κλεβουν την περιουσια των χειμαριωτων

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: κλεβουν την περιουσια των χειμαριωτων

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Φεβ 2020, 23:44

Λαχουρένιος έγραψε:Αν το κρατος δεν μπορει να επιβληθει ουτε καν στην Αλβανια ωστε να προστατεψει την μειονοτητα τοτε ειμαστε για κλαματα. Οχι πως περιμενα κατι καλυτερο...

Έχουμε απτά στοιχεία ότι το αλβανικό κράτος έχει άδικο και οι χειμαριώτες δίκιο;

Δεν θέλω να εμφανίζομαι ερειστικός, αλλά μην κάνουμε πάλι σαν την ΑΟΖ του Καστελόριζου που έχει την μισή Α. Μεσόγειο στο τσεπάκι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Φεβ 2020, 00:08

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Αν το κρατος δεν μπορει να επιβληθει ουτε καν στην Αλβανια ωστε να προστατεψει την μειονοτητα τοτε ειμαστε για κλαματα. Οχι πως περιμενα κατι καλυτερο...

Έχουμε απτά στοιχεία ότι το αλβανικό κράτος έχει άδικο και οι χειμαριώτες δίκιο;

Δεν θέλω να εμφανίζομαι ερειστικός, αλλά μην κάνουμε πάλι σαν την ΑΟΖ του Καστελόριζου που έχει την μισή Α. Μεσόγειο στο τσεπάκι.

Δεν εχω ψαξει το ζητημα, αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη στο αλβανικο κρατος. Χειροτεροι απο εμας ειναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ακρίδης Κατσαριδόπουλος
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Ακρίδης Κατσαριδόπουλος » 04 Σεπ 2021, 22:15

Η εθνολογική σύσταση των χωριων της Χειμάρρας (1900-1902):

Χειμάρρα: Οι κάτοικοι ειναι ελληνικής καταγωγής, αλλα δίγλωσσοι λόγω επαφών με την περιφέρεια Κουρβελεσίου

Δρυμαδες: Οι κάτοικοι είναι δίγλωσσοι, αλλά μιλούν περισσότερο τα ελληνικά, ακόμη και στα σπίτια τους (το χωριό αποτελείται από τρεις συνοικίες, στη μια οι κάτοικοι έχουν γκεγκικη καταγωγή, ενώ στις υπόλοιπες δυο τοσκική)

Παλάσσα: Οι κάτοικοι είναι αλβανο-ηπειρωτικής καταγωγής και δίγλωσσοι

Ηλίας: Οι κάτοικοι είναι τοσκικής καταγωγής και μιλούν αλβανικά

Βούνο: οι κάτοικοι ειναι τοσκικης καταγωγής και μιλούν αλβανικά

Πύλιουρι: Οι κάτοικοι είναι ολοι Αλβανοί

Κούδεσι: Οι κάτοικοι ειναι αλβανικής καταγωγής και σχεδόν όλοι μιλούν μόνο αλβανικά

Κηπαρό: Οι κάτοικοι ειναι αλβανικής καταγωγής και οι γυναίκες δεν γνωρίζουν καθόλου ελληνικά

Εικόνα

A. Baldacci «Itinerary Albanesi», σελ. 501-502 (1917)
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”