Κατηχητικό

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Re: Κατηχητικό

Δημοσίευσηαπό Nandros » 20 Μαρ 2018, 23:21

stavmanr έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Αν ενα παιδακι δεν το φορτωσεις με σταυρους και διαφορα χριστιανικα παραμυθια δεν προκειται ποτε να ''ανακαλυψει'' τον Χριστο. Το 99% των πιστων γινονται τετοιοι λογω προπαγανδας απο την παιδικη ηλικια και οχι επειδη ειδαν τον θεο και καλα.
"Αν ένα παιδάκι δεν το φορτώσεις με γεωμετρίες, φυσικές ιδιότητες και πράξεις, δεν πρόκειται ποτέ να "ανακαλύψει" την Κβάντωση. Το 99.99% των φυσικών γίνονται τέτοιοι λόγω μύησης κι εκπαίδευσης από την παιδική ηλικία κι όχι επειδή είδαν τη Κβάντωση και καλά. "

Η θεολογία, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η τέχνη και όλες οι κοινωνικές, διανοητικές και ψυχικές λειτουργίες του ανθρώπου απαιτούν συγκεκριμένη μύηση στο βίωμα και στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Χωρίς αυτή τη μύηση, δεν διαφέρεις από έναν homo erectus ως προς τη δομή σου και τον τρόπο λειτουργίας σου.

Η θεολογία είναι διδασκαλία και μύηση. Χτίζει συνεχώς επάνω στα προηγούμενα προσπαθώντας να καταλάβει και να νιώσει αυτό το υπερβατικό βίωμα.

Άλλο η μόρφωση και άλλο η πίστη!

Αρχίζει σιγά-σιγά να εμφανίζεται ο χριστιανοφονταμενταλισμός πίσω από την μάσκα του ψευδοεπιστημονολόγου! :D
.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 20 Μαρ 2018, 23:31

Πέπυ35 έγραψε:
Γύπας έγραψε:Ρε σεις (σοβαρά όμως) για πείτε μια γνώμη.

Η κολλητή της κόρης μου πάει κατηχητικό. Την πάει ο μπαμπάς της. Η δικιά μου είναι κώλος και βρακί εν τω μεταξύ με αυτήν αλλά ακόμα δεν το έχει μάθει για το κατηχητικό. Όταν το μάθει θα μας ζητήσει να την πάμε. Τι κάνουμε;
Η γυναίκα μου είναι του στυλ "Έλα μωρέ... εντάξει". Εγώ πάλι λέω ότι γαμήσαμε πολλές από τις αρχές μας και δεχτήκαμε πολλά σκατά για τη γαμημένη την επιβίωση. Κάπου πρέπει να εφαρμόζουμε κι αυτά που πιστεύουμε. Και είχα δεδομένο ότι με αυτές τις μαλακίες δηλητηριάζονται τα μυαλά των παιδιών. Θα είναι καταπίεση δηλαδή να πω ότι όχι δεν σε αφήνω και τέλος;

Ρωτάω εσάς που έχετε άποψη ρε και δεν πρόκειται να ρωτήσω αλλού (να πεταχτεί κανένας δεξιομαλάκας να με συγχίσει).

Πέρα από τη μαλακία που θα πετάξετε πείτε όμως και σοβαρά μια γνώμη ρε. Πλιζ.

Νευριάζω που τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χριστιανική οικογένεια δεν έχουν επιλογή και τους φυτεύουν στην ουσία την πίστη, κι εσύ τώρα προσπαθείς να φυτέψεις στο παιδί σου την αθεΐα σου;
Δεν είναι λίγο εγωιστικό αυτό;
Άσε τη μικρή μου φίλη να πάει αν το θέλει, χωρίς να κάνεις αναφορές τύπου "μη πιστεύεις τις μαλακίες" κλπ, θα το δει σαν παιχνίδι κι αυτό είναι για τη μικρή. Το παιδί ούτως ή άλλως παίρνει ερεθίσματα από το οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει εσύ να το "χειραγωγείς" (ίσως όχι πολύ καλή επιλογή λέξης, μην την πάρεις τοις μετρητοίς), είναι αυτόνομος άνθρωπος και στην πορεία θα επιλέξει αυτή αν θα πιστεύει ή όχι.
Δεν είναι κτήμα μας τα παιδιά, του δίνουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε, ερεθίσματα για σκέψη, αλλά αφήνουμε να χαράξουν αυτά τον δρόμο που επιθυμούν, χωρίς να επιβάλλουμε αυτόν που θέλουμε εμείς γι' αυτά. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω.

Κι εγώ μεγάλωσα σε χ.ο. περιβάλλον αυτό δε με εμπόδισε αργότερα να αμφισβητήσω και να μην πιστεύω.

ΟΚ σ' ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου με την οποία συμφωνώ και τη βρίσκω πολύ καλή. Όμως για το τελευταίο που είπες

Κι εγώ μεγάλωσα σε χ.ο. περιβάλλον αυτό δε με εμπόδισε αργότερα να αμφισβητήσω και να μην πιστεύω.,

εσύ βγαίνεις στον κόσμο με πουτανίστικο φορεματάκι μίνι, με κόκκινη ζαρτιέρα και σηκώνεις παιχνιδιάρικα μα και πρόστυχα το πόδι.
Δεν θέλω η κόρη μου να τα κάνει αυτά :(
1 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Пэпи
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Пэпи » 20 Μαρ 2018, 23:33

Γύπας έγραψε:ΟΚ σ' ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου με την οποία συμφωνώ και τη βρίσκω πολύ καλή. Όμως για το τελευταίο που είπες

Κι εγώ μεγάλωσα σε χ.ο. περιβάλλον αυτό δε με εμπόδισε αργότερα να αμφισβητήσω και να μην πιστεύω.,

εσύ βγαίνεις στον κόσμο με πουτανίστικο φορεματάκι μίνι, με κόκκινη ζαρτιέρα και σηκώνεις παιχνιδιάρικα μα και πρόστυχα το πόδι.
Δεν θέλω η κόρη μου να τα κάνει αυτά :(

Σουργελο! :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Μαρ 2018, 23:36

Χρίστος Έλ έγραψε:Χαχα, δεν θα σας το ζητήσει η κόρη σας. Θα της το επιβάλλουν.

ΟΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ σε κάθε σύστημα, απλώς δεν καταλαβαίνετε τον τρόπο που γίνεται μέσα στην αποχαύνωσή μας με τσόντες, ναρκωτικά και μπάλα. Νομίζετε ότι είστε ελεύθεροι(και ότι το κακό είναι ο Χριστιανισμός).

Ακόμη εδώ είσαι εσύ; :hmmm
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Μαρ 2018, 23:39

Freisinniger έγραψε:

ΟΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ σε κάθε σύστημα, απλώς δεν καταλαβαίνετε τον τρόπο που γίνεται μέσα στην αποχαύνωσή μας με τσόντες, ναρκωτικά και μπάλα. Νομίζετε ότι είστε ελεύθεροι(και ότι το κακό είναι ο Χριστιανισμός).

Που αλλου να παει αφου βλεπεις με το μνημόνιο τα ιδρυματα κλεινονται καθημερινά γμ την Μερκελ και το ευρω της :nono:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Μαρ 2018, 23:41

ВладимирВладимирович έγραψε:
Freisinniger έγραψε:

Που αλλου να παει αφου βλεπεις με το μνημόνιο τα ιδρυματα κλεινονται καθημερινά γμ την Μερκελ και το ευρω της :nono:

δεν βλέπω να αντέχει το φατούρο που έρχεται οσονούπω :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 20 Μαρ 2018, 23:44

Freisinniger έγραψε:

Εσύ που ήσουνα ρε ακαμάτη και κοντεύουν να δέσουν κόμπο το σύμπαν; viewtopic.php?f=22&t=7108&start=160#p145766
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 20 Μαρ 2018, 23:48

Μικροπράγματα :s_cool
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 21 Μαρ 2018, 00:16

Nandros έγραψε:Άλλο η μόρφωση και άλλο η πίστη!

Σωστά. Διότι υπάρχει και η "πίστη στη μόρφωση".
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 21 Μαρ 2018, 00:23

Πoύστη παραμόρφωση.

(Γράψτε κάτι από κάτω να το κάνουμε σουρεάλ ποιηματάκι :D )
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”