ αρα ???δεν ξερει να πει οτι κι ο Α ειν ψηλοτερος απο τον Γ ...μιλαμε για σοβαρα κενα στην νοητικη λειτουργια ...που δυστυχως υπαρχουν σε ανθρωπους που κατα τα αλλ δεν χαρακτηριζονατι ως νοητικα καθυστερημενοι .. αλλα κινουνετια ανετα στην καθημερινοτητα τους εργαζονται αναπαραγωνται γεννονυν αντιγραφα τους διασκεδαζουν ψηφιζουν κομματα χιεριζονται και ηλεκτρονικες συσκευες και διαιδκτυο ...
..επισης σε τι διαφερει ο διαλογος απο την απλη συνομιλια ???πολλα πολλα θεμα τα που αφορουν μια φιλοσοφια του λογου -λογικη
..
..εγω σαν γνησια ""ηλιθια"" για τους ""εξυπνακηδες"" του διαδικτυου .. θα αναρωτηθω ,, τι οριζουμε ως ηλιθιο ?? εκεινος που δεν κανει καλα καποιες βασικες νοητικες λειτουργιες ? κι αν ναι ποιες ειναι αυτες?? ...
προτεινω 5 θεμελιωδεις .....
διακριση
συγκριση
συνθεση
αναλυση
ταξινομηση
πχ φανταστειτε καποιον που δεν μπορει να διακρινει την διαφορα ισχυος ενος ελεφαντα απο εν μυρμηγκι ..ενος πολιτικου ρουσφετολογου απο εναν μεγαλο επιχειρηματια ,, ενος υπαλληλου απο το διευθυντη του ενος παιδιου απο ενα γερο ...
η που δεν μπορει να ταξινομησει σωστα ..πχ του λες βαλε σε ταξη αυτ τα πραγματ κι αυτος βαζει τα ρουχα στο συρταρι τη κουζινα , τα μαχαιροπιρουνα στην παπουτσοθηκη
...η εκεινος που δεν μπορει να συνδεσει εννοιες και προτασεις η να αναλυσει ...αν του πεις περιγραψε μου τ βλεπεις δεν ξρει να εκφραστει ...to ιδια αν του πεις πες μου τι σκεφτεσαι ...
αν του πεις ο Α εινα πιο ψηλος απο το Β και ο Β απο τον Γ αρα ???δεν ξερει να πει οτι κι ο Α ειν ψηλοτερος απο τον Γ ...μιλαμε για σοβαρα κενα στην νοητικη λειτουργια ...που δυστυχως υπαρχουν σε ανθρωπους που κατα τα αλλ δεν χαρακτηριζονατι ως νοητικα καθυστερημενοι .. αλλα κινουνετια ανετα στην καθημερινοτητα τους εργαζονται αναπαραγωνται γεννονυν αντιγραφα τους διασκεδαζουν ψηφιζουν κομματα χιεριζονται και ηλεκτρονικες συσκευες και διαιδκτυο ...
..επισης σε τι διαφερει ο διαλογος απο την απλη συνομιλια ???πολλα πολλα θεμα τα που αφορουν μια φιλοσοφια του λογου -λογικη
..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ