O Ιησούς είχε σχέσεις με τη Μαγδαληνή
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Re: O Ιησούς είχε σχέσεις με τη Μαγδαληνή
Δεν ξέρω, με μπερδεύεις έτσι όπως τα γράφεις, και αυτή η αγορά ιδεών τέλος πάντων, δεν μπορώ να σε εννοήσω
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

nik_killthemall έγραψε:Επίσης αυτό το "οι θρησκείες υποκεινται σε κριτική" ραν τα πλαν τι σημαίνει άραγε. Κριτική με προαπαιτούμενο να μην καταλήξουμε ότι παίζει να είναι και σάπιες ... ?
Σημαίνει ότι οι θρησκείες υπόκεινται σε κριτική σε ότι αφορά την κοσμοαντίληψη τους και την κοσμοθεωρία τους. Το αποτέλεσμα της κριτικής μας είναι αδιάφορο. Η πρόκληση εχθρότητας και μίσους με αφορμή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και το προσωπικό θρησκευτικό συναίσθημα, απαγορεύεται.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
waldorf
- Rookie poster

Διαβάζοντας την "κόντρα" Σουβλίτσας και killthemall,θυμήθηκα τον μακαρίτη Ραφαηλίδη.
Όχι κανένα εξαιρετικό κείμενό του,αλλά μια τηλεοπτική εκπομπή που ήταν απέναντι στην υπερχριστιανή Βίκυ Μοσχολιού.
"Είναι απολύτως αδύνατο να αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα την πίστη,την όποια πίστη όχι μόνο την Χριστιανική".
Απλός,λιτός και περιεκτικός,όπως ήταν πάντα ο Ραφαηλίδης βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Μπορούμε να συζητάμε για τα πάντα,και για πάντα.Αλλά μόλις κάποιος πει "ναί αλλά εγώ ΠΙΣΤΕΥΩ το τάδε",τελείωσε η κουβέντα (δικό μου αυτό).
Δεν ξέρω αν έχει νόημα,αλλά βάζω και το βίντεο:
Όχι κανένα εξαιρετικό κείμενό του,αλλά μια τηλεοπτική εκπομπή που ήταν απέναντι στην υπερχριστιανή Βίκυ Μοσχολιού.
"Είναι απολύτως αδύνατο να αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα την πίστη,την όποια πίστη όχι μόνο την Χριστιανική".
Απλός,λιτός και περιεκτικός,όπως ήταν πάντα ο Ραφαηλίδης βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Μπορούμε να συζητάμε για τα πάντα,και για πάντα.Αλλά μόλις κάποιος πει "ναί αλλά εγώ ΠΙΣΤΕΥΩ το τάδε",τελείωσε η κουβέντα (δικό μου αυτό).
Δεν ξέρω αν έχει νόημα,αλλά βάζω και το βίντεο:
0 .
-
asevastos
- Rookie poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:nik_killthemall έγραψε:Επίσης αυτό το "οι θρησκείες υποκεινται σε κριτική" ραν τα πλαν τι σημαίνει άραγε. Κριτική με προαπαιτούμενο να μην καταλήξουμε ότι παίζει να είναι και σάπιες ... ?
Σημαίνει ότι οι θρησκείες υπόκεινται σε κριτική σε ότι αφορά την κοσμοαντίληψη τους και την κοσμοθεωρία τους. Το αποτέλεσμα της κριτικής μας είναι αδιάφορο. Η πρόκληση εχθρότητας και μίσους με αφορμή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και το προσωπικό θρησκευτικό συναίσθημα, απαγορεύεται.
μα, αν το αποτελεσμα ειναι πως η θρησκεια ειναι μια απατη;
πως μπορεις να καταληξεις εκει χωρις να προκληθει εχθροτητα;
1 .
-
blackpaint
- Basic poster

κοιτα να δεις που το λεω κι εγω αυτο
εαν με ρωτησει καποιος εαν πιστευω σε κατι , απαντω πως πιστευω στην αποδειξη.
0 .
-
Пэпи
- Crazy poster

asevastos έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
μα, αν το αποτελεσμα ειναι πως η θρησκεια ειναι μια απατη;
πως μπορεις να καταληξεις εκει χωρις να προκληθει εχθροτητα;
Άλλο να υποστηρίξεις την άποψη σου κ το δικό σου πιστεύω κι άλλο πχ να αρχίσεις να βρίζεις τα θεία σε κάποιον που πιστεύει.
0 .
-
Nandros
- Crazy poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι θρησκείες υπόκεινται σε κριτική ως προς τις κοσμοθεωρίες τους. Το θρησκευτικό συναίσθημα όχι.
nik_killthemall έγραψε:Μια χαρά καταλαβαίνω σουβλίτσα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε εσείς (και όχι γιατι είστε χαζοί) είναι πως είναι εντελώς άτοπο το να υπάρχει αγορά ιδεών περί θρησκειο-θεολογίας και να υπόκειται/συγχέεται με την αίσθηση της θρησκευτικής πίστης/ασέβειας του καθενός, με τη μυγα με το ατσάλι, και με κατάπτυστους θεοκρατικούς και επι σκοπού αόριστους Συνταγματικούς νόμους και τα ρέστα.
Η συμμετοχή σε αγορές ιδεών σχετικά με θρησκειο-θεολογία, θα πρεπε να γίνεται με αποδοχή όρων ότι ΔΕΝ θα συγχέεται η θρησκευτική πίστη του καθενός με τις συζητήσεις και πως δεν θα έχει καμιά ισχύ εντός αυτών ο σχετικός ΜΗ νόμος του Συνταγματος που παρέθεσα, διαφορετικά δεν είναι και υποχρεωτικό να συμμετάσχει κάποιος μωρ αδερφέ μου ...
Και ο λόγος που θα πρεπε να συμβαίνει αυτό είναι πως ΔΕΝ συμβαδίζει η "θρησκευτική πίστη" με "αγορά ιδεών". Στην τελική, τι ακριβώς αναζητά καποιος που αρνείται να αποχωριστεί την θρησκευτική του πίστη στο υπέρλογο, όταν μπαίνει σε μια αγορά ιδεών που θα ομιλούνε για αυτό το υπέρλογο με έλλογα επιχειρήματα και όχι με κριτήρια πίστης ? Τι αναζητά λοιπόν πέραν από την αντίστροφη πρόκληση ?
Αγορά ιδεών σημαίνει δοκιμάζω τα ΈΛΛΟΓΑ επιχείρηματά μου, όχι δοκιμάζω την πίστη μου, τα ιερά μου, τις μύγες και τα ατσάλια ...
Επίσης αυτό το "οι θρησκείες υποκεινται σε κριτική" ραν τα πλαν τι σημαίνει άραγε. Κριτική με προαπαιτούμενο να μην καταλήξουμε ότι παίζει να είναι και σάπιες ... ?
Κοντολογίς...
Μπορούμε να βρίζουμε ΝΔούλα, τΣΥΡΙΖΑ, ΚοΚοΕ, πολιτικούς και οπαδούς, άσχετα αν οι οπαδοί τα θεωρούν ιερά.
Μπορούμε να βρίζουμε ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, παίκτες και οπαδούς, άσχετα αν οι οπαδοί τα θεωρούν ιερά.
ΔΕΝ μπορούμε να βρίζουμε θεούς, χριστούς και παναγίες γιατί έτσι!
Ταυτόχρονα οι χριστιανοί μπορούν να βρίζουν αλλάχ, μωάμεθ, κλπ!
Γιατί; Επειδή οι χριστιανοί την έχουν μεγαλύτερη ..... την πίστη.
Το γεγονός ότι η πίστη κάποιου εξαρτάται από το που γεννήθηκε και ο χριστιανός κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μουσλίμ ή ινδού δεν λαμβάνεται υπόψη.
Fuck logic!
.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Σωστα ολα αυτα αλλα γιατι να ''βρισεις'' καν τον Χριστο ξερω γω? Ειναι σαν να βριζω εναν ηρωα καρτουν ή ταινιας, τοσο αστειο μου φαινεται. Ριχνω παναγιες πανω στα νευρα μου IRL, αλλα σε ηρεμη κουβεντα δεν εχω λογο να το κανω.
0 .
-
Cavaliere
- Rookie poster

Εν τω μεταξύ, πρέπει να πούμε ότι ο Ραφαηλίδης, που δεν μασούσε τα λόγια του και με Δεσποτάδες, στην κ.Μοσχολιού είναι ιπποτικότατος.waldorf έγραψε:
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.
-
ΟΥΤΙΣ
- Rookie poster

...
0 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.