Προβλήματα αθεισμού και θεισμού

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Προβλήματα αθεισμού και θεισμού

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 02 Μαρ 2017, 19:49

δεν υπάρχει πνεύμα του ανθρώπου, ωστόσο οι άθεοι δεν είναι μπουρδολόγοι, αλλά είναι ενάντια στις θρησκείες. Η τεχνολογία δεν είναι περιττή πάνω από της ανάγκες, πχ βγαίνει ένα καινούργιο μηχάνημα που κάνει σφραγίσματα στα δόντια μια διαφορετική μέθοδο, να μην το αγοράσει ο οδοντογιατρός; Ασφαλώς και βελτιώνονται οι συνθήκες, αλλά αυτό έχει να κάνει με την καπιταλιστική λογική.

Απλή η ζωή και ωραία να ζεις με κατσίκια και πρόβατα, δεν νομίζω.

η θεολογία και η φιλοσοφία είναι θεωρητικά συστήματα, ωστόσο η φιλοσοφία ή μάλλον η φυσική φιλοσοφία που αναμειγνύει τις θετικές επιστήμες και δη την φυσική με θεωρητικοφιλοσοφικά ζητήματα, είναι αποδεκτή, η φιλοσοφία παίζει ρόλο πως θα χρησιμοποιηθεί.

Χρίστο πόσο χρονών είσαι, τα 20 τα κλείνεις;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 02 Μαρ 2017, 19:59

Metranion έγραψε:δεν υπάρχει πνεύμα του ανθρώπου

:s_rofl
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 02 Μαρ 2017, 20:02

Εγώ πιστεύω στην πρακτική περισσότερο απ' όλους, αλλά μόνος μου τί μπορώ να καταφέρω;

Πρώτα χρειάζεται σωστή θεώρηση της ζωής και μετά πράξη.

Και εγώ δεν λέω ότι είμαι ξερόλας και ξέρω τα πάντα για τον Θεό, γνωρίζω ότι υπάρχει αλλά δεν βρίσκομαι σε επικοινωνία μαζί του. Δεν μου φτάνει να διαβάσω για τις επαφές άλλων με τον Θεό.

Θα ήθελα να μάθω πολλά πράγματα για τον Θεό και ποια είναι η σχέση του με τον κόσμο αλλά και με αυτούς που μας κυβερνούν.

Στείροι θεωρητικοί είναι αυτοί που κοροιδεύουν τις συνωμοσιολογίες και δεν τους ενδιαφέρει να μπουν στα απόκρυφα παρασκήνια.

Όλοι μαζί θα μπορούσαμε, αλλά τί να πεις τώρα και ποιος να σε καταλάβει...
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 02 Μαρ 2017, 20:10

συ είπας, άκου πνεύμα του ανθρώπου οι νευρώνες :ohno:

όταν αναφερόμαστε για την πνευματικότητα, αναφερόμαστε κυρίως των περασμένων αιώνων και χιλιετιών που δεν γνώριζαν ότι βασίζονται όλα σε εγκεφαλικές λειτουργίες, ή την συγκέντρωση γνώσης από τον άνθρωπο, όχι ότι υπάρχει, πνεύμα, φάντασμα κλπ
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Μαρ 2017, 00:15

Χρίστος Έλ έγραψε:Και τί περιμένετε φίλοι άθεοι από την ζωή, αφού δεν σας νοιάζει να μάθετε το νόημα του κόσμου;

Τί νόημα μπορείτε να δώσετε εσείς στον κόσμο αφού σε λίγο θα μεταβείτε στην ανυπαρξία;

Δεν εχω νοημα, καποια μερα θα πεθανω, και θελω να ειναι οι μερες που μου μενουν οσο το δυνατον ευτυχισμενες.

Μπορεις να πεις οτι η ευτυχια μου ειναι το νοημα μου.

Εσυ τι νομιζεις οτι περιμενεις δηλαδη?

Metranion έγραψε:αντιθέτως οι άθεοι ασχολούνται με τα υλιστικά αγαθά, τουλάχιστον οι μηχανικοί, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί ασχολούνται περισσότερο με υπαρξιακά ζητήματα και καθημερινής βελτίωσης, αντιθέτως οι φιλοσοφικοί, μπουρδολόγοι και θεωρητικολόγοι ασχολούνται μόνο με το λόγο και την βελτίωση του ανθρώπινου εγώ.

Φυσικά έχεις εν μέρει δίκιο, γιατί όλοι οι άθεοι δεν είναι όλοι επιστημονολάτρες, αλλά κατέχουν περισσότερες γνώσεις από τον μέσο εψιλονιστή και θεογκαγκά κλπ

:good: ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 03 Μαρ 2017, 06:05

Το σύμπαν δεν είναι τυφλό και σκέτη ύλη.

Υπάρχει εσωτερική πραγματικότητα, αυτό είναι το πνεύμα και η ψυχή.

Ρε τους βλάκες τους άθεους. :s_rofl

Αν ηλίθιοι άθεοι δεν υπήρχε αυτή η εσωτερική πραγματικότητα, δεν θα είχε νόημα ο κόσμος.

Τα πάντα βασίζονται στην ύπαρξη της ψυχής, όχι μόνο η θρησκεία. Η νόηση, η συνείδηση, το αίσθημα μπλα μπλα και όλοι οι προβληματισμοί μας. Αν λείπει η ψυχή, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. Διαφορετικά θα είχαμε μια κούφια γη που δεν ξέρει ότι υπάρχει.

Ρε τους μαλάκες τους άθεους
:s_crazy

LOL!!!
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 03 Μαρ 2017, 07:34

Ζητώ συγγνώμη για κάποιες εκφράσεις, αλλά για αυτές φταίει ο φανατισμένος άθεος metranion που μας βρίζει και έχει εξαπολύσει πόλεμο στην ελευθερία λόγου και την θρησκεία.

Η ψυχή λοιπόν είναι αυτή χάρη στην οποία υπάρχουν όλα τα άλλα. Στην ινδική θρησκεία αποκαλείται ΦΩΤΙΣΤΗΣ του σύμπαντος. Χωρίς αυτήν είναι αδύνατη η νόηση, η αίσθηση, η συνείδηση. Από αυτή ξεκινάνε τα πάντα και κάθε προβληματισμός στο σύμπαν.

Για παράδειγμα δεν είναι τα καλώδια του εγκεφάλου και η απόληξή τους αυτά που βλέπουν, αλλά η ψυχή δηλαδή ο "τηλεθεατής".

Δεν μπορούν να κατανοήσουν οι άθεοι την εσωτερική πραγματικότητα που έχουν και οι ίδιοι και χωρίς την οποία οι επιστήμονές τους θα ήταν σπαστικές κούκλες δίχως νόηση και συναίσθηση ύπαρξης.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Μαρ 2017, 08:26

Χρίστος Έλ έγραψε:Για παράδειγμα δεν είναι τα καλώδια του εγκεφάλου και η απόληξή τους αυτά που βλέπουν, αλλά η ψυχή δηλαδή ο "τηλεθεατής".

A ναι? Και τοτε γιατι αν χασεις τα ματια σου ή εχει βλαβη το αντιστοιχο νευρο, τοτε σταματας να βλεπεις?
Εδω ο φακος του ματιου χαλαει αν εχεις μυωπια και τα βλεπεις θολα :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 03 Μαρ 2017, 10:01

Λαχουρένιος έγραψε:
Χρίστος Έλ έγραψε:Για παράδειγμα δεν είναι τα καλώδια του εγκεφάλου και η απόληξή τους αυτά που βλέπουν, αλλά η ψυχή δηλαδή ο "τηλεθεατής".

A ναι? Και τοτε γιατι αν χασεις τα ματια σου ή εχει βλαβη το αντιστοιχο νευρο, τοτε σταματας να βλεπεις?
Εδω ο φακος του ματιου χαλαει αν εχεις μυωπια και τα βλεπεις θολα :rolleyes:

Βεβαίως, δεν διαφωνώ.

Σε αυτή την περίπτωση χαλάει η τηλεόραση και δεν βλέπεις. Και χωρίς καρδιά να χτυπάει και εγκέφαλο, πάλι δεν είναι δυνατή η σαρκική ζωή. Έτσι είναι οι νόμοι της σαρκικής κατασκευής.

Δεν είπα ότι δεν εξαρτιόμαστε από την ύλη για την ζωή μέσα σε αυτόν τον σαρκικό κόσμο.

Όμως το πρώτο και απαραίτητο στοιχείο είναι ζωή, το εσωτερικό σου είναι. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει τηλεθεατής να αντιληφθεί μια χαλασμένη εικόνα. Δεν υπάρχει χαρά, λύπη, ευτυχία, δυστυχία, απορία, ερήτηση, γνώση...τίποτα.

Αν δεν ήσουνα ψυχή, αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσες να γράψεις. Όχι μόνο αν δεν είχες χέρια. Το μόνο εναλλακτικό θα ήταν να ήσουνα ένα ρομπότ χωρίς δική σου βούληση και νοημοσύνη, στο οποίο κάποιος νοήμων να είχε εμφυτεύσει πρόγραμμα έτσι ώστε να έχεις "τεχνητή" νοημοσύνη, όπως επεξεργαστής.
0 .
..

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 03 Μαρ 2017, 10:27

Και όχι, δεν πιστεύω στο θάνατο της ανατομίας, της μηχανικής μπλα μπλα...

Αν κατηγορούσατε τα ιερατεία, ότι απαγόρευαν στην <<επιστήμη>> την έρευνα πάνω στο ανθρώπινο σώμα, επειδή αυτό είναι αμαρτία κατά της πλάσης του Θεού, δείξτε και εσείς αγαπημένοι μου άθεοι την δημοκρατία σας και πόσο θέλετε η γνώση να γίνει δημόσια...

Έχετε φτιάξει φατρίες επιστημόνων και κλειστών κοινωνιών που εξυπηρετούν τους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Αν σας ένοιαζε η επιστήμη, θα δίνατε σε κάθε σπίτι ένα μηχάνημα της επιστήμης για να εξετάσει ο λαός και θα τον μαθαίνατε να το χρησιμοποιεί. Έστω ένα μικροσκόπιο να δούμε το κύτταρο. Δεν θα υπήρχε κλειστή πρόσβαση στην γνώση.

Θα ήταν και ΔΩΡΕΑΝ η υγεία για τον λαό, όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες που τους πληρώνουμε εμείς στα νοσοκομεία την ώρα που πεθαίνουν Έλληνες.

Εσείς έχετε σκοτώσει όλα τα ζώα του κόσμου, τα έχετε κάνει πειραματόζωα, αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Κάνατε και εξελικτικά πειράματα πάνω σε άμαχους ανθρώπους στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με την πρόφαση του πολέμου.

Και ακούμε μετά για την επιστημονική κοινότητα που θα σώσει τον κόσμο από την δυστυχία, την αμάθεια και την βία...

Τί άλλο να πούμε... έχουν ξεσκεπαστεί όλα χρόνια προτού τα πω εγώ...

Απλώς εγώ τα χώνω όλα μαζεμένα και φαίνεται σαν βόμβα το μήνυμά μου.
0 .
..

Επιστροφή σε “Θεολογία”