Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 27 Οκτ 2017, 13:04

Σε αυτό το πόστ θα σας αποκαλύψω τι έμαθα πριν από μερικές μέρες!!!

Στα αρχαία χρόνια υπήρχε ένας λαός στην Μέση Ανατολή οι Σκύθες.
Οι Σκύθες είχαν σαν έθιμο να τρώνε τους νεκρούς τους ιδιαίτερα τους συγγενείς τους και τον βασιλια τους.

Ο λόγος που καταφεύγαν σε αυτόν τον νεκρόφιλο κανιβαλισμό ήταν η πεποίθηση ότι τρώγοντας τον νεκρό λάμβαναν τις ιδιότητες του.

Για παράδειγμα αν τρώγανε τον νεκρό βασιλιά τότε και αυτοί θα γινόντουσαν δυνατοί ισχυροί και βασιλιάδες.
Αυτό το μακάβριο έθιμο έμεινε μέχρι τις μέρες του Ιησού ενεργό στην Μέση Ανατολή με διάφορες παραλαγές.

Στι μέρες μας η θεία κοινωνία των χριστιανών φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Κατά τον Χριστιανισμό η θεία κοινωνία αποτελείται από μέλη του σώματος του νεκρού Ιησού τα οποία συμβολιζονται με τα ψωμάκια σε μπουκιές και το αίμα του Ιησού που συμβολίζεται με το κρασί.

Αυτό το ποτήρι σώματος και αίματος σε μικρές μερίδες ευλογείται και προσφέρεται στους πιστούς προς βρώση για να αποκτήσουν και αυτοί θεοφορικά χαρακτηριστικά. Ο πιστός τρώει σάρκα και πίνει αίμα Ιησού γιατί έτσι τρώγοντας τον θεό του πιστεύει ότι θα γίνει και αυτός θεός.

Η θεία κοινωνία είναι μια απομίμηση του εθίμου των Σκυθών και τίποτα άλλο.... όλη αυτή η διαστροφή έχει περάσει στο φυσιολογικό της σημερινής κοινωνίας σαν να μην τρέχει τίποτα. Άλλωστε ο πιστός δεν βλέπει κρέας και αίμα αλλά κρασί και άρτο. Αίσχος! :-/
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Re: Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 27 Οκτ 2017, 13:14

Στις μέρες μας το φαινόμενο της νεκροφαγίας πέρα του Χριστιανισμού υπάρχει ενεργό στους Ινδούς και σε ορισμένους Ρομά της Ελλάδος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Οκτ 2017, 13:42

Δεν ειναι απλος συμβολισμος Τανιπτερε, υποτιθεται οτι το μυστηριο συνισταται στο οτι οντως το ψωμακι και το κρασακι μετατρεπονται θαυματουργικα σε σωμα και αιμα

Δεν γνωριζω αν το ξερει αυτο ο μεσος χριστιανος της πορδης, αλλα ειναι πραγματι μια αρρωστη και αναχρονιστικη λατρευτικη πρακτικη
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 27 Οκτ 2017, 13:53

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ειναι απλος συμβολισμος Τανιπτερε, υποτιθεται οτι το μυστηριο συνισταται στο οτι οντως το ψωμακι και το κρασακι μετατρεπονται θαυματουργικα σε σωμα και αιμα

Δεν γνωριζω αν το ξερει αυτο ο μεσος χριστιανος της πορδης, αλλα ειναι πραγματι μια αρρωστη και αναχρονιστικη λατρευτικη πρακτικη

Το ξέρω το τι υποτίθεται γίνεται. Μόνο όσο και να χτυπιούνται ψωμί και κρασί είναι στο τέλος....
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Οκτ 2017, 13:59

Τουλαχιστον το κρασακι ειναι ωραιο αλλα τι να το κανεις που για να πιεις μια κουταλια πρεπει να ρουφηξεις και τα σαλια καθε γριας και καθε βυζανιαρικου με ιλαρα και ανεμοβλογια
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Οκτ 2017, 14:54

tanipteros έγραψε:Σε αυτό το πόστ θα σας αποκαλύψω τι έμαθα πριν από μερικές μέρες!!!

Στα αρχαία χρόνια υπήρχε ένας λαός στην Μέση Ανατολή οι Σκύθες.
Οι Σκύθες είχαν σαν έθιμο να τρώνε τους νεκρούς τους ιδιαίτερα τους συγγενείς τους και τον βασιλια τους.

Ο λόγος που καταφεύγαν σε αυτόν τον νεκρόφιλο κανιβαλισμό ήταν η πεποίθηση ότι τρώγοντας τον νεκρό λάμβαναν τις ιδιότητες του.

Για παράδειγμα αν τρώγανε τον νεκρό βασιλιά τότε και αυτοί θα γινόντουσαν δυνατοί ισχυροί και βασιλιάδες.
Αυτό το μακάβριο έθιμο έμεινε μέχρι τις μέρες του Ιησού ενεργό στην Μέση Ανατολή με διάφορες παραλαγές.

Στι μέρες μας η θεία κοινωνία των χριστιανών φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Κατά τον Χριστιανισμό η θεία κοινωνία αποτελείται από μέλη του σώματος του νεκρού Ιησού τα οποία συμβολιζονται με τα ψωμάκια σε μπουκιές και το αίμα του Ιησού που συμβολίζεται με το κρασί.

Αυτό το ποτήρι σώματος και αίματος σε μικρές μερίδες ευλογείται και προσφέρεται στους πιστούς προς βρώση για να αποκτήσουν και αυτοί θεοφορικά χαρακτηριστικά. Ο πιστός τρώει σάρκα και πίνει αίμα Ιησού γιατί έτσι τρώγοντας τον θεό του πιστεύει ότι θα γίνει και αυτός θεός.

Η θεία κοινωνία είναι μια απομίμηση του εθίμου των Σκυθών και τίποτα άλλο.... όλη αυτή η διαστροφή έχει περάσει στο φυσιολογικό της σημερινής κοινωνίας σαν να μην τρέχει τίποτα. Άλλωστε ο πιστός δεν βλέπει κρέας και αίμα αλλά κρασί και άρτο. Αίσχος! :-/

ε και; το ζόρι το δικό σου ποιο είναι; όλες οι θρησκείες έχουν τελετουργικά άλλες γελοία και άλλες περισσότερο γελοία.
το θέμα είναι δλδ τα τελετουργικά τους ή το ανυπόστατο τους; γιατί δλδ ένας βουδιστής που γυρίζει κάτι καρούλια, δεν ξέρω για ποιο λόγο, είναι περισσότερο σοβαρός από έναν χριστιανό που κοινωνάει;
την ίδια γελοία εικόνα παρουσιάζουν και οι δύο.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 27 Οκτ 2017, 17:04

εγώ δεν είπα ότι είναι γελοίο.... ίσα ίσα είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Έχουν τελετή νεκροφαγίας. Εμένα με ανατριχιάζει αυτό.

Αν υπάρχει διάβολος η τελετή αυτή είναι σίγουρα δική του έμπνευση. Είναι η πλήρης καταστροφή του ανθρώπου και οι διαστροφή των υπολοίπων να τον φάνε για να γίνουν θεοί.... Με κάτι τέτοια ο Σατανάς πετάει την σκούφια του.

Και πιο πολύ σημαντικό είναι που σαν σκέψη εισχώρησε στο μυαλό του Ιησού χωρίς αυτός να το πάρει χαμπάρι και ο ίδιος ο Ιησούς είπε να κάνουν αυτή την τελετή στο όνομα του.... Σατανάς - Ιησούς 1-0.... ποιος τελευταίος πειρασμός εδώ έχουμε σατανική σκέψη δια στόματος Ιησού. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Οκτ 2017, 18:38

το λέω εγώ. οι όποιες συμβολικές τελετές χρησιμοποιούνται από τις θρησκείες, για οτιδήποτε θέλουν να δηλώσουν μέσα από αυτές, εμπεριέχουν το στοιχείο της γελοιότητας. και ακόμα πιο γελοίες είναι οι προσπάθειες απογελοιοποίησης της δικής μας δογματικής και τελετουργικής γελοιότητας προσδίδοντας την μόνο στις γελοιότητες του όποιου αντιπάλου, και το ίδιο γελοίου τελετουργικά, θρησκευτικού δόγματος.
το καλύτερο θα ήταν να σε απασχολεί το ανυπόστατο των θρησκειών και όχι τα επιμέρους τελετουργικά τους.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 27 Οκτ 2017, 19:53

δεν το βλέπω σαν αντίπαλος. το βλέπω σαν Έλληνας που μπορεί να άνηκα και γω σε αυτήν την ομάδα. και έτσι κάνω την κριτική μου. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας, δεν κάνω κάποια σύγκριση υπέρ κάποιας άλλης θρησκείας.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 27 Οκτ 2017, 19:58

Ρεκ_ _μας έγραψε:το καλύτερο θα ήταν να σε απασχολεί το ανυπόστατο των θρησκειών και όχι τα επιμέρους τελετουργικά τους.

Δεν με απασχολεί το ανυπόστατο των θρησκειών διότι είμαι θειστής. Και επειδή πιστεύω σε Θεό συγκρίνω την δική μου οπτική με αυτήν και τις πράξεις των θρησκειών.

Αλλιώς αν ήμουν άθεος θα έλεγα απλά όλες οι θρησκείες είναι γελοίες και θα καθάριζα όπως εσύ ας πούμε. Ναι αλλά δεν είμαι άθεος πιστεύω σε Θεό αλλά με τα δικά μου κριτήρια που είναι εντελώς προσωπικά και δεν υπάρχουν στις θρησκείες.

Καμιά φορά που βλέπεις να γράφω ότι "θεοί δεν υπάρχουν" αυτό είναι η Βουδδιστική άποψη την οποία αναφέρω αλλά δεν συμφωνω απόλυτα.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”