pluton έγραψε:Για τον χρόνο θανάτου του ανθρώπου υπάρχουν 4-5 θεωρίες οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με ασφάλεια πότε ακριβώς πραγματικά πεθαίνει ο άνθρωπος και εσύ βγάζεις τόσο κάθετα συμπεράσματα;
Αναφερομαι στον εγκεφαλικο και οχι τον συνολικο βιολογικο θανατο. Απο επιστημονικης αποψης λοιπον δεν ξερω τιποτα, αλλα η πραξη δειχνει πως οταν ο εγκεφαλος τα φτυνει τοτε ο ανθρωπος χανει ολες τις λεγομενες ψυχικες λειτουργιες. Αυτο δειχνει οτι αυτες οι λειτουργιες πορευονται απο εκει.
Έχουν γραφτεί πλήθος βιβλία για την μετά θάνατο ζωή, πολλά έχω και εγώ στην βιβλιοθήκη μου... μερικά χάθηκαν διότι σε κάποια οικογενειακή συμφορά γείτονα του έδωσα να διαβάσει (προς παρηγοριά) και δεν μου επιστράφηκαν .... τέλος πάντων έχουν γραφτεί εκπληκτικά πράγματα με μαρτυρίες ανθρώπων που πέθαναν (επιστημονικά εξακριβωμένα) και επέστρεψαν, αυτοί είπαν τι είδαν και σχεδόν συμπίπτουν οι διηγήσεις.
Και πολλα βιβλια επιστημονικης φαντασιας υπαρχουν αλλα δεν σημαινει πως ο,τι περιγραφουν ειναι αληθινο.
Σωμα με ''ψυχη'' (εγκεφαλικες λειτουργιες) εχουμε δει. Σωμα χωρις ''ψυχη'' (νεκρος δηλαδη) παλι εχουμε δει.
Αυτο που δεν εχουμε δει ποτε, ουτε θα δουμε, ειναι ψυχες χωρις σωμα