Η γελοιότητα των <<χριστιανών>> απολογητών

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Η γελοιότητα των <<χριστιανών>> απολογητών

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 01 Μαρ 2017, 13:16

Δεν είμαι ούτε άθεος ούτε αντιχριστιανός, όμως δεν είμαι και βλάκας να πιστεύω ότι οι χριστιανοί απολογητές που έχω βρει στο ίντερνετ είναι πολύ καλοί άνθρωποι που κάνουν καλό στην θρησκεία.

Νομίζω τους λένε deists και έχουν κολλήσει από τους υπόλοιπους άθεους <<επιστήμονες>> τον ιό της λογικής, προσπαθώντας να μιλήσουν για <<ποιητικές>> εκφράσεις, για μεταφορές και γενικά να μας προσγειώσουν στην πραγματικότητα της φυσικής όταν μιλάμε για θρησκευτικά κείμενα.

Επίσης έχουν μια μανία να αποδεικνύουν με smart language αλλά και εξειδικευμένες τεχνικές που μόνο οι άθεοι σκεπτικοί χρησιμοποιούν, ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις στην Βίβλο, λες και τους θρήσκους ανθρώπους που την γράψανε τους ένοιαζε πόσες εκδοχές διαφορετικές υπήρχαν.

Το πρόβλημα με όλους τους εξυπνάκηδες που κακώς τους ακολουθήσαμε ως κοπάδια, είναι ότι είναι πολύ εγωιστές και υποκριτές.

Φανταστείτε τί γελοίοι συμφεροντολόγοι είναι, αφού αν ερχόταν σήμερα ο Ιησούς στον κόσμο, θα λέγανε πως δεν ασχολούμαστε με έναν αμόρφωτο ιουδαίο απατεώνα ξυλουργό. Θα λέγανε πως εμείς παίρνουμε στα σοβαρά μόνο τα έγγραφα ενός αναγνωρισμένου δόκτωρα επιστήμονα που έχει σπουδάσει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.

Και όμως αυτόν τον Ιησού τον υποστηρίζουν, χωρίς καν να έχουν διαβάσει τί λέει ο Ιησούς για τους πτωχούς τω πνεύματι και την σοφία αυτού του κόσμου.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και καλοί χριστιανοί απολογητές. Όσοι γνώρισαν στο ίντερνετ απλώς νοιάζονταν για φήμη και λεφτά από κορόιδα και ήταν ιδιαίτερα εριστικοί και μεγαλομανείς.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η γελοιότητα των <<χριστιανών>> απολογητών

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Μαρ 2017, 14:05

Χρειαζονται και αυτοι γιατι ο μεσος ''χριστιανος'' δεν εχει ιδεα απο χριστιανισμο, και τον παιζεις μονοτερμα για πλακα.
Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι χριστιανισμος=να κανεις καλες πραξεις
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 24 Απρ 2018, 16:58

Ένα εύθυμο βιντεάκι πρίν την σοβαρή συζήτηση.

0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 05 Ιούλ 2018, 10:42

Χρίστος Έλ έγραψε:Νομίζω τους λένε deists και έχουν κολλήσει από τους υπόλοιπους άθεους <<επιστήμονες>> τον ιό της λογικής, προσπαθώντας να μιλήσουν για <<ποιητικές>> εκφράσεις, για μεταφορές και γενικά να μας προσγειώσουν στην πραγματικότητα της φυσικής όταν μιλάμε για θρησκευτικά κείμενα.

Η φύση της γλώσσας είναι ποιητική, δημιουργική.
Η γλώσσα είναι το εργαλείο έκφρασης του νου. Κάθε νους είναι διαφορετικός κι επί τούτου καθένας μας μιλάει ...άλλη γλώσσα. Απλά προσπαθούμε α επικοινωνήσουμε επάνω σε συμβάσεις.

Επίσης έχουν μια μανία να αποδεικνύουν με smart language αλλά και εξειδικευμένες τεχνικές που μόνο οι άθεοι σκεπτικοί χρησιμοποιούν, ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις στην Βίβλο, λες και τους θρήσκους ανθρώπους που την γράψανε τους ένοιαζε πόσες εκδοχές διαφορετικές υπήρχαν.

Η Βίβλος δεν είναι επιστημονική ανάλυση για να ελέγχεται με λογικά εργαλεία. Η αντίφαση είναι μια λογική πλάνη κι αποτελεί λογικό εργαλείο (εργαλείο ελέγχου πλάνης του ορθού λόγου).
Ένα άλλο λογικό εργαλείο που ελέγχει την πρόταση είναι η λογική πλάνη της βεβιασμένης γενίκευσης που χρησιμοποιείς στο παρόν κείμενο. Ως προς αυτήν ο λόγος σου στερείται καθαρού συλλογισμού, αφού γενικεύει βιαστικά ομαδοποιώντας τους συνανθρώπους σου.

Το πρόβλημα με όλους τους εξυπνάκηδες που κακώς τους ακολουθήσαμε ως κοπάδια, είναι ότι είναι πολύ εγωιστές και υποκριτές.

Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι γενικεύουμε και προσβάλλουμε εκείνους, τους άλλους (κοπάδια) και τους εαυτούς μας που θεωρούμε τους πιο έξυπνους από όλους.

Φανταστείτε τί γελοίοι συμφεροντολόγοι είναι, αφού αν ερχόταν σήμερα ο Ιησούς στον κόσμο, θα λέγανε πως δεν ασχολούμαστε με έναν αμόρφωτο ιουδαίο απατεώνα ξυλουργό. Θα λέγανε πως εμείς παίρνουμε στα σοβαρά μόνο τα έγγραφα ενός αναγνωρισμένου δόκτωρα επιστήμονα που έχει σπουδάσει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.

Βγάζεις τον εαυτό σου εκτός;
Πολλοί μη ιερείς και μη απολογητές επλανήθησαν στην εποχή του Ιησού και πίστεψαν ότι μπορούσαν να αναγνωρίσουν το Μεσσία, αλλά τελικά κατεληξαν να φωνάζουν "άρον! Σταύρωσον αυτόν!"

Και όμως αυτόν τον Ιησού τον υποστηρίζουν, χωρίς καν να έχουν διαβάσει τί λέει ο Ιησούς για τους πτωχούς τω πνεύματι και την σοφία αυτού του κόσμου.

Ο Ιησούς δεν ήθελε να τον διαβάζεις. Να τον ζεις ήθελε.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και καλοί χριστιανοί απολογητές. Όσοι γνώρισαν στο ίντερνετ απλώς νοιάζονταν για φήμη και λεφτά από κορόιδα και ήταν ιδιαίτερα εριστικοί και μεγαλομανείς.

Σου ζήτησαν χρήματα;
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 06 Ιούλ 2018, 02:48

Η διδασκαλία του Χριστού είναι τέλεια.
Αυτό την καθιστά ανεφάρμοστη και ουτοπική, μιάς και απευθύνεται σε ατελή υπάρξεις,Ανθρώπους.
Δεν είμαι θρησκευόμενος, αλά αναγνωρίζω την σοφή διδασκαλια του Χριστού, που δίδασκε την ενάρετη ζωή
Και της πραγματικές αξίες.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”