στα αρχαία χρόνια αυτά τα ζητήματα ήταν μυστικά και συζητιούνταν μόνο εντός μυστηρίων μακριά από τα αυτιά βέβηλων διότι όταν τα άκουγαν οι βέβηλοι συμπεριφερόντουσαν σαν τον Χρίστο Ελ και τον Σικελιώτη.
βέβαια τα χρόνια πέρασαν και αποφασίστηκε να βγουν όλα στο φως.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
-
tanipteros
- Basic poster

Re: ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Σικελιώτης έγραψε:tanipteros έγραψε:
Ανάλογα τι θα σκεφτείς και τι θα επιθυμήσεις οδηγήσε σε μια νέα ενσάρκωση. πχ όσοι φοβούνται την ζωή και την επιβίωση γίνονται ζώα.
Ο πληθυσμός των ενσαρκώσεων αυξάνεται διότι δεν έχουν ενσαρκωθεί όλα τα πνεύματα. Υπάρχουν εκατομύρια πνεύματα που ζουν στο αστρικό χωρίς ενσάρκωση.
Δηλαδή οι άνθρωποι γίνονται γαϊδούρια
Ο πληθυσμός αυξάνεται γιατί δεν έχουν ενσαρκωθεί όλα τα πνεύματαΕξήγησέτο λίγο...
Μήπως εννοείς ότι το πναέυμα του ανθρώπου σπάει σε πολλά;
Έχω και γω την ίδια απορία να μου την εξηγήσει ο Χριστιανισμός.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γεννιούνται από που προέρχεται η ψυχή τους; Αφού είναι αθάνατη η ψυχή προυπάρχει της γεννήσεως. Που βρίσκονται όλες αυτές οι ψυχές οι αθάνατες πριν γεννηθούν σε σώμα ανθρώπου;
Τι λέει ο Χριστιανισμός πάνω σε αυτό;
.gif)
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

tanipteros έγραψε:Στη φιλοσοφία που έχω διαβάσει αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ οι Νεοπλατωνιστές χωρίζαν τον κοσμο σε υλαίο και πνευματικό. Υλαίο πεδίο του κόσμου πιστεύω μπορείς να καταλάβεις τι είναι. Τώρα θα εισάγεις και μια άλλη έννοια αυτή του πνευματικού και υπερούσιου. Υπέρ κάθε ουσία (ύλης) με άλλα λόγια.
Από την εποχή του Πυθαγόρα 580 πΧ μέχρι το 300μΧ υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός και έχει καταγραφεί στον επιστημονικό κλάδο της φιλοσοφίας. Μπορείς να τον αναζητήσεις και να δεις ότι τα πνευματικά δεν είναι υλικά ζητήματα.
Ωστόσο αυτός ο διαχωρισμός σε ουσία και υπερούσιο δεν επαληθεύεται από τις φυσικές επιστήμες που μελετάν ότι έχει ουσία και ύλη. Είναι καθαρά φιλοσοφική-θεολογική προσέγγιση.
Απορώ εσένα ΜΗΘΥΡΑ πως σου διέφυγε μια τέτοια λεπτομέρια..... που είσαι και διαβασμένη! Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως.
σχολιο 9
....ναι υπηρχε δε διαφωνω απο πολυ παλια αυτος ο διαχωρισμος ο γνωστος φιλοσοφικος δυισμος υλη -πνευμα ..που εχει ταλανισει τοσο πολυ την φιλοσοφια κια την εχει αναλωσει σε αδιεξοδες αντιπαραθεσεις ..αλλα στην εποχη μας που εχουμε ανακαλυψει την υποατομικη υλη και τα σωματιδια της τα λεπτοφυη, που μπορουν να υπαρχουν και διαχυτα οχι μεσα σε ατομικες -μοριακες δομες και τα πλεγματα τα δικα τους ,,κατανοουμε οτι το πνευματικο επιπεδο κια το συμπαν του ειναι η υλοενερεγεια σε υποατομικο επιπεδο σωματιδιων ..οι αρχαιοι δεν γνωριζαν καλα καλα τι ειναι ατομο ...ηταν λογικο για αυτους η υλη να ειναι μονο η συμπυκνωμενη μακροπλεγματικη ...σε αντιδιαστολη με το πνευμα την υλικη φυση του οποιου αδυνατουσαν να εννοησουν γιατι δεν ειχαν θεωρησεις και πειραματικες αποδειξεις για αυτα τα επιπεδα της υλοενεργειας ..
...σε ξαναρωτω πες μου αν εχεις σπουδασει κατι να ξερω με τι επιπεδο μορφωτικο συνδιαλεγομαι να μη περιμενω πολλα και να περιοριστω σε αυτα που κατανοεις,,, η να γινω πια αναλυτικη ..πιθανα γνωριζεις ελαχιστα απο συγχρονη φυσικη ..η κανω λαθος ??πχ δεν γνωριζεις για τις ρευστες δομες-πλεγματα που δημιουργουν τα σωματιδια τα υποατομικα .. ετσι δεν ειναι ??
πνευμα = υλοενεργεια λεπτοφυης που εχει κι αυτη τι διαβαθμισεις της και στο πιο λεπτοφυες της βαθος σχετιζεται με την υλοενεργεια της νιρβανα ..αρα Η ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΡΒΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΦΥΟΥΣ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΥΨΗΛΗ ΜΥΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ.....ΜΙΑ ΜΥΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΣΠΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΣΑΣ ..
αυτη την μυηση δεν μπορουν να λαβουν ελλογοι που δεν εχουν χασει λογω σκοταδισμου τη ψυχης τον πυρηνα ζωης τους και ουτε οι παιδαριωδεις μη εξελιγμενες ψυχες ....
....στο βουδισμο αυτοι που μυυνται στην νιρβανα λεγονται μπουντχισαττβα ( φωτισμενα σωματα) εξελληνισμενα βουδες και με την κυριολεκτικη σημασια του ελληνικου ορου αγιοι .
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ = Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ...αλλα ειπαμε οτι δεν ειναι για ολους ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

σχολιο 10
Ωστόσο αυτός ο διαχωρισμός σε ουσία και υπερούσιο δεν επαληθεύεται από τις φυσικές επιστήμες που μελετάν ότι έχει ουσία και ύλη. Είναι καθαρά φιλοσοφική-θεολογική προσέγγιση.
Απορώ εσένα ΜΗΘΥΡΑ πως σου διέφυγε μια τέτοια λεπτομέρια..... που είσαι και διαβασμένη! Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως.tanipteros
..κανεις ενα τρομερο λαθος ερμηνευεις το υπερουσιο ως μη ουσια ... τρομερη πλανη !!! το υπερ ουσιο ειναι αυτο που ειναι η ανωτατη μορφη λεπτοφυοιυς και καθαρης ουσιας .. οχι η μη ουσια ...
...οπως ο υπερανθρωπος δεν ειναι αυτος που δεν εχει σχεση με το ανθρωπινο αλλα η ανωτερη μορφη του ανθρωπου η πιο εξευγενισμενη ..χμμμ..
...οπως και τοσα αλλα.... το προθεμα <<υπερ>> δεν αναιρει την εννοια στην οποια προστιθεται αλλα την εξυψωνει στο ανωτερο επιπεδο της...πχ υπερβαση , υπερηρωας, υπερθετικος, υπεροψια, υπερμαχος , υπεροχος , υπεραξια κτλ κτλ ...κατανοητο ???
...λοιπον μαλλον εισαι απλα αποφοιτος λυκειου !!χμμμ.. οκ θα προσαρμοστω ...στο επιπεδο σου...
...οσο για το ψευδωνυμο μου γραφεται σωστα ΜΥΘΗΡΑ = αυτη που χειριζεται τον μυθο - μιτο της θεωριας ,της εξηγησης, της ερμηνειας, της αφηγησης μιας νεομυθολογιας ...
...αλλα και το ΜΗ - ΘΥΡΑ μου ταιριαζει καθως για να συναναστρεφομαι με ανθρωπους που εχουν χαμηλοτερο επιπεδο κατανοησης απο μενα ναι πρεπει να ειμαι εξω απο την ΘΥΡΑ ...οταν περνα κανει τη ΘΥΡΑ βρισκει τους ομοιους του...ομως οι ομοιοι κατανοουν απο μονοι τους ενω εξω απο την ΘΥΡΑ αυτοι που βρικσονται θελουν βοηθεια για να κατανοησουν ...
....την ΘΥΡΑ μπορουμε να την εννοησουμε κι ως ΘΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ...και απο εκει κρατιεμαι εκτος ...
....και διαβασμενη με την εννοια αυτης που εχει ανοιξει πολλα ανθρωπινης παραγωγης βιβλια οχι δεν ειμαι ....πολυ γενικα συνοπτικα εγχειριδια εχω ανοιξει ,,τιποτε αλλο ...και εχω βαλει μια ταξη στα πενιχρα αυτα διαβασματα μου ...κι εννοειται οι ασημαντες λεπτομερειες δεν με αφορουν κι αρα τις αφηνω να μου διαφευγουν ....ΔΙΑΒΑΖΩ ΩΣ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ... και αυτο μου αρκει για να μπορω να εξηγω τα παντα σε αυτους που βρισκονται εκτος ΘΥΡΑΣ !!!
Απορώ εσένα ΜΗΘΥΡΑ πως σου διέφυγε μια τέτοια λεπτομέρια..... που είσαι και διαβασμένη! Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως.tanipteros
..κανεις ενα τρομερο λαθος ερμηνευεις το υπερουσιο ως μη ουσια ... τρομερη πλανη !!! το υπερ ουσιο ειναι αυτο που ειναι η ανωτατη μορφη λεπτοφυοιυς και καθαρης ουσιας .. οχι η μη ουσια ...
...οπως ο υπερανθρωπος δεν ειναι αυτος που δεν εχει σχεση με το ανθρωπινο αλλα η ανωτερη μορφη του ανθρωπου η πιο εξευγενισμενη ..χμμμ..
...οπως και τοσα αλλα.... το προθεμα <<υπερ>> δεν αναιρει την εννοια στην οποια προστιθεται αλλα την εξυψωνει στο ανωτερο επιπεδο της...πχ υπερβαση , υπερηρωας, υπερθετικος, υπεροψια, υπερμαχος , υπεροχος , υπεραξια κτλ κτλ ...κατανοητο ???
...λοιπον μαλλον εισαι απλα αποφοιτος λυκειου !!χμμμ.. οκ θα προσαρμοστω ...στο επιπεδο σου...
...οσο για το ψευδωνυμο μου γραφεται σωστα ΜΥΘΗΡΑ = αυτη που χειριζεται τον μυθο - μιτο της θεωριας ,της εξηγησης, της ερμηνειας, της αφηγησης μιας νεομυθολογιας ...
...αλλα και το ΜΗ - ΘΥΡΑ μου ταιριαζει καθως για να συναναστρεφομαι με ανθρωπους που εχουν χαμηλοτερο επιπεδο κατανοησης απο μενα ναι πρεπει να ειμαι εξω απο την ΘΥΡΑ ...οταν περνα κανει τη ΘΥΡΑ βρισκει τους ομοιους του...ομως οι ομοιοι κατανοουν απο μονοι τους ενω εξω απο την ΘΥΡΑ αυτοι που βρικσονται θελουν βοηθεια για να κατανοησουν ...
....την ΘΥΡΑ μπορουμε να την εννοησουμε κι ως ΘΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ...και απο εκει κρατιεμαι εκτος ...
....και διαβασμενη με την εννοια αυτης που εχει ανοιξει πολλα ανθρωπινης παραγωγης βιβλια οχι δεν ειμαι ....πολυ γενικα συνοπτικα εγχειριδια εχω ανοιξει ,,τιποτε αλλο ...και εχω βαλει μια ταξη στα πενιχρα αυτα διαβασματα μου ...κι εννοειται οι ασημαντες λεπτομερειες δεν με αφορουν κι αρα τις αφηνω να μου διαφευγουν ....ΔΙΑΒΑΖΩ ΩΣ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ... και αυτο μου αρκει για να μπορω να εξηγω τα παντα σε αυτους που βρισκονται εκτος ΘΥΡΑΣ !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
Σικελιώτης
- Basic poster

tanipteros έγραψε:
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γεννιούνται από που προέρχεται η ψυχή τους; Αφού είναι αθάνατη η ψυχή προυπάρχει της γεννήσεως. Που βρίσκονται όλες αυτές οι ψυχές οι αθάνατες πριν γεννηθούν σε σώμα ανθρώπου;
Μα ο Χριστιανισμός πιστεύει στην Ανάσταση και όχι στην Μετενσάρκωση
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

Σικελιώτης έγραψε:tanipteros έγραψε:
Μα ο Χριστιανισμός πιστεύει στην Ανάσταση και όχι στην Μετενσάρκωση
Εγω άλλο σε ρώτησα.... όταν μια γυναίκα μένει έγκυος..... η ψυχή που είναι αθάνατη και αιώνια από που κατεβαίνει και μπαίνει μέσα στο μωρό? Ή δημιουργείται εκείνη την στιγμή? Αυτό σε ρώτησα.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

ΜΥΘΗΡΑ δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της κβαντομηχανικής τα βασικά αλλά ότι και να μου πεις όσο και να λεπτένεις την ύλη σε χορδές ή δεν ξέρω και γω τι όλα αυτά σου υπενθυμίζω είναι ύλη και όχι πνεύμα.....
ακόμα και σε άλλες διαστάσεις να πάμε και κει μιλάμε ακόμη για τον υλικό κόσμο...
κοινώς.... ο Υλαίος κόσμος όπως λένε στην φιλοσοφία είναι οι άπειρες διαστάσεις και όλη η φυσική και κβαντομηχανική με την λεπτή ύλη χορδών και δε συμαζεύεται....
Το ΠΝΕΥΜΑ είναι εκτός ύλης είναι εκτός ουσίας είναι Υπερούσιο όπως λέγεται..... εγώ αυτόν τον διισμό πιστεύω μεταξύ ύλης-πνεύματος και δεν χρειαζεται να μάθω και να θαυμάσω την κβαντομηχανική με τα πλέγματα και τις χορδες....
Σε αυτόν τον συλλογισμό καταλήγει και ο Βουδδισμός που θέλει στην Νιρβάνα την Ανάττα την μη ύπαρξη τον μη αθανατο πηρύνα του εγώ.... κοινως δεν υπάρχει η αρχή διατήρησεις της ενέργειας (αθανασία της ύλης) εφόσον υπάρχει η Αναττα.
Επίσης το τελευταίο θεϊκό πεδίο το Αρούπα λόκα είναι το κενό, ούτε εκεί είναι η Νιρβάνα.
Απλά η Νιρβάνα είναι εκτός κενού και εκτός σωματιδίου αθάνατου δλδ εκτός ύλης......είναι υπερούσια κατάσταση.....
Εσύ το έχω καταλάβει ότι τόσα χρόνια είσαι θαυμάστρια του ενοποιημένου πεδίου αλλά αυτά είναι για την ύλη όχι για τα πνευματικά.
ακόμα και σε άλλες διαστάσεις να πάμε και κει μιλάμε ακόμη για τον υλικό κόσμο...
κοινώς.... ο Υλαίος κόσμος όπως λένε στην φιλοσοφία είναι οι άπειρες διαστάσεις και όλη η φυσική και κβαντομηχανική με την λεπτή ύλη χορδών και δε συμαζεύεται....
Το ΠΝΕΥΜΑ είναι εκτός ύλης είναι εκτός ουσίας είναι Υπερούσιο όπως λέγεται..... εγώ αυτόν τον διισμό πιστεύω μεταξύ ύλης-πνεύματος και δεν χρειαζεται να μάθω και να θαυμάσω την κβαντομηχανική με τα πλέγματα και τις χορδες....
Σε αυτόν τον συλλογισμό καταλήγει και ο Βουδδισμός που θέλει στην Νιρβάνα την Ανάττα την μη ύπαρξη τον μη αθανατο πηρύνα του εγώ.... κοινως δεν υπάρχει η αρχή διατήρησεις της ενέργειας (αθανασία της ύλης) εφόσον υπάρχει η Αναττα.
Επίσης το τελευταίο θεϊκό πεδίο το Αρούπα λόκα είναι το κενό, ούτε εκεί είναι η Νιρβάνα.
Απλά η Νιρβάνα είναι εκτός κενού και εκτός σωματιδίου αθάνατου δλδ εκτός ύλης......είναι υπερούσια κατάσταση.....
Εσύ το έχω καταλάβει ότι τόσα χρόνια είσαι θαυμάστρια του ενοποιημένου πεδίου αλλά αυτά είναι για την ύλη όχι για τα πνευματικά.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

Φιλοσοφία - Φυσικές επιστήμες σημειώσατε 1-0 Φιλοσοφία = η έννοια του υπερούσιου και υπέρλογου, Φυσικές επιστήμες = Δεν ξέρουμε τις έννοιες αυτές.....
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Χρίστος Έλ
- Extreme poster

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 10
...αλλα και το ΜΗ - ΘΥΡΑ μου ταιριαζει καθως για να συναναστρεφομαι με ανθρωπους που εχουν χαμηλοτερο επιπεδο κατανοησης απο μενα
.gif)
0 .
..
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

tanipteros έγραψε:ΜΥΘΗΡΑ δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της κβαντομηχανικής τα βασικά αλλά ότι και να μου πεις όσο και να λεπτένεις την ύλη σε χορδές ή δεν ξέρω και γω τι όλα αυτά σου υπενθυμίζω είναι ύλη και όχι πνεύμα.....
σχολιο 11
...η θεολογια κι ανθρωπολογια και κοσμολογια δεν μπορει να ερχεται σε αντιθεση με την φυσικη φιλοσοφια και τις φυσικες επιστημες ουτε με την λογικη... οι αρχες διατηρησης ειναι συμπαντικες και δεν αναιρουνται πιστευω σε καμμια κατασταση και διασταση της υλοενεργειας( τις διαστασεις τις θεωρω απο την υλοενεργειακη τους οψη οχι την χωροχρονικη ) ... απο οσα κατανοω μεσα απο τα διαβασματα μου σου λεω τωρα ...και τα ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ μου ...
..δεν μπορει να εινα η νιρβανα η μη υπαρξη γιατι δεν μπορει το ανωτερο σταδιο της υπαρξης να ειναι η μη υπαρξη.... τοτε πεφτουμε σε παραλογισμο που επισημαινει και ο Χριστος Ελ....
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΝΙΡΒΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΗ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ !!!χμμ.. φευ!! αλιμονο ...
...η αληθεια ειναι οτι αυτα που λες ειναι Μαχαγιανα κλαδος .. που εισηγαγε την εννοια του <<κενου >> απομακρυνομενος απο το <<πληρες >>που ηταν η αρχικη ιδεα για τη νιρβανα ..υπαρχει μια ολοκληρη κριτικη ενος νεωτερου φιλοσοφου Ινδου για το θεμα αυτο της παρερμηνειας της καταστασης της νιρβανα ως κενο και μη υπαρξη .....
...δεν ξερω αν ξερεις ο Μαχαγιανα ειναι ο βουδδισμος μετα την εγκολπωση του απο μοναρχες πχ Ασοκα και Σκυθες Βασιλεις βαρβαρους λαους .. την καθιερωση του ως θρησκεια μιας αυτοκρατοριας την θεοποιηση του Βουδα την ενταξυ του στο πανθεον των ινδουιστικων θεοτητων την εισαγωγη της ιδεας του κοσμοσωτηρα λυτρωτη αναλογη με τους αβαταρας του ινδουισμου ..... ο Μαχαγιανα δεν ειναι ο αυθεντικος πηγαιος Βουδισμος ο αυστηρος και πιο κοντα στα διδαγματα του Βουδα ..ειναι μορφωμα που αναπτυχθηκε την περιοδο της διαδοσςη του Βουδισμου και της υιοθετηση του απο μοναρχες ...
...σαν να λεμε αυτοκρατορικος κατεστημενος Χριστιανισμος και πρωτοχριστιανικες κοινοτητες .. ελαχιστη σχεση ...καθε φιλοσοφια στην διαδοση τη κι οταν επιβαλλεται ως θρησκεια αρχιζει κι αλλοιωνεται ....
...αν οι φυσικες επιστημες και τα πορισματα τους δεν μπορουν να εφαρμοστουν στην ηθικη και στην κοσμολογια κι ανθρωπολογια και θεολογια τοτε εινα αχρηστες...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ