Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Re: Θεία κοινωνία .... κανιβαλισμός!

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 06 Ιουν 2018, 12:12

έχετε σάρκα Θεού (κατά την φαντασία σας) το ξέρω και τον τρωτε για να φτάσετε στην θέωση....αυτό κάναν και οι Σκύθες όταν τρώγαν εξέχοντα πρόσωπα.... :D
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

θύραθεν
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό θύραθεν » 06 Ιουν 2018, 14:36

Δεν υπάρχει κοινό μεταξύ του ενός και του άλλου. Στη μια έχουμε άρτο και κρασί που θα μεταποιηθούν σε άκτιστα δώρα, χωρίς να χρησιμοποιείται σάρκα ανθρώπινη, ενώ στους ανθρωποφάγους έχουμε απώλεια ζωής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Ιουν 2018, 15:20

θύραθεν έγραψε:Η διττή φύση του Ιησού έχει μία μόνο υπόσταση την του Λόγου. Στο άγιο ποτήριο, έχουμε σάρκα και αίμα του Χριστού (Λόγου), κι όχι ανθρώπινη, κι όχι ξεχωριστά στοιχεία ανθρώπινα και θεία. ΄΄Ομως σαν στοιχεία του Χριστού είναι τελείως διαφορετικά από τα ανθρώπινα. Όμως ο ...κανιβαλισμός αναφέρεται σε άνάλωση ομοίου γένους, και στην περίπτωση των ανθρώπων είναι η ανθρωποφαγία.΄Δεν έχουμε λοιπόν στη θεία Μετάληψη ανθρώπινη σάρκα αλλά την σάρκα του Χριστού , «Ώστε η μία του Λόγου υπόστασις του τε Λόγου και του σώματος υπήρχεν υπόστασις. Ουδέποτε γαρ ...το σώμα ιδίαν έσχε υπόστασιν παρά την του Λόγου υπόστασιν. Μία δε αεί η του Λόγου υπόστασις και ουδέποτε δύο. Ώστε μία αεί του Χριστού η υπόστασις... Ιω. Δαμασκηνού «΄εκδοσης ακριβής ...»

Αν και οι γνώσεις μου στη θεολογία περιορίζονται στο ότι οι εκκλησίες έχουν καμπαναριά, αυτή η εξήγηση μου δίνει την εντύπωση ότι είναι και η σωστή.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 06 Ιουν 2018, 15:49

Και στο κάτω κάτω της γραφής ,όπως τη βρίσκει ο καθένας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Ιουν 2018, 15:59

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Και στο κάτω κάτω της γραφής ,όπως τη βρίσκει ο καθένας.

Ε ναι ρε. Όταν πρόκειται για τον παρηγορητικό ρόλο της θρησκείας απέναντι στον θάνατο, δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για τον τρόπο και τις διαδικασίες που θα επιλέξει κάποιος να συμφιλιωθεί με την ιδέα του αναπόφευκτου.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 06 Ιουν 2018, 16:02

Απλά να δέχονται κι αυτοί τον παρηγορητικό ρόλο του να σπάμε πλάκα κι εμείς για να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του αναπόφευκτου. Οταν ρώτησα μια νεοκόρισσα αν απ το σώμα του Χριστού ,το αντίδωρο δηλαδή ,μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε στήθος ή μπούτι ,με μάλωσε. :crying11:
0 .

θύραθεν
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό θύραθεν » 06 Ιουν 2018, 17:14

Σε λάθος ταξίδι είσαι. Για τους ςουρανοπολίτες, τα ταξίδια δεν προσφέρουν «βιολογικά», παρά μόνο «άκτιστα»!

https://1.bp.blogspot.com/-38cQdM-6ir0/ ... gtudat.jpg
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιουν 2018, 17:19

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Απλά να δέχονται κι αυτοί τον παρηγορητικό ρόλο του να σπάμε πλάκα κι εμείς για να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του αναπόφευκτου. Οταν ρώτησα μια νεοκόρισσα αν απ το σώμα του Χριστού ,το αντίδωρο δηλαδή ,μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε στήθος ή μπούτι ,με μάλωσε. :crying11:

:laugh1: :laugh1:

Εμενα δεν με πειραζει ο ιδιος ο θανατος, οσο το οτι το θεικο κορμι μου θα γινει τροφη για τα σκουληκια.

Η καυση ειναι μια καλη εναλλακτικη αλλα ειναι και αυτη μακαβρια.

Κατι σε ψυγειο παιζει? Ειμαι διατεθειμενος να αφησω καποια λεφτα στην ακρη για να τα δωσω σε καποια εταιρια να με καταψυξει αφου τα τιναξω.
0 .

θύραθεν
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό θύραθεν » 06 Ιουν 2018, 17:35

Mη μου πανικοβληθείτε. Κάθε κάποιον καιρό «πεθαίνουμε». Κάθε 7-10 χρόνια δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτε από τον παλιό εαυτό μας.

http://www.vita.gr/ygeia/article/32885/ ... gennietai/
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 07 Ιουν 2018, 09:38

Λαχουρένιος έγραψε:
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Απλά να δέχονται κι αυτοί τον παρηγορητικό ρόλο του να σπάμε πλάκα κι εμείς για να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του αναπόφευκτου. Οταν ρώτησα μια νεοκόρισσα αν απ το σώμα του Χριστού ,το αντίδωρο δηλαδή ,μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε στήθος ή μπούτι ,με μάλωσε. :crying11:

:laugh1: :laugh1:

Εμενα δεν με πειραζει ο ιδιος ο θανατος, οσο το οτι το θεικο κορμι μου θα γινει τροφη για τα σκουληκια.

Η καυση ειναι μια καλη εναλλακτικη αλλα ειναι και αυτη μακαβρια.

Κατι σε ψυγειο παιζει? Ειμαι διατεθειμενος να αφησω καποια λεφτα στην ακρη για να τα δωσω σε καποια εταιρια να με καταψυξει αφου τα τιναξω.

Νομίζω ότι θες πολλλλλλλλλλά λεφτά για κατάψυξη. Δε με νοιάζει αλλά αν θα μπορούσα να διαλέξω τι να κάνουν το τσιτσάκι που θα αφήσω ,θα διάλεγα να το πετάξουν στη θάλασσα ,να το φάνε οι γαρίδες ,τα χταπόδια και τα καβούρια για να πατσίσουμε.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”