Κοινωνία ρδελομπού

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Κοινωνία ρδελομπού

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Μάιος 2026, 17:33

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Και κυρίως δεν παίζουν γκαφρά και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν γυρνάς :D

Όχι ρε συ. Τι πάει να πεί τα φράγκα;
Ο άλλος θα σε πεί, θα γυρίσω στην Ελλάδα γιατί να αυτό, να το άλλο (αυτό θα το ακούσεις κυρίως απο άτομα απροσάρμοστα). Εγώ σε λέω ότι απλά δεν γυρνάω γιατί το γενικότερο επίπεδο είναι συγκριτικά άθλιο. Πχ και το ίδιο ακριβώς εισόδημα να είχα στην Ελλάδα, να στο πάω και παραπέρα, ακόμη και αν αύριο αν πέσουν ουρανοκατέβατα 10.000.000, δεν γυρνάω μόνιμα. Oι 600 ώρες ηλιοφάνειας παραπάνω τον χρόνο, δεν αποτελούν κάποιο σοβαρό λόγο όταν μιλάμε για την ζωή σου γενικότερα. Για διακοπές είναι μια χαρά η Ελλάδα (όπως και το Μεξικό, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, κλπ), αλλά για να ζήσεις μόνιμα ενώ μπορείς κάπου καλύτερα, φτού ο εξαποδώ.
Και δεν εξιδανικεύω αποκλειστικά την Γερμανία και το κρατίδιο που ζω, θα μπορούσα να ζήσω εξ ίσου άνετα σε οποιαδήποτε άλλη ομοειδή ανεπτυγμένη χώρα, πιθανώς στο μέλλον να συμβεί κιόλας. Όπως και θα φοβόμουν να ζήσω σε οποιαδήποτε χώρα του 2ου κόσμου, δεν είναι δηλαδή κάτι το συγκεκριμένο με την Ελλάδα (που αντικειμενικά έχω και δεσμούς), πχ και στην Τουρκία ή την Αργεντινή, δεν θα ήθελα να ζήσω μόνιμα.

Για να ασχολείσαι τόσο πολύ με την Ελλάδα κάτι σε τρώει μέσα σου. Έχουν φύγει κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες προς το εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια αλλά δεν κάθονται να βρίζουν την χώρα 24/7 όπως εσύ. Κάποιος που καλοπερνάει με την νυν γκόμενα δεν βρίζει συνέχεια την πρώην :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Κοινωνία ρδελομπού

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » Σήμερα, 20:24

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Όχι ρε συ. Τι πάει να πεί τα φράγκα;
Ο άλλος θα σε πεί, θα γυρίσω στην Ελλάδα γιατί να αυτό, να το άλλο (αυτό θα το ακούσεις κυρίως απο άτομα απροσάρμοστα). Εγώ σε λέω ότι απλά δεν γυρνάω γιατί το γενικότερο επίπεδο είναι συγκριτικά άθλιο. Πχ και το ίδιο ακριβώς εισόδημα να είχα στην Ελλάδα, να στο πάω και παραπέρα, ακόμη και αν αύριο αν πέσουν ουρανοκατέβατα 10.000.000, δεν γυρνάω μόνιμα. Oι 600 ώρες ηλιοφάνειας παραπάνω τον χρόνο, δεν αποτελούν κάποιο σοβαρό λόγο όταν μιλάμε για την ζωή σου γενικότερα. Για διακοπές είναι μια χαρά η Ελλάδα (όπως και το Μεξικό, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, κλπ), αλλά για να ζήσεις μόνιμα ενώ μπορείς κάπου καλύτερα, φτού ο εξαποδώ.
Και δεν εξιδανικεύω αποκλειστικά την Γερμανία και το κρατίδιο που ζω, θα μπορούσα να ζήσω εξ ίσου άνετα σε οποιαδήποτε άλλη ομοειδή ανεπτυγμένη χώρα, πιθανώς στο μέλλον να συμβεί κιόλας. Όπως και θα φοβόμουν να ζήσω σε οποιαδήποτε χώρα του 2ου κόσμου, δεν είναι δηλαδή κάτι το συγκεκριμένο με την Ελλάδα (που αντικειμενικά έχω και δεσμούς), πχ και στην Τουρκία ή την Αργεντινή, δεν θα ήθελα να ζήσω μόνιμα.

Για να ασχολείσαι τόσο πολύ με την Ελλάδα κάτι σε τρώει μέσα σου. Έχουν φύγει κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες προς το εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια αλλά δεν κάθονται να βρίζουν την χώρα 24/7 όπως εσύ. Κάποιος που καλοπερνάει με την νυν γκόμενα δεν βρίζει συνέχεια την πρώην :D

Μα δεν με κρατάει κανείς με το ζόρι εδώ ή γενικά μακριά απο την Ελλάδα, απλά δεν είμαι κορόιδο :dunno:

Επίσης, δεν βρίζω, αυτά τα κάνετε εσείς που σας τρώει μέσα σας που δεν ζείτε σαν Ελβετοί (πάρε πχ το νήμα αυτό που άνοιξες), εγώ απλά επισημαίνω τα διάφορα κακώς κείμενα, ως αντικειμενικότατος παρατηρητής, δεδομένου ότι έχω δεί πως είναι και αλλού η ζωή. Και δεν είμαι φυσικά ο μόνος, χιλιάδες ΕΛς που έχουν στεριώσει σε διάφορες ανεπτυγμένες χώρες, ανάλογη κριτική κάνουν. Προφανώς και εδώ μέσα θα δείς μόνο εμένα, αλλά αυτό είναι καθαρά στατιστικό.

Να, ας πούμε, ένα κακώς κείμενο είναι ότι έχεις κάπως έχεις πείσει τον εαυτό σου, ότι η καλύτερη χώρα του πλανήτη, που όλοι θέλουν να ζήσουν εκεί, είναι η Ελλάδα, και ο εγκέφαλός σου φαίνεται να αδυνατεί να συλλάβει ότι υπάρχουν ΕΛς που έχουν διαφορετική, αντικειμενική άποψη, έχοντας ζήσει και αλλού :dunno:

Το πιο σχιζοειδές βέβαια είναι, ότι, ενώ όλη την ημέρα κλέγεστε για την κατάσταση στην Ελλάδα, μόλις σας πεί κάποιος ότι η Ελλάδα δεν είναι δα και κανένας παράδεισος που σε τραβάει να ζήσεις έχοντας και άλλες επιλογές, αμέσως στραβώνετε. Κάτι σας τρώει μέσα σας όταν ακούτε να περνάει κοζμάκης καλύτερα εκτός Ελλάδας, θέλετε οπωσδήποτε να ακούτε για μαυρίλες, καταχνιές, ψυχρότητες, λησμονιές, νόστους, κλπ, ξέρω γω, για να τονώνεται η ψυχολογία σας να αντέχετε αυτά που περνάτε (;) Οτιδήποτε άλλο φαίνεται να σας εξοργίζει :ehmmm:

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι εδώ μέσα είστε εξαιρετικά τυχεροί που έχετε το προνόμιο να διαβάζετε πως φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα απο τα μάτια του αντικειμενικού εξωτερικού παρατηρητή και να ανοίγουν τα μάτια σας :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Κοινωνία”